MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Czesc mamuski
Pogoda paaaaskudna
Dzis robie zakupy w gemini ale mocno okrajam liste, rozmawialam z kolezanka i poradzila ze im mniej tym lepiej,przynajmniej na samym poczatku i tez tak wlasnie uczynie. Powiedzcie mi kochane jakie kupujecie laktatory(jesli w ogole kupujecie a moze juz macie jakies?)w gre wchodzi tylko elektroniczny, ot co,leniwa jestemslyszalam o laktatorze medeli,ale moze jeszcze jakies opinie zgarne od Was?
Nalka co sie martwisz laska, dzidziol i tak dobije to 3 kg i bedzie zdrowy jak rybka a Ty bedziesz miala latwiej wypchnacwbrew pozorom srednia waga to nie ponad 4 kg a wlasnie troche ponad 3 kg
dokupiłam do laktatora pojemniki na mleko i butelkę medela calma, podobnież też jest świetna. Ale laktatora nie zamierzam wyjmować z opakowania dopóki nie będzie konieczny, jeśli nie będzie potrzebny sprzedam nówkę i już
NataliaK, alexast, Limerikowo, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Oj tak Paulina jakis leniwy dziaiaj dzien, nic sie nie chce i jakas sennosc ogarnia, a ja jeszcze musze poprasowac
)
Mucha, alexast, czekajajaca, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, moje dziecko się na mnie obraziło. Po przytulankach z mężem mały ani drgnął. Pomyślałam, że śpi i się nie przejęłam. Wieczorem jak się kładliśmy spać mały też się nie poruszył. Wstałam rano i cisza. Kurcze tak się zestresowałam, że wzięłam detektor tętna i sprawdziłam czy żyje. CO za horror. Strasznie się bałam, ale z małym jest wszystko ok. Jak już sprawdziłam tętno to 15 min później sprzedał mi kopniaka i cisza. Co za leniuszek.
Widzę, że dzisiaj wypłata powinna być na koncieto domówię rzeczy do wyprawki.
weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalexast wrote:Cześć dziewczyny, moje dziecko się na mnie obraziło. Po przytulankach z mężem mały ani drgnął. Pomyślałam, że śpi i się nie przejęłam. Wieczorem jak się kładliśmy spać mały też się nie poruszył. Wstałam rano i cisza. Kurcze tak się zestresowałam, że wzięłam detektor tętna i sprawdziłam czy żyje. CO za horror. Strasznie się bałam, ale z małym jest wszystko ok. Jak już sprawdziłam tętno to 15 min później sprzedał mi kopniaka i cisza. Co za leniuszek.
Widzę, że dzisiaj wypłata powinna być na koncieto domówię rzeczy do wyprawki.
-
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:Hej Dziewczyny
Trochę mnie nie było ale wszystko przeczytałam, jednak nie sposób zapamiętać co komu chciałam odpisać...
Więc u mnie wczoraj zrobiło się groźnie. W zasadzie przed wczoraj dostałam okropnego bólu głowy, myślałam że padnęNa drugi dzień głowa nadal bolała, zadzwoniłam do gina a ten kazał przyjść - więc poszłam. Na szczęście to nie zatrucie ciążowe, ale zlecił mi sporo badań, wszystkie mam nadzieję zrobić w piątek.
Szyjkę mam aż 35 mm, boję się że urodzę po terminie...ja jutro się dowiem..
aaa to Ty byłaś na warsztatach Mamo to ja? i jak, jesteś zadowolona?? -
Witam się
Ja zaraz się zbieram do fryzjera, chociaż nie chce mi się iść, bo brzydka pogoda, a musze pieszo iść, bo przystanki tak rozmieszczone, że taka sama droga;P Potem zakupki zrobię na obiad i wrócę już chyba taxi bo będzie mi ciężko pewnie;P
A na 18 wizyta, nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego Synalka;)czekajajaca, Tusia84, Agusia2312, weronikabp, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
ale spać się chce... u mnie coraz to słoneczko się przebija ale chyba ogólnie zimno jest... i głowa pobolewa od czasu do czasu. Wypiłabym kawkę ale rozpuszczalna się skończyła a na zwykłą nie mam ochoty tym bardziej, że później mnie alergia wysypuje...
-
monaa tak ja byłam
W sumie co mogę powiedzieć na temat warsztatów... Ogólnie jestem zadowolona z niektórych tematów jakie były poruszane - pierwsza pomoc, jak karmić - o tym nie miałam pojęcia
Jeszcze temat zapinania dzieci w fotelikach był ciekawy, ale jak przyszedł temat Omega med to myślałam że zasnę, bo facet chyba był przedstawicielem handlowym i nic tylko zachwalał
Ogólnie polecam dla osób które nie chodzą do szkoły rodzenia albo nie chcą siedzieć w domu
A moja głowa dziś póki co nie boli...
WeronikaBp dzięki za pocieszenie z tą szyjką. Ale jestem pełna podziwu że tak się trzyma, ćwiczę regularnie i dość aktywnie spędzam czas a tu ani drgnieweronikabp, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Nutka, wreszcie (dzięki Tobie) się zmotywowałam i zadzwoniłam do fryzjera - od miesiąca do niego dzwonię (po ponad 10 latach zmieniam, bo moja fryzjerka ma coś z psychiką), a on do mnie, że dziś o 18 będzie
a ja tu z kalendarzem do rozmowy się zabieram
Wercia po szczepieniu miała pierwszy raz w życiu NOP, na szczęście przeszło, choć na nocny dyżur tak na wszelki wypadek jechaliśmy. Nie mogła chodzić tak ją nóżki bolałyPomógł altacet - już tej samej nocy nas z (naszego) łóżka wykopywała, więc dość szybko przeszło
Następne szczepienia za kilka lat, więc zapomni o kuj kuj
MonikaS tak właśnie sobie myślę, że dwie ciąże raz po raz to dużo dla organizmu - z Weroniką w ciąży trenowałam prawie do końca, brzuszki robiłam niewiele słabsze niż przed, a teraz czuję się jak rozlazła ropuchaĆwiczę przy xboxie - ale zamiast godzinę na najostrzejszym poziomie min. 3 razy w tygodniu, to teraz raz na tydzień na poziomie najsłabszym przez 30 minut
i ciągle mnie coś boli - a to kręgosłup, a to biodro i chodzić nie mogę (oj, ja biedna - odkurzać też nie mogę
) a to jeszcze coś innego. Dzieci wysysają całą energię - jedno od środka, drugie od zewnątrz
A teraz się pochwalę - mój mąż w sobotę SAM Z SIEBIE umył wszystkie okna WRAZ Z RAMAMIWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 11:31
Limerikowo, alexast, weronikabp, Agusia2312, evas, Galanea, Paulina1986, Bea_tina, MonikaS lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej mamuśki
Ja już po wizycie i ktg. Z dzidzią wszystko w jak najlepszym porządku. Mała waży 1760 g. Ja natomiast przytyłam kolejne 2kg i mam już na plusie 12 kg.
Dodatkowo przyplątała się do mnie jakaś infekcja grzybicza i muszę przez tydzień brać jakieś globulki. Następna wizyta za 2 tyg i mam zrobić kilka dodatkowych badań jak posiew moczu, ALAT, ASPAT.
Ja też dziś do fryca się wybieram za pół godziny, choć za oknem deszcz i wolałabym posiedzieć w domu i się zdrzemnąć, ale mam już takie odrosty, że nie mogę na nie patrzeć.
Dziewczyny, czy wyjeżdżacie gdzieś na święta do rodziny? Ja zamierzam, ale nie wiem co jeśli w tym czasie ZUS zrobi mi nalot i nie zastanie mnie w domu.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Miłego dnia mamuśki.Paula222, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIvv gratuluję Mężulka, dzielny chłop
Czekająca gratulacje, ale duża już dziewczyna, super!
Ja kupiłam dziś świeże szparagi, uwielbiam je, więc zaraz ugotuję aldente, poleję oliwą, sól i pieprz świeżo mielone i wyżerka)
czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość
-
Widzę, że wszystko napadłyśmy na aptekę Gemini ja tez dzisiaj złożyłam zamówienie laktatora jeszcze nie wybrałam.. teraz poczytałam wasze opinie jeszcze przemyślę sprawę i zamówię
Powinnyśmy dostać u nich rabat na hasło czerwcówki 2014hehehe
Pozdrawiam cieplutko wszystkie w ten paskudny dzień i zbieram się po synka do szkoły
Super, że wasze maluchy już takie dużei że na wizytach wszystko dobrze, ja już tez nie mogę się doczekać mojego usg z pomiarami ale mój lekarz jak każde z tych 3 obowiązkowych robi w końcowej granicy czyli to teraz można od 28t do 32 to on oczywiście zrobi mi około 32t
tyle czekania jeszcze..
NataliaK, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Tusia nie tak dlugo
do Naszego 32 tygodnia jeszcze tylko 2 tygodnie, ja bede miala to USG dokladnie 23.04.
Weronika za mna strasznie chodza szparagi od jakiegos czasu, gdzie je kupilas? Sa juz ogolnie dostepne czy tylko Alma?
Czekajaca super, ze wszystko dobrzejuz prawie 2 kilogramy
weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekająca ja również wyjeżdżam na święta ok 300 km, o ile w czasie świąt nie wpadnie tatuś do mnie z ekipą remontową -taką wersję też uznaję, ale wtedy i tak jadę do teściowej, w końcu tyyyyyyyyyle jej nie widziałam że się za stęskniłam
Poza tym te aspat i alat to są enzymy wątrobowe, dobrze Twój lekarz reaguje, w końcu wykrywają gestozę dzięki tym dwóm współczynnikom:) ja też już miałam robione.Kilogramami się nie przejmuj, widzę że mniej więcej wszystkie idziemy do przodu z kg z taką samą ilościąpóźniej założymy wątek grube czerwcówki zrzucają kilogramy i razem damy radę
PS: HA! Wyciągnełam dwie torby do szpitala (takie dwie małe dla siebie i dla Franka) to już jest coś!jak tylko dojedzie apteka, pakuuuuje
Ja mam kolejne usg 16 kwietnia, ciekawe ile Franek będzie ważyłWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:29
weronikabp, Bea_tina, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Tusia nie tak dlugo
do Naszego 32 tygodnia jeszcze tylko 2 tygodnie, ja bede miala to USG dokladnie 23.04.
Weronika za mna strasznie chodza szparagi od jakiegos czasu, gdzie je kupilas? Sa juz ogolnie dostepne czy tylko Alma?
Czekajaca super, ze wszystko dobrzejuz prawie 2 kilogramy
Dziś premiera szparagowa w lidlu
Natalia masz USG w ur mojego K) na pewno wszystko będzie git!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:32
NataliaK, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość