Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy przytylam 24kg :D ale o dziwo wszystko w brzuch poszlo tzn dziecko lozysko wody plodowe i cycki :) po porodzie mialam tylko 2 kilo nadwyzki :) nie martwilam sie w pierwszej ciazy to nie martwie sie teraz :) bo wiem ze po porodzie do roboty sie wezme i bede walczyc o figure jedyne co u mnie jest minusem to skora na brzuchu :( niestety nie moge powiedziec ze jest jedrna :(

Kota lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK nie martw się, ja jestem na duphastonie od początku ciąży a pomimo tego miałam dzień plamienia i nakaz leżenia, a teraz tak się unormowało że mogę latać cały dzień i wg a duphaston nie długo odstawiam :)

Margotka87 wowww no to bardzo mało po porodzie Ci zostało! :)

Ja właśnie jem śniadanie :) A co do tycia - mam nadzieję nie przytyć więcej jak 15 kg, ale już 2 mam na plus...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i mało zostało ale skóra niestety nie wrócila do końca na swojje miejsce na brzuchu i ti jest dla mnie najgorsze

benitka lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    ja póki co chudnę, ale mam problemy żołądkowe odkąd zaczęłam ten nieszczęsny tardyferon brać - już odstawiłam, ale dolegliwości jeszcze do końca nie ustąpiły. Nie mam apetytu, czuję, że brzuch pusty i burczy ale nie dam rady nic wcisnąć.
    Wiecie co? Pewnie będziecie się śmiały, ale ja dwa dni temu czułam mojego dzidziusia - wcześnie, ale wiem, że to był on bo pamiętam jak to się czuje z pierwszej ciąży. Delikatnie, ale wyczuwalnie :) W tamtej ciąży też jakoś wcześnie poczułam - no może nie tak jak teraz :)
    Ja w pracy, muszę brać się do roboty. Jak siedzę w domu to się gorzej czuję. Dobrze jest czasami z domu się wyrwać.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, bylam dzisiaj na badaniach krwi - 6 probowek mi zabrali! Troche mnie ta ilosc zdziwila.

Teraz czekam na wyniki.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Czesc, bylam dzisiaj na badaniach krwi - 6 probowek mi zabrali! Troche mnie ta ilosc zdziwila.

Teraz czekam na wyniki.
    ja mialam 7, I kolejne badania za 4 tyg tym razem 5. Mimo ze mialam lekkie rozbieznosci w wynikach lekarz pow., ze sa super.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    AISAK nie martw się, ja jestem na duphastonie od początku ciąży a pomimo tego miałam dzień plamienia i nakaz leżenia, a teraz tak się unormowało że mogę latać cały dzień i wg a duphaston nie długo odstawiam :)

Margotka87 wowww no to bardzo mało po porodzie Ci zostało! :)

Ja właśnie jem śniadanie :) A co do tycia - mam nadzieję nie przytyć więcej jak 15 kg, ale już 2 mam na plus...
    a z jakiego powodu bralas Dupka? Ja schudlam 2 kg. Aledzis o 4 w nocy musiałam zjeść płatki, a odkad wstałam to 3 miski juz zjadłam.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na Duphastonie. U mnie pojawiły się plamienia. A raz to nawet duże krwawienie. Już myślałam, że to poronienie. Na szczęście maluch się dzielnie trzyma. Krwawienie było z krwiaka. Od wczoraj już nie plamię, a dziś idę na USG. Mam nadzieję, że wszystko już będzie dobrze.

9bsp388.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, tak myślałam, że bede pracować co najmniej do końca lutego, a ja tutaj już nie wytrzymuje w listopadzie... Teraz siedzę skulona w toalecie, bo musiałam chociaż na kwadrans zamknąć oczy i odpocząć... Nie wiem, jak ja dotrzymał do końca grudnia, a tak sobie założyłam... A po pracy jestem już tak zmęczona, że nawet na moją ukochaną siłownię nie chodzę :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Laski, tak myślałam, że bede pracować co najmniej do końca lutego, a ja tutaj już nie wytrzymuje w listopadzie... Teraz siedzę skulona w toalecie, bo musiałam chociaż na kwadrans zamknąć oczy i odpocząć... Nie wiem, jak ja dotrzymał do końca grudnia, a tak sobie założyłam... A po pracy jestem już tak zmęczona, że nawet na moją ukochaną siłownię nie chodzę :(

Podobno w 2 trymestrze jest juz lepiej wiec juz niedlugo! Ja mam to samo od razu po pracy klade sie na kanapie i spie 2 godziny.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z USG. Wszystko w najlepszym porządku. Serducho mocno bije, kruszynka rośnie. A najważniejsze że krwiak się wchłonął. :D

Martynika, Margotka87 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Wróciłam z USG. Wszystko w najlepszym porządku. Serducho mocno bije, kruszynka rośnie. A najważniejsze że krwiak się wchłonął. :D
    to bardzo dobre wiadomości... Super :) a jakiej wielkości był krwiaczek? Długo miałaś z nim problem ?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    to bardzo dobre wiadomości... Super :) a jakiej wielkości był krwiaczek? Długo miałaś z nim problem ?

Krwiak wykryto u mnie 3 listopada, jak zgłosiłam się do szpitala z bardzo mocnym krwawieniem. Wymiary to: 21,4 x 16,4 mm. Jak dla mnie to był wtedy wielki, większy niż pęcherzyk ciążowy. A teraz po niecałych 2 tygodniach nie ma po nim śladu. Ja tam twierdzę że się wykrwawił, bo cały czas miałam obfite plamienia. A od wczoraj czyściutko.

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Krwiak wykryto u mnie 3 listopada, jak zgłosiłam się do szpitala z bardzo mocnym krwawieniem. Wymiary to: 21,4 x 16,4 mm. Jak dla mnie to był wtedy wielki, większy niż pęcherzyk ciążowy. A teraz po niecałych 2 tygodniach nie ma po nim śladu. Ja tam twierdzę że się wykrwawił, bo cały czas miałam obfite plamienia. A od wczoraj czyściutko.
    ja mam krwistej 15x17mm ale nie mam krwawień, dostałam dupka i muszę leżeć i czekac. Lekarz mówił ze zlokalizowany jest przy szyjce i ze moge krwawiC, bądź też nie . W tej chwili mój peczerzyk ma 6 cm wiec różnica spora.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS no co Ty już poczułaś???? A jakie to odczucie przy tak małej dzidzi? Może ja też już czułam a nie wiem :D

AISAK najpierw brałam duphaston ze względu na moją pracę która bardzo utrudniała zagnieżdżenie się zarodka w macicy ( ciągłe wstrząsy) , później plamiłam i gin kazał mi zwiększyć dawkę, no i tak oto w 17 tyg odstawie ten lek ;)

evas super!!! Uwielbiam dobre wieści :D

A ja właśnie się zastanawiam... Macie jakieś sprawdzone listy wyprawkowe???

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję z sklepie z art. dla dzieci, więc co chwila doradzam młodym mamom co mają kupić, a czego nie warto.

Możemy z czasem stworzyć listę wyprawkową. Co Wy na to?

Evelineq, AISAK, Bankierka, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja pracuję z sklepie z art. dla dzieci, więc co chwila doradzam młodym mamom co mają kupić, a czego nie warto.

Możemy z czasem stworzyć listę wyprawkową. Co Wy na to?

To bardzo dobry pomysł moim zdaniem :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas to dawaj przykładową listę bo na pewno nieźle się znasz :) A najwyżej każda doda coś od siebie :)

Margotka87 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do listy to ja sie nie wypowiadam bo to juz moje drugie dziecko i z doswiadczenia wiem ze przy pierwszym sie glupieje kupuje sie wszystko co jest " potrzebne" a potem sie okazjue ze z wiekszosci rzeczy sie korzysta z kilka razy a potem leza nuiepotrzebne :) dlatego ja bede minimalizowac zakupy w porownaniu z pierwszym razem :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje trzecie dziecko i już zupełnie inaczej podchodzę do zakupów :D ale rozumiem wszystkie mamy które czekają na pierwsze maleństwo :) ja raczej też nie będę szalała kupię to co okazało się praktyczne i niezbędne :)

Margotka87, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ