MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kupiłam tę Mustelę.Ale są jej dwie wersje,jedna jakaś skoncentrowana,druga "podwójna" w nazwie,ja wzięłam tę pierwszą,bo babka powiedziała,że ma mocniejsze działanie,a poza tym miała 75ml,a ta druga 250,stwierdziłam,że wezmę mniejszą na spróbowanie.Jestem już po pierwszej aplikacji i mam mieszane uczucia co do wydajności.Miałam wrażenie,że bardzo szybko się wchłania i słabo się rozciera i że strasznie dużo już jej zużyłam na brzuch,pośladki i piersi.Zobaczymy na ile starczy mi ta tubka.Może ta mniej intensywna wersja jest w innej konsyśtencji.Jest ktoś,kto ma porównanie?
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
MonikaS z tego co wiem to Tardyferon i podobne mu preperaty uzupelniajace zelazo moga powodowac dolegliwosci zoladkowe jeszcze spotegowane przez ciaze i jej hormony, wiec moze Twoj brak apetytu i wrecz wstret do jedzenia lekiem byl tez spowodowany.
Ja bym sprobowala mieska, buraczkow a sa tez preparty zelaza w tab rozpuszczalnych dobrze tolerowane przez organizm.
Powodzenia w wzbijaniu Fe w gore!
-
Jestem już po USG genetycznym, wbrew moim obawom jest wszystko ok!! Ale się cieszę, a szczególnie z tego co widziałam na USG Mój maluszek to mały człowieczek, w dodatku widziałam najpierw jak leżał na pleckach, potem zaczął machać nóżkami i uniósł się na główce plecy do góry i przewalił na bok tyłem do nas
Był i mój mąż z nami Normalnie wzrok wkleił w monitor stał od niego twarzą jakieś 15 cm Co chwile zerkał na mnie i się uśmiechał, jak wyszliśmy z gabinetu to miał łzy w oczach ledwo się opanowywał aby nie uronić łzy A taki twardziel z niegofler, Tusia84, ivv, Limerikowo, Anielka27, Martynika, Bankierka, Evelineq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ivv wrote:poczekaj aż będziesz karmić piersią a tak poważnie to w pierwszej ciąży też tak miałam, bolały od pierwszych dni (ale córa je tak wyssała, że dopiero nabierają sił)
-
ivv wrote:3D jest droższe, ale fajna pamiątka, nie dałabym się tylko namówić na dziecko z gliny (4D)
Jesli chodzi o piersi to moje tylko troche sie powiększyły tzn na pewno nie o jeden rozmiar, żadnych zyłek nie widac Nie wiem czy to dobrze czy zle. Cały czas bola ale nie jakos strasznie tak ze da sie wytrzymac. -
Welonisia,ja bym Ci polecała później zrobić.Na tym etapie będzie jeszcze bardzo mało widać,to jest bardziej spektakularne w późniejszych tygodniach .Teraz to zobaczysz taką kulkę,może już z zawiązkami rąk i nóg.Jak się wstrzymasz jeszcze z miesiąc to ujrzysz już małego człowieka .Możesz sobie pooglądać różnych tygodni usg na youtube i porównać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 08:11
-
topa42 wrote:Paula bardzo się cieszę że wszystko ok . Ja myslałam o USG 3 D lub 4 D jak będę robić prenatalne . A powiedźcie mi jaka jest różnica? W cenie ? Lepiej widać ?
USG 3D jest fajne, o ile jest już dziecko, a nie zarodek 4D jest droższe (ale nie wiem ile). Nam lekarz przy usg połówkowym przełączył na chwilę widok z 3D na 4D i zapytał czy chcemy - nie spodobało nam się to, bo stwierdziliśmy, że nie chcemy dziecka z gliny tak to nam się skojarzyło Ale może Tobie się spodoba i będziesz chciała taką pamiątkę