WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apap nie zadziala, nie jest przeciwzapalny

c55fflw1uez1iz08.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M jak miłość Kinga rodzić zaczyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 21:20

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodowka na polsat cafe lepsza niz jakas tam Kinga :P

monalisa lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziewczyny! "Natchłyście" mnie i zrobiłam zakupy apteczno-kosmetyczne, jeszcze wózek, koc akrylowy i moge jechać rodzić hihi:) Choć pewnie u Was połowa już gotowa na styk;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja zrobiłam najlepszego? O 20 się położyłam i wstałam godzinę temu... I teraz czeka mnie bezsenna noc... A nawet na spacer z psem nie pójdę, bo coś mnie boli tam na dole;(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nutka to faktycznie czas na spanie sredni :)

Dziewczyny nie straszcie z tymi pepowinami, bo ja zaraz zlapie schize?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka nie myśl o tym, ja też nie myślę. Choć moja siostra była dwa razy owinięta.:) Nasze maluszki są bystre i będą grzecznie siedzieć jak trzeba.:)

Mucha lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) widzę, że mamusie dobrze spały, bo cisza na forum;-)
    Mnie od wczoraj męczą duszności, myślałam, że to od pogody.. ale dzisiaj tez nie jest za fajnie. Zadzwonię do mojej gin później.
    A teraz czas zrobic śniadanie bo od 5 nie spie..
    Topa jakie super ubranka!

monalisa lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dzisiaj nie mogę się wyluzować i uspokoić. Nie spałam dobrze. Dzisiaj mam usg. Boje się czy Mała urosła, bo przecież taka chudzinka z niej. Dodatkowo ta anemia się pojawiła..

Kiedy należy zacząć prać ubranka?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    u mnie słońce świeci a miał deszcz padać. W nocy padał bo słyszałam jak o parapet stukało...
    Dzisiaj jedziemy z m pozałatwiać różne papierkowe sprawy - trochę się tego nazbierało.
    Trzeba iść zakombinować jakieś śniadanie, może naleśniki z serem? o kurcze - cynamonu nie mam...
    Mi się całkiem dobrze spało tylko synek po mnie się przez jakiś czas przewalał bo w nocy do nas przelazł. Jak już nie wytrzymałam tego jego wiercenia kazałam mu iść do pokoju ze mną, tzn chciałam go przenieść a on, że sam pójdzie i tak szedł z zamkniętymi oczami i wyrżnął w drzwi, trochę popłakał położył się i spał dalej :) a ja sama na śpiocha szłam z nim do tego pokoju i do głowy nie przyszło żeby go przypilnować żeby gdzieś nie walnął hihi biedaczek mój, ale nic się nie stało :)

życzę Wam super słonecznego cieplutkiego dnia :) idę naleśniki działać :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wszystko bedzie dobrze! przecież Ty jesteś szczuplutka to córcia nie będzie kluską. No a anemia, to niestety wszystko co najlepsze oddajemy maluszkom:) trzymam kciuki:)
    Monika narobiłaś mi ochoty na naleśniki, ale to może na obiad, bo teraz już owsiankę zjadłam.
    Mam nadzieję że zaraz zasnę..bo czuje się taka niewyspana...grrr

MonikaS lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wybrałyście już termometr ? Zastanawiam się nad bezdotykowym tylko nie wiem jakiej firmy? Braun? Beurer? czy jeszcze jakieś inne są godne polecenia?

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek.

Azi my kupiliśmy teraz w promocji Bezdotykowy Microlife, miałam owulacyjny z tej firmy i był super. Tego tez kupilam z polecenia. Z reszta w tamtym tyg pisałyśmy o termometrach możesz podejrzeć. Parę mamus też go ma.
    Ja dziewczynki pomagałam M przy remonciku troszku, pol dnia na dworze spędziłam, i padlam o 22 az do 8 bo siostrzeniec M przyszedł zobaczyć czy dzidzia śpi.

W poniedziałek jak pojechaliśmy na wizytę to wyglądał przez okno czy z dzidzia nie wrócimy.

alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

wczoraj miałam dość intensywny dzień, podczytywałam was, ale nie miałam werwy, żeby pisać. Ja wczoraj poprałam akcesoria do łóżeczka, bo się nie umiałam powstrzymać. Dzisiaj wszystko poprasuje i "przystroję" łóżeczko :) Co do ciuchów to się jeszcze powstrzymuję całymi siłami. Poza tym i tak nie mam póki co ich gdzie dać. Czekam na wypłatę, żeby kupić nowe meble, wtedy te co mamy pójdą do Olka i będę miała miejsce, żeby układać wyprane ciuszki.

Muszę kupić jeszcze kosmetyki dla maluszka. Czy któraś z was może pokazać przykładową listę, wiem, że już była gadka na ten temat, ale nie umiem tego znaleźć. Będę bardzo wdzięczna :) :) :)

Idę pracować, bo chce już zobaczyć jak łóżeczko będzie na żywo wyglądać :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka- trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze. U mnie z usg jest tydz różnicy, gdybym nie wiedziała, ze zapłodnienie było później to pewno bym się martwiła.ale jak ciagle taka sama różnica tomysle ze jest ok- lekarz też mówi, ze parametry super jak na ten wiek. A twoje cykle jak wyglądały?

Jakiś czas temu Kambel pisała ze w UK robią jej stracha, bo 3 dni różnicy jest miedzy terminami. Zawsze trzeba pamiętać o błędzie pomiarów, nieregularnych cyklach i własnego tempa wzrostu dziecka.

Miłego dnia życzę Mamutki.

alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Kota Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Dzień dobry. Dzisiaj nie mogę się wyluzować i uspokoić. Nie spałam dobrze. Dzisiaj mam usg. Boje się czy Mała urosła, bo przecież taka chudzinka z niej. Dodatkowo ta anemia się pojawiła..

Nalka anemia sie nie przejmuj, ja mam od poczatku ciazy i moje wyniki caly czas sobie skacza od 11,00 kiedy jest super do 10,4. A moja mala jest duza, wieksza niz z terminu miesiaczki o 10 dni i caly czas rosnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 09:18

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka maluszek moze byc malutki po mamusi i do poki jest w normie to nie trzeba sie martwic:)

Ja wczoraj robilam nalesniki:) dzis nie robie nic bo w porze obiadu jedziemy z tesciem to lekarza na badania, a potem od razu do sr. Wiec po drodze cos zjemy.

Termometr kupilam tez microlife bezdotykowy za 106zl. Mialam owulacyjny a teraz mam cisnieniomierz z tej firmy.

z praniem ubranek czekam do polowy maja, bo wg zakurza sie przez taki czas.

Z kosmetykow po poradach poloznej i was wzielam tylko mydelko nivea w kostce(te w plynie sa po 1m to kupie pozniej), oilatum na wszelki wypadek i dla siebie, krem do pupy nie pamietam jaki w koncu, jak przyjdzie to napisze, puder z nivea-bedzie lato i zeby sie nie pocil pod paszkami, pod szyjka itp, sudocrem najmniejszy na wypadek odpazenia. Chyba wszystko na razie. Jeszcze sie musze zapytac poloznej o to slonko ale wszystko po miesiscu a nawet trzech...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Waszym radom mam juz full zakupy zrobione dla siebie i malej w aptece gemini, macie racje ceny wyjatkowko przystepne wiec paczuszka na 200stowki w realizacji, waga 3kg plus, mam nadz ze kurier da rade na 3p, jak zadzwoni to poprosze go by sie wspial plus oczyw napiwek bo nie zamierzam nadwyrezac mej szyjki i lydek dzwigajac sama
    jeszcze sie nie wprawilam na 3p, ale idzie mi juz duuuuzo lepiej ;--))
    dzis ost prasowanie i mam z glowy przygotowania ju hu uwinelam sie choc nie powiem praleczka chodzila na wysokich obrotach
    tak mysle oddac dlugi ochraniacz do lozeczka do pralni , bo mimo najlepszych checi raczej pralka go nie pomiesci
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

monalisa, Bea_tina, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wielkopolsce pada od 3 w nocy :( ja z córką od 2 wymiotujemy jak koty , przyniosła coś ze szkoly. Staramy sie pić wodę ale i tak ja zwracamy po 18 przyjedzie lekarka. Omg chyba mi głowa ekploduje. M wrócił z nocki i poszedł do drugiego mieszkania przespać sie trochę bo tu się nie da przy tych odglosach. Kurcze musiałam sobie podkład poprorodowy włożyć bo jak wymiotuje to moczu nie moge uczymac i popuszczam. Laura ma do tego temperature 38,6 dalam jej Nurofen w syropie , a ona chlus zwróciła wszystko wraz z lykiem wody. Mam nadzieje że cos tam zostało w żołądku. M jak się obudzi to czopki musi kupić w aptece kurcze zeby tylko nie zapomniał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 11:23

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo dzis przyszła paczka z Gemini, super wszystko zapakowane :-) Nalka kciuki kochana, ja tez za chwile wizyta.

Tusia84, Limerikowo, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ