WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia pamietam wlasnie jak tak mowilas, ja jak rozmawialam z jednym to 2,5 cm mowil, ze powinno byc odsuniete wiec sie juz zamotalam. Poki co to sie nie ma co denerwowac teraz jak po skonczonym 31 tygodniu bede miala USG to pewnie jakies wstepne pomiary zostana zrobione i zaczniemy sie zastanawiac co robic.
    Nie ukrywam, ze bardziej podoba mi sie Twoja potencjalna wersja wydarzen :)

Nutka ja tez kupilam mala buteleczke oilatum zeby wyprobowac na sobie i juz dwa razy sie z nim kapalam i wyglada na to ze dobrze dziala na skore :)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super że już tyle masz :-)
    Ja zrobiłam przegląd ciuszków są cudne a tyle tego jest że szok ! może uda mi się później wstawić zdjęcia to wam się pochwalę :-)

Galanea, Martynika lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia pamietam wlasnie jak tak mowilas, ja jak rozmawialam z jednym to 2,5 cm mowil, ze powinno byc odsuniete wiec sie juz zamotalam. Poki co to sie nie ma co denerwowac teraz jak po skonczonym 31 tygodniu bede miala USG to pewnie jakies wstepne pomiary zostana zrobione i zaczniemy sie zastanawiac co robic.
    Nie ukrywam, ze bardziej podoba mi sie Twoja potencjalna wersja wydarzen :)

Nutka ja tez kupilam mala buteleczke oilatum zeby wyprobowac na sobie i juz dwa razy sie z nim kapalam i wyglada na to ze dobrze dziala na skore :)

Zobaczymy, u mnie wyszło że rodzimy normalnie przy takim stanie rzeczy po pofrunęło w górę ale nie wiem ile dokładnie bo oczywiście ginek zawsze musi walnąć że mi nie powie dokładnie w cm bo zaraz będę sprawdzała Bóg wie gdzie, a mam się zdać na niego i lata praktyki :P tak więc przymknęłam się i już nie pytam o cm :D

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea na szczescie nie zaslania i juz troche sie odsunelo od ujscia, ale lekarz nie powiedzial ile dokladnie, bo pewnie nie chcial mnie za wczesnie straszyc...wyglada na to ze sie przesuwa wiec chyba jest na dobrej drodze zeby wszystko odbylo sie naturalnie :)

Galanea, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na razie pierwsza partia ubranek :-). Jeszcze mam jedną torbę :-)
    Kupiłam je za pół darmo a wszystko markowe
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3335f2bfb09.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f17339b4dd5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/897c5f776a03.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6b3cba32d9d.jpg

nutka, NataliaK, Mucha, Martynika, Galanea, AISAK, Paulina1986, Agusia2312, monalisa, Nalka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, topa, trochę tego masz, śliczne :).

Dziewczyny, uwaga, uwaga, ciąg dalszy historii z firmą kurierską k-ex!

Po tym jak napisałam wczoraj skargę na tego kuriera, przyszedł do mnie pół godziny temu kierownik tych wszystkich kurierów (przystojny, skubaniec i wygląda na bardzo w porządku gościa ;) ). Opowiedziałam mu jak to wszystko wyglądało, pojęczałam, postękałam, pomarudziłam, że jak ja taką dziurę bym mogła sama zrobić, że ja w ciąży, siły tyle nie mam, słaba, proszę usiąść, napije się pan soczku? ależ pan musi być zapracowany... a my to mieszkanie niedawno odebraliśmy, wie pan ile jest wydatków, a wczoraj co nie spojrzałam na tę dziurę to zalewałam się łzami, chce pan pomarańczowy, czy multiwitaminę? ;) ;) ;)

Wyszczerzył się cały, dziękował ładnie, pooglądał pudło, telewizor, przeprosił za kuriera roboczo tu przez nas zwanego debilem, że to dobry chłopak jest, że długo go zna, że nie wie, co go ugryzło, do porządku go doprowadził, a ja jestem naprawdę bardzo miła i takie dyskusje oczywiście nie były potrzebne, itd., itp.

Na koniec wykonał parę telefonów, zapytał osoby po drugiej stronie słuchawki, co ma wpisać w tym protokole, żeby UZNALI MI REKLAMACJĘ, spisaliśmy jeszcze raz protokół i zapewnił, że zwrócą mi pieniądze, albo przyślą nowy telewizor ze sklepu :) :) :). I że znów ten uszkodzony telewizor przyjedzie zabrać ten sam kurier, ale gdybym miała tylko jakieś zastrzeżenia, to mam dzwonić bezpośrednio do niego.

Będę tylko musiała na to poczekać, no, ale już wiadomo, jaki będzie finał tej sprawy i żebym się nie martwiła.

NO NIE WIERZĘ, ŻE TO SIĘ MOGŁO MIŁO ZAKOŃCZYĆ! Ale jestem mile zaskoczona. Oby tylko faktycznie koniec był taki, jak zapowiedział mi Pan Kamil kierownik kurierów <3 ;).

weronikabp, Galanea, excella, AISAK, Paulina1986, nutka, vikus001, NataliaK, Agusia2312, Bea_tina, alexast, monalisa, Nalka, ivv lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, to super! Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie sprawy i kibicuję Wam!!! :) Jak widać, są jeszcze normalni ludzie na tym świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 14:09

Martynika lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super!!! Wow jestem w szoku, ze da sie u Nas takie rzeczy po ludzku zalatwic!!!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super ! Śmieję się do dziś z mężem z tekstu " Mam brzuch i nie zawaham się go użyć !"

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika no to mam nadzieję, że już będzie tylko dobrze.;)

Wiecie co, była listonoszka wcześniej z poleconym do męża i mówi; a co, mąż z pieskiem gdzieś poszedł? Ja mówię, że nie, mąż w pracy a pies na balkonie. A ona: a dzieciątko już jest?(ale bardziej jakby nie pytała tylko stwierdzała)... Zdziwiła mnie tym pytaniem;P Powiedziałam, ze nie ma i nic wiecej mi do głowy nie przyszło:P Czyżbym wyglądała "zgrabniej" niż tydzień temu?:P Haha, jeszcze się zdziwi jak mnie w czerwcu zobaczy;P Albo może już ostatnio wyglądałam na 9miesiąc?:P

Kurde, apteczne zakupy 400zł:P I to bez pieluszek i chusteczek nawilżanych...
    I nei wiem czy wszystko, czy czegoś nie przeoczyłam:P

Modelka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wróciłam od lekarza i pisze na szybko. Oczywiście mi się przypałętała jakaś grzybica, więc dostałam pimafucin. ALE zostałam wreszcie zbadana. Szyjka w porządku, wszystko inne też. Jak się zapytałam, jak jest ułożone dziecko to po prostu odpalił usg i mi pokazał dokładnie, gdzie główka, a gdzie pupa i nogi :) Nie ma też żadnych przeciwwskazań, żebym jechała na Mazury w 34 tygodniu.

Na następną wizytę też jestem do niego umowiona i mam tylko nadzieję, że bez problemu odnowi mi zwolnienie :) Generalnie - miły lekarz, choć moze rzeczywiscie mało wylewny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 14:33

vikus001, Martynika, Mucha, NataliaK, Agusia2312, weronikabp, Galanea, Niesforna, alexast, Nalka, Paulina1986, Kota lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Martynika super ! Śmieję się do dziś z mężem z tekstu " Mam brzuch i nie zawaham się go użyć !"

Prawda jest taka, że ciągle jadę na tym brzuchu, tylko wczoraj i dziś użyłam stwierdzenia "jestem w ósmym miesiącu ciąży!" w różnych sytuacjach, ale stwierdziłam, że jeżeli to na obecną chwilę ma być mój atut, a nie trwa wiecznie, to trzeba załatwić nim tyle, ile tylko się da ;).

Modelka, dobrze, że wreszcie ktoś się Tobą porządnie zajął, tak jak powinien. A do tamtego wariata już w ogóle nie zaglądaj.

Nutka, nooo, idzie tej kasy. Ja wydałam ostatnio na takie pielęgnacyjne 200, bo taki sobie zrobiłam "budżet" w tym miesiącu. Reszta na meble, rożki i tego typu pierdolety, ale z pielęgnacji zostało mi jeszcze sporo rzeczy do kupienia... to już na następny miesiąc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Hej :) Wróciłam od lekarza i pisze na szybko. Oczywiście mi się przypałętała jakaś grzybica, więc dostałam pimafucin. ALE zostałam wreszcie zbadana. Szyjka w porządku, wszystko inne też. Jak się zapytałam, jak jest ułożone dziecko to po prostu odpalił usg i mi pokazał dokładnie, gdzie główka, a gdzie pupa i nogi :) Nie ma też żadnych przeciwwskazań, żebym jechała na Mazury w 34 tygodniu.

Na następną wizytę też jestem do niego umowiona i mam tylko nadzieję, że bez problemu odnowi mi zwolnienie :) Generalnie - miły lekarz, choć moze rzeczywiscie mało wylewny :)

Jesli chodzi o zwolnienia to jest do tego pierwszy :D mnie jak zobaczył z sowitym juz brzuszkiem powiedział ze bez zwolnienia od niego nie wyjde, akurat wtedy własnie już chciałam :P
    Wylewny nie jest, tak jak Ci piałam, na początku taki jest, a później jak się rozkręci... to już się nawet śmieje na wizycie xD cieszę się że jesteż zadowolona :)

Modelka, alexast lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika no u nas będzie już wszystko z tego typu rzeczy. Zostaną pieluszki i chusteczki ale to w jakimś markecie w maju upoluję;) No i monitor oddechu za 400zł, wózek za 1500 i koszule, klapki i kapcie dla mnie.:) I chyba finito;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, CHYBA ;). Zawsze coś tam jeszcze czai się za rogiem ;).

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakieś 3 tyg temu byłam pewna że mam wszystko, a to psikus! okazało się że jednak nie :D zaczaiło się za rogiem kilka kwestii i tak kolejne stówki do wydawania.

• nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a możesz powiedzieć co? Bo może ja o tym samym zapomniałam?

Aaaaa ja chcę już mojego synka!

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam juz dosc:( zabralismy sie za odswiezanie domu za generalne porzadki i naprawde mam dosc....pokoj Zuzki skonczony lazienka skonczona kuchnia skonczona jeszcze tylko salon i korytarz.....dzis robilam w butach na jutro zostaje jeszcze moja szafa powiem wam ze padam juz naprawde....teraz musialam pozdejmowac cale obicie z sofy wielkien naroznej i oddaje to do czyszczenia pelno paprochow okruchow wiec latam do tego z odkurzaczem i juz mi sie nie chce:( ahhh dobrze ze burza jest i pada to chociaz oddychac sie da

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z jakiej firmy kupujecie wkładki laktacyjne? Poprzednim razem miałam chicco i byłam zadowolona ale tanie to one nie są. Wypróbowałyście coś godnego polecenia albo czego na pewno nie kupować?

c55fflw1uez1iz08.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz kupiłam jak mi zaczęło mleko cieknąć z lidla. Póki co starczają, bo to kropelki lecą. A zamówiłam z NUK, mam nadzieje,że się nadadzą. Wziełam jedną paczkę, bo po co to ma stać? W szpitalu apteka, pod domem apteka, jak coś to i market całodobowy, będę dokupować na bieżąco.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ