MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie się nie pytał - po prostu dał skierowanie na wszystko, w tym HIV. Za to jakiś rok temu sam z siebie przy zwykłym badaniu się mnie zapytał, czy robiłam, ale wtedy byłam akurat po badaniu, więc nie dał skierowania.
On pracuje z zarażonymi pacjentami, więc jest wyczulony. Czekam na wyniki jak na szpilkach...
Bo większość wyników już mam dostępne w internecie, ale tego akurat jeszcze nie ma...Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Modelka wrote:Mnie się nie pytał - po prostu dał skierowanie na wszystko, w tym HIV. Za to jakiś rok temu sam z siebie przy zwykłym badaniu się mnie zapytał, czy robiłam, ale wtedy byłam akurat po badaniu, więc nie dał skierowania.
On pracuje z zarażonymi pacjentami, więc jest wyczulony. Czekam na wyniki jak na szpilkach...
Bo większość wyników już mam dostępne w internecie, ale tego akurat jeszcze nie ma... -
Dziewczyny, nie ma się co martwić na zapas . Ja w ogóle nie myślałam nawet o tym na jakie badania idę, lekarz od groma tego pozaznaczał na skierowaniu, polazłam, a potem dopiero w wyniki się wczytywałam.
Będzie dobrze.
A jak zaczniemy się zastanawiać iloma paskudztwami mogłyśmy się zarazić przez całe nasze życie, to nas głowa rozboli . Lepiej tego, jak to mówi moja mama, nie rozkminiać .Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
O produktach mam taką kartkę do przyczepienia na lodówkę ( niestety jest w jez.ang Ale myślę że to nie problem)
<a href=http://zapodaj.net/d36a7c4f7fd25.jpg.html>DSC_0942.jpg</a>
Mi też robiono badania krwi w tym hiv, dodatkowo niedługo powinnam dostać szczepionke przeciw grypie. -
Ja o Hiv się nie bałam bo krew regularnie oddawałam a tam sprawdzają czy nie ma Hiv. Ale w sumie jeśli jest to lepiej wiedzieć wydaje mi się...
No ja na USG genetycznym poproszę gina by pokazał dzidzię mężowi przez brzuszek, toć chyba zrozumie że mogę się krępować.. -
Ja uważam, że mój gin zrobi przez brzuszek, chociaż go nie pytałam, bo jak byłam wczoraj (to był pierwszy dzień 11 tygodnia), to sprawdzał co tam słychać przez brzuch i już próbował zrobić pomiary, ale pędrak był jeszcze za mały, wobec czego mam przyjść za 2 tygodnie. Biorę męża pod pachę .
Wczoraj mąż mnie odprowadził, ale spieszył się do pracy, więc tylko poczekał, aż wejdę do gabinetu, a gin jak go zobaczył to się wyszczerzył od ucha do ucha i zapytał, czy dzisiaj w parze .
Zapowiedziałam, że następnym razem będzie w parze . Ale mąż obejrzał nagranie w domu.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny boli mnie brzuch nie mogę chodzić ani siedzieć bo boli mogę leżeć wtedy przechodzi Czy to normalne? Martwię się Czuję się jak bym miała 90 lat Teraz wiem jak mogą czuć się starsi ludzie Oprócz tego szybko się męczę Przejde z pokoju do kuchni i z powrotem i aż dysze Napiszcie mi czy to nic złego?
-
Maksi8 wrote:Dziewczyny boli mnie brzuch nie mogę chodzić ani siedzieć bo boli mogę leżeć wtedy przechodzi Czy to normalne? Martwię się Czuję się jak bym miała 90 lat Teraz wiem jak mogą czuć się starsi ludzie Oprócz tego szybko się męczę Przejde z pokoju do kuchni i z powrotem i aż dysze Napiszcie mi czy to nic złego?
-
Co do dyszenia-miałam podobnie,a nawet łapała mnie zadyszka gdy nic nie robiłam.Potem wyszło,że mam trochę za wysokie TSH i od kiedy biorę Euthyrox na zbicie przeszło mi zupełnie.Ale to oczywiście nie musi być to samo.Swoją drogą badałaś tarczycę ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2013, 21:04
-
Paula222 wrote:A ja mam tą wizytę we wtorek po miesiącu przerwy normalnie taki stres na samą myśl mnie ogarnia że katastrofa no i męża biorę pierwszy raz...
Brałyście już waszych mężczyzn ze sobą? Chcecie aby był przy USG dopochwowym? Ja mam nadzieję że zrobi mi przez brzuszek, bo to trochę krępujące by mąż patrzył jak jakiś facet wkłada mi coś
w ciąży z córcią po usg (dopochwowym) pytam męża czy nie czuł skrępowania, że to taki rodzaj badania, a on zdziwiony spytał czy naprawdę, bo on tak się patrzył na dzidzię, że nawet nie zauważył, że mi pan doktor coś takiego robił spokojnie bierz mężaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Ja o Hiv się nie bałam bo krew regularnie oddawałam a tam sprawdzają czy nie ma Hiv. Ale w sumie jeśli jest to lepiej wiedzieć wydaje mi się...
No ja na USG genetycznym poproszę gina by pokazał dzidzię mężowi przez brzuszek, toć chyba zrozumie że mogę się krępować..
co do hiv to jeśli przed porodem wiadomo, że matka jest zakażona hiv to ryzyko zakażenia dziecka to 1% (a jak się nie wie to aż 30%) - warto zrobić -
ivv ale mój mąż otwarcie mi powiedział że woli nie widzieć jak jakiś facet mi coś tam wsadza Nasłuchał się od brata biedaczek hehe
Czasem mam wrażenie że faceci to dzieci a mojemu zaraz stuknie 30 lat...
Maksi mnie często bolał brzuch ale nie aż tak, też bym wzięła nospę i obserwowała czy np. nie krwawię jak coś to na dyżur do szpitala dawaj... -
Paula222 wrote:ivv ale mój mąż otwarcie mi powiedział że woli nie widzieć jak jakiś facet mi coś tam wsadza Nasłuchał się od brata biedaczek hehe
Czasem mam wrażenie że faceci to dzieci a mojemu zaraz stuknie 30 lat...
Maksi mnie często bolał brzuch ale nie aż tak, też bym wzięła nospę i obserwowała czy np. nie krwawię jak coś to na dyżur do szpitala dawaj...
haha w gabinecie jest ciemno -
Wziełam nospę i leżę nie plamię i nie plamiłam będę czekać może przejdzie A może ja za dużo leżę i dlatego jak wstanę to zaczyna mnie boleć brzuch? A tam poprostu wszystko się rozciąga? Tarczycę nie badałam teraz lekarz dał mi skierowanie min na tarczycę zrobię te badania pod koniec przyszłego tygodnia
-
Mnie tez bolal brzuch jak sie nachodzilam na poczatku po hotelu bez przerw i nazginalam to tu, to tam.
Moze wskazany Ci jest tydz wolnego plus staraj sie robic w ciagu dnia male przerwy i "polegiwac.
Moj maz byl ze mna na usg wew by w ogole spr czy jest serducho w 6 tyg, w gabinecie nie bylo ciemno, jestem happy, bo on z tych niewstydliwych, ale tez patrzal raczej na ekarn i Baby.Mezczyzni tak maja, bo jak mi niedobrze to mowi: "zostawiam miske i to moze ja wyjde na chwile" no i ok ;--))
Anielka27 lubi tę wiadomość