X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już o tym pisałam, moja siostra cioteczna również poleca Mustele , jej z kolei polecały koleżanki, widziałam jej brzuch ( a za 3 tygodnie ma planowany poród) i jest śliczny 0 rozstępów, zaczęła z niego korzystać w 3 miesiącu ciąży. Bardzo poleca i ja również mam zamiar z niego korzystać. Jest bardzo wydajny

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie można dostać tę Mustelę?Znajdę ją w Rossmanie? :) I orientujesz się może w cenie?
    Paula,trzymam kciuki za genetyczne,wszystko będzie dobrze,zobaczysz :)Napisz jak już będziesz po!

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na USG i było super.

Maleństwo ma kształty małego człowieczka. Ma już 4 cm, ma dwie rączki i dwie nóżki, widoczny kręgosłup, głowa jest proporcjonalna do tułowia, ma już serduszko z dwoma komorami i dwie półkule mózgowe.
    W trakcie USG dzidziuś się ruszał hehe
    Wg mies 2 czerwca
    Wg USG 8 czerwca
    Jestem spokojniejsza, niesamowite uczucie aż mi łezka poleciała ze szczęścia!!

Martynika, AISAK, Limerikowo, Modelka, Tusia84, evas, eta lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka gratuluję ! Super że wszystko ok a który to tydzień ?

benitka, benitka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!!
    Właśnie końcówka 10-go tygodnia. Lada moment będzie 11 tydz. :).

• Modelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Gdzie można dostać tę Mustelę?Znajdę ją w Rossmanie? :) I orientujesz się może w cenie?
    Paula,trzymam kciuki za genetyczne,wszystko będzie dobrze,zobaczysz :)Napisz jak już będziesz po!

Ja Mustele kupiłam w aptece, w Rossmannie raczej nie ma. Droga jest, mam nadzieję, że będzie warto :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam opinie dla tego kremu-no,no,kusi.Czuję,że jutro zajdę po niego do apteki.Cena faktycznie zabójcza,ale w końcu rozstępy zostają na całe życie,wolę zrobić wszystko,żeby tego uniknąć.No i są głosy,że jest bardzo wydajny,co jest pocieszające ;).

Modelka lubi tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Wam sprawdzona aptekę www.apteka-melissa.pl Mustela i inne marki są tam w dobrej cenie. Zawsze u nich zamawiam.

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dzięki :) Strasznie się stresuję ale mam nadzieję że przyniosę dobre wieści ;)

Bankierka no to fajne wieści :)

A o tym kremie też chyba poczytam, bo na serio nie chcę rozstępów już mam na pośladkach po odchudzaniu i tyciu :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej dziewczyny, ale miałam masakryczny ból brzucha. w sumie już któryś raz z kolei po tym jak zaczęłam brać żelazo. jutro odstawiam bo za każdym razem bardziej boli. pomogła nospa i herbata z kopru ale nie chciałabym tego powtórzyć.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,ja na pupie też mam,bo jestem dość wysoka,a urosłam bardzo szybko w krótkim czasie,więc to jeszcze z okresu nastoletniego,już dawno zdążyły wyblaknąc.Moja mama po dwóch ciążach miała piękny brzuch,mam nadzieję,że się w nią wdam ;).
    Paula,na pewno będzie dobrze,nic się nie martw :).
    Monika,jeżeli wiesz,że to po żelazie,to może faktycznie warto odstawić,a sprawdzałaś w ogóle poziom żelaza?może wcale nie potrzebujesz go brać,mi na przykład ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wyszło za wysokie.
    Azi,dzięki za link,jutro tam pobuszuję :).

• ivv Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    Dziewczyny polecam Wam sprawdzona aptekę www.apteka-melissa.pl Mustela i inne marki są tam w dobrej cenie. Zawsze u nich zamawiam.

też polecam melissę, choć zamawiam na zmianę z apteką dbam o zdrowie, bo po pierwsze niektóre rzeczy są tam tańsze, a po drugie jak mam małe zamówienie to nie zawsze opłaca się płacić za przesyłkę (w melissie), a w doz przekazują do apteki za darmo

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dzeiewczyny :* co do rezstepow to mi niestety po pierwszej ciazy zostaly mimo stosowania wszelkiego rodzaju kremowo :) mysle ze taka moja uroda i kremy nie maja nic z tym wspolnego :) ale moze sie skusze na mustelle skoro taka dobra :D poza tym dopadlo mnie zapalenie oskrzeli i musze do lekarza smigac niech cos da bo ten kaszel mnie dobija :/ a jak u Wasdzien mija? pozdrawiam :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Paula,ja na pupie też mam,bo jestem dość wysoka,a urosłam bardzo szybko w krótkim czasie,więc to jeszcze z okresu nastoletniego,już dawno zdążyły wyblaknąc.Moja mama po dwóch ciążach miała piękny brzuch,mam nadzieję,że się w nią wdam ;).
    Paula,na pewno będzie dobrze,nic się nie martw :).
    Monika,jeżeli wiesz,że to po żelazie,to może faktycznie warto odstawić,a sprawdzałaś w ogóle poziom żelaza?może wcale nie potrzebujesz go brać,mi na przykład ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wyszło za wysokie.

No to witam w klubie wysokich - ja też właśnie jedyne mam nieliczne na pupie, z okresu intensywnego dorastania :)

Monika, może byś się do lekarza wybrała?

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    ginka mi przepisała bo mam duży niedobór, ale do następnej wizyty odstawiam, postaram się jakoś wzbogacić swoją dietę w produkty bogate w żelazo.
    tak od razu do lekarza z byle czym tonie mam w zwyczaju biegać...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja przy anemii brałam Biofer Folic. Dużo lepiej sie po nim czułam niż gdy brałam Tardyferon. Może warto zmienić preparat i bóle brzucha znikną.

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam buraczki na żelazo, pedza lepiej krew niz niejeden lek.Moja znajoma miala spora anemie po szpitalu za mc poszla na kontrole a lekarz sie pyta co jadla bo zelazo eleganckie, a ona: buraczki oczywiscie :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) na początek spróbuję tych buraczków a na wizycie pogadam z gin o zmianie z tardyferonu na drugi :)

jeszcze dzisiaj mi kołuje w brzuchu, ale mniej i mam ogólny wstręt do żarcia. jeszcze śniadania nie jadłam nawet bo nie wchodzi :/ już dzisiaj odstawiłam tardyferon zobaczymy, może to zbieg okoliczności a przyczyna leży gdzie indziej :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    zn7o.jpgUploaded with ImageShack.com
    MonikaS super zdjęcie :) To jest 4D czy 3D?

Limerikowo lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3d
    a ja tak patrzę i się zastanawiam jakim cudem ja znowuu te zdj tu wkleiłam hehe

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ