X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już o tym pisałam, moja siostra cioteczna również poleca Mustele , jej z kolei polecały koleżanki, widziałam jej brzuch ( a za 3 tygodnie ma planowany poród) i jest śliczny 0 rozstępów, zaczęła z niego korzystać w 3 miesiącu ciąży. Bardzo poleca i ja również mam zamiar z niego korzystać. Jest bardzo wydajny

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie można dostać tę Mustelę?Znajdę ją w Rossmanie? :) I orientujesz się może w cenie?
    Paula,trzymam kciuki za genetyczne,wszystko będzie dobrze,zobaczysz :)Napisz jak już będziesz po!

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na USG i było super.

Maleństwo ma kształty małego człowieczka. Ma już 4 cm, ma dwie rączki i dwie nóżki, widoczny kręgosłup, głowa jest proporcjonalna do tułowia, ma już serduszko z dwoma komorami i dwie półkule mózgowe.
    W trakcie USG dzidziuś się ruszał hehe
    Wg mies 2 czerwca
    Wg USG 8 czerwca
    Jestem spokojniejsza, niesamowite uczucie aż mi łezka poleciała ze szczęścia!!

Martynika, AISAK, Limerikowo, Modelka, Tusia84, evas, eta lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka gratuluję ! Super że wszystko ok a który to tydzień ?

benitka, benitka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!!
    Właśnie końcówka 10-go tygodnia. Lada moment będzie 11 tydz. :).

• Modelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Gdzie można dostać tę Mustelę?Znajdę ją w Rossmanie? :) I orientujesz się może w cenie?
    Paula,trzymam kciuki za genetyczne,wszystko będzie dobrze,zobaczysz :)Napisz jak już będziesz po!

Ja Mustele kupiłam w aptece, w Rossmannie raczej nie ma. Droga jest, mam nadzieję, że będzie warto :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam opinie dla tego kremu-no,no,kusi.Czuję,że jutro zajdę po niego do apteki.Cena faktycznie zabójcza,ale w końcu rozstępy zostają na całe życie,wolę zrobić wszystko,żeby tego uniknąć.No i są głosy,że jest bardzo wydajny,co jest pocieszające ;).

Modelka lubi tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Wam sprawdzona aptekę www.apteka-melissa.pl Mustela i inne marki są tam w dobrej cenie. Zawsze u nich zamawiam.

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dzięki :) Strasznie się stresuję ale mam nadzieję że przyniosę dobre wieści ;)

Bankierka no to fajne wieści :)

A o tym kremie też chyba poczytam, bo na serio nie chcę rozstępów już mam na pośladkach po odchudzaniu i tyciu :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej dziewczyny, ale miałam masakryczny ból brzucha. w sumie już któryś raz z kolei po tym jak zaczęłam brać żelazo. jutro odstawiam bo za każdym razem bardziej boli. pomogła nospa i herbata z kopru ale nie chciałabym tego powtórzyć.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,ja na pupie też mam,bo jestem dość wysoka,a urosłam bardzo szybko w krótkim czasie,więc to jeszcze z okresu nastoletniego,już dawno zdążyły wyblaknąc.Moja mama po dwóch ciążach miała piękny brzuch,mam nadzieję,że się w nią wdam ;).
    Paula,na pewno będzie dobrze,nic się nie martw :).
    Monika,jeżeli wiesz,że to po żelazie,to może faktycznie warto odstawić,a sprawdzałaś w ogóle poziom żelaza?może wcale nie potrzebujesz go brać,mi na przykład ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wyszło za wysokie.
    Azi,dzięki za link,jutro tam pobuszuję :).

• ivv Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    Dziewczyny polecam Wam sprawdzona aptekę www.apteka-melissa.pl Mustela i inne marki są tam w dobrej cenie. Zawsze u nich zamawiam.

też polecam melissę, choć zamawiam na zmianę z apteką dbam o zdrowie, bo po pierwsze niektóre rzeczy są tam tańsze, a po drugie jak mam małe zamówienie to nie zawsze opłaca się płacić za przesyłkę (w melissie), a w doz przekazują do apteki za darmo

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dzeiewczyny :* co do rezstepow to mi niestety po pierwszej ciazy zostaly mimo stosowania wszelkiego rodzaju kremowo :) mysle ze taka moja uroda i kremy nie maja nic z tym wspolnego :) ale moze sie skusze na mustelle skoro taka dobra :D poza tym dopadlo mnie zapalenie oskrzeli i musze do lekarza smigac niech cos da bo ten kaszel mnie dobija :/ a jak u Wasdzien mija? pozdrawiam :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Paula,ja na pupie też mam,bo jestem dość wysoka,a urosłam bardzo szybko w krótkim czasie,więc to jeszcze z okresu nastoletniego,już dawno zdążyły wyblaknąc.Moja mama po dwóch ciążach miała piękny brzuch,mam nadzieję,że się w nią wdam ;).
    Paula,na pewno będzie dobrze,nic się nie martw :).
    Monika,jeżeli wiesz,że to po żelazie,to może faktycznie warto odstawić,a sprawdzałaś w ogóle poziom żelaza?może wcale nie potrzebujesz go brać,mi na przykład ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wyszło za wysokie.

No to witam w klubie wysokich - ja też właśnie jedyne mam nieliczne na pupie, z okresu intensywnego dorastania :)

Monika, może byś się do lekarza wybrała?

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    ginka mi przepisała bo mam duży niedobór, ale do następnej wizyty odstawiam, postaram się jakoś wzbogacić swoją dietę w produkty bogate w żelazo.
    tak od razu do lekarza z byle czym tonie mam w zwyczaju biegać...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja przy anemii brałam Biofer Folic. Dużo lepiej sie po nim czułam niż gdy brałam Tardyferon. Może warto zmienić preparat i bóle brzucha znikną.

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam buraczki na żelazo, pedza lepiej krew niz niejeden lek.Moja znajoma miala spora anemie po szpitalu za mc poszla na kontrole a lekarz sie pyta co jadla bo zelazo eleganckie, a ona: buraczki oczywiscie :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) na początek spróbuję tych buraczków a na wizycie pogadam z gin o zmianie z tardyferonu na drugi :)

jeszcze dzisiaj mi kołuje w brzuchu, ale mniej i mam ogólny wstręt do żarcia. jeszcze śniadania nie jadłam nawet bo nie wchodzi :/ już dzisiaj odstawiłam tardyferon zobaczymy, może to zbieg okoliczności a przyczyna leży gdzie indziej :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    zn7o.jpgUploaded with ImageShack.com
    MonikaS super zdjęcie :) To jest 4D czy 3D?

Limerikowo lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3d
    a ja tak patrzę i się zastanawiam jakim cudem ja znowuu te zdj tu wkleiłam hehe

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ