X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie cudne :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam tę Mustelę.Ale są jej dwie wersje,jedna jakaś skoncentrowana,druga "podwójna" w nazwie,ja wzięłam tę pierwszą,bo babka powiedziała,że ma mocniejsze działanie,a poza tym miała 75ml,a ta druga 250,stwierdziłam,że wezmę mniejszą na spróbowanie.Jestem już po pierwszej aplikacji i mam mieszane uczucia co do wydajności.Miałam wrażenie,że bardzo szybko się wchłania i słabo się rozciera i że strasznie dużo już jej zużyłam na brzuch,pośladki i piersi.Zobaczymy na ile starczy mi ta tubka.Może ta mniej intensywna wersja jest w innej konsyśtencji.Jest ktoś,kto ma porównanie?

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS z tego co wiem to Tardyferon i podobne mu preperaty uzupelniajace zelazo moga powodowac dolegliwosci zoladkowe jeszcze spotegowane przez ciaze i jej hormony, wiec moze Twoj brak apetytu i wrecz wstret do jedzenia lekiem byl tez spowodowany.
    Ja bym sprobowala mieska, buraczkow a sa tez preparty zelaza w tab rozpuszczalnych dobrze tolerowane przez organizm.
    Powodzenia w wzbijaniu Fe w gore!
    f2w39n73cub6u2r4.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Martynika dzięki :) Strasznie się stresuję ale mam nadzieję że przyniosę dobre wieści ;)

Paula i jak u lekarza?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po USG genetycznym, wbrew moim obawom jest wszystko ok!! Ale się cieszę, a szczególnie z tego co widziałam na USG :) Mój maluszek to mały człowieczek, w dodatku widziałam najpierw jak leżał na pleckach, potem zaczął machać nóżkami i uniósł się na główce plecy do góry i przewalił na bok tyłem do nas :)

Był i mój mąż z nami :) Normalnie wzrok wkleił w monitor stał od niego twarzą jakieś 15 cm Co chwile zerkał na mnie i się uśmiechał, jak wyszliśmy z gabinetu to miał łzy w oczach ledwo się opanowywał aby nie uronić łzy :) A taki twardziel z niego :)

fler, Tusia84, ivv, Limerikowo, Anielka27, Martynika, Bankierka, Evelineq lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy USG genetyczne lepiej zrobic 3D czy zwykłe???
    Paula222 ciesze sie ze wszystko ok :)

p19uskjohisr6juh.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy USG genetyczne lepiej zrobic 3D czy zwykłe???
    Paula222 ciesze sie ze wszystko ok :)

3D jest droższe, ale fajna pamiątka, nie dałabym się tylko namówić na dziecko z gliny :) (4D) :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja USG 3D chciała bym zrobić już w późniejszym etapie ciąży np. w 5 -6 miesiącu :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki wy też macie mapę polskich rzek z żyłek na cycuchach?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja je dziś dostrzegłam pierwszy raz,póki co tylko na lewej piersi.Sama z siebie mam je małe (niepełne B ),a teraz trochę wypływają z biustonosza (na to liczyłam,huehuehue).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 20:40

• ivv Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Babeczki wy też macie mapę polskich rzek z żyłek na cycuchach?
    poczekaj aż będziesz karmić piersią ;) a tak poważnie to w pierwszej ciąży też tak miałam, bolały od pierwszych dni (ale córa je tak wyssała, że dopiero nabierają sił) :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    poczekaj aż będziesz karmić piersią ;) a tak poważnie to w pierwszej ciąży też tak miałam, bolały od pierwszych dni (ale córa je tak wyssała, że dopiero nabierają sił) :)
    ja w dniu testowania miałam juz mnustwo żyłek, piersi były duuze i wrażliwe. To był pierwszy sygnał ze coś jest inaczej. Nie wspomnę, ze mam wysyp krostek na połowie dekoldu i u góry na plecach wrr =/ coś mi to mówi, ze będzie dziewczynka :-)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    3D jest droższe, ale fajna pamiątka, nie dałabym się tylko namówić na dziecko z gliny :) (4D) :)
    Korci mie juz to USG 3D ale nie wiem czy nie za wczesnie :D

Jesli chodzi o piersi to moje tylko troche sie powiększyły tzn na pewno nie o jeden rozmiar, żadnych zyłek nie widac :/ Nie wiem czy to dobrze czy zle. Cały czas bola ale nie jakos strasznie tak ze da sie wytrzymac.

p19uskjohisr6juh.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troche powiekszone, zylki sa, ale najbardziej przerazaja mnie sutki! Zrobily sie duze i jakies nowe guzki sie pojawily. Nie podobaja mi sie juz :( No i oczywiscie bola.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sutki też są wielkie i z kropkami, jak nie moje. Większe o jeden rozmiar.

Od dziś kolejne L4 do grudnia :).

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bardzo się cieszę że wszystko ok :-). Ja myslałam o USG 3 D lub 4 D jak będę robić prenatalne :-) . A powiedźcie mi jaka jest różnica? W cenie ? Lepiej widać ?

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia,ja bym Ci polecała później zrobić.Na tym etapie będzie jeszcze bardzo mało widać,to jest bardziej spektakularne w późniejszych tygodniach :).Teraz to zobaczysz taką kulkę,może już z zawiązkami rąk i nóg.Jak się wstrzymasz jeszcze z miesiąc to ujrzysz już małego człowieka :).Możesz sobie pooglądać różnych tygodni usg na youtube i porównać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 08:11

• ivv Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Paula bardzo się cieszę że wszystko ok :-). Ja myslałam o USG 3 D lub 4 D jak będę robić prenatalne :-) . A powiedźcie mi jaka jest różnica? W cenie ? Lepiej widać ?

USG 3D jest fajne, o ile jest już dziecko, a nie zarodek :) 4D jest droższe (ale nie wiem ile). Nam lekarz przy usg połówkowym przełączył na chwilę widok z 3D na 4D i zapytał czy chcemy - nie spodobało nam się to, bo stwierdziliśmy, że nie chcemy dziecka z gliny :) tak to nam się skojarzyło :) Ale może Tobie się spodoba i będziesz chciała taką pamiątkę :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Moje sutki też są wielkie i z kropkami, jak nie moje. Większe o jeden rozmiar.

Od dziś kolejne L4 do grudnia :).

Bankierka a co sie dzieje, ze znowu L4? Zle sie czujesz?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety musze sie wypisac, w sobote czeka mnie zabieg. Ciaza nie rozwija sie.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ