X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    a ja w ogóle nie wiem o co tu chodzi :) to tak jak kiedyś koleżanka była pewna, że się na nią obraziłam, bo buźki uśmiechniętej w sms-ie nie napisałam, a zawsze pisałam :) to sie nazywa nieporozumienie :) jedziemy na basen, a Wy tu spokój ;)

No bo to tak jest, jakbyśmy gadały na żywo, to w życiu by nie było tych nieporozumień, a w języku pisanym czają się okazje do błędnych interpretacji i spięcie gotowe :).

Wolałam jak mnie pocieszałyście w kwestii kuriera-debila :D.

Po południu wkleję listę zaktualizowaną o nowe cyferki :).

weronikabp, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- walcz Lwico!!! Myślę,że bedzie wszystko dobrze! Nie denerwuj się na zapas.

Ivv miłego kąpania:) Margotka- zezwalamy na zakupy pod warunkiem, że pochwalisz się co kupiłaś :):) joke^^

Margotka87, ivv lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi moje drogie mamuski czy Wasi mezowie/partnerzy itp :D zostaja z Wami po porodzie?jesli tak to ile czasu? Czy zostajecie same a tatuski dolacza pozniej do "urlopowiczow" ?

• topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Dziewczyny spóźnione życzenia ale jak najbardziej szczere ! - Wszystkiego naj <3
    Nutka to super że podoba Wam się szkoła rodzenia - ja żałuję że nie chodzę ;-(
    Monalisa czas leci ja tez już jestem coraz bardziej przerażona że już końcówka :-)
    Modelka trzymam kciuki za wizytę mam nadzieję, że nowy lekarz okaże się człowiekiem i porządnie wszystko zbada.
    Ja wczoraj od męża dostałam piękny bukiet żonkili :-) Ach są pięknie :-)
    A ja wczoraj byłam u gina- szyja długość taka sama, trzyma i jest ok :-)ufffff
    Co do mojego synka to waży już ponad 1200 g i jest wszystko ok :-) lekarz mówi że z pomiarów wychodzi na tydzień starszego
    Lekarz chciał wizytę co 2 tyg ja tez ale są święta :-( tydzień później ma dużo pacjentek więc muszę czekać całe 4 tyg :-( ehhh długo :-( lekarz mówi że jakby coś się działo mam natychmiast do niego dzwonić. A i z tego wszystkiego nie umówiliśmy się na to badanie w 30 tyg :-( jak myślicie będzie można je zrobić w 31 tygodniu?

AISAK, Agusia2312, nutka, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa usg 3 trym robi sie pomiedzy 28-32 tc :P

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientujecie się czy na statoilu można płacić zbliżeniowo?? bo mam na koncie resztki kasy a jest tak, że jak zrobię zakupy do 50 zł to można zbliżeniowo płacić i wtedy najwyżej minus na koncie wskoczy... tylko muszę mieć pewność, że można u nich zbliżeniowo bo się wkopię ;) albo na bp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:01

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Topa usg 3 trym robi sie pomiedzy 28-32 tc :P
    Dzięki to uda nam się zrobić :-) na styk :-)
    Martynika z tymi kurierami nie raz mieliśmy przygody - już nauczyłam się że ważniejsze tłukące rzeczy jadę i kupuję w sklepie i tak mąż porządnie je ogląda. Bardzo Ci współczuję i mam nadzieję że wszystko się wyjaśni

NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie mam pojęcia, czy na Statoilu można płacić zbliżeniowo, ja ciągle jestem dinozaurem i nie mam karty zbliżeniowej ;).

Natalia, pisząc, czy partnerzy zostają po porodzie chodzi Ci o pobyt w szpitalu, czy już o powrót do domu i o to, czy biorą wolne po naszym porodzie?

Mój mąż zaplanował sobie urlop na koniec maja/początek czerwca, właśnie po to, żeby być w domu w czasie tych pierwszych dni. Oczywiście nie wiadomo jak wyjdzie, może mały urodzi się w ogóle w połowie maja (16 mam już ciążę donoszoną), no, ale intencje są takie, żebyśmy na początku byli we dwoje.

A tu macie listę i sprawdzajcie, czy się zgadza :) :

LISTA AKTUALNA:

Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20, 22 maja – chłopiec <3
    leniuta2931 maja – dziewczynka <3
    Limerikowo – 34 lata, Irlandia, koniec maja/początek czerwca - dziewczynka <3
    vikus001koniec maja/początek czerwca – dziewczynka <3
    Bankierka – 29 lat, 2 czerwca – chłopiec <3
    MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwca – chłopiec <3
    NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwca – chłopiec <3
    Martynika – 25 lat, Warszawa – 4 czerwca – chłopiec <3
    Judi20144 czerwca – chłopiec <3
    czekajajaca – 30 lat, Kraków, 5 czerwca – dziewczynka <3
    fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca – dziewczynka <3
    MonikaS – 30 lat, 5 czerwca – chłopiec <3
    mamablizniat:) 6 czerwca – chłopiec x2 <3 <3
    karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca – dziewczynka <3
    Edyta84 – Mazury, 10 czerwca – dziewczynka <3
    AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – dziewczynka <3
    Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – dziewczynka <3
    kambel – 22 lata, 12 czerwca – dziewczynka <3
    Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwca - dziewczynka <3
    Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – chłopiec <3
    azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca - dziewczynka <3
    monalisa – 35 lat, Poznań, nr tel.: 502-061-997, 14 czerwca – dziewczynka <3
    Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka <3
    nutka – 22 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – chłopiec <3
    weronikabp – 37 lat, Warszawa, 17 czerwca – dziewczynka <3
    Elka:) – 25 lat, Małopolska, 18 czerwca – chłopiec <3
    Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec <3
    Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwca - chłopiec <3
    Karolajn22 czerwca
    onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, 22 czerwca - dziewczynka <3
    eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – chłopiec <3
    sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca - dziewczynka <3
    Paulina1986 – 27 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – dziewczynka <3
    Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – dziewczynka <3
    alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwca - chłopiec <3
    Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – dziewczynka <3
    ivv – 34 lata, 25 czerwca – dziewczynka <3
    Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – chłopiec <3
    Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka <3
    Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – dziewczynka <3
    goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca
    Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – dziewczynka <3
    000kar000 – 27 lat, 26 czerwca – chłopiec <3
    excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – chłopiec <3
    monaaa - Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec <3
    topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – chłopiec <3
    evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – chłopiec <3
    Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, 29 czerwca (lub 6.07)
    Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – chłopiec <3
    maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – dziewczynka <3

WIEK, MIASTO/REGION, DATA PORODU, PŁEĆ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:34

monalisa lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja ostatnio miałam intensywne dni, więc się nie udzielałam, ale dzielnie Was czytałam. W weekend zabrałam mamuśkę do carrefura i zrobiłyśmy pierwsze pieluchowe zapasy (były w promocji pampersy białe po 41 zł) a ja dodatkowo kupiłam lovelę, bo też była w promocji za 19 zł.
    Na roczek chrześniaka jednak nie pojechałam, bo za daleko. W zamian całą niedzielę, byli u mnie rodzice i mama ogarnęła mi cały rozgardiasz w domku - aż mi głupio, ale w końcu zdrowie maleńkiej najważniejsze.
    Dzisiejszą noc za to prawie wcale nie spałam, bo jak wieczorem się zdenerwowałam i mnie zaczął kłuć dół brzucha, tak nie przeszło chyba do 2 w nocy. Nawet nospa wzięta po północy nie pomogła. Miałam już budzić męża, żeby na IP jechać, ale brzuszek był miękki, więc dałam mu szansę no i przeszło. Nie wiem czy to przypadkiem nie było przez ułożenie mojej księżniczki, bo wczoraj kopała w lewe biodro a dzisiaj tańcuje po prawej stronie. Może ona na jakieś nerwy czy inne wnętrzności uciskała, a jak zmieniła ułożenie to przeszło... W każdym razie jestem padnięta i cieszę się, że chociaż na dworze słoneczko pięknie świeci i jest cieplutko aż żyć się chce!
    Miłego dnia kochane :)

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin na 13 czerwca. Tak mam w karcie ciąży wpisane. Jak masz ochotę to możesz podmienić. Koniec 37 tygodnia to ciąża donoszona? Czyli ja miałabym donoszona 1 czerwca.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wlasie chodzi o ten czas po porodzie, czy zostaja z Wami czy tez dopiero w pozniejszym czasie biora urlopy i zostaja z powiekszona rodzinka ;-)

Nalka babo niedobra belly Ci pokazuje kiedy ciaza jest donoszona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:29

Nalka lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jasna dupa! 23 maja donoszona! to jakiś żart chyba.

weronikabp, NataliaK, Modelka, Limerikowo, Galanea, monaaa, Mucha lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam jak mój mąż tego samego dnia po porodzie zwołał kumpli i poszli opijać, słyszałam tylko, że nieźle się działo :) a na drugi dzień na kacu z tej radości sam ubikację wytapetował :) i przyszedł taki biedny skacowany do nas :)dobrze, że chociaż nie dawało od niego alkoholem, tylko strasznie zmęczony taki był... mojej mamie się go żal zrobiło i zabrała go do siebie na obiad :) a ten taki biedak śpiący... :) ciężki dzień miał :)
    u mnie pokazuje, że donoszona 15 maja :) a ja coś wcześniej liczyłam i się machnęłam bo myślałam, że 1 maja hehe ale to dobrze :) troszkę później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:38

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co?? dopiero teraz zaczęło mnie mocniej brać na przygotowania do przyjścia na świat Piotrusia. Już bym chciała wózek wyciągać odświeżać, ubranka, kocyki itd a w planach mam dopiero po świętach po wizycie czyli po 24 kwietnia. bo teraz jak zacznę porządkować to później będę musiała robić to drugi raz :/ mój mały Pan Bałagan o to zadba ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Powiedzcie mi moje drogie mamuski czy Wasi mezowie/partnerzy itp :D zostaja z Wami po porodzie?jesli tak to ile czasu? Czy zostajecie same a tatuski dolacza pozniej do "urlopowiczow" ?

Moj ma caly lipiec wolny wiec zostanie z nami caly miesiac :) I dobrze bo ktos na poczatku bedzie musial robic zakupy, psa wyprowadzac itd :)

I chcialam sie wam pochwalic, ze pomalowalam sobie paznokcie u stop! Wymagalo to nie lada akrobacji, ale dalam rade! Takze zaraz zakladam japonki i zmykam na targ po warzywa.

weronikabp, NataliaK, Agusia2312, Paulina1986, Galanea, Mucha, Nalka lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mój mąż jest cały czas w domu bo prowadzi nasza firmę więc nie mam z tym problemu :-)i wiem że przy nas będzie :-)
    Ja właśnie mam przed sobą 2 worki ciuszków i idę robić przegląd :-)

NataliaK, Agusia2312, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że jestem na straconej pozycji :D mój bierze tydzień wolnego jak się mały urodzi, w tym dniu kiedy zacznę rodzić. A później od połowy lipca idzie na tacierzyński. Yhh dam rade sama co nie? :| :D

weronikabp, Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonił do mnie niedawno kurier nr 2 z innej firmy i z inną przesyłką.

Że ma dla mnie paczkę i czy mogę ZEJŚĆ, bo stoi pod blokiem...................

Chyba im się w dupach poprzewracało. Czekam na dwie przesyłki, w tym jedną z MEBLAMI. Druga z niemałą wyprawką, więc też nie bardzo to widzę. Mówię mu, że nie, nie mogę zejść i bardzo proszę, żeby wjechał do mnie na 10 piętro.

I tak czekam... a jego nie ma, coś długo jedzie tą windą.

Teraz zadzwoniłam i stwierdził, że w przeciągu pół godziny będzie. Nic z tego nie rozumiem, ale mniejsza o to :>.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:24

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce wziaśc pare dni wolnego ale to wszystko, zaś zostaje sama :) :P
    Tak jak mówiłam wklejam link mojego kocyka, z tym że ja kupiłam go w sklepie nie na allegro:)
    http://allegro.pl/koc-mikrofibra-kocyk-z-mikrofibry-dwustronny-820-1-i4130963214.html

Duszno i parno u nas, już wole żeby popadało niż ma tak być !;)

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.:)

Co do pozostania męża w domu, to mój ma swoją firmę i jak trzeba to zostaje w domku.:) Czasem dłużej pośpi, czasem szybciej wstanie, ale mamy luzik jeśli o to chodzi. I tak, na początku będzie musiał pobyć ze mną trochę, ale jak trzeba będzie coś załatwić to też na chwilkę pojedzie.:)

Co do wieku, to ja tu chyba z najmłodszych;) 23 będzie 7 maja:) Ale wiek nie ma znaczenia, ważne jest czy czujemy się gotowe:)

Porodówkę znów oglądam.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ