MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKupiłam medelę elektryczną, po opiniach koleżanek i bratowej, że sprzedawały laktatory avanta i tommee tippee, gdyż się nie nadawały i dopiero z medeli były zadowolone. Ale na pewno co mama to opiniaNataliaK wrote:Czesc mamuski

Pogoda paaaaskudna
Dzis robie zakupy w gemini ale mocno okrajam liste, rozmawialam z kolezanka i poradzila ze im mniej tym lepiej,przynajmniej na samym poczatku i tez tak wlasnie uczynie. Powiedzcie mi kochane jakie kupujecie laktatory(jesli w ogole kupujecie a moze juz macie jakies?)w gre wchodzi tylko elektroniczny, ot co,leniwa jestem
slyszalam o laktatorze medeli,ale moze jeszcze jakies opinie zgarne od Was? 
Nalka co sie martwisz laska, dzidziol i tak dobije to 3 kg i bedzie zdrowy jak rybka a Ty bedziesz miala latwiej wypchnac
wbrew pozorom srednia waga to nie ponad 4 kg a wlasnie troche ponad 3 kg 
dokupiłam do laktatora pojemniki na mleko i butelkę medela calma, podobnież też jest świetna. Ale laktatora nie zamierzam wyjmować z opakowania dopóki nie będzie konieczny, jeśli nie będzie potrzebny sprzedam nówkę i już
NataliaK, alexast, Limerikowo, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuszka do mnie w pon przychodzą mebelki, więc od wtorku zaczynam pranie i prasowanie oj potrwa to kilka dniMucha wrote:Oj tak Paulina jakis leniwy dziaiaj dzien, nic sie nie chce i jakas sennosc ogarnia, a ja jeszcze musze poprasowac

)
Mucha, alexast, czekajajaca, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, moje dziecko się na mnie obraziło. Po przytulankach z mężem mały ani drgnął. Pomyślałam, że śpi i się nie przejęłam. Wieczorem jak się kładliśmy spać mały też się nie poruszył. Wstałam rano i cisza. Kurcze tak się zestresowałam, że wzięłam detektor tętna i sprawdziłam czy żyje. CO za horror. Strasznie się bałam, ale z małym jest wszystko ok. Jak już sprawdziłam tętno to 15 min później sprzedał mi kopniaka i cisza. Co za leniuszek.
Widzę, że dzisiaj wypłata powinna być na koncie
to domówię rzeczy do wyprawki.
weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykochana moja też spokojniutka od wczoraj ale serduszko bije jak dzwon, ta pogoda pewnie usypia nasze brzdącealexast wrote:Cześć dziewczyny, moje dziecko się na mnie obraziło. Po przytulankach z mężem mały ani drgnął. Pomyślałam, że śpi i się nie przejęłam. Wieczorem jak się kładliśmy spać mały też się nie poruszył. Wstałam rano i cisza. Kurcze tak się zestresowałam, że wzięłam detektor tętna i sprawdziłam czy żyje. CO za horror. Strasznie się bałam, ale z małym jest wszystko ok. Jak już sprawdziłam tętno to 15 min później sprzedał mi kopniaka i cisza. Co za leniuszek.
Widzę, że dzisiaj wypłata powinna być na koncie
to domówię rzeczy do wyprawki.
-
nick nieaktualny
-
Paula i jak tam Twoja głowa?nic, tylko cieszyć się taką szyjkąPaula222 wrote:Hej Dziewczyny
Trochę mnie nie było ale wszystko przeczytałam, jednak nie sposób zapamiętać co komu chciałam odpisać...
Więc u mnie wczoraj zrobiło się groźnie. W zasadzie przed wczoraj dostałam okropnego bólu głowy, myślałam że padnę
Na drugi dzień głowa nadal bolała, zadzwoniłam do gina a ten kazał przyjść - więc poszłam. Na szczęście to nie zatrucie ciążowe, ale zlecił mi sporo badań, wszystkie mam nadzieję zrobić w piątek.
Szyjkę mam aż 35 mm, boję się że urodzę po terminie...
ja jutro się dowiem..
aaa to Ty byłaś na warsztatach Mamo to ja? i jak, jesteś zadowolona?? -
Witam się

Ja zaraz się zbieram do fryzjera, chociaż nie chce mi się iść, bo brzydka pogoda, a musze pieszo iść, bo przystanki tak rozmieszczone, że taka sama droga;P Potem zakupki zrobię na obiad i wrócę już chyba taxi bo będzie mi ciężko pewnie;P
A na 18 wizyta, nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego Synalka;)
czekajajaca, Tusia84, Agusia2312, weronikabp, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
ale spać się chce... u mnie coraz to słoneczko się przebija ale chyba ogólnie zimno jest... i głowa pobolewa od czasu do czasu. Wypiłabym kawkę ale rozpuszczalna się skończyła a na zwykłą nie mam ochoty tym bardziej, że później mnie alergia wysypuje...
-
monaa tak ja byłam
W sumie co mogę powiedzieć na temat warsztatów... Ogólnie jestem zadowolona z niektórych tematów jakie były poruszane - pierwsza pomoc, jak karmić - o tym nie miałam pojęcia
Jeszcze temat zapinania dzieci w fotelikach był ciekawy, ale jak przyszedł temat Omega med to myślałam że zasnę, bo facet chyba był przedstawicielem handlowym i nic tylko zachwalał 
Ogólnie polecam dla osób które nie chodzą do szkoły rodzenia albo nie chcą siedzieć w domu
A moja głowa dziś póki co nie boli...
WeronikaBp dzięki za pocieszenie z tą szyjką. Ale jestem pełna podziwu że tak się trzyma, ćwiczę regularnie i dość aktywnie spędzam czas a tu ani drgnie
weronikabp, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny

Nutka, wreszcie (dzięki Tobie) się zmotywowałam i zadzwoniłam do fryzjera - od miesiąca do niego dzwonię (po ponad 10 latach zmieniam, bo moja fryzjerka ma coś z psychiką
), a on do mnie, że dziś o 18 będzie
a ja tu z kalendarzem do rozmowy się zabieram 
Wercia po szczepieniu miała pierwszy raz w życiu NOP, na szczęście przeszło, choć na nocny dyżur tak na wszelki wypadek jechaliśmy. Nie mogła chodzić tak ją nóżki bolały
Pomógł altacet - już tej samej nocy nas z (naszego) łóżka wykopywała, więc dość szybko przeszło
Następne szczepienia za kilka lat, więc zapomni o kuj kuj 
MonikaS tak właśnie sobie myślę, że dwie ciąże raz po raz to dużo dla organizmu - z Weroniką w ciąży trenowałam prawie do końca, brzuszki robiłam niewiele słabsze niż przed, a teraz czuję się jak rozlazła ropucha
Ćwiczę przy xboxie - ale zamiast godzinę na najostrzejszym poziomie min. 3 razy w tygodniu, to teraz raz na tydzień na poziomie najsłabszym przez 30 minut
i ciągle mnie coś boli - a to kręgosłup, a to biodro i chodzić nie mogę (oj, ja biedna - odkurzać też nie mogę
) a to jeszcze coś innego. Dzieci wysysają całą energię - jedno od środka, drugie od zewnątrz 
A teraz się pochwalę - mój mąż w sobotę SAM Z SIEBIE umył wszystkie okna WRAZ Z RAMAMI
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 11:31
Limerikowo, alexast, weronikabp, Agusia2312, evas, Galanea, Paulina1986, Bea_tina, MonikaS lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej mamuśki

Ja już po wizycie i ktg. Z dzidzią wszystko w jak najlepszym porządku. Mała waży 1760 g. Ja natomiast przytyłam kolejne 2kg i mam już na plusie 12 kg.
Dodatkowo przyplątała się do mnie jakaś infekcja grzybicza i muszę przez tydzień brać jakieś globulki. Następna wizyta za 2 tyg i mam zrobić kilka dodatkowych badań jak posiew moczu, ALAT, ASPAT.
Ja też dziś do fryca się wybieram za pół godziny, choć za oknem deszcz i wolałabym posiedzieć w domu i się zdrzemnąć, ale mam już takie odrosty, że nie mogę na nie patrzeć.
Dziewczyny, czy wyjeżdżacie gdzieś na święta do rodziny? Ja zamierzam, ale nie wiem co jeśli w tym czasie ZUS zrobi mi nalot i nie zastanie mnie w domu.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Miłego dnia mamuśki.
Paula222, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIvv gratuluję Mężulka, dzielny chłop

Czekająca gratulacje, ale duża już dziewczyna, super!
Ja kupiłam dziś świeże szparagi, uwielbiam je, więc zaraz ugotuję aldente, poleję oliwą, sól i pieprz świeżo mielone i wyżerka
)
czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość
-
Widzę, że wszystko napadłyśmy na aptekę Gemini ja tez dzisiaj złożyłam zamówienie laktatora jeszcze nie wybrałam.. teraz poczytałam wasze opinie jeszcze przemyślę sprawę i zamówię

Powinnyśmy dostać u nich rabat na hasło czerwcówki 2014
hehehe
Pozdrawiam cieplutko wszystkie w ten paskudny dzień i zbieram się po synka do szkoły
Super, że wasze maluchy już takie duże
i że na wizytach wszystko dobrze, ja już tez nie mogę się doczekać mojego usg z pomiarami ale mój lekarz jak każde z tych 3 obowiązkowych robi w końcowej granicy czyli to teraz można od 28t do 32 to on oczywiście zrobi mi około 32t
tyle czekania jeszcze..
NataliaK, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Tusia nie tak dlugo
do Naszego 32 tygodnia jeszcze tylko 2 tygodnie, ja bede miala to USG dokladnie 23.04.
Weronika za mna strasznie chodza szparagi od jakiegos czasu, gdzie je kupilas? Sa juz ogolnie dostepne czy tylko Alma
?
Czekajaca super, ze wszystko dobrze
juz prawie 2 kilogramy
weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekająca ja również wyjeżdżam na święta ok 300 km, o ile w czasie świąt nie wpadnie tatuś do mnie z ekipą remontową -taką wersję też uznaję, ale wtedy i tak jadę do teściowej, w końcu tyyyyyyyyyle jej nie widziałam że się za stęskniłam

Poza tym te aspat i alat to są enzymy wątrobowe, dobrze Twój lekarz reaguje, w końcu wykrywają gestozę dzięki tym dwóm współczynnikom:) ja też już miałam robione.Kilogramami się nie przejmuj, widzę że mniej więcej wszystkie idziemy do przodu z kg z taką samą ilością
później założymy wątek grube czerwcówki zrzucają kilogramy i razem damy radę 
PS: HA! Wyciągnełam dwie torby do szpitala (takie dwie małe dla siebie i dla Franka) to już jest coś!jak tylko dojedzie apteka, pakuuuuje
Ja mam kolejne usg 16 kwietnia, ciekawe ile Franek będzie ważył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:29
weronikabp, Bea_tina, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Tusia nie tak dlugo
do Naszego 32 tygodnia jeszcze tylko 2 tygodnie, ja bede miala to USG dokladnie 23.04.
Weronika za mna strasznie chodza szparagi od jakiegos czasu, gdzie je kupilas? Sa juz ogolnie dostepne czy tylko Alma
?
Czekajaca super, ze wszystko dobrze
juz prawie 2 kilogramy 
Dziś premiera szparagowa w lidlu
Natalia masz USG w ur mojego K
) na pewno wszystko będzie git!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:32
NataliaK, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość

[/url]