X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No ja tez zaczynam mieć ciasne spodnie :-)
    Ale wiecie co w tamtym tyg miałam dużo objawów mdłości itp. A teraz wszystko przeszło - tez tak macie ? Mam się zacząć martwić? Jedyny objaw to dużo śluzu i rozciąganie w macicy czy coś ?
    ja tez tak mam i na szczęście to, ze ustąpiły mdlosci to bardzo mnie cieszy- to mniej niebezpieczne niż mdłości przez które nie mogłam jesc i nie dałam rady chodzić. Jutro mam wizytę u dzina wiec się upewnie co i jak..

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki u mnie wizyta dopiero 2 grudnia :-( nie wiem jak ja do tego czasu wytrzymam :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę i wszystko superaśnie :) Fasolka ma 2,5 cm (wg. usg 9tydzień i 3 dni ) Moja Gin stwierdziła że to musi być chłopak , bo "leniwo rusza nogami" :D Odnośnie brzucha, to i mnie się lekko uwypuklił , rano jest lekko dołem zaokrąglony jednak jedzenie i wzdęcia przez cały dzień faktycznie czasami powodują że pod wieczór jest on calkiem pokaźny, już 2 tygodnie temu wymieniłam spodnie na leginsy z wysokim stanem i czuje się mega komfortowo - nic nie uciska :)

• ivv Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Nie dałam rady,wysłałam męża po ten Paracetamol.Nie jestem w stanie wstać z łóżka od tego bólu,nawet patrzenie w komórkę jest ciężkie.Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.

W poprzedniej ciąży prawie przez cały pierwszy trymestr bolała mnie głowa i mogłam brać apap (sama lekarka kazała). Pomagało, nie przejmuj się i bierz, bo ból gorzej wpłynie na dziecko niż lek :)

Furia - bardzo mi przykro :( nie tak miało być :(

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    To trzymam kciuki u mnie wizyta dopiero 2 grudnia :-( nie wiem jak ja do tego czasu wytrzymam :-(
    oj tak czekanie jest bardzo stresujace 4tyg temu miałam wizytę, to jak na szpileczkach siedziałam,zbyt dużo widzieć pewno nie bede ale ze mam wyniki porobioneto warto by dżin je zobaczył i daj Boziu uspokoil .

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże,jak dobrze bez tego bólu.Czemu dopiero teraz wzięłam ten Paracetamol,ulga jest niemierzalna żadną miarą.Dzięki,dziewczyny,uspokoiłyście mnie i jest mi teraz tak dobrze.Dziecku pewnie też lepiej,bo drugi dzień okropnie cierpiałam.

• Nalka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje brzusisko w 10 tyg. boje się co będzie potem.. ;P

out.php?t=650316_201311131884.jpg

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś się zdjęcie nie pokazuje :)

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie. Wyniki w normie. Jedynie TSH wysokie, ale biorę leki i na pewno będzie już tylko lepiej. USG mam w piątek. Niestety moja pani doktor nie ma u siebie w gabinecie i kieruje do szpitala na badanie. W przyszłym tygodniu we wtorek kolejna wizyta. Mam nadzieję, że mój krwiak się wchłonął. Nawet plamienia zaczynają ustępować, bo do tej pory było tego sporo.

Już nie mogę się doczekać piątku, znowu będę mogła popatrzeć na moją kruszynkę.

9bsp388.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam taki szydercy brzuch . Masakra

relganli3wx3d6wm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uwielbiam moj brzuszek i maz tez lubi sobie go glaskac i przytulac sie do niego, niech bebenek rosnie jak szalony, bo mam pewnosc ze wszystko ok i Baby jak na drozdzach, a spodnie to juz lata nosze biodrowki i jestem zadowolona.Brzuszka to sie nie moglam doczekac ze wzgledu na pare kg extra ;--)))
    f2w39n73cub6u2r4.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo paru kilo extra brzuszek już lekki mam ale myślę ze to też dlatego ze to druga ciąża:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2013, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brzuszek jest maleńki bo nie mam na nic apetytu przez cały dzień mam uczucie sytości Dzisiaj zjadłam 1 bułkę z przedziałkiem pół tej bułki zjadłam rano a pół wieczorem Wmusiłam ją nic mi nie wchodzi Jak tak dalej pójdzie to wyląduję w szpitalu Nie wiem co robić nie chcę zaszkodzić dzidzi tym nie jedzeniem

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam na razie 1,5 kg a brzuch m jął bym przytyla ze 4 kg :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Dziewczyny ja mam taki szydercy brzuch . Masakra

Jak to szydercy? :)

Dziewczyny,serio macie już brzuszki ciążowe?mi też wystaje,ale to po prostu wzdęcia,jak się położę,to jestem płaska jak decha.A na stojąco,owszem,niekiedy jak w piątym miesiącu,zwłaszcza jak się najem ;).Ale jestem pewna,że to nie "to".

• evas Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to też jeszcze nie ciążowy brzuszek, bo na to jeszcze za wcześnie. Ale zrobił się mocno wystający. Nigdy tak nie miałam. Jestem raczej szczupła, jem tez niewiele. Na wadze nie przybyło mi, a brzuch jakbym co najmniej w 4-5 miesiącu była. Pewnie to wzdęcia, choc nie mam problemów z trawieniem.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak leżę na plecach to cały czas wystaje mi brzuch, jak się kąpię też już woda go nie zakrywa :P Widać ewidentnie , ciążowy kształt brzuchola :) Też myślałam, że to może są wzdęcia (mimo, że nie czułam się jak bym je miała) i sprawdziłam sobie fotki w necie dziewczyn w tym samym tygodniu co jestem i się potwierdziło brzuchy wyglądają bardzo podobnie. Ale każdy organizm jest inny. Może to ma związek z zwiększoną macicą bo dzidzia przecież za maleńka jeszcze. W biodrach trochę więcej mam tłuszczyku no ale tak musi być...
    A czy dziewczyny, które już macie dzieci szybko chudłyście po urodzeniu? Czy miałyście z tym problem? korzystałyście z diet czy samo spadło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, trafiłaś po prostu na niekompetentną farmaceutkę. No ale przynajmniej już wiesz co i jak :) Ja mustele kupię już za 2 tygodnie. Jej... powoli dobiega końca 1 trymestr....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie tez brzuch wzdeciowy mam :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja przechorowałam 3 dni. Normalnie totalnie mnie siły opuściły jakbym ważyła pół tony. Nie dała rady się z łóżka podnieść, no i głowa bolała, że hej. Ja też brałam paracetamol a raczej apap. Już jest lepiej.
    Ja schudłam 3 kilo, ale faktycznie mam z czego chudnąć :/
    Brak apetytu i jeszcze ta choroba... U mnie brzucha jakby nie widać ciążowego, ale spodnie cisną. Zaraz wybiorę się do oszołoma poszukać czegoś luźniejszego bo nic takiego nie mam wychodnego. Po domu w sukience latam.
    Przestałam brać żelazo, bo brzuch bolał niemiłosiernie. Biorę tylko witaminy te dla kobiet w ciąży i kwas foliowy.
    A tak poza tym nie mam jak do Was zaglądać bo mi net ucięło, teraz z pracy piszę :/

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ