X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2013, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi objawy ustaliły tylko ból piersi i lekkie mdłości . A jak u was dziewczyny?

relganli3wx3d6wm.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko lekki ból piersi, poza tym węch mam jak pies, nie lubie kawy i sera żółtego, zamiast tego ochotę mam na mięso :D No i dzis odczuwam dziwne ciągniecie w macicy.

p19uskjohisr6juh.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie - okropne zmęczenie, no i bolące i rosnące cycki i brzuch. Reszta w normie, nawet mdłości jakby zniknęły.

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po mdlosciach ani śladu, tylko szybka zadyszka, bolace sutki, czuły wech, i odrzucenie od mięsa, sera i wszystkiego w postaci obiadu. A od leżenia to kazda str ciałka mnie juz boli. :[

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już przechodzą mdłości :).Książkowo,w 12 tygodniu,oby nie wróciły.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też przeszły mdłości, bolą tylko sutki cyce powiększone :-)ale niepokoi mnie jedna rzecz ledwo wygoiła mi sie opryszczka na ustach i znów wyszła po drugiej stronie ;-( dzis zadzwonie do gina bo chyba tak nie może być? jak myślicie?

zem3i09keg891u11.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolejnej wizycie u gina i po kolejnym usg .Wyniki wszystkie w normie.Dzidzia ma już 2.5 cm.serduszko stuka i wszystko ok...jedynie wyszło,że jest pare dni mlodsze na usg niż pokazuje data miesiączki...

Limerikowo lubi tę wiadomość

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka super że wszystko ok :)

Dziewczyny a co do tej poduszki, ja nie myślę o kupowaniu jej w kierunku karmienia tylko dla mnie :) Moja koleżanka bardzo ją chwali i z resztą widziałam że użytkuje, więc ja kupię ją na pewno ;)

A u mnie mdłości nie było i chyba już nie będzie ;) Jedyne co to męczą mnie wzdęcia wieczorami :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • eta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie pod względem mdłości i wymiotów to najgorszy tydzień teraz:/ nie mam ochoty na jedzenie, a jak pomyślę że mam sobie coś przygotować to od razu mi niedobrze, najlepiej jak jem poza domem, bo ktoś przynosi mi talerz z jedzeniem, ja nie wącham tego tylko szybko zjem i okej. i w ogóle nie mam ochoty na warzywa i lekką kuchnię jak kiedyś, tylko zamawiam pierogi ruskie z okrasą tłuściutką :D kotlet schabowy, żurek z kiełbasą, bigos :) gusta mi sie zmieniły:) ale jak mam na coś ochotę to jem, bo przy mdłościach trzeba wykorzystać taką chwilę ;)

liczę na to że za niedługo mdłości będą mijać i nadejdzie przypływ energii!!! czekam na to !!!

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Mnie też przeszły mdłości, bolą tylko sutki cyce powiększone :-)ale niepokoi mnie jedna rzecz ledwo wygoiła mi sie opryszczka na ustach i znów wyszła po drugiej stronie ;-( dzis zadzwonie do gina bo chyba tak nie może być? jak myślicie?
    ja też mam opryszczkę... Wiec jak będziesz miała info jak sobie z nią poradzić to proszę o rade.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    ja też mam opryszczkę... Wiec jak będziesz miała info jak sobie z nią poradzić to proszę o rade.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzis pojade do gina bo martwi mnie ta opryszczka :-(

zem3i09keg891u11.png
  • 000kar000 Znajoma

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie:)

mi też mdłości pomalutku przechodzą zaczynam wracać do żywych jak to mój mąż mawia bo ostatni tydzień to tylko łóżko i nic więcej, chodź nie ukrywam że nadal jestem bardzo zmęczona, ostatnio to jem tylko kwaśne mandarynki i nic więcej....:)

km5s8ribx7n8zh7s.png

uwo99jcgjaaldxkl.png

• Nalka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dobrze! Ja mam mdłości i wymioty codziennie. :( Lekarz mówi, że za 3 tygodnie powinno przejść. Dzisiaj byłam na usg. Serducho bije, ale był problem ze zbadaniem go, bo mały tak się wiercił, że gin. nie mógł uchwycić serduszka. Maluszek machał do nas rączkami i nóżkami, widziałam paluszki. A na koniec usg zaczął ssać kciuk. Normalnie widziałam jak sobie go wkłada do buzi! Niesamowite uczucie! Po wizycie, w samochodzie puściłam pięknego pawia i pierwszy raz zrobiłam to z uśmiechem.:D

Anielka27, Kota, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciagle mdlosci, bolace piersi i spiaczke. Juz bym chciala byc w 2 trymestrze.

Mam tez wyniki morfologi ponizej normy i bakterie w moczu wiec ide w tym tygodniu do lekarza sprawdzic co on na to. Mam nadzieje, ze to nic powaznego.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to nabyłam własnie adapter do pasów samochodowych. Myślę też na zakupem poduszki do spania (przyda się potem do karmienia) Pamiętam jak w poprzednich ciążach znalezienie dogodnej pozycji było bardzo męczące. No i przy karmieniu strasznie wykrzywiłam sobie kręgosłup, do dziś odczuwam skutki karmienia w niewygodnej pozycji.

Modelka lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas jaki adapter wybrałaś? Ja je oglądam od jakiegoś czasu i nie mogę się zdecydować bo albo jest niewygodny albo piekielnie drogi.

• evas Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam adapter firmy BeSafe. Nie wiem czy dobry, dopiero się okaże. Tylko że ja nabyłam używany, więc cena niewielka tylko 50 zł.

9bsp388.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie przymierzam do nabycia adaptera - ale nie może być zapinany między nogami, bo ja w spodniach rzadko chodzę, a w sukienkach najczęściej. Ale chyba kupię nowy, bo jednak to jest coś, co się zużywa - gumy, klipsy, rzepy itp.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie czerwcowe mamusie bardzo serdecznie :)
    Chciałabym przyłączyć się do Waszego grona, termin mam na 20 czerwca :)

Modelka, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ