MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry:-) widzę, że mamusie dobrze spały, bo cisza na forum;-)
Mnie od wczoraj męczą duszności, myślałam, że to od pogody.. ale dzisiaj tez nie jest za fajnie. Zadzwonię do mojej gin później.
A teraz czas zrobic śniadanie bo od 5 nie spie..
Topa jakie super ubranka!monalisa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
u mnie słońce świeci a miał deszcz padać. W nocy padał bo słyszałam jak o parapet stukało...
Dzisiaj jedziemy z m pozałatwiać różne papierkowe sprawy - trochę się tego nazbierało.
Trzeba iść zakombinować jakieś śniadanie, może naleśniki z serem? o kurcze - cynamonu nie mam...
Mi się całkiem dobrze spało tylko synek po mnie się przez jakiś czas przewalał bo w nocy do nas przelazł. Jak już nie wytrzymałam tego jego wiercenia kazałam mu iść do pokoju ze mną, tzn chciałam go przenieść a on, że sam pójdzie i tak szedł z zamkniętymi oczami i wyrżnął w drzwi, trochę popłakał położył się i spał daleja ja sama na śpiocha szłam z nim do tego pokoju i do głowy nie przyszło żeby go przypilnować żeby gdzieś nie walnął hihi biedaczek mój, ale nic się nie stało
życzę Wam super słonecznego cieplutkiego dniaidę naleśniki działać
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Nalka wszystko bedzie dobrze! przecież Ty jesteś szczuplutka to córcia nie będzie kluską. No a anemia, to niestety wszystko co najlepsze oddajemy maluszkom:) trzymam kciuki:)
Monika narobiłaś mi ochoty na naleśniki, ale to może na obiad, bo teraz już owsiankę zjadłam.
Mam nadzieję że zaraz zasnę..bo czuje się taka niewyspana...grrrMonikaS lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek.
Azi my kupiliśmy teraz w promocji Bezdotykowy Microlife, miałam owulacyjny z tej firmy i był super. Tego tez kupilam z polecenia. Z reszta w tamtym tyg pisałyśmy o termometrach możesz podejrzeć. Parę mamus też go ma.
Ja dziewczynki pomagałam M przy remonciku troszku, pol dnia na dworze spędziłam, i padlam o 22 az do 8 bo siostrzeniec M przyszedł zobaczyć czy dzidzia śpi.
W poniedziałek jak pojechaliśmy na wizytę to wyglądał przez okno czy z dzidzia nie wrócimy.alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Witam,
wczoraj miałam dość intensywny dzień, podczytywałam was, ale nie miałam werwy, żeby pisać. Ja wczoraj poprałam akcesoria do łóżeczka, bo się nie umiałam powstrzymać. Dzisiaj wszystko poprasuje i "przystroję" łóżeczkoCo do ciuchów to się jeszcze powstrzymuję całymi siłami. Poza tym i tak nie mam póki co ich gdzie dać. Czekam na wypłatę, żeby kupić nowe meble, wtedy te co mamy pójdą do Olka i będę miała miejsce, żeby układać wyprane ciuszki.
Muszę kupić jeszcze kosmetyki dla maluszka. Czy któraś z was może pokazać przykładową listę, wiem, że już była gadka na ten temat, ale nie umiem tego znaleźć. Będę bardzo wdzięczna
Idę pracować, bo chce już zobaczyć jak łóżeczko będzie na żywo wyglądać -
Nalka- trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze. U mnie z usg jest tydz różnicy, gdybym nie wiedziała, ze zapłodnienie było później to pewno bym się martwiła.ale jak ciagle taka sama różnica tomysle ze jest ok- lekarz też mówi, ze parametry super jak na ten wiek. A twoje cykle jak wyglądały?
Jakiś czas temu Kambel pisała ze w UK robią jej stracha, bo 3 dni różnicy jest miedzy terminami. Zawsze trzeba pamiętać o błędzie pomiarów, nieregularnych cyklach i własnego tempa wzrostu dziecka.
Miłego dnia życzę Mamutki.alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Nalka wrote:Dzień dobry. Dzisiaj nie mogę się wyluzować i uspokoić. Nie spałam dobrze. Dzisiaj mam usg. Boje się czy Mała urosła, bo przecież taka chudzinka z niej. Dodatkowo ta anemia się pojawiła..
Nalka anemia sie nie przejmuj, ja mam od poczatku ciazy i moje wyniki caly czas sobie skacza od 11,00 kiedy jest super do 10,4. A moja mala jest duza, wieksza niz z terminu miesiaczki o 10 dni i caly czas rosnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 09:18
-
Nalka maluszek moze byc malutki po mamusi i do poki jest w normie to nie trzeba sie martwic:)
Ja wczoraj robilam nalesniki:) dzis nie robie nic bo w porze obiadu jedziemy z tesciem to lekarza na badania, a potem od razu do sr. Wiec po drodze cos zjemy.
Termometr kupilam tez microlife bezdotykowy za 106zl. Mialam owulacyjny a teraz mam cisnieniomierz z tej firmy.
z praniem ubranek czekam do polowy maja, bo wg zakurza sie przez taki czas.
Z kosmetykow po poradach poloznej i was wzielam tylko mydelko nivea w kostce(te w plynie sa po 1m to kupie pozniej), oilatum na wszelki wypadek i dla siebie, krem do pupy nie pamietam jaki w koncu, jak przyjdzie to napisze, puder z nivea-bedzie lato i zeby sie nie pocil pod paszkami, pod szyjka itp, sudocrem najmniejszy na wypadek odpazenia. Chyba wszystko na razie. Jeszcze sie musze zapytac poloznej o to slonko ale wszystko po miesiscu a nawet trzech... -
dzieki Waszym radom mam juz full zakupy zrobione dla siebie i malej w aptece gemini, macie racje ceny wyjatkowko przystepne wiec paczuszka na 200stowki w realizacji, waga 3kg plus, mam nadz ze kurier da rade na 3p, jak zadzwoni to poprosze go by sie wspial plus oczyw napiwek bo nie zamierzam nadwyrezac mej szyjki i lydek dzwigajac sama
jeszcze sie nie wprawilam na 3p, ale idzie mi juz duuuuzo lepiej ;--))
dzis ost prasowanie i mam z glowy przygotowania ju hu uwinelam sie choc nie powiem praleczka chodzila na wysokich obrotach
tak mysle oddac dlugi ochraniacz do lozeczka do pralni , bo mimo najlepszych checi raczej pralka go nie pomiesci
monalisa, Bea_tina, Galanea lubią tę wiadomość
-
W Wielkopolsce pada od 3 w nocy
ja z córką od 2 wymiotujemy jak koty , przyniosła coś ze szkoly. Staramy sie pić wodę ale i tak ja zwracamy po 18 przyjedzie lekarka. Omg chyba mi głowa ekploduje. M wrócił z nocki i poszedł do drugiego mieszkania przespać sie trochę bo tu się nie da przy tych odglosach. Kurcze musiałam sobie podkład poprorodowy włożyć bo jak wymiotuje to moczu nie moge uczymac i popuszczam. Laura ma do tego temperature 38,6 dalam jej Nurofen w syropie , a ona chlus zwróciła wszystko wraz z lykiem wody. Mam nadzieje że cos tam zostało w żołądku. M jak się obudzi to czopki musi kupić w aptece kurcze zeby tylko nie zapomniał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 11:23
-
nick nieaktualny