MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Kota wrote:Mam to samo. Tydzien temu bylo usg akcja serduszka dobra a w tym tygodniu sie stresuje czy nadal fasolina zyje, dotykam sie po biuscie czy dalej jest wiekszy i wrazliwy itd. A nastepna wizyta dopiero 4.12
Kota ja następną wizytę mam 6.12 czyli od ostatniej 4 tygodnie czekania!
też sie zastanawiałam czy nie za duża przerwa, bo aż 4 tygodnie ale tak lekarka zdecydowała, więc się nie sprzeciwiam. wszystko przebiega okej, więc to normalne tempo. tylko to czekanie nie jest łatwe!! -
A mi,muszę powiedzieć,jakoś w miarę szybko zlatuje ten czas,chodzę sobie raz w tygodniu na kurs,ze dwa razy w tygodniu się z kimś umówię,1-2 dni sprzątam,raz,czy dwa wpadnę do rodziców,czasem robię sobie dzień totalnie bez wychodzenia,spędzam go w łóżku czytając,albo szydełkując,takie życie totalnie na luzie i mijają kolejne tygodnie.A w przyszły piątek już usg genetyczne .Oczywiście tryb życia dyktuje mi samopoczucie i mam ten komfort,że nie muszę myśleć o dzieciach,itd.Więc czas płynie sobie miło .Od piątku do piątku,kiedy to zaczynam kolejny tydzień.I z całego serca wierzę,że nic mi tego nie zakłóci.Wam też tego życzę!
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Martynika mój tryb życia wyglada obecnie podobnie odkąd jestem na zwolnieniu, tylko nie umiem szydełkować chociaż ostatnio pomyślałam że fajnie byłoby zrobić bobasowi jakiś kocyk czy coś
wcześniej jak była non stop praca nawet w weekendy to czas leciał mega szybko a teraz trzeba trochę przeorganizować się na inny rytm, ale w moim przypadku zwolnienie lekarskie to była dobra decyzja i taki spokojny tryb życia służy mi i czuję że bobasowi też
dziewczyny może macie jakieś fajne sposoby na spędzanie wolnego czasu w ciąży ??
wiadomo że
- spacery
- książki
- koleżanki i ploty
ale może właśnie szydełkowanie lub inne bardziej "oryginalne" zaproponujecie -
Ja uwielbiam szydełkować. Jak leżałam w szpitalu to szydełko prawie cały dzień było w ruchu. Polecam bo bardzo relaksuje.
Można np zrobić maluszkowi buciki:
http://crochet.pl/2013/07/13/buciki-na-szydelku-video-poradnik/
zapraszam wszystkich do szydełkowania -
Witaj onka79 życzymy spokojnych 9 miesięcy. Jak możesz napisz nam coś o sobie jak się czujesz, czy widziałaś już maleństwo, czy to Twoja pierwsza ciąża? a z resztą napisz co chcesz. Witamy gorąco!!!
1. Paula222 – 20, 22 maja 2014 r.
natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
fler – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
Marcysia86 – 11 czerwca 2014 r.
kabel – 12 czerwca 2014 r.
Nalka – 13 czerwca 2014 r.
mała czarna 88 ¬– 13 czerwca 2014 r.
Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
azi – 14 czerwca 2014 r.
MartaM27 – 14 czerwca 2014 r.
Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
monalisa – 17 czerwca 2014 r.
vosia – 17 czerwca 2014 r.
Modelka – 18 czerwca 2014 r.
Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
nutka – 20 czerwca 2014 r.
benitka – 20 czerwca 2014 r.
joaa – 21 czerwca 2014 r.
fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
AISAK – 21 czerwca 2014 r.
Tusia84 - 23 czerwca 2014 r.
Olena – 24 czerwca 2014 r.
ivv – 25 czerwca 2014 r.
Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
onka79 – 25 czerwca 2014 r.
Kota – 26 czerwca 2014 r.
000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
topa42 – 29 czerwca 2014 r.
evas – 30 czerwca 2014 r.
39. Duchess - 30 czerwca 2014 r.
-
Asiak super że wszystko ok
onka79 - super i gratuluję - jak się czujesz?
Ja jestem po pracy i mogę trochę odpocząć Chodź chodzenia na popołudniu trochę mnie męczy. Dobrze że na razie czuję się ok więc mogę chodzić do pracy - zobaczymy co 2 grudnia powie lekarz. Dziś byłam zrobić badania. -
Modelka wrote:Eta, ja się właśnie przymierzam do zwolnienia, bo ledwo już do pracy chodzę i te nerwy i zmęczenie nie służą mi ani Fasolkowi
A oprócz spacerów to jeszcze ćwiczenia dorzuć, jeśli oczywiście możesz.
tak ćwiczenia dla ciężarnych to bardzo dobry pomysł, bo już widzę że się trochę zastałam, "ociężałam" a to dopiero początek ciąży !
-
evas wrote:Ja uwielbiam szydełkować. Jak leżałam w szpitalu to szydełko prawie cały dzień było w ruchu. Polecam bo bardzo relaksuje.
Można np zrobić maluszkowi buciki:
http://crochet.pl/2013/07/13/buciki-na-szydelku-video-poradnik/
zapraszam wszystkich do szydełkowania
słodziachne te buciki na szydełku!! chetnie bym takie zrobiła, ale do tego to już pewnie trochę wprawy na szydełku trzeba mieć!
pamiętam że w podstawówce na technice szydełkowałam, robiłam na drutach i wyszywałam, a teraz nic!
-
AISAK wrote:I po wizycie, bobas ma 2,1cm serducho glosno puka 145 a jak sie wiercil bobasek pod czas badania az milo a teraz zle wiesci dostalam dupka , miesiac zwolnienia przez jakis krwistek. Odpoczywac x 200000. Smutas :[
z tego co wiem to po duphastonie jest duża szansa że się wchłonie i już odpoczywaj bo to zawsze w ciąży jest pożądane i tylko nie wkręcaj sobie żadnych negatywnych rzeczy, na kolejnym USG nie będzie po nim śladuLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Anielka27 wrote:A czy dziewczyny, które już macie dzieci szybko chudłyście po urodzeniu? Czy miałyście z tym problem? korzystałyście z diet czy samo spadło?
Przez pierwsze 7 miesięcy spadło mi 13 z 15 przybranych podczas ciąży i za nic w świecie nie mogłam dalej ich ruszyć pomimo codziennych 3-godzinnych spacerów szybkim tempem (w porównaniu z poprzednim trybem życia to niestety i tak mało). Ale jak tylko córa mogła jeść co innego niż cyca i mogłam wyjść z domu to zaczęłam raz w tygodniu (tylko ) chodzić na fitness. I przestałam się obżerać, bo jak karmiłam to mogłam jeść całą dobę po 3 miesiącach spadło mi 5 kg, czyli o 3 mniej niż przed ciążą -
eta wrote:z tego co wiem to po duphastonie jest duża szansa że się wchłonie i już odpoczywaj bo to zawsze w ciąży jest pożądane i tylko nie wkręcaj sobie żadnych negatywnych rzeczy, na kolejnym USG nie będzie po nim śladu
Modelka, Mati1980 lubią tę wiadomość
-
Anielka27 wrote:A czy dziewczyny, które już macie dzieci szybko chudłyście po urodzeniu? Czy miałyście z tym problem? korzystałyście z diet czy samo spadło?
ja w pierwszej ciąży przytyłam coś koło 12 kg. i szubko zrzuciłam zbędne kilogramy bez ćwiczeń i diety... ważyłam nawet 2kg mniej niż przed ciążą.. w drugiej przybrałam 14kg i też dosyć szybko wróciłam do swojej wagi.. ale wtedy byłam młodsza o te kilka lat no i teraz ważę więcej niż te kilka lat temu więc nie wiem jak będzie tym razem -
No a ja w ciąży przytyłam 20 kg a urodziłam wcześniaka w 36 tygodniu. Lekarz mówił że jakbym jeszcze ponosiła to byłoby ponad 20. Po urodzeniu zostało mi jakieś 5 kg ale że byłam szczupła to nawet dobrze. Niestety teraz dużo o dużo przytyłam i ważę tyle co w ciązy więc nie wiem jak to teraz będzie Bardzo się nie przejmuję bo dzidziuś najważniejszy ale po ciąży zrobię wszystko żeby jako tako wyglądać
Anielka27 lubi tę wiadomość