X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK ja mam laktator aventa i jestem zadowolona, tzn byłam :) super się spisywał. Można też go używać jak ręczny.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Czesc mamuski :)

Pogoda paaaaskudna :(
    Dzis robie zakupy w gemini ale mocno okrajam liste, rozmawialam z kolezanka i poradzila ze im mniej tym lepiej,przynajmniej na samym poczatku i tez tak wlasnie uczynie. Powiedzcie mi kochane jakie kupujecie laktatory(jesli w ogole kupujecie a moze juz macie jakies?)w gre wchodzi tylko elektroniczny, ot co,leniwa jestem ;-) slyszalam o laktatorze medeli,ale moze jeszcze jakies opinie zgarne od Was? ;)

Nalka co sie martwisz laska, dzidziol i tak dobije to 3 kg i bedzie zdrowy jak rybka a Ty bedziesz miala latwiej wypchnac ;-) wbrew pozorom srednia waga to nie ponad 4 kg a wlasnie troche ponad 3 kg :D
    Kupiłam medelę elektryczną, po opiniach koleżanek i bratowej, że sprzedawały laktatory avanta i tommee tippee, gdyż się nie nadawały i dopiero z medeli były zadowolone. Ale na pewno co mama to opinia ;) dokupiłam do laktatora pojemniki na mleko i butelkę medela calma, podobnież też jest świetna. Ale laktatora nie zamierzam wyjmować z opakowania dopóki nie będzie konieczny, jeśli nie będzie potrzebny sprzedam nówkę i już :)

NataliaK, alexast, Limerikowo, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Oj tak Paulina jakis leniwy dziaiaj dzien, nic sie nie chce i jakas sennosc ogarnia, a ja jeszcze musze poprasowac :(
    Muszka do mnie w pon przychodzą mebelki, więc od wtorku zaczynam pranie i prasowanie oj potrwa to kilka dni :))

Mucha, alexast, czekajajaca, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie avent bardzo ładnie ściągał i ręczny i elektryczny :) leży na półce i czeka :) ajnie, że można tam samemu w elektrycznym dostosować siłę i szybkość ssania...

weronikabp, NataliaK, alexast, Agusia2312, MagdaO lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mebelki dopiero w sobote ide zamawiac wiec jeszcze z miesiac sobie na nie poczekam.

weronikabp, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, moje dziecko się na mnie obraziło. Po przytulankach z mężem mały ani drgnął. Pomyślałam, że śpi i się nie przejęłam. Wieczorem jak się kładliśmy spać mały też się nie poruszył. Wstałam rano i cisza. Kurcze tak się zestresowałam, że wzięłam detektor tętna i sprawdziłam czy żyje. CO za horror. Strasznie się bałam, ale z małym jest wszystko ok. Jak już sprawdziłam tętno to 15 min później sprzedał mi kopniaka i cisza. Co za leniuszek.
    Widzę, że dzisiaj wypłata powinna być na koncie :) to domówię rzeczy do wyprawki.

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Cześć dziewczyny, moje dziecko się na mnie obraziło. Po przytulankach z mężem mały ani drgnął. Pomyślałam, że śpi i się nie przejęłam. Wieczorem jak się kładliśmy spać mały też się nie poruszył. Wstałam rano i cisza. Kurcze tak się zestresowałam, że wzięłam detektor tętna i sprawdziłam czy żyje. CO za horror. Strasznie się bałam, ale z małym jest wszystko ok. Jak już sprawdziłam tętno to 15 min później sprzedał mi kopniaka i cisza. Co za leniuszek.
    Widzę, że dzisiaj wypłata powinna być na koncie :) to domówię rzeczy do wyprawki.
    kochana moja też spokojniutka od wczoraj ale serduszko bije jak dzwon, ta pogoda pewnie usypia nasze brzdące :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast tez tak wczoraj mialam, jakos sie tak zawinal ze nawet na poczatku nie moglam znalezc serduszka. Dopiero jak po kilku minutach paniki szukania sprzedal mi kopa, to znalazlam ;-)

alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Trochę mnie nie było ale wszystko przeczytałam, jednak nie sposób zapamiętać co komu chciałam odpisać...

Więc u mnie wczoraj zrobiło się groźnie. W zasadzie przed wczoraj dostałam okropnego bólu głowy, myślałam że padnę :( Na drugi dzień głowa nadal bolała, zadzwoniłam do gina a ten kazał przyjść - więc poszłam. Na szczęście to nie zatrucie ciążowe, ale zlecił mi sporo badań, wszystkie mam nadzieję zrobić w piątek.
    Szyjkę mam aż 35 mm, boję się że urodzę po terminie...
    Paula i jak tam Twoja głowa?nic, tylko cieszyć się taką szyjką :) ja jutro się dowiem..
    aaa to Ty byłaś na warsztatach Mamo to ja? i jak, jesteś zadowolona??

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się;)
    Ja zaraz się zbieram do fryzjera, chociaż nie chce mi się iść, bo brzydka pogoda, a musze pieszo iść, bo przystanki tak rozmieszczone, że taka sama droga;P Potem zakupki zrobię na obiad i wrócę już chyba taxi bo będzie mi ciężko pewnie;P

A na 18 wizyta, nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego Synalka;)

czekajajaca, Tusia84, Agusia2312, weronikabp, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale spać się chce... u mnie coraz to słoneczko się przebija ale chyba ogólnie zimno jest... i głowa pobolewa od czasu do czasu. Wypiłabym kawkę ale rozpuszczalna się skończyła a na zwykłą nie mam ochoty tym bardziej, że później mnie alergia wysypuje...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa tak ja byłam :) W sumie co mogę powiedzieć na temat warsztatów... Ogólnie jestem zadowolona z niektórych tematów jakie były poruszane - pierwsza pomoc, jak karmić - o tym nie miałam pojęcia :) Jeszcze temat zapinania dzieci w fotelikach był ciekawy, ale jak przyszedł temat Omega med to myślałam że zasnę, bo facet chyba był przedstawicielem handlowym i nic tylko zachwalał :/

Ogólnie polecam dla osób które nie chodzą do szkoły rodzenia albo nie chcą siedzieć w domu :)

A moja głowa dziś póki co nie boli...

WeronikaBp dzięki za pocieszenie z tą szyjką. Ale jestem pełna podziwu że tak się trzyma, ćwiczę regularnie i dość aktywnie spędzam czas a tu ani drgnie ;)

weronikabp, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ivv Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Nutka, wreszcie (dzięki Tobie) się zmotywowałam i zadzwoniłam do fryzjera - od miesiąca do niego dzwonię (po ponad 10 latach zmieniam, bo moja fryzjerka ma coś z psychiką :) ), a on do mnie, że dziś o 18 będzie :) a ja tu z kalendarzem do rozmowy się zabieram :)

Wercia po szczepieniu miała pierwszy raz w życiu NOP, na szczęście przeszło, choć na nocny dyżur tak na wszelki wypadek jechaliśmy. Nie mogła chodzić tak ją nóżki bolały :( Pomógł altacet - już tej samej nocy nas z (naszego) łóżka wykopywała, więc dość szybko przeszło :) Następne szczepienia za kilka lat, więc zapomni o kuj kuj :)

MonikaS tak właśnie sobie myślę, że dwie ciąże raz po raz to dużo dla organizmu - z Weroniką w ciąży trenowałam prawie do końca, brzuszki robiłam niewiele słabsze niż przed, a teraz czuję się jak rozlazła ropucha :) Ćwiczę przy xboxie - ale zamiast godzinę na najostrzejszym poziomie min. 3 razy w tygodniu, to teraz raz na tydzień na poziomie najsłabszym przez 30 minut :) i ciągle mnie coś boli - a to kręgosłup, a to biodro i chodzić nie mogę (oj, ja biedna - odkurzać też nie mogę :P) a to jeszcze coś innego. Dzieci wysysają całą energię - jedno od środka, drugie od zewnątrz ;)

A teraz się pochwalę - mój mąż w sobotę SAM Z SIEBIE umył wszystkie okna WRAZ Z RAMAMI :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 11:31

Limerikowo, alexast, weronikabp, Agusia2312, evas, Galanea, Paulina1986, Bea_tina, MonikaS lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)

Ja już po wizycie i ktg. Z dzidzią wszystko w jak najlepszym porządku. Mała waży 1760 g. Ja natomiast przytyłam kolejne 2kg i mam już na plusie 12 kg.
    Dodatkowo przyplątała się do mnie jakaś infekcja grzybicza i muszę przez tydzień brać jakieś globulki. Następna wizyta za 2 tyg i mam zrobić kilka dodatkowych badań jak posiew moczu, ALAT, ASPAT.

Ja też dziś do fryca się wybieram za pół godziny, choć za oknem deszcz i wolałabym posiedzieć w domu i się zdrzemnąć, ale mam już takie odrosty, że nie mogę na nie patrzeć.

Dziewczyny, czy wyjeżdżacie gdzieś na święta do rodziny? Ja zamierzam, ale nie wiem co jeśli w tym czasie ZUS zrobi mi nalot i nie zastanie mnie w domu.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Miłego dnia mamuśki.

Paula222, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekająca ja mam zamiar jechać do moich rodziców ( 25 km od szpitala) a będę w prawie 36 tyg.. Mieliśmy jechać do teściów ale 100 km to trochę za dużo ;) Dobrze że z maleństwem wszystko ok :) Ja przytyłam już 13 ahh

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv gratuluję Mężulka, dzielny chłop :)
    Czekająca gratulacje, ale duża już dziewczyna, super!

Ja kupiłam dziś świeże szparagi, uwielbiam je, więc zaraz ugotuję aldente, poleję oliwą, sól i pieprz świeżo mielone i wyżerka :))

czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystko napadłyśmy na aptekę Gemini ja tez dzisiaj złożyłam zamówienie laktatora jeszcze nie wybrałam.. teraz poczytałam wasze opinie jeszcze przemyślę sprawę i zamówię :)

Powinnyśmy dostać u nich rabat na hasło czerwcówki 2014 :P hehehe

Pozdrawiam cieplutko wszystkie w ten paskudny dzień i zbieram się po synka do szkoły

Super, że wasze maluchy już takie duże ;) i że na wizytach wszystko dobrze, ja już tez nie mogę się doczekać mojego usg z pomiarami ale mój lekarz jak każde z tych 3 obowiązkowych robi w końcowej granicy czyli to teraz można od 28t do 32 to on oczywiście zrobi mi około 32t :P tyle czekania jeszcze..

NataliaK, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie tak dlugo :) do Naszego 32 tygodnia jeszcze tylko 2 tygodnie, ja bede miala to USG dokladnie 23.04.

Weronika za mna strasznie chodza szparagi od jakiegos czasu, gdzie je kupilas? Sa juz ogolnie dostepne czy tylko Alma :) ?

Czekajaca super, ze wszystko dobrze :) juz prawie 2 kilogramy :)

weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca ja również wyjeżdżam na święta ok 300 km, o ile w czasie świąt nie wpadnie tatuś do mnie z ekipą remontową -taką wersję też uznaję, ale wtedy i tak jadę do teściowej, w końcu tyyyyyyyyyle jej nie widziałam że się za stęskniłam <3
    Poza tym te aspat i alat to są enzymy wątrobowe, dobrze Twój lekarz reaguje, w końcu wykrywają gestozę dzięki tym dwóm współczynnikom:) ja też już miałam robione.Kilogramami się nie przejmuj, widzę że mniej więcej wszystkie idziemy do przodu z kg z taką samą ilością :D później założymy wątek grube czerwcówki zrzucają kilogramy i razem damy radę :D

PS: HA! Wyciągnełam dwie torby do szpitala (takie dwie małe dla siebie i dla Franka) to już jest coś!jak tylko dojedzie apteka, pakuuuuje :)

Ja mam kolejne usg 16 kwietnia, ciekawe ile Franek będzie ważył :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:29

weronikabp, Bea_tina, czekajajaca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Tusia nie tak dlugo :) do Naszego 32 tygodnia jeszcze tylko 2 tygodnie, ja bede miala to USG dokladnie 23.04.

Weronika za mna strasznie chodza szparagi od jakiegos czasu, gdzie je kupilas? Sa juz ogolnie dostepne czy tylko Alma :) ?

Czekajaca super, ze wszystko dobrze :) juz prawie 2 kilogramy :)

Dziś premiera szparagowa w lidlu :)

Natalia masz USG w ur mojego K :)) na pewno wszystko będzie git! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:32

NataliaK, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ