MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiak ja mam już lekko widoczny brzuch. Zresztą możesz nawet w internecie wpisać sobie tydzień ciąży i zobaczysz, że nie Ty jedna już możesz mieć brzusio zaokrąglony Ja tak zrobiłam , gdyż nie mogłam uwierzyć , że tak wcześnie już można zaobserwować takie "ciążowe zaokrąglenie" a jednak
-
co do brzucha to indywidualna sprawa u niektorych widac bardzo wczesniej u innych w 5miesiacu dopiero a ja dalej zdycham katar i kaszel mnie mecza tak ze spac nie moge mam jakies syropy plus herbata z cytrynka ale to poki co nic nie daje pozdrawiam:*
-
Anielka27 wrote:Martynika, co do tej Mustelli są jej właśnie dwa rodzaje jeden jest na rozstępy, które już się ma a drugi jest na to aby rozstępy się nie pojawiły.
Ten na rozstępy, które się ma to 75 ml, a ten właściwy jest podwójnie działający i on ma pojemność 150 ml.
Ooch,wiedziałam,że coś nie tak kupiłam!pani w aptece nie widziała różnicy,poza tym,że ten mniejszy mocniejszy,człowiek całe życie się sam musi dowiadywać.Może go zostawię "w razie czego". -
O,a ja na przykład brzucha wcale nie mam.Oczywiście,jestem wydęta przez większą część dnia,ale to nie ciąża,niestety .A wdęcia,które męczą mnie od jej początku.
Zwariuję zaraz z tą głową,przespałam się i nic mi to nie pomogło,macie jakieś swoje sposoby? -
hej Martynika ja juz tez walczylam z pogodowa migrena i powiem Ci, ze mokry kompres nie pomogl.
jedna migrena z przodu na okiem bol pulsujacy a 2ga z tylu od potylicy jak obrecz, nie dalam rady, pilam paracetamol 500mg w saszetkach , pomoglo na szczescie, plus mialam wymioty ze ho ho od tej migreny, 12h walczylam do 2 w nocy
podziwiam ze wlaczysz juz 2 dzien, ja jestem tu slabszy zawodnik, jak pozwole migrenie rozhulac sie to mam przegrane na calego.Moze to tez zwiazane z nadcisnieniem
glowe daje ze to ten tajfun z Filipin rozchodzi sie po calej Europie
-
Swoją drogą zawsze słyszałam powszechną opinię,że Paracetamol jest bezpieczny w ciąży,a pierwszy raz spotkałam się z tym,że dopiero od drugiego trymestru.Słyszałyście o tym?mam ochotę go wziąć pomimo wszystko,bo jestem na skraju,ale jak mąż usłyszał taką informację od farmaceuty,to za Chiny ludowe już po to nie pójdzie...
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
ja bralam niedawno na bol zeba farmaceutkla tez mowila ze nie ale moj zapytal lekarki i powiedziala ze wolno wziac bo lepiej jest dla matki zeby sie nie meczyla z bolem i nie stresowala a tabletka dziecku nie zaszkodzi :)tym bardzioej ze Ty juz masz 10tydzuien a ja bralam jakos w 6
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja bym brala, 1szy raz slysze ze od 2 trym,mym zd tak jak czuje sie matka tak i dziecko
a migrena podraznia bolowo zakonczenia nerwow tym bardziej ze juz dlugo u Ciebie wiec na pewno dzidzia moze czuc Twoje rozdraznienie, jak dostanie 2 saszetki paracetamolu po 500mg nic jej nie bedzie, glownie Twoj organizm go przyswoi i rozprowadzi tam gdzie potrzeba
ja bralam w tamtym tyg kilka dni na wlasna reke bo chora pod dentyscie i nic mi nie jest
Mysle ze to jest kwestia wyzszej koniecznosci i tak na ulotkach pisza
wiadomo ze zadna swiadoma matka nie zaćpa sie lekami by zaszkodzic BabyMargotka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam juz wystajacy brzuch i nie da sie go wciagnac
Martynika ja tez mam migreny i lekarz powiedzial, ze paracetamol moge. Ja sie doatkowo smaruje na skroniach mascia tygrysia, ktora przywiozlam z azji, ale amol tez by pewnie zadzialal bo chodzi o zapach i o to zeby troche chlodzilo.Anielka27 lubi tę wiadomość