MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Popieram pomysł z maścią cynkową. Stosuję na krosty "wodne", a także kiedy czuję swędzenie w kącikach ust.
Mam pytanie: dopadło mnie lekkie zapalenie pęcherza chyba. Wiem, że furagina absolutnie wykluczona, ale czy mogę zażywać urosept? Nie męczy mnie to tak bardzo jak zawsze, jednak odczuwam pewien dyskomfort. -
Ja na opryszczkę zawsze stosowałam homeopatię i sprawdzała mi się znakomicie. Zazwyczaj udawało się zwalczyć w ciągu jednego dnia. Teraz jak będę na wizycie, to zapytam się mojej pani doktor co sądzi o takim leczeniu. Na wiele chorób stosuję leki homeopatyczne, ciekawe czy w ciąży można je brać?
-
ja w poprzednich ciążach stosowałam Mustela 9 miesięcy i muszę przyznać, że na brzuchu mam może 2 rozstępy jeden maluteńki przy pępku a drugi z boku i też nie jest dużych rozmiarów.. za to w pierwszej ciązy tak bardzo urosły mi piersi w pierwszych 3 miesiącach że na piersiach wyszły nim wolno było używać kremu i powiem wam, że w szoku byłam bo nie pomyślałam o smarowaniu tego miejsca kremem i tam też wyszły mi rozstępy a są to pośladki.
-
Martynika wrote:Topa, to ja znowu a propos duszności zapytam o TSH (pytałam już Maksi przy okazji tego samego tematu) - miałaś badane?
Ja takie duszności miałam, bez kaszlu co prawda, ale mąż nie raz siedział przestraszony, jak nie mogłam złapać tchu. To nie było po żadnym wysiłku, mogło się przydarzyć w samochodzie albo w łóżku, kiedykolwiek. Trzymało mnie parę minut, dyszałam jak po maratonie i puszczało.
Dolegliwości znikły jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki od momentu, kiedy biorę Euthyrox na obniżenie TSH. A wcale nie miałam takiego wysokiego, bo ledwo ponad 3 (dla kobiet w ciąży norma to poniżej 2).
Zastanawiałam się skąd te duszności, a okazuje się, że była za nie odpowiedzialna tarczyca, stąd moje zapytanie, czy ją sprawdzałaś? -
Paula222 wrote:Dziewczyny a co stosujecie na zapobieganie rozstępom???? Bo ja właśnie skończyłam krem przeciw rozstępom Ziaja, teraz będę stosować Bielenda Seksi mama... W sumie na jeden jeszcze nie jestem zdecydowana...
Stosowałam (w pierwszej ciąży) od czasu do czasu sexy mama bielendy na brzuch i resztę ciała, nie mam żadnych rozstępów, a moja koleżanka miała obsesję na tym punkcie, kupowała jakieś kremy po kilkaset złotych i rozstępy jak na złość jej wyszły... nie wiem czy to do końca zasługa kremów... teraz tylko smaruję czymś piersi, bo dwa malutkie rozstępy zostały mi w prezencie po karmieniu ale w sumie nie ma się co dziwić, jak tyle czasu piersi skakały po 2-3 rozmiary w zależności ile mała zjadła -
Hej Ja dziś strasznie źle spałam Śniła mi się jutrzejsza wizyta, bo jutro mam to USG genetyczne ... Ale się boję... Trzymajcie jutro za mnie kciuki o 15 :15....
A śniło mi się że byłam na tej wizycie i gin robił mi USG i nie mógł znaleźć maluszka w brzuchu... Tzn.. Nie było nic
Fler no mi brzuszek lekko już wystaje, więc pewnie lada moment i Tobie zacznie I ciesz się spadkiem wagi Bo nie długo będzie tylko rosłaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Dziewczyny a co stosujecie na zapobieganie rozstępom???? Bo ja właśnie skończyłam krem przeciw rozstępom Ziaja, teraz będę stosować Bielenda Seksi mama... W sumie na jeden jeszcze nie jestem zdecydowana...
ja w pierwszej ciąży na rozstępy stosowałam zwykłą oliwkę, taką dla niemowlaka i byłam bardzo zadowolona efekt w 100% nie miałam ani jednego rozstępu, teraz też stosuję oliwkę, warunek trzeba to robić codziennie -
Hejka dziewczyny Ja dziś czuję się już ok. Trochę czuję jakby rozciąganie w brzuchu?macicy? ale to tak od czasu do czasu. Na szczęście mdłości na razie odeszły i żeby nie przyszły Ja na razie nic nie stosuję na rozstępy ale słyszałam że jest dobra oliwka . Po pierwszej ciąży rozstępy mam na biuście no ale trudno biust mega rośnie mi w każdej ciąży więc nie mam co smarować - jedynie brzuszek mam ok bez rozstępów więc o niego zadbam