X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie już macie książeczki ciąży... a ja dostanę dopiero w 12 tygodniu!!!

Chyba zazdroszczę... :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama zbieralam grzyby wiec sa pewne :) w pierwszej ciazy Wigilijnych potraw sobie nie odmowilam to teraz tez nie bede tym bardziej ze sie slinie na sama mysl o nich :D

Modelka lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka jak dla mnie to dziwny ten Twoj lekarz bo to jest bardzo wazne zeby miec karte ciazy ze soba itd nie wiem po co on czeka do 12 tygodnia :/

zpbndf9hsafopz9u.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywa to roślina wielowitaminowa, zawiera całkiem sporo dobrze przyswajalnego żelaza. Niektórzy twierdzą że wywołuje skurcze, ale tylko jak przesadzimy z ilością. Na pewno jedna herbatka dziennie nie zaszkodzi, a dostarczy mnóstwo cennych witamin.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka późno dostaniesz kartę ciązy :-( Może zapytaj dlaczego? Ja jak byłam to dostałam w 6 tyg ciązy ale faktem jest że biło już serduszko :-)
    Co do wątróbki to ja narazie raz ją zjadłam - nie będę z nią przesadzać ale raz na 2 tyg myślę że nie zaszkodzi.
    Co do pokrzywy to musze poczytać - może faktycznie ma dużo witamin :-) a ja koło swojej pracy mam sklep ziołowy więc od razu skoczę kupić :-)
    Dziewczyny mam problem może wy mnie uspokoicie - jak zaszłam w ciążę pojawiłą mi się opryszczka na nosie zeszła i nie miałam jej z 2 tyg dziś wstałam i znów ją mam :-( w tym samym miejscu > ? Myślicie że może to być groźne ? Fakt mam trochę osłabiony organizm i kicha mnie strasznie, mam katar. Dziś mam jakieś nerwy, osłabiona jestem, chciałam wstać posprzatać ale nie mam siły. Mam nadzieję że ta opryszczka nie jest groźna ? Trochę się martwię.

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również słyszałam, że grzybów (oprócz pieczarek, no ale to nie grzyb..) absolutnie nie. Jednakże wigilia jest raz w roku i muszę zjeść uszka z suszonymi grzybami. Nie ma innej opcji. Powiem więcej: już nie mogę się doczekać! mniam.

Margotka87 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że lekarz po prostu uznaje ciążę kiedy mija okres poronień na początku pierwszego trymestru. Ja kartę ciąży otrzymałam dopiero w 9 tygodniu ciąży kiedy zrobiłam wszystkie badania, które zlecił mi lekarz i ponadto pokazałam mu, zdjęcia z USG które robiłam prywatnie, bo sam zlecił by mi pierwsze USG właśnie między 11-13 tyg. ciąży.

Co do samej karty ciąży to nic tam takiego szczególnego nie ma. Nagreźdane lekarskim charakterem pisma moja waga, data wizyty.. i takie tam

• Modelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg już miałam, Synek ma się dobrze, serducho mu bije i w ogóle wszystko okej. Dopiero wczoraj zlecił mi badania wszystkie (i kazał iść od razu dziś, nie wiedzieć czemu), a następną wizytę mam dopiero po tym dużym usg w 12 tygodniu i wtedy ma mi założyć kartę.

No nic, najwyżej dostanę ją później. Wagę i tak zapisuję sama ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam karty ciąży, do tej pory nie wnikałam czemu, zapytam na kolejnej wizycie kiedy ją zakładamy :). Ale nie czuję przez to, żebym była w złych rękach, ciąża się dobrze rozwija, nic się nie dzieje, wyniki właściwie ok. No, ale zapytam :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Nagreźdane lekarskim charakterem pisma moja waga, data wizyty.. i takie tam

Łehehehehe, ale fajne słowo :D NAGREŹDANE :D.

Anielka27 lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial, ze musi zalozyc karte ciazy przed 10 tygodniem bo musze juz wtedy miec zrobiona czesc badan. Zalozyl mi dopiero jak byla akcja serca.

Topa opryszczka w ciazy moze byc grozna. Jezeli mialas opryszczke juz wczesniej przed ciaza to nie powinno byc problemu a jezeli mialas pierwszy raz w ciazy to lepiej idz do lekarza.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej karcie ciąży są wyniki badań które robię lekarz wszystkie tam wpisuje Dlatego dziwi mnie że niektóre z nas takiej karty nie mają Przecież badania wszystkie robimy a wyniki powinny być w książeczce W mojej wszystko jest wydrukowane a lekarz wpisuje same cyfry

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka
    A skąd wiesz że będziesz miała synka?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki wszystkie mam u siebie w jednej teczce, w razie czego chyba można to uzupełnić? No nic, podpytam go na najbliższej wizycie o kartę ciąży i zobaczymy.

Anielka27 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze tak było, że co za dużo to noezdrowo, ale nie popadajmy w paranoję
    myślę, że jeżeli tak bardzo zły wpływ na płód miałoby jedzenie wątróbki, grzybów itd to lekarz od razu na dzień dobry obowiązkowo dawałby każdej rozpiskę czego kategorycznie jeść nie wolno :) chodzi raczej o nadmiar bo wszystko co w nadmiarze to zazwyczaj szkodzi :)

Maksi pewnie i tak nie dałabyś rady jeść samą watróbkę, zresztą dieta ponoć ma byś urozmaicona :) jak zjesz raz na tydzień to nic się nie stanie, bo przecież też kilogramami tego nie będziesz naraz pochłaniała ;)

przepraszam, że tak tu mędrkuję i mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kartę ciąży ginka założyła w 6 tyg ciąży jak już serduszko zabiło, wcześniej nic nie widziała to i nie zakładała
    w poprzedniej ciąży inaczej mi się ułożyły terminy wizyt i dopiero w 8 tyg miałam założoną książkę bo wcześniej był sam pęcherzyk płodowy czy jak to tam, w sensie serduszka jeszcze nie było :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 wrote:
    Modelka
    A skąd wiesz że będziesz miała synka?

No wiesz, pewności to nigdy nie ma, ale jakoś tak z mężem od zawsze mówimy o synku, pokój szykujemy dla synka, do brzucha mówię per "ON"... tak jakoś mam nadzieję, że będzie synek :)

Podobno dobry ginekolog jest to w stanie zobaczyć nawet w 12 tygodniu ;) Ale nie sądzę, żebym miała tyle szczęścia ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najważniejsze żeby nAsze skarby zdrowo rosły

relganli3wx3d6wm.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha rozumiem Ja jak miałam teraz USG to na monitorze wydawało mi się że widzę buzię dziewczynki miała loczki i czapeczkę takie przewidzenie

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała dziewczynkę bo chłopca mam ale jeżeli będzie drugi to też bardzo będę się cieszyć
    oby zdrowe jak to się mówi :) mój mąż mówi, że to drugi facet będzie :) tak się ze mną droczy :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ