MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonisia wrote:
Jesli chodzi o piersi to moje tylko troche sie powiększyły tzn na pewno nie o jeden rozmiar, żadnych zyłek nie widac Nie wiem czy to dobrze czy zle.
Welonisia - te żyłki to sprawa indywidualna, ja jak byłam na tym etapie ciąży co Wy teraz naczytałam się i też ich wypatrywałam, a u mnie ich nie było Za to teraz(16 tydzień ciąży) mam całą autostradę . Tak więc zupełnie się tym nie przejmuj - pojawią się też u Ciebie -
Kota wrote:Bankierka a co sie dzieje, ze znowu L4? Zle sie czujesz?
Niestety mdłości i stan który miewam codziennie rano sprawiają, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Mdli czasem wymioty, senność, osłabienie... po południu jest w miarę ok
Pierwszą ciążę poroniłam, czułam się podobnie ale cały czas pracowałam choć organizm prosił o zwolnienie tempa.
Z reszta charakter pracy wymaga ciągłej formy na 120%. Na szczęście w pracy nawet nie chcą słyszeć o moim powrocie . -
nick nieaktualny
-
Martynika wrote:Welonisia,ja bym Ci polecała później zrobić.Na tym etapie będzie jeszcze bardzo mało widać,to jest bardziej spektakularne w późniejszych tygodniach .Teraz to zobaczysz taką kulkę,może już z zawiązkami rąk i nóg.Jak się wstrzymasz jeszcze z miesiąc to ujrzysz już małego człowieka .Możesz sobie pooglądać różnych tygodni usg na youtube i porównać.
Zastanawialam sie nad genetycznym 3D ale zastanowie sie jeszcze, moze poczekam az dzidzius bedzie juz wiekszy -
Furia jejj!!! Tak mi przykro Że też takie coś wg ma miejsce Trzymajcie się :*
Ja się zgłaszam po źle przespanej nocy... Jakieś horrory mi się śnią ostatnio
Co do żyłek to mam więcej ostatnio, na piersiach i udach... A z miseczki B przeszłam już na C -
hej dziewczyny ja wczoraj miałam wizytę bardzo się bałam bo od nocy z niedzieli na poniedziałek piersi stały się dużo mniej wrażliwe i miałam stresa ze cos jest nie tak. Jednak wczoraj na usg się okazało ze jest wszystko ok. Groszek rozwija się prawidłowo wierci się strasznie i serduszko pięknie bije.
Furia bardzo mi przykro musisz być twarda choć z osobistego doświadczenia wiem ze wcale nie jest to łatwe sama przez to przechodziłam dwukrotnie a byłam już wtedy w 16 tyg. Trzymaj się dzielnie i płacz jeśli chcesz to pomaga :* -
Bankierka wrote:Niestety mdłości i stan który miewam codziennie rano sprawiają, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Mdli czasem wymioty, senność, osłabienie... po południu jest w miarę ok
Pierwszą ciążę poroniłam, czułam się podobnie ale cały czas pracowałam choć organizm prosił o zwolnienie tempa.
Z reszta charakter pracy wymaga ciągłej formy na 120%. Na szczęście w pracy nawet nie chcą słyszeć o moim powrocie .
Ja tez sie tak czuje, ale chodze do pracy. W sumie to gin mi nie zaproponowal L4 tylko ucieszyl sie, ze sie zle czuje bo to dobry znak Ale chyba pojde do innego lekarza i porozmawiam z nim. -
Furia strasznie mi przykro i trzymam kciuki, że wam się uda jak najszybciej i już wszystko będzie dobrze.
U mojego gina nie ma różnicy w cenie za USG zwykłe, 3D czy 4D (chodzę prywatnie do najlepszego lekarza w okolicy).
Moje piersi nie zmieniły rozmiaru i wyglądu są tylko troszkę bardziej wrażliwe na dotyk a zwłaszcza pieszczoty
Z dnia na dzień czuję się coraz lepiej i mam coraz więcej energii. Zaczęłam się zastanawiać czy nie wrócić do pracy gdzie i tak wiedzą że jestem w ciąży i obiecali mniej obowiązków niż zwykle.
1. Paula222 – 20, 22 maja 2014 r.
natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
fler – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
Marcysia86 – 11 czerwca 2014 r.
kabel – 12 czerwca 2014 r.
Nalka – 13 czerwca 2014 r.
mała czarna 88 ¬– 13 czerwca 2014 r.
Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
azi – 14 czerwca 2014 r.
MartaM27 – 14 czerwca 2014 r.
Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
monalisa – 17 czerwca 2014 r.
vosia – 17 czerwca 2014 r.
Modelka – 18 czerwca 2014 r.
Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
nutka – 20 czerwca 2014 r.
benitka – 20 czerwca 2014 r.
joaa – 21 czerwca 2014 r.
fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
AISAK – 21 czerwca 2014 r.
Tusia84 - 23 czerwca 2014 r.
Olena – 24 czerwca 2014 r.
ivv – 25 czerwca 2014 r.
Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
Kota – 26 czerwca 2014 r.
000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
topa42 – 29 czerwca 2014 r.
evas – 30 czerwca 2014 r.
38. Duchess - 30 czerwca 2014 r.
-
A mnie od 3 dni boli gardło. Dopiero w piątek mam lekarza, więc może coś poradzi. Idę w piątek, bo mi się luteina kończy, a ostatnio zapomniałam mu powiedzieć. Na usg nie liczę, chyba, że powiem, że boli mnie brzuch(choć nie boli prawie wcale,w ogóle objawów mi brak i się martwię przez to). A będę u innego w tej samej przychodni, bo do mojego nie było miejsc już, a do środy następnej mi starczy luteiny.
-
Boże,dziewczyny,od wczoraj mam taką migrenę,że nie daję rady,od zmiany pogody,głowa mnie tak napieprza,ból nie do opisania.Przed ciążą sprawę załatwiały dwa Ibupromy,od kiedy wiem że jestem w ciąży to mokra szmata na łeb i spać,ale teraz jest tak potwornie,że wysłałam męża do apteki,żeby zapytał,czy jest coś przeciwbólowego dla ciężarnych.Babka powiedziała,że Paracetamol,ale dopiero od drugiego trymestru i że lepiej zapytać ginekologa.Więc dogorywam...
-
nick nieaktualnyMartynika, co do tej Mustelli są jej właśnie dwa rodzaje jeden jest na rozstępy, które już się ma a drugi jest na to aby rozstępy się nie pojawiły.
Ten na rozstępy, które się ma to 75 ml, a ten właściwy jest podwójnie działający i on ma pojemność 150 ml.