X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK ja mam laktator aventa i jestem zadowolona, tzn byłam :) super się spisywał. Można też go używać jak ręczny.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Czesc mamuski :)

Pogoda paaaaskudna :(
    Dzis robie zakupy w gemini ale mocno okrajam liste, rozmawialam z kolezanka i poradzila ze im mniej tym lepiej,przynajmniej na samym poczatku i tez tak wlasnie uczynie. Powiedzcie mi kochane jakie kupujecie laktatory(jesli w ogole kupujecie a moze juz macie jakies?)w gre wchodzi tylko elektroniczny, ot co,leniwa jestem ;-) slyszalam o laktatorze medeli,ale moze jeszcze jakies opinie zgarne od Was? ;)

Nalka co sie martwisz laska, dzidziol i tak dobije to 3 kg i bedzie zdrowy jak rybka a Ty bedziesz miala latwiej wypchnac ;-) wbrew pozorom srednia waga to nie ponad 4 kg a wlasnie troche ponad 3 kg :D
    Kupiłam medelę elektryczną, po opiniach koleżanek i bratowej, że sprzedawały laktatory avanta i tommee tippee, gdyż się nie nadawały i dopiero z medeli były zadowolone. Ale na pewno co mama to opinia ;) dokupiłam do laktatora pojemniki na mleko i butelkę medela calma, podobnież też jest świetna. Ale laktatora nie zamierzam wyjmować z opakowania dopóki nie będzie konieczny, jeśli nie będzie potrzebny sprzedam nówkę i już :)

NataliaK, alexast, Limerikowo, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Oj tak Paulina jakis leniwy dziaiaj dzien, nic sie nie chce i jakas sennosc ogarnia, a ja jeszcze musze poprasowac :(
    Muszka do mnie w pon przychodzą mebelki, więc od wtorku zaczynam pranie i prasowanie oj potrwa to kilka dni :))

Mucha, alexast, czekajajaca, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie avent bardzo ładnie ściągał i ręczny i elektryczny :) leży na półce i czeka :) ajnie, że można tam samemu w elektrycznym dostosować siłę i szybkość ssania...

weronikabp, NataliaK, alexast, Agusia2312, MagdaO lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mebelki dopiero w sobote ide zamawiac wiec jeszcze z miesiac sobie na nie poczekam.

weronikabp, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, moje dziecko się na mnie obraziło. Po przytulankach z mężem mały ani drgnął. Pomyślałam, że śpi i się nie przejęłam. Wieczorem jak się kładliśmy spać mały też się nie poruszył. Wstałam rano i cisza. Kurcze tak się zestresowałam, że wzięłam detektor tętna i sprawdziłam czy żyje. CO za horror. Strasznie się bałam, ale z małym jest wszystko ok. Jak już sprawdziłam tętno to 15 min później sprzedał mi kopniaka i cisza. Co za leniuszek.
    Widzę, że dzisiaj wypłata powinna być na koncie :) to domówię rzeczy do wyprawki.

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Cześć dziewczyny, moje dziecko się na mnie obraziło. Po przytulankach z mężem mały ani drgnął. Pomyślałam, że śpi i się nie przejęłam. Wieczorem jak się kładliśmy spać mały też się nie poruszył. Wstałam rano i cisza. Kurcze tak się zestresowałam, że wzięłam detektor tętna i sprawdziłam czy żyje. CO za horror. Strasznie się bałam, ale z małym jest wszystko ok. Jak już sprawdziłam tętno to 15 min później sprzedał mi kopniaka i cisza. Co za leniuszek.
    Widzę, że dzisiaj wypłata powinna być na koncie :) to domówię rzeczy do wyprawki.
    kochana moja też spokojniutka od wczoraj ale serduszko bije jak dzwon, ta pogoda pewnie usypia nasze brzdące :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast tez tak wczoraj mialam, jakos sie tak zawinal ze nawet na poczatku nie moglam znalezc serduszka. Dopiero jak po kilku minutach paniki szukania sprzedal mi kopa, to znalazlam ;-)

alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Trochę mnie nie było ale wszystko przeczytałam, jednak nie sposób zapamiętać co komu chciałam odpisać...

Więc u mnie wczoraj zrobiło się groźnie. W zasadzie przed wczoraj dostałam okropnego bólu głowy, myślałam że padnę :( Na drugi dzień głowa nadal bolała, zadzwoniłam do gina a ten kazał przyjść - więc poszłam. Na szczęście to nie zatrucie ciążowe, ale zlecił mi sporo badań, wszystkie mam nadzieję zrobić w piątek.
    Szyjkę mam aż 35 mm, boję się że urodzę po terminie...
    Paula i jak tam Twoja głowa?nic, tylko cieszyć się taką szyjką :) ja jutro się dowiem..
    aaa to Ty byłaś na warsztatach Mamo to ja? i jak, jesteś zadowolona??

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się;)
    Ja zaraz się zbieram do fryzjera, chociaż nie chce mi się iść, bo brzydka pogoda, a musze pieszo iść, bo przystanki tak rozmieszczone, że taka sama droga;P Potem zakupki zrobię na obiad i wrócę już chyba taxi bo będzie mi ciężko pewnie;P

A na 18 wizyta, nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego Synalka;)

czekajajaca, Tusia84, Agusia2312, weronikabp, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale spać się chce... u mnie coraz to słoneczko się przebija ale chyba ogólnie zimno jest... i głowa pobolewa od czasu do czasu. Wypiłabym kawkę ale rozpuszczalna się skończyła a na zwykłą nie mam ochoty tym bardziej, że później mnie alergia wysypuje...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa tak ja byłam :) W sumie co mogę powiedzieć na temat warsztatów... Ogólnie jestem zadowolona z niektórych tematów jakie były poruszane - pierwsza pomoc, jak karmić - o tym nie miałam pojęcia :) Jeszcze temat zapinania dzieci w fotelikach był ciekawy, ale jak przyszedł temat Omega med to myślałam że zasnę, bo facet chyba był przedstawicielem handlowym i nic tylko zachwalał :/

Ogólnie polecam dla osób które nie chodzą do szkoły rodzenia albo nie chcą siedzieć w domu :)

A moja głowa dziś póki co nie boli...

WeronikaBp dzięki za pocieszenie z tą szyjką. Ale jestem pełna podziwu że tak się trzyma, ćwiczę regularnie i dość aktywnie spędzam czas a tu ani drgnie ;)

weronikabp, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ivv Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Nutka, wreszcie (dzięki Tobie) się zmotywowałam i zadzwoniłam do fryzjera - od miesiąca do niego dzwonię (po ponad 10 latach zmieniam, bo moja fryzjerka ma coś z psychiką :) ), a on do mnie, że dziś o 18 będzie :) a ja tu z kalendarzem do rozmowy się zabieram :)

Wercia po szczepieniu miała pierwszy raz w życiu NOP, na szczęście przeszło, choć na nocny dyżur tak na wszelki wypadek jechaliśmy. Nie mogła chodzić tak ją nóżki bolały :( Pomógł altacet - już tej samej nocy nas z (naszego) łóżka wykopywała, więc dość szybko przeszło :) Następne szczepienia za kilka lat, więc zapomni o kuj kuj :)

MonikaS tak właśnie sobie myślę, że dwie ciąże raz po raz to dużo dla organizmu - z Weroniką w ciąży trenowałam prawie do końca, brzuszki robiłam niewiele słabsze niż przed, a teraz czuję się jak rozlazła ropucha :) Ćwiczę przy xboxie - ale zamiast godzinę na najostrzejszym poziomie min. 3 razy w tygodniu, to teraz raz na tydzień na poziomie najsłabszym przez 30 minut :) i ciągle mnie coś boli - a to kręgosłup, a to biodro i chodzić nie mogę (oj, ja biedna - odkurzać też nie mogę :P) a to jeszcze coś innego. Dzieci wysysają całą energię - jedno od środka, drugie od zewnątrz ;)

A teraz się pochwalę - mój mąż w sobotę SAM Z SIEBIE umył wszystkie okna WRAZ Z RAMAMI :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 11:31

Limerikowo, alexast, weronikabp, Agusia2312, evas, Galanea, Paulina1986, Bea_tina, MonikaS lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)

Ja już po wizycie i ktg. Z dzidzią wszystko w jak najlepszym porządku. Mała waży 1760 g. Ja natomiast przytyłam kolejne 2kg i mam już na plusie 12 kg.
    Dodatkowo przyplątała się do mnie jakaś infekcja grzybicza i muszę przez tydzień brać jakieś globulki. Następna wizyta za 2 tyg i mam zrobić kilka dodatkowych badań jak posiew moczu, ALAT, ASPAT.

Ja też dziś do fryca się wybieram za pół godziny, choć za oknem deszcz i wolałabym posiedzieć w domu i się zdrzemnąć, ale mam już takie odrosty, że nie mogę na nie patrzeć.

Dziewczyny, czy wyjeżdżacie gdzieś na święta do rodziny? Ja zamierzam, ale nie wiem co jeśli w tym czasie ZUS zrobi mi nalot i nie zastanie mnie w domu.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Miłego dnia mamuśki.

Paula222, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekająca ja mam zamiar jechać do moich rodziców ( 25 km od szpitala) a będę w prawie 36 tyg.. Mieliśmy jechać do teściów ale 100 km to trochę za dużo ;) Dobrze że z maleństwem wszystko ok :) Ja przytyłam już 13 ahh

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv gratuluję Mężulka, dzielny chłop :)
    Czekająca gratulacje, ale duża już dziewczyna, super!

Ja kupiłam dziś świeże szparagi, uwielbiam je, więc zaraz ugotuję aldente, poleję oliwą, sól i pieprz świeżo mielone i wyżerka :))

czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystko napadłyśmy na aptekę Gemini ja tez dzisiaj złożyłam zamówienie laktatora jeszcze nie wybrałam.. teraz poczytałam wasze opinie jeszcze przemyślę sprawę i zamówię :)

Powinnyśmy dostać u nich rabat na hasło czerwcówki 2014 :P hehehe

Pozdrawiam cieplutko wszystkie w ten paskudny dzień i zbieram się po synka do szkoły

Super, że wasze maluchy już takie duże ;) i że na wizytach wszystko dobrze, ja już tez nie mogę się doczekać mojego usg z pomiarami ale mój lekarz jak każde z tych 3 obowiązkowych robi w końcowej granicy czyli to teraz można od 28t do 32 to on oczywiście zrobi mi około 32t :P tyle czekania jeszcze..

NataliaK, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie tak dlugo :) do Naszego 32 tygodnia jeszcze tylko 2 tygodnie, ja bede miala to USG dokladnie 23.04.

Weronika za mna strasznie chodza szparagi od jakiegos czasu, gdzie je kupilas? Sa juz ogolnie dostepne czy tylko Alma :) ?

Czekajaca super, ze wszystko dobrze :) juz prawie 2 kilogramy :)

weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca ja również wyjeżdżam na święta ok 300 km, o ile w czasie świąt nie wpadnie tatuś do mnie z ekipą remontową -taką wersję też uznaję, ale wtedy i tak jadę do teściowej, w końcu tyyyyyyyyyle jej nie widziałam że się za stęskniłam <3
    Poza tym te aspat i alat to są enzymy wątrobowe, dobrze Twój lekarz reaguje, w końcu wykrywają gestozę dzięki tym dwóm współczynnikom:) ja też już miałam robione.Kilogramami się nie przejmuj, widzę że mniej więcej wszystkie idziemy do przodu z kg z taką samą ilością :D później założymy wątek grube czerwcówki zrzucają kilogramy i razem damy radę :D

PS: HA! Wyciągnełam dwie torby do szpitala (takie dwie małe dla siebie i dla Franka) to już jest coś!jak tylko dojedzie apteka, pakuuuuje :)

Ja mam kolejne usg 16 kwietnia, ciekawe ile Franek będzie ważył :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:29

weronikabp, Bea_tina, czekajajaca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Tusia nie tak dlugo :) do Naszego 32 tygodnia jeszcze tylko 2 tygodnie, ja bede miala to USG dokladnie 23.04.

Weronika za mna strasznie chodza szparagi od jakiegos czasu, gdzie je kupilas? Sa juz ogolnie dostepne czy tylko Alma :) ?

Czekajaca super, ze wszystko dobrze :) juz prawie 2 kilogramy :)

Dziś premiera szparagowa w lidlu :)

Natalia masz USG w ur mojego K :)) na pewno wszystko będzie git! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:32

NataliaK, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ