MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie strasznie parno, liczę na burzę, żeby oczyściła atmosferę.
Myślałam, że mam już wszystko z kosmetycznych spraw poza pampersami, ale chyba zapomniałam o płatkach kosmetycznych dla niemowląt. Muszą być takie specjalne dla dzieci czy zwykłe wystarczą? -
ja kupowałam i teraz też kupiłam kompresy niejałowe, z płatków to zawsze jakieś ciciki mogą się pałętać, ale co kto woli. Zwykłe płatki myślę że wystarczą, ale kup sobie takie trochę lepsze żeby się właśnie nie sypały.
vikus001, Galanea, serek_84 lubią tę wiadomość
-
nutka wrote:Ja wzięłam te dla dzieci, bo wydaje mi się, że właśnie z nich nie sypie się nic.
A gaziki jałowe do pępka, a co jeszcze do pielęgnacji pępuszka?
Ja wzięłam Octenisept. Dużo dziewczyn poleca.
Bea_tina - zobaczysz, poczujesz się trochę na luzie jak zakupy będą z głowyBea_tina lubi tę wiadomość
-
U nas słoneczko jeszcze świeci
Co do kosmetycznych rzeczy o przy następnej wizycie muszę zapytać położną u lekarza - może coś doradzi
Nie chodzę do szkoły rodzenia więc trzeba sobie jakoś radzić- więc czytam Was bardzo uważnie i notuję co gdzie kupić
Galanea, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
NataliaK mój maz po porodzie będzie przy nas puki ja nie dojdę do siebie.
Co do wkładek laktacyjnych to mam z lidla i przy obecnych wyciekach ok, mam też z rossmana- koleżance się sprawdziły.
co do pepusia- Ja planuje stosować spirytusik, ewentualnie gencjane.
Wiecie co zaczęłam się stresować tym ze mala leży posladkowo. I panikuje jak się mało rusza mala, bo tych ruchów do kręgosłupa nie czuć prawie- wrrr na straszył mnie gin. a wasze Dzieciaczki juz nietoperzuja?
Ps. Wczoraj przepuścili mnie przez cala 7 osobowa kolejkę przy kasie:) milutko się zrobiło. brzucha nie da się nie zauważyć. Jak jedna para przepuscila to i reszta zaczęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 17:15
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
AISAK, moja nietoperzuje już chyba od około 2 miesięcy
Tak przynajmniej wychodzi na każdym usg, choć czasem mam wrażenie, że czuję ją nisko bardzo, jakby kopała (tak jak dziś w nocy). No ale może po prostu boksuje mnie łapkami?
Ale nie stresuj się, Mała ma jeszcze czas. Czytałam, że czasem w 34tc nawet się obraca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 17:23
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Moja Malutka jest już dłuższy czas odwrócona głowką do dołu, wkładki laktacyjne mam kupione z Rossmana, poprzednio miałam BabyOno- były gratis do laktatora-wiadomo, długo nie używałam ale mogę powiedzieć, że były dobre. Ja przed założeniem świeżych wkładek delikatnie je zwilżałam kremem lub wazeliną żeby się nie przyklejały bo potem je oderwać to ból niesamowity. Ja też byłam przekonana że mam już wszystko ale co rusz wyskakuje coś do dokupienia, dziś zdałam sobie sprawę że powinnam kupić "to coś na przyssawki" na szyby do samochodu żeby słońce nie raziło (niewiem jak fachowo to nazwać
)
Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:Moja Malutka jest już dłuższy czas odwrócona głowką do dołu, wkładki laktacyjne mam kupione z Rossmana, poprzednio miałam BabyOno- były gratis do laktatora-wiadomo, długo nie używałam ale mogę powiedzieć, że były dobre. Ja przed założeniem świeżych wkładek delikatnie je zwilżałam kremem lub wazeliną żeby się nie przyklejały bo potem je oderwać to ból niesamowity. Ja też byłam przekonana że mam już wszystko ale co rusz wyskakuje coś do dokupienia, dziś zdałam sobie sprawę że powinnam kupić "to coś na przyssawki" na szyby do samochodu żeby słońce nie raziło (niewiem jak fachowo to nazwać
)
to taka zaluzja jest chyba:) tez nie wiem jak fachowo....i rowniez musze to zakupic... -
nick nieaktualnynutka wrote:Natalia a możesz powiedzieć co? Bo może ja o tym samym zapomniałam?
Aaaaa ja chcę już mojego synka!
Ja to zapomniałam w większości o jakichś tam pojedynczych kosmetykach, pokrowcu na przewijak, i takie tam duperele. Chyba nigdy nie będzie końca ;| Chociaż lubię te zakupy, to jednak kasa jaka idzie przechodzi moje nawet najśmielsze oczekiwania
Boje się pomyśleć co by było gdybym zakupy zaczęła robić np. dopiero w maju
AISAK mój Franek od 26 tc główką w dół. Teraz podobno takie okręcenia do wersji pośladkowej po 32 tc mogą skutkować skręceniem pępowiny albo owinięciem pępowiny więc niech nie próbuje zmieniać pozy boooooooo będzie źle. Swoją drogą on i tak spokojny dzieciak, denerwuje się tylko jak go gdzieś niechcący ugniotę jak leże, to zaraz okłada mnie nogami i rękami. Ale tak to leniwiec jak się przeciąga i tyłek wystawia to taaak od niechcenia
Co do burzy to chyba u nas też będzie, PODOBNO BYŁO DZIŚ NAWET CIEPŁO I DUSZNO, podobno bo od czwartku nie wychylam nosa z domu przez chorobę, tylko balkon i okna. Niedługo zdziczeje. Hm :>Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 17:43
vikus001, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość