X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie - wy też macie taki wydety brzuszek ? wszystkie spodnie mnie cisnal, nie wspomnę o rajstopach.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak ja mam już lekko widoczny brzuch. Zresztą możesz nawet w internecie wpisać sobie tydzień ciąży i zobaczysz, że nie Ty jedna już możesz mieć brzusio zaokrąglony :) Ja tak zrobiłam , gdyż nie mogłam uwierzyć , że tak wcześnie już można zaobserwować takie "ciążowe zaokrąglenie" a jednak :)

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do brzucha to indywidualna sprawa u niektorych widac bardzo wczesniej u innych w 5miesiacu dopiero :) a ja dalej zdycham katar i kaszel mnie mecza tak ze spac nie moge mam jakies syropy plus herbata z cytrynka ale to poki co nic nie daje :/ pozdrawiam:*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Martynika, co do tej Mustelli są jej właśnie dwa rodzaje jeden jest na rozstępy, które już się ma a drugi jest na to aby rozstępy się nie pojawiły.
    Ten na rozstępy, które się ma to 75 ml, a ten właściwy jest podwójnie działający i on ma pojemność 150 ml.

Ooch,wiedziałam,że coś nie tak kupiłam!pani w aptece nie widziała różnicy,poza tym,że ten mniejszy mocniejszy,człowiek całe życie się sam musi dowiadywać.Może go zostawię "w razie czego".

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,a ja na przykład brzucha wcale nie mam.Oczywiście,jestem wydęta przez większą część dnia,ale to nie ciąża,niestety ;).A wdęcia,które męczą mnie od jej początku.
    Zwariuję zaraz z tą głową,przespałam się i nic mi to nie pomogło,macie jakieś swoje sposoby?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Martynika ja juz tez walczylam z pogodowa migrena i powiem Ci, ze mokry kompres nie pomogl.
    jedna migrena z przodu na okiem bol pulsujacy a 2ga z tylu od potylicy jak obrecz, nie dalam rady, pilam paracetamol 500mg w saszetkach , pomoglo na szczescie, plus mialam wymioty ze ho ho od tej migreny, 12h walczylam do 2 w nocy
    podziwiam ze wlaczysz juz 2 dzien, ja jestem tu slabszy zawodnik, jak pozwole migrenie rozhulac sie to mam przegrane na calego.Moze to tez zwiazane z nadcisnieniem
    glowe daje ze to ten tajfun z Filipin rozchodzi sie po calej Europie
    f2w39n73cub6u2r4.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą zawsze słyszałam powszechną opinię,że Paracetamol jest bezpieczny w ciąży,a pierwszy raz spotkałam się z tym,że dopiero od drugiego trymestru.Słyszałyście o tym?mam ochotę go wziąć pomimo wszystko,bo jestem na skraju,ale jak mąż usłyszał taką informację od farmaceuty,to za Chiny ludowe już po to nie pójdzie...

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam niedawno na bol zeba :) farmaceutkla tez mowila ze nie ale moj zapytal lekarki i powiedziala ze wolno wziac :) bo lepiej jest dla matki zeby sie nie meczyla z bolem i nie stresowala a tabletka dziecku nie zaszkodzi :)tym bardzioej ze Ty juz masz 10tydzuien a ja bralam jakos w 6 :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym brala, 1szy raz slysze ze od 2 trym,mym zd tak jak czuje sie matka tak i dziecko
    a migrena podraznia bolowo zakonczenia nerwow tym bardziej ze juz dlugo u Ciebie wiec na pewno dzidzia moze czuc Twoje rozdraznienie, jak dostanie 2 saszetki paracetamolu po 500mg nic jej nie bedzie, glownie Twoj organizm go przyswoi i rozprowadzi tam gdzie potrzeba
    ja bralam w tamtym tyg kilka dni na wlasna reke bo chora pod dentyscie i nic mi nie jest
    Mysle ze to jest kwestia wyzszej koniecznosci i tak na ulotkach pisza
    wiadomo ze zadna swiadoma matka nie zaćpa sie lekami by zaszkodzic Baby

Margotka87 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już lekki brzuszek. Tzn. ja go widzę, bo przed ciążą był wklęsły, a w tej chwili daleko mu do takiego położenia.;D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a ja jestem grubaskiem :) i jest tak jak było :), ciekawe kiedy u mnie bedzie widac brzuszek ???

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemeczę się jeszcze do jutra,bo jak już zasnę to jest ok,ale jeśli tylko obudzę się z bólem głowy,a będzie to trzeci dzień migreny,to od razu wyślę męża po Paracetamol.

• azi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie trochę już się zaokrąglił brzuszek, bo nigdy raczej go nie miałam..no i oczywiście moje boczki rosną:/ grrr
    a tutaj ostatnie foto fasoli:)
    http://imageshack.com/a/img7/3189/6te5.jpg

Evelineq lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam widoczny brzuch, ale raczej od wzdec :/ czuję sie jak bym wypila 10 l wody, nigdy nie miałam problemu z zaparciami, a teraz to codzienność. :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam rady,wysłałam męża po ten Paracetamol.Nie jestem w stanie wstać z łóżka od tego bólu,nawet patrzenie w komórkę jest ciężkie.Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia przytulam i trzymaj się kochana...

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia bardzo współczuję :-)
    Azi śliczne zdjęcie :-) - gratuluję :-)
    Ja też mam brzuszek mąż mówi że wyglądam jak w 4 miesiącu ciąży - sama nie wiem dlaczego tak widać ?

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że tylko ja mam problem z niedopinającymi się spodniami. Od tygodnia brzuch mi tak wystaje, że zaczęłam już się martwić że coś jest nie tak. W poprzednich ciążach było go dopiero widać w 5 miesiącu.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez zaczynam mieć ciasne spodnie :-)
    Ale wiecie co w tamtym tyg miałam dużo objawów mdłości itp. A teraz wszystko przeszło - tez tak macie ? Mam się zacząć martwić? Jedyny objaw to dużo śluzu i rozciąganie w macicy czy coś ?

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam juz wystajacy brzuch i nie da sie go wciagnac :)

Martynika ja tez mam migreny i lekarz powiedzial, ze paracetamol moge. Ja sie doatkowo smaruje na skroniach mascia tygrysia, ktora przywiozlam z azji, ale amol tez by pewnie zadzialal bo chodzi o zapach i o to zeby troche chlodzilo.

Anielka27 lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ