SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram pomysł z maścią cynkową. Stosuję na krosty "wodne", a także kiedy czuję swędzenie w kącikach ust.

Mam pytanie: dopadło mnie lekkie zapalenie pęcherza chyba. Wiem, że furagina absolutnie wykluczona, ale czy mogę zażywać urosept? Nie męczy mnie to tak bardzo jak zawsze, jednak odczuwam pewien dyskomfort.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co stosujecie na zapobieganie rozstępom???? Bo ja właśnie skończyłam krem przeciw rozstępom Ziaja, teraz będę stosować Bielenda Seksi mama... W sumie na jeden jeszcze nie jestem zdecydowana...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na opryszczkę zawsze stosowałam homeopatię i sprawdzała mi się znakomicie. Zazwyczaj udawało się zwalczyć w ciągu jednego dnia. Teraz jak będę na wizycie, to zapytam się mojej pani doktor co sądzi o takim leczeniu. Na wiele chorób stosuję leki homeopatyczne, ciekawe czy w ciąży można je brać?

9bsp388.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te kremy na rozstepy to nie są po 3 miesiacu?

zpbndf9hsafopz9u.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze o rozstępach nie myślę. Zresztą mam ich całe mnóstwo po pierwszej ciąży, wiec teraz jakoś szczególnie nie mam zamiaru dbać o skórę. W pierwszej ciąży mimo stosowania przeróżnych kremów wyszły mi około miesiąc przed porodem.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzednich ciążach stosowałam Mustela 9 miesięcy i muszę przyznać, że na brzuchu mam może 2 rozstępy jeden maluteńki przy pępku a drugi z boku i też nie jest dużych rozmiarów.. za to w pierwszej ciązy tak bardzo urosły mi piersi w pierwszych 3 miesiącach że na piersiach wyszły nim wolno było używać kremu i powiem wam, że w szoku byłam bo nie pomyślałam o smarowaniu tego miejsca kremem i tam też wyszły mi rozstępy a są to pośladki.

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam smażyć naleśniki. Bo mnie synuś od wczoraj męczy. Siedzi i marudzi. A kompletnie nie mam siły stać przy kuchni.

9bsp388.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko odnośnie przebarwień na twarzy Co stosujecie aby je rozjaśnić ? Bo jak szukam na necie to temat rzeka Macie jakieś pomysły ?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży chyba raczej nie wolno stosować kremów na przebarwienia.. ale mogę się mylić.. no chyba że jakieś domowe sposoby

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na chrzcie, moja siostra chrzciła córeczkę i tak się najadłam, że wyglądam na 5 miesiąc ciąży... hahah siedziałam i tylko jadłam różne smakołyki jadłam i jadłam i przestać nie mogłam :D

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a ja smaruje się odkąd zobaczyłam że w ciąży jestem... to źle?
    Z resztą już zaczęłam 4 mc...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Topa, to ja znowu a propos duszności zapytam o TSH (pytałam już Maksi przy okazji tego samego tematu) - miałaś badane?

Ja takie duszności miałam, bez kaszlu co prawda, ale mąż nie raz siedział przestraszony, jak nie mogłam złapać tchu. To nie było po żadnym wysiłku, mogło się przydarzyć w samochodzie albo w łóżku, kiedykolwiek. Trzymało mnie parę minut, dyszałam jak po maratonie i puszczało.

Dolegliwości znikły jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki od momentu, kiedy biorę Euthyrox na obniżenie TSH. A wcale nie miałam takiego wysokiego, bo ledwo ponad 3 (dla kobiet w ciąży norma to poniżej 2).

Zastanawiałam się skąd te duszności, a okazuje się, że była za nie odpowiedzialna tarczyca, stąd moje zapytanie, czy ją sprawdzałaś?
    Wiesz co przed ciążą kiedyś robiłam i miałam w normie tej co podają przy badaniach. Teraz będę robić komplet badań więc i to robię żeby sprawdzić - wszystko będzie jasne. Zastanawiam się czy ja na coś nie mam alergii ?

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziewczyny a co stosujecie na zapobieganie rozstępom???? Bo ja właśnie skończyłam krem przeciw rozstępom Ziaja, teraz będę stosować Bielenda Seksi mama... W sumie na jeden jeszcze nie jestem zdecydowana...

Stosowałam (w pierwszej ciąży) od czasu do czasu sexy mama bielendy na brzuch i resztę ciała, nie mam żadnych rozstępów, a moja koleżanka miała obsesję na tym punkcie, kupowała jakieś kremy po kilkaset złotych i rozstępy jak na złość jej wyszły... nie wiem czy to do końca zasługa kremów... teraz tylko smaruję czymś piersi, bo dwa malutkie rozstępy zostały mi w prezencie po karmieniu :/ ale w sumie nie ma się co dziwić, jak tyle czasu piersi skakały po 2-3 rozmiary w zależności ile mała zjadła :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje mustela, podwójnie działający krem na rozstępy - jest na nim wyraźnie napisane, że można przez całe 9 mcy. Stosuje na brzuch, uda, pośladki i piersi.

zem3upjygjyf6uag.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się dziś czujecie?
    Ja stanęłam na wadze i znowu zanotowałam mały spadek, brzuszka nie widać! Ciekawa jestem gdzie chowa się nasz maluszek?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dziś strasznie źle spałam :/ Śniła mi się jutrzejsza wizyta, bo jutro mam to USG genetyczne ... Ale się boję... Trzymajcie jutro za mnie kciuki o 15 :15....
    A śniło mi się że byłam na tej wizycie i gin robił mi USG i nie mógł znaleźć maluszka w brzuchu... Tzn.. Nie było nic :(

Fler no mi brzuszek lekko już wystaje, więc pewnie lada moment i Tobie zacznie ;) I ciesz się spadkiem wagi :) Bo nie długo będzie tylko rosła ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Kota Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstalam :) NIezly sie ze mnie zrobil leniuszek.

Ja uzywam kremow Palmers do niustu i na mrzuch, mozna je uzywac od poczatku ciazy.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • 000kar000 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

ja w pierwszej ciąży na rozstępy stosowałam zwykłą oliwkę, taką dla niemowlaka i byłam bardzo zadowolona efekt w 100% nie miałam ani jednego rozstępu, teraz też stosuję oliwkę, warunek trzeba to robić codziennie

km5s8ribx7n8zh7s.png

uwo99jcgjaaldxkl.png

• AISAK Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    Hej dziewczyny jak się dziś czujecie?
    Ja stanęłam na wadze i znowu zanotowałam mały spadek, brzuszka nie widać! Ciekawa jestem gdzie chowa się nasz maluszek?
    ja schudłam 2 kg od momentu kiedy dowiedziałam się o ciąży..

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :-) Ja dziś czuję się już ok. Trochę czuję jakby rozciąganie w brzuchu?macicy? ale to tak od czasu do czasu. Na szczęście mdłości na razie odeszły i żeby nie przyszły :-) Ja na razie nic nie stosuję na rozstępy ale słyszałam że jest dobra oliwka :-). Po pierwszej ciąży rozstępy mam na biuście :-( no ale trudno biust mega rośnie mi w każdej ciąży więc nie mam co smarować - jedynie brzuszek mam ok bez rozstępów więc o niego zadbam :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ