X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie - wy też macie taki wydety brzuszek ? wszystkie spodnie mnie cisnal, nie wspomnę o rajstopach.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak ja mam już lekko widoczny brzuch. Zresztą możesz nawet w internecie wpisać sobie tydzień ciąży i zobaczysz, że nie Ty jedna już możesz mieć brzusio zaokrąglony :) Ja tak zrobiłam , gdyż nie mogłam uwierzyć , że tak wcześnie już można zaobserwować takie "ciążowe zaokrąglenie" a jednak :)

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do brzucha to indywidualna sprawa u niektorych widac bardzo wczesniej u innych w 5miesiacu dopiero :) a ja dalej zdycham katar i kaszel mnie mecza tak ze spac nie moge mam jakies syropy plus herbata z cytrynka ale to poki co nic nie daje :/ pozdrawiam:*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Martynika, co do tej Mustelli są jej właśnie dwa rodzaje jeden jest na rozstępy, które już się ma a drugi jest na to aby rozstępy się nie pojawiły.
    Ten na rozstępy, które się ma to 75 ml, a ten właściwy jest podwójnie działający i on ma pojemność 150 ml.

Ooch,wiedziałam,że coś nie tak kupiłam!pani w aptece nie widziała różnicy,poza tym,że ten mniejszy mocniejszy,człowiek całe życie się sam musi dowiadywać.Może go zostawię "w razie czego".

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,a ja na przykład brzucha wcale nie mam.Oczywiście,jestem wydęta przez większą część dnia,ale to nie ciąża,niestety ;).A wdęcia,które męczą mnie od jej początku.
    Zwariuję zaraz z tą głową,przespałam się i nic mi to nie pomogło,macie jakieś swoje sposoby?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Martynika ja juz tez walczylam z pogodowa migrena i powiem Ci, ze mokry kompres nie pomogl.
    jedna migrena z przodu na okiem bol pulsujacy a 2ga z tylu od potylicy jak obrecz, nie dalam rady, pilam paracetamol 500mg w saszetkach , pomoglo na szczescie, plus mialam wymioty ze ho ho od tej migreny, 12h walczylam do 2 w nocy
    podziwiam ze wlaczysz juz 2 dzien, ja jestem tu slabszy zawodnik, jak pozwole migrenie rozhulac sie to mam przegrane na calego.Moze to tez zwiazane z nadcisnieniem
    glowe daje ze to ten tajfun z Filipin rozchodzi sie po calej Europie
    f2w39n73cub6u2r4.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą zawsze słyszałam powszechną opinię,że Paracetamol jest bezpieczny w ciąży,a pierwszy raz spotkałam się z tym,że dopiero od drugiego trymestru.Słyszałyście o tym?mam ochotę go wziąć pomimo wszystko,bo jestem na skraju,ale jak mąż usłyszał taką informację od farmaceuty,to za Chiny ludowe już po to nie pójdzie...

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam niedawno na bol zeba :) farmaceutkla tez mowila ze nie ale moj zapytal lekarki i powiedziala ze wolno wziac :) bo lepiej jest dla matki zeby sie nie meczyla z bolem i nie stresowala a tabletka dziecku nie zaszkodzi :)tym bardzioej ze Ty juz masz 10tydzuien a ja bralam jakos w 6 :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym brala, 1szy raz slysze ze od 2 trym,mym zd tak jak czuje sie matka tak i dziecko
    a migrena podraznia bolowo zakonczenia nerwow tym bardziej ze juz dlugo u Ciebie wiec na pewno dzidzia moze czuc Twoje rozdraznienie, jak dostanie 2 saszetki paracetamolu po 500mg nic jej nie bedzie, glownie Twoj organizm go przyswoi i rozprowadzi tam gdzie potrzeba
    ja bralam w tamtym tyg kilka dni na wlasna reke bo chora pod dentyscie i nic mi nie jest
    Mysle ze to jest kwestia wyzszej koniecznosci i tak na ulotkach pisza
    wiadomo ze zadna swiadoma matka nie zaćpa sie lekami by zaszkodzic Baby

Margotka87 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już lekki brzuszek. Tzn. ja go widzę, bo przed ciążą był wklęsły, a w tej chwili daleko mu do takiego położenia.;D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a ja jestem grubaskiem :) i jest tak jak było :), ciekawe kiedy u mnie bedzie widac brzuszek ???

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemeczę się jeszcze do jutra,bo jak już zasnę to jest ok,ale jeśli tylko obudzę się z bólem głowy,a będzie to trzeci dzień migreny,to od razu wyślę męża po Paracetamol.

• azi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie trochę już się zaokrąglił brzuszek, bo nigdy raczej go nie miałam..no i oczywiście moje boczki rosną:/ grrr
    a tutaj ostatnie foto fasoli:)
    http://imageshack.com/a/img7/3189/6te5.jpg

Evelineq lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam widoczny brzuch, ale raczej od wzdec :/ czuję sie jak bym wypila 10 l wody, nigdy nie miałam problemu z zaparciami, a teraz to codzienność. :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam rady,wysłałam męża po ten Paracetamol.Nie jestem w stanie wstać z łóżka od tego bólu,nawet patrzenie w komórkę jest ciężkie.Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia przytulam i trzymaj się kochana...

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia bardzo współczuję :-)
    Azi śliczne zdjęcie :-) - gratuluję :-)
    Ja też mam brzuszek mąż mówi że wyglądam jak w 4 miesiącu ciąży - sama nie wiem dlaczego tak widać ?

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że tylko ja mam problem z niedopinającymi się spodniami. Od tygodnia brzuch mi tak wystaje, że zaczęłam już się martwić że coś jest nie tak. W poprzednich ciążach było go dopiero widać w 5 miesiącu.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez zaczynam mieć ciasne spodnie :-)
    Ale wiecie co w tamtym tyg miałam dużo objawów mdłości itp. A teraz wszystko przeszło - tez tak macie ? Mam się zacząć martwić? Jedyny objaw to dużo śluzu i rozciąganie w macicy czy coś ?

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam juz wystajacy brzuch i nie da sie go wciagnac :)

Martynika ja tez mam migreny i lekarz powiedzial, ze paracetamol moge. Ja sie doatkowo smaruje na skroniach mascia tygrysia, ktora przywiozlam z azji, ale amol tez by pewnie zadzialal bo chodzi o zapach i o to zeby troche chlodzilo.

Anielka27 lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ