X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy przytylam 24kg :D ale o dziwo wszystko w brzuch poszlo tzn dziecko lozysko wody plodowe i cycki :) po porodzie mialam tylko 2 kilo nadwyzki :) nie martwilam sie w pierwszej ciazy to nie martwie sie teraz :) bo wiem ze po porodzie do roboty sie wezme i bede walczyc o figure jedyne co u mnie jest minusem to skora na brzuchu :( niestety nie moge powiedziec ze jest jedrna :(

Kota lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK nie martw się, ja jestem na duphastonie od początku ciąży a pomimo tego miałam dzień plamienia i nakaz leżenia, a teraz tak się unormowało że mogę latać cały dzień i wg a duphaston nie długo odstawiam :)

Margotka87 wowww no to bardzo mało po porodzie Ci zostało! :)

Ja właśnie jem śniadanie :) A co do tycia - mam nadzieję nie przytyć więcej jak 15 kg, ale już 2 mam na plus...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i mało zostało ale skóra niestety nie wrócila do końca na swojje miejsce na brzuchu i ti jest dla mnie najgorsze

benitka lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    ja póki co chudnę, ale mam problemy żołądkowe odkąd zaczęłam ten nieszczęsny tardyferon brać - już odstawiłam, ale dolegliwości jeszcze do końca nie ustąpiły. Nie mam apetytu, czuję, że brzuch pusty i burczy ale nie dam rady nic wcisnąć.
    Wiecie co? Pewnie będziecie się śmiały, ale ja dwa dni temu czułam mojego dzidziusia - wcześnie, ale wiem, że to był on bo pamiętam jak to się czuje z pierwszej ciąży. Delikatnie, ale wyczuwalnie :) W tamtej ciąży też jakoś wcześnie poczułam - no może nie tak jak teraz :)
    Ja w pracy, muszę brać się do roboty. Jak siedzę w domu to się gorzej czuję. Dobrze jest czasami z domu się wyrwać.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, bylam dzisiaj na badaniach krwi - 6 probowek mi zabrali! Troche mnie ta ilosc zdziwila.

Teraz czekam na wyniki.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Czesc, bylam dzisiaj na badaniach krwi - 6 probowek mi zabrali! Troche mnie ta ilosc zdziwila.

Teraz czekam na wyniki.
    ja mialam 7, I kolejne badania za 4 tyg tym razem 5. Mimo ze mialam lekkie rozbieznosci w wynikach lekarz pow., ze sa super.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    AISAK nie martw się, ja jestem na duphastonie od początku ciąży a pomimo tego miałam dzień plamienia i nakaz leżenia, a teraz tak się unormowało że mogę latać cały dzień i wg a duphaston nie długo odstawiam :)

Margotka87 wowww no to bardzo mało po porodzie Ci zostało! :)

Ja właśnie jem śniadanie :) A co do tycia - mam nadzieję nie przytyć więcej jak 15 kg, ale już 2 mam na plus...
    a z jakiego powodu bralas Dupka? Ja schudlam 2 kg. Aledzis o 4 w nocy musiałam zjeść płatki, a odkad wstałam to 3 miski juz zjadłam.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na Duphastonie. U mnie pojawiły się plamienia. A raz to nawet duże krwawienie. Już myślałam, że to poronienie. Na szczęście maluch się dzielnie trzyma. Krwawienie było z krwiaka. Od wczoraj już nie plamię, a dziś idę na USG. Mam nadzieję, że wszystko już będzie dobrze.

9bsp388.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, tak myślałam, że bede pracować co najmniej do końca lutego, a ja tutaj już nie wytrzymuje w listopadzie... Teraz siedzę skulona w toalecie, bo musiałam chociaż na kwadrans zamknąć oczy i odpocząć... Nie wiem, jak ja dotrzymał do końca grudnia, a tak sobie założyłam... A po pracy jestem już tak zmęczona, że nawet na moją ukochaną siłownię nie chodzę :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Laski, tak myślałam, że bede pracować co najmniej do końca lutego, a ja tutaj już nie wytrzymuje w listopadzie... Teraz siedzę skulona w toalecie, bo musiałam chociaż na kwadrans zamknąć oczy i odpocząć... Nie wiem, jak ja dotrzymał do końca grudnia, a tak sobie założyłam... A po pracy jestem już tak zmęczona, że nawet na moją ukochaną siłownię nie chodzę :(

Podobno w 2 trymestrze jest juz lepiej wiec juz niedlugo! Ja mam to samo od razu po pracy klade sie na kanapie i spie 2 godziny.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z USG. Wszystko w najlepszym porządku. Serducho mocno bije, kruszynka rośnie. A najważniejsze że krwiak się wchłonął. :D

Martynika, Margotka87 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Wróciłam z USG. Wszystko w najlepszym porządku. Serducho mocno bije, kruszynka rośnie. A najważniejsze że krwiak się wchłonął. :D
    to bardzo dobre wiadomości... Super :) a jakiej wielkości był krwiaczek? Długo miałaś z nim problem ?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    to bardzo dobre wiadomości... Super :) a jakiej wielkości był krwiaczek? Długo miałaś z nim problem ?

Krwiak wykryto u mnie 3 listopada, jak zgłosiłam się do szpitala z bardzo mocnym krwawieniem. Wymiary to: 21,4 x 16,4 mm. Jak dla mnie to był wtedy wielki, większy niż pęcherzyk ciążowy. A teraz po niecałych 2 tygodniach nie ma po nim śladu. Ja tam twierdzę że się wykrwawił, bo cały czas miałam obfite plamienia. A od wczoraj czyściutko.

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Krwiak wykryto u mnie 3 listopada, jak zgłosiłam się do szpitala z bardzo mocnym krwawieniem. Wymiary to: 21,4 x 16,4 mm. Jak dla mnie to był wtedy wielki, większy niż pęcherzyk ciążowy. A teraz po niecałych 2 tygodniach nie ma po nim śladu. Ja tam twierdzę że się wykrwawił, bo cały czas miałam obfite plamienia. A od wczoraj czyściutko.
    ja mam krwistej 15x17mm ale nie mam krwawień, dostałam dupka i muszę leżeć i czekac. Lekarz mówił ze zlokalizowany jest przy szyjce i ze moge krwawiC, bądź też nie . W tej chwili mój peczerzyk ma 6 cm wiec różnica spora.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS no co Ty już poczułaś???? A jakie to odczucie przy tak małej dzidzi? Może ja też już czułam a nie wiem :D

AISAK najpierw brałam duphaston ze względu na moją pracę która bardzo utrudniała zagnieżdżenie się zarodka w macicy ( ciągłe wstrząsy) , później plamiłam i gin kazał mi zwiększyć dawkę, no i tak oto w 17 tyg odstawie ten lek ;)

evas super!!! Uwielbiam dobre wieści :D

A ja właśnie się zastanawiam... Macie jakieś sprawdzone listy wyprawkowe???

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję z sklepie z art. dla dzieci, więc co chwila doradzam młodym mamom co mają kupić, a czego nie warto.

Możemy z czasem stworzyć listę wyprawkową. Co Wy na to?

Evelineq, AISAK, Bankierka, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja pracuję z sklepie z art. dla dzieci, więc co chwila doradzam młodym mamom co mają kupić, a czego nie warto.

Możemy z czasem stworzyć listę wyprawkową. Co Wy na to?

To bardzo dobry pomysł moim zdaniem :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas to dawaj przykładową listę bo na pewno nieźle się znasz :) A najwyżej każda doda coś od siebie :)

Margotka87 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do listy to ja sie nie wypowiadam bo to juz moje drugie dziecko i z doswiadczenia wiem ze przy pierwszym sie glupieje kupuje sie wszystko co jest " potrzebne" a potem sie okazjue ze z wiekszosci rzeczy sie korzysta z kilka razy a potem leza nuiepotrzebne :) dlatego ja bede minimalizowac zakupy w porownaniu z pierwszym razem :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje trzecie dziecko i już zupełnie inaczej podchodzę do zakupów :D ale rozumiem wszystkie mamy które czekają na pierwsze maleństwo :) ja raczej też nie będę szalała kupię to co okazało się praktyczne i niezbędne :)

Margotka87, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ