X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dżin odrazy spytał, czy pracuje - i czy potrzebuje zwolnienia. Swoja droga- Ciekawe co powie na moje wyniki dzisiejszych badan... Morfologia coś szwankuje czegoś za mało, czegoś za duzo, gorszy jest chyba mocz...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Modelka no trochę dziwny ten Twój lekarz... A przy czym pracujesz? Mój mi dał od razu, bo w mojej pracy jest duże ryzyko poronienia... Ale jeśli miałaś aż taką akcję że prawie mdlałaś to dziwne że nie dostałaś zwolnienia... Ale dobrze że z maleństwem wszystko ok ;)
    Ja miałam kartę ciąży założoną w 9 tc ;)

Praca biurowa - kieruję zespołem i wielomilionowym projektem, więc trochę stresów jest. Niby siedzę przy kompie, ale mam szaleńcze tempo pracy i naprawdę sporo nacisków i stresów, pewnie dlatego wczoraj ledwo siedziałam i odpływałam. Nie dał mi zwolnienia, ale powiedział, żebym dała znać, jak do tego dojrzeję. Pewnie gdybym powiedziała, że chcę już dziś, to bym dostała. Ale jednak chcę popracować do końca grudnia, żeby pozamykać różne rzeczy i chociaż zostawić projekt w dobrym stanie... Jak się zawali, to nie będzie do czego wracać po macierzyńskim :(

Ale z tą kartą ciąży to właśnie dziwne - przyjaciółka mi truje, że od pierwszej wizyty powinnam mieć, bo wszystkie wyniki badań (beta, usg) powinny już tam być...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie u ginekologa zbadał mnie i powiedział że z ciążą wszystko dobrze potem założył mi kartę ciąży Zaczoł przeglądać moje wyniki badań i powiedział cytuję " jest pani bardzo chorą kobietą" ma pani silną anemię i powinienem zatrzymać panią w szpitalu Byłam zaskoczona bo takie badania mam robione dość często w pracy i zawsze wyniki są w normie Lekarz przepisał mi żelazo i zalecił jeść wątróbkę i buraki Kazał mi powtórzyć te badania oraz przepisał mi masę innych badań nawet na hiv powiedział również żebym nie złapała nawet kataru bo dla mnie może być to groźne Kolejna wizyta za dwa tygodnie jeżeli wyniki badań się nie poprawią to wyląduje w szpitalu Natychmiast kupiłam wątróbkę i buraki

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dostałam kartę ciąży.Oprócz tego wypisywał jakieś takie długaśne pismo i wypytywał o wiele różnych rzeczy,zrobił badanie iusg ,zlecił badania....a cała wizyta trwała prawie godz.Oprócz tego dał skierowanie na badania prenatalne.

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka wrote:
    Ja już dostałam kartę ciąży.Oprócz tego wypisywał jakieś takie długaśne pismo i wypytywał o wiele różnych rzeczy,zrobił badanie iusg ,zlecił badania....a cała wizyta trwała prawie godz.Oprócz tego dał skierowanie na badania prenatalne.
    i jak maleństwo? Na badania prenatalne to nie za wcześnie ?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8, spokojnie, będzie dobrze. Pamiętaj, że dobrym źródłem żelaza jest też pokrzywa, pietruszka, szpinak, migdały, owoce strączkowe. Poczytaj sobie na necie - wg mnie wątróbka to niekoniecznie najlepsze źródło, a w dodatku czytałam, że w ciąży zbyt wiele nie można jej jeść :)

evas lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi na Hiv to chyba norma ;) Ale skoro stwierdził że masz anemię... Hmm to kup te witaminki i jedz dużo mięs warzyw i owoców ;)

Modelka stres jest bardzo zły dla dzidziusia na początku ciąży.. Mój gin kazał mi jak naj mniej się denerwować i stresować...

Benitka skierowanie na badania prenatalne? A to jest to samo co USG genetyczne?

Modelka lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • benitka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne to tzw.usg genetyczne i jakieś tam z krwi to ze wzg na mój wiek 36 i poronienie dopiero będzie ok 12 tyg..skierowanie dostałam do Genomu to bardzo dobry osrodek specjalizujący sie w takich sprawach i kolejka tam dluga więc trzeba się wcześniej umawiać.
    I

• monalisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostane juz na prenatalne amiopunkcje zeby sie zapusac juz na termin bo ponoc mega kolejki

bontbhr.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG genetyczne 12 listopada i strasznie się stresuję :( Dobrze wiedzieć że to to samo...

Agusia2312 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zobaczyłam, że razem ze śluzem pojawił się taki różowy kolor i jestem smutna.. wczoraj takie szczęście serduszko a dzisiaj to i nie wiem czy to po badaniu coś tak zaplamiłam, czy co! mam nadżerkę na szyjce lekarz wczoraj mi powiedział i nie wiem, jeśli śluz do jutra się nie wyczyści to pojadę do szpitala... najgorszy to ten ból krzyża mam go co jakiś czas już od kilku dni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 20:34

ggfxf7q.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno wszystko będzie ok...ja się na każdej wizycie tak stresuje ,że coś będzie nie tak,że ciśnienie mam mega..i teraz musze w domu mierzyć w domu a w domu to mam książkowe...ale to.tak mam po tym ostatnim poronieniu..
    Ale najważniejsze to pozytywne nastawienie

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru życze wszystkim mamusiom i fasolkom ;-)

• benitka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 u mnie też z morfologii wyszło, że mam duży niedobór żelaza. wypisała mi w tabletkach :) w poprzedniej ciąży też tak miałam tylko trochę mniejszy ten niedobór był

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    A ja dzisiaj zobaczyłam, że razem ze śluzem pojawił się taki różowy kolor i jestem smutna.. wczoraj takie szczęście serduszko a dzisiaj to i nie wiem czy to po badaniu coś tak zaplamiłam, czy co! mam nadżerkę na szyjce lekarz wczoraj mi powiedział i nie wiem, jeśli śluz do jutra się nie wyczyści to pojadę do szpitala... najgorszy to ten ból krzyża mam go co jakiś czas już od kilku dni..

Tusia je też mam lekka nadżerke i mi zaczeła krwawic chwile podczas badania ginekologicznego a nastepnie przez 2 dni brązowe plamienie ale skąpe może 1 kropka na cały dzień ;) I lekarz uspokaja że to nie szkodzi dziecku. Ale ty nie wiesz czy to nadżerka lepiej to sprawdzić :) NO i mam narazie sie wstrzymać z przytulankami przez tą nadżerke ;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 wrote:
    Byłam dziś na wizycie u ginekologa zbadał mnie i powiedział że z ciążą wszystko dobrze potem założył mi kartę ciąży Zaczoł przeglądać moje wyniki badań i powiedział cytuję " jest pani bardzo chorą kobietą" ma pani silną anemię i powinienem zatrzymać panią w szpitalu Byłam zaskoczona bo takie badania mam robione dość często w pracy i zawsze wyniki są w normie Lekarz przepisał mi żelazo i zalecił jeść wątróbkę i buraki Kazał mi powtórzyć te badania oraz przepisał mi masę innych badań nawet na hiv powiedział również żebym nie złapała nawet kataru bo dla mnie może być to groźne Kolejna wizyta za dwa tygodnie jeżeli wyniki badań się nie poprawią to wyląduje w szpitalu Natychmiast kupiłam wątróbkę i buraki

Poczytaj sobie na necie jakie warzywa mają dużo żelaza jest ich napewno duzo;) A co do wątróbki to ja bym miala problem bo jej nie lubie ;) I nie martw się;) Ja też mam zrobic badania na Hiv;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszą, żeby wątróbki nie jeść, a lekarz ją zaleca? Jak to w końcu jest?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • ivv Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 wrote:

http://ucztasmakosza.blog.pl/tag/watrobka-z-burakami/ :) smacznego :)

Maksi8 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tą wątróbką jest tak, że zawiera ona bardzo dużo witaminy A , która w nadmiarze jest szkodliwa dla dziecka i prowadzi do wad genetycznych płodu, ponadto w wątrobie zwierząt gromadzą się toksyny i inne szkodliwe substancje (w końcu ma ona funkcję oczyszczającą= filtr organizmu). Nie znaczy to , że absolutnie nie wolno jeść wątróbki. raz na jakiś czas nic się nie stanie.

ivv lubi tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ