WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    a ja w ogóle nie wiem o co tu chodzi :) to tak jak kiedyś koleżanka była pewna, że się na nią obraziłam, bo buźki uśmiechniętej w sms-ie nie napisałam, a zawsze pisałam :) to sie nazywa nieporozumienie :) jedziemy na basen, a Wy tu spokój ;)

No bo to tak jest, jakbyśmy gadały na żywo, to w życiu by nie było tych nieporozumień, a w języku pisanym czają się okazje do błędnych interpretacji i spięcie gotowe :).

Wolałam jak mnie pocieszałyście w kwestii kuriera-debila :D.

Po południu wkleję listę zaktualizowaną o nowe cyferki :).

weronikabp, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- walcz Lwico!!! Myślę,że bedzie wszystko dobrze! Nie denerwuj się na zapas.

Ivv miłego kąpania:) Margotka- zezwalamy na zakupy pod warunkiem, że pochwalisz się co kupiłaś :):) joke^^

Margotka87, ivv lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi moje drogie mamuski czy Wasi mezowie/partnerzy itp :D zostaja z Wami po porodzie?jesli tak to ile czasu? Czy zostajecie same a tatuski dolacza pozniej do "urlopowiczow" ?

• topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Dziewczyny spóźnione życzenia ale jak najbardziej szczere ! - Wszystkiego naj <3
    Nutka to super że podoba Wam się szkoła rodzenia - ja żałuję że nie chodzę ;-(
    Monalisa czas leci ja tez już jestem coraz bardziej przerażona że już końcówka :-)
    Modelka trzymam kciuki za wizytę mam nadzieję, że nowy lekarz okaże się człowiekiem i porządnie wszystko zbada.
    Ja wczoraj od męża dostałam piękny bukiet żonkili :-) Ach są pięknie :-)
    A ja wczoraj byłam u gina- szyja długość taka sama, trzyma i jest ok :-)ufffff
    Co do mojego synka to waży już ponad 1200 g i jest wszystko ok :-) lekarz mówi że z pomiarów wychodzi na tydzień starszego
    Lekarz chciał wizytę co 2 tyg ja tez ale są święta :-( tydzień później ma dużo pacjentek więc muszę czekać całe 4 tyg :-( ehhh długo :-( lekarz mówi że jakby coś się działo mam natychmiast do niego dzwonić. A i z tego wszystkiego nie umówiliśmy się na to badanie w 30 tyg :-( jak myślicie będzie można je zrobić w 31 tygodniu?

AISAK, Agusia2312, nutka, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa usg 3 trym robi sie pomiedzy 28-32 tc :P

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientujecie się czy na statoilu można płacić zbliżeniowo?? bo mam na koncie resztki kasy a jest tak, że jak zrobię zakupy do 50 zł to można zbliżeniowo płacić i wtedy najwyżej minus na koncie wskoczy... tylko muszę mieć pewność, że można u nich zbliżeniowo bo się wkopię ;) albo na bp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:01

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Topa usg 3 trym robi sie pomiedzy 28-32 tc :P
    Dzięki to uda nam się zrobić :-) na styk :-)
    Martynika z tymi kurierami nie raz mieliśmy przygody - już nauczyłam się że ważniejsze tłukące rzeczy jadę i kupuję w sklepie i tak mąż porządnie je ogląda. Bardzo Ci współczuję i mam nadzieję że wszystko się wyjaśni

NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie mam pojęcia, czy na Statoilu można płacić zbliżeniowo, ja ciągle jestem dinozaurem i nie mam karty zbliżeniowej ;).

Natalia, pisząc, czy partnerzy zostają po porodzie chodzi Ci o pobyt w szpitalu, czy już o powrót do domu i o to, czy biorą wolne po naszym porodzie?

Mój mąż zaplanował sobie urlop na koniec maja/początek czerwca, właśnie po to, żeby być w domu w czasie tych pierwszych dni. Oczywiście nie wiadomo jak wyjdzie, może mały urodzi się w ogóle w połowie maja (16 mam już ciążę donoszoną), no, ale intencje są takie, żebyśmy na początku byli we dwoje.

A tu macie listę i sprawdzajcie, czy się zgadza :) :

LISTA AKTUALNA:

Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20, 22 maja – chłopiec <3
    leniuta2931 maja – dziewczynka <3
    Limerikowo – 34 lata, Irlandia, koniec maja/początek czerwca - dziewczynka <3
    vikus001koniec maja/początek czerwca – dziewczynka <3
    Bankierka – 29 lat, 2 czerwca – chłopiec <3
    MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwca – chłopiec <3
    NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwca – chłopiec <3
    Martynika – 25 lat, Warszawa – 4 czerwca – chłopiec <3
    Judi20144 czerwca – chłopiec <3
    czekajajaca – 30 lat, Kraków, 5 czerwca – dziewczynka <3
    fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca – dziewczynka <3
    MonikaS – 30 lat, 5 czerwca – chłopiec <3
    mamablizniat:) 6 czerwca – chłopiec x2 <3 <3
    karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca – dziewczynka <3
    Edyta84 – Mazury, 10 czerwca – dziewczynka <3
    AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – dziewczynka <3
    Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – dziewczynka <3
    kambel – 22 lata, 12 czerwca – dziewczynka <3
    Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwca - dziewczynka <3
    Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – chłopiec <3
    azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca - dziewczynka <3
    monalisa – 35 lat, Poznań, nr tel.: 502-061-997, 14 czerwca – dziewczynka <3
    Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka <3
    nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – chłopiec <3
    weronikabp – 37 lat, Warszawa, 17 czerwca – dziewczynka <3
    Elka:) – 25 lat, Małopolska, 18 czerwca – chłopiec <3
    Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec <3
    Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwca - chłopiec <3
    Karolajn22 czerwca
    onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, 22 czerwca - dziewczynka <3
    eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – chłopiec <3
    sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca - dziewczynka <3
    Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – dziewczynka <3
    Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – dziewczynka <3
    alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwca - chłopiec <3
    Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – dziewczynka <3
    ivv – 34 lata, 25 czerwca – dziewczynka <3
    Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – chłopiec <3
    Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka <3
    Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – dziewczynka <3
    goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
    Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka <3
    000kar000 – 27 lat, 26 czerwca – chłopiec <3
    excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – chłopiec <3
    monaaa - Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec <3
    topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – chłopiec <3
    evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – chłopiec <3
    Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, 29 czerwca (lub 6.07)
    Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – chłopiec <3
    maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – dziewczynka <3

WIEK, MIASTO/REGION, DATA PORODU, PŁEĆ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:34

monalisa lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja ostatnio miałam intensywne dni, więc się nie udzielałam, ale dzielnie Was czytałam. W weekend zabrałam mamuśkę do carrefura i zrobiłyśmy pierwsze pieluchowe zapasy (były w promocji pampersy białe po 41 zł) a ja dodatkowo kupiłam lovelę, bo też była w promocji za 19 zł.
    Na roczek chrześniaka jednak nie pojechałam, bo za daleko. W zamian całą niedzielę, byli u mnie rodzice i mama ogarnęła mi cały rozgardiasz w domku - aż mi głupio, ale w końcu zdrowie maleńkiej najważniejsze.
    Dzisiejszą noc za to prawie wcale nie spałam, bo jak wieczorem się zdenerwowałam i mnie zaczął kłuć dół brzucha, tak nie przeszło chyba do 2 w nocy. Nawet nospa wzięta po północy nie pomogła. Miałam już budzić męża, żeby na IP jechać, ale brzuszek był miękki, więc dałam mu szansę no i przeszło. Nie wiem czy to przypadkiem nie było przez ułożenie mojej księżniczki, bo wczoraj kopała w lewe biodro a dzisiaj tańcuje po prawej stronie. Może ona na jakieś nerwy czy inne wnętrzności uciskała, a jak zmieniła ułożenie to przeszło... W każdym razie jestem padnięta i cieszę się, że chociaż na dworze słoneczko pięknie świeci i jest cieplutko aż żyć się chce!
    Miłego dnia kochane :)

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin na 13 czerwca. Tak mam w karcie ciąży wpisane. Jak masz ochotę to możesz podmienić. Koniec 37 tygodnia to ciąża donoszona? Czyli ja miałabym donoszona 1 czerwca.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wlasie chodzi o ten czas po porodzie, czy zostaja z Wami czy tez dopiero w pozniejszym czasie biora urlopy i zostaja z powiekszona rodzinka ;-)

Nalka babo niedobra belly Ci pokazuje kiedy ciaza jest donoszona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:29

Nalka lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jasna dupa! 23 maja donoszona! to jakiś żart chyba.

weronikabp, NataliaK, Modelka, Limerikowo, Galanea, monaaa, Mucha lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam jak mój mąż tego samego dnia po porodzie zwołał kumpli i poszli opijać, słyszałam tylko, że nieźle się działo :) a na drugi dzień na kacu z tej radości sam ubikację wytapetował :) i przyszedł taki biedny skacowany do nas :)dobrze, że chociaż nie dawało od niego alkoholem, tylko strasznie zmęczony taki był... mojej mamie się go żal zrobiło i zabrała go do siebie na obiad :) a ten taki biedak śpiący... :) ciężki dzień miał :)
    u mnie pokazuje, że donoszona 15 maja :) a ja coś wcześniej liczyłam i się machnęłam bo myślałam, że 1 maja hehe ale to dobrze :) troszkę później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:38

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co?? dopiero teraz zaczęło mnie mocniej brać na przygotowania do przyjścia na świat Piotrusia. Już bym chciała wózek wyciągać odświeżać, ubranka, kocyki itd a w planach mam dopiero po świętach po wizycie czyli po 24 kwietnia. bo teraz jak zacznę porządkować to później będę musiała robić to drugi raz :/ mój mały Pan Bałagan o to zadba ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Powiedzcie mi moje drogie mamuski czy Wasi mezowie/partnerzy itp :D zostaja z Wami po porodzie?jesli tak to ile czasu? Czy zostajecie same a tatuski dolacza pozniej do "urlopowiczow" ?

Moj ma caly lipiec wolny wiec zostanie z nami caly miesiac :) I dobrze bo ktos na poczatku bedzie musial robic zakupy, psa wyprowadzac itd :)

I chcialam sie wam pochwalic, ze pomalowalam sobie paznokcie u stop! Wymagalo to nie lada akrobacji, ale dalam rade! Takze zaraz zakladam japonki i zmykam na targ po warzywa.

weronikabp, NataliaK, Agusia2312, Paulina1986, Galanea, Mucha, Nalka lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mój mąż jest cały czas w domu bo prowadzi nasza firmę więc nie mam z tym problemu :-)i wiem że przy nas będzie :-)
    Ja właśnie mam przed sobą 2 worki ciuszków i idę robić przegląd :-)

NataliaK, Agusia2312, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że jestem na straconej pozycji :D mój bierze tydzień wolnego jak się mały urodzi, w tym dniu kiedy zacznę rodzić. A później od połowy lipca idzie na tacierzyński. Yhh dam rade sama co nie? :| :D

weronikabp, Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonił do mnie niedawno kurier nr 2 z innej firmy i z inną przesyłką.

Że ma dla mnie paczkę i czy mogę ZEJŚĆ, bo stoi pod blokiem...................

Chyba im się w dupach poprzewracało. Czekam na dwie przesyłki, w tym jedną z MEBLAMI. Druga z niemałą wyprawką, więc też nie bardzo to widzę. Mówię mu, że nie, nie mogę zejść i bardzo proszę, żeby wjechał do mnie na 10 piętro.

I tak czekam... a jego nie ma, coś długo jedzie tą windą.

Teraz zadzwoniłam i stwierdził, że w przeciągu pół godziny będzie. Nic z tego nie rozumiem, ale mniejsza o to :>.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:24

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce wziaśc pare dni wolnego ale to wszystko, zaś zostaje sama :) :P
    Tak jak mówiłam wklejam link mojego kocyka, z tym że ja kupiłam go w sklepie nie na allegro:)
    http://allegro.pl/koc-mikrofibra-kocyk-z-mikrofibry-dwustronny-820-1-i4130963214.html

Duszno i parno u nas, już wole żeby popadało niż ma tak być !;)

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.:)

Co do pozostania męża w domu, to mój ma swoją firmę i jak trzeba to zostaje w domku.:) Czasem dłużej pośpi, czasem szybciej wstanie, ale mamy luzik jeśli o to chodzi. I tak, na początku będzie musiał pobyć ze mną trochę, ale jak trzeba będzie coś załatwić to też na chwilkę pojedzie.:)

Co do wieku, to ja tu chyba z najmłodszych;) 23 będzie 7 maja:) Ale wiek nie ma znaczenia, ważne jest czy czujemy się gotowe:)

Porodówkę znów oglądam.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ