WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam NUKA na próbę. W aptece GEMINI była do nich druga paczka gratis. Mam nadzieję, że będę miała mleko i w ogóle się przydadzą.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to te same wziełyśmy:) Skusiłam się na tę drugą paczkę;P

Pogoda się zepsuła, deszcz pada;(

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie strasznie parno, liczę na burzę, żeby oczyściła atmosferę.
    Myślałam, że mam już wszystko z kosmetycznych spraw poza pampersami, ale chyba zapomniałam o płatkach kosmetycznych dla niemowląt. Muszą być takie specjalne dla dzieci czy zwykłe wystarczą?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowałam i teraz też kupiłam kompresy niejałowe, z płatków to zawsze jakieś ciciki mogą się pałętać, ale co kto woli. Zwykłe płatki myślę że wystarczą, ale kup sobie takie trochę lepsze żeby się właśnie nie sypały.

vikus001, Galanea, serek_84 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny wy juz komplet apteczno-kosmetyczny, a ja sie zastanawiam, czy jak teraz zamowie to nie bedzie za wczas! Chyba mnie przekonalyscie, ze najwyzsza pora, dla spokoju;)

Galanea, sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam te dla dzieci, bo wydaje mi się, że właśnie z nich nie sypie się nic.:) A gaziki jałowe do pępka, a co jeszcze do pielęgnacji pępuszka?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja wzięłam te dla dzieci, bo wydaje mi się, że właśnie z nich nie sypie się nic.:) A gaziki jałowe do pępka, a co jeszcze do pielęgnacji pępuszka?

Ja wzięłam Octenisept. Dużo dziewczyn poleca.

Bea_tina - zobaczysz, poczujesz się trochę na luzie jak zakupy będą z głowy ;)

Bea_tina lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że ten Ocenisept dopiero jak coś się dzieje...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my stosowaliśmy octenisept, ale szkoły są różne, niektórzy nadal na spirytusie jadą i są zadowoleni z efektów

MonikaS lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słoneczko jeszcze świeci :-)
    Co do kosmetycznych rzeczy o przy następnej wizycie muszę zapytać położną u lekarza - może coś doradzi :-)
    Nie chodzę do szkoły rodzenia więc trzeba sobie jakoś radzić ;-) - więc czytam Was bardzo uważnie i notuję co gdzie kupić :-)

Galanea, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK mój maz po porodzie będzie przy nas puki ja nie dojdę do siebie.

Co do wkładek laktacyjnych to mam z lidla i przy obecnych wyciekach ok, mam też z rossmana- koleżance się sprawdziły.

co do pepusia- Ja planuje stosować spirytusik, ewentualnie gencjane.

Wiecie co zaczęłam się stresować tym ze mala leży posladkowo. I panikuje jak się mało rusza mala, bo tych ruchów do kręgosłupa nie czuć prawie- wrrr na straszył mnie gin. a wasze Dzieciaczki juz nietoperzuja?

Ps. Wczoraj przepuścili mnie przez cala 7 osobowa kolejkę przy kasie:) milutko się zrobiło. brzucha nie da się nie zauważyć. Jak jedna para przepuscila to i reszta zaczęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 17:15

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK, moja nietoperzuje już chyba od około 2 miesięcy ;) Tak przynajmniej wychodzi na każdym usg, choć czasem mam wrażenie, że czuję ją nisko bardzo, jakby kopała (tak jak dziś w nocy). No ale może po prostu boksuje mnie łapkami? :P

Ale nie stresuj się, Mała ma jeszcze czas. Czytałam, że czasem w 34tc nawet się obraca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 17:23

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietoperzuje????????????o co chodzi?:)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Malutka jest już dłuższy czas odwrócona głowką do dołu, wkładki laktacyjne mam kupione z Rossmana, poprzednio miałam BabyOno- były gratis do laktatora-wiadomo, długo nie używałam ale mogę powiedzieć, że były dobre. Ja przed założeniem świeżych wkładek delikatnie je zwilżałam kremem lub wazeliną żeby się nie przyklejały bo potem je oderwać to ból niesamowity. Ja też byłam przekonana że mam już wszystko ale co rusz wyskakuje coś do dokupienia, dziś zdałam sobie sprawę że powinnam kupić "to coś na przyssawki" na szyby do samochodu żeby słońce nie raziło (niewiem jak fachowo to nazwać :D )

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Moja Malutka jest już dłuższy czas odwrócona głowką do dołu, wkładki laktacyjne mam kupione z Rossmana, poprzednio miałam BabyOno- były gratis do laktatora-wiadomo, długo nie używałam ale mogę powiedzieć, że były dobre. Ja przed założeniem świeżych wkładek delikatnie je zwilżałam kremem lub wazeliną żeby się nie przyklejały bo potem je oderwać to ból niesamowity. Ja też byłam przekonana że mam już wszystko ale co rusz wyskakuje coś do dokupienia, dziś zdałam sobie sprawę że powinnam kupić "to coś na przyssawki" na szyby do samochodu żeby słońce nie raziło (niewiem jak fachowo to nazwać :D )

to taka zaluzja jest chyba:) tez nie wiem jak fachowo....i rowniez musze to zakupic...

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osłony lub roletki przeciwsłoneczne :>

Idzie buuuuurza, nareszcie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 17:34

vikus001 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być i osłony :) w każdym razie to chcę zakupić ;) u mnie dziś już była burza, teraz nadchodzi kolejna.

vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowiłam lusterko, ale o tym nie pomyślałam.:) Powiem mężowi, że to jego zadanie.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    nietoperzuje????????????o co chodzi?:)

Znaczy się główka do dołu.

Ja muszę kupić parasolkę do wózka, osłonki na szyby mam - co prawda z zig zakiem ale jak kupiliśmy auto to byly:p

vikus001 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Natalia a możesz powiedzieć co? Bo może ja o tym samym zapomniałam?

Aaaaa ja chcę już mojego synka!

Ja to zapomniałam w większości o jakichś tam pojedynczych kosmetykach, pokrowcu na przewijak, i takie tam duperele. Chyba nigdy nie będzie końca ;| Chociaż lubię te zakupy, to jednak kasa jaka idzie przechodzi moje nawet najśmielsze oczekiwania :P
    Boje się pomyśleć co by było gdybym zakupy zaczęła robić np. dopiero w maju :D

AISAK mój Franek od 26 tc główką w dół. Teraz podobno takie okręcenia do wersji pośladkowej po 32 tc mogą skutkować skręceniem pępowiny albo owinięciem pępowiny więc niech nie próbuje zmieniać pozy boooooooo będzie źle. Swoją drogą on i tak spokojny dzieciak, denerwuje się tylko jak go gdzieś niechcący ugniotę jak leże, to zaraz okłada mnie nogami i rękami. Ale tak to leniwiec jak się przeciąga i tyłek wystawia to taaak od niechcenia :D

Co do burzy to chyba u nas też będzie, PODOBNO BYŁO DZIŚ NAWET CIEPŁO I DUSZNO, podobno bo od czwartku nie wychylam nosa z domu przez chorobę, tylko balkon i okna. Niedługo zdziczeje. Hm :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 17:43

vikus001, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ