WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja Tobie zabraniam pisać o jedzeniu gdy jestem w pracy :P zawsze się wtedy głodna robię.

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Weronika ja Tobie zabraniam pisać o jedzeniu gdy jestem w pracy :P zawsze się wtedy głodna robię.
    chcesz szparaga? :))

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :)

Cieszę się, że u Was ok. Ja dziś po wizycie (bez usg). Wszystko ok, szyjka zamknięta, morfologia gorzej. Już mnie lekarka spowrotem straszy zastrzykami z żelaza, a póki co zwiększyła Tardyferon na końską dawkę 6 tabl dziennie :P Cud, że nie mam problemów z wypróżnianiem.

Wczoraj pozwoliłam sobie na krótki spacerek do lasu. Chwilę się przeszliśmy, a później relaks w słońcu nad rzeką na kłodzie ;)

Jeszcze apropos apteki GEMINI, to porównałam kolejne ceny produktów i jestem w szoku. Zamówiłam Bepanthen w promocji 100g i gratis dali mi 2 smoczki Aventu, wszystko za 25zł:

http://www.aptekagemini.pl/bepanthen-baby-masc-ochronna-100g-avent-smoczki-silikonowe-dekorowane-0-6-m-ca-2-sztuki.html

Wczoraj sprawdzam w sklepie, a tam Bepanthen 100g - 41zł
    A dziś w Smyku oglądałam smoczki Aventu (dokładnie te, które dostałam) - 39,99zł.

Czyli łącznie wydałabym 80zł. A w Gemini 25zł :P I jeszcze ładnie wszystko zapakowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:49

weronikabp, NataliaK, Tusia84, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    chcesz szparaga? :))
    A co to za pytanie? przyślij ekspresowym kurierem, żeby jeszcze ciepłe dotarły :D

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Cześć Mamusie :)

Cieszę się, że u Was ok. Ja dziś po wizycie (bez usg). Wszystko ok, szyjka zamknięta, morfologia gorzej. Już mnie lekarka spowrotem straszy zastrzykami z żelaza, a póki co zwiększyła Tardyferon na końską dawkę 6 tabl dziennie :P Cud, że nie mam problemów z wypróżnianiem.

Wczoraj pozwoliłam sobie na krótki spacerek do lasu. Chwilę się przeszliśmy, a później relaks w słońcu nad rzeką na kłodzie ;)

Jeszcze apropos apteki GEMINI, to porównałam kolejne ceny produktów i jestem w szoku. Zamówiłam Bepanthen w promocji 100g i gratis dali mi 2 smoczki Aventu, wszystko za 25zł:

http://www.aptekagemini.pl/bepanthen-baby-masc-ochronna-100g-avent-smoczki-silikonowe-dekorowane-0-6-m-ca-2-sztuki.html

Wczoraj sprawdzam w sklepie, a tam Bepanthen 100g - 41zł
    A dziś w Smyku oglądałam smoczku Aventu (dokładnie te, które dostałam) - 39,99zł.

Czyli łącznie wydałabym 80zł. A w Gemini 25zł :P I jeszcze ładnie wszystko zapakowane.
    Dokładnie kochana mój laktator w gemini 224,99 zł a w hurtowni na Pulawskiej 380 zł :) dokładnie ten sam.

Galanea lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co myślicie o takim czymś ???

http://allegro.pl/ty-i-my-bezpieczne-waleczki-dla-niemowlat-walki-i4123186230.html

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A co to za pytanie? przyślij ekspresowym kurierem, żeby jeszcze ciepłe dotarły :D
    kurna gdyby K był w domu to bym go natychmiast słała do Ciebie a tak nici z tego, bo brzuszko twarde i na razie nie moge się ruszać.

• evas Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kurna gdyby K był w domu to bym go natychmiast słała do Ciebie a tak nici z tego, bo brzuszko twarde i na razie nie moge się ruszać.
    No własnie przydałby się ktoś do noszenia, ja już też nie mam siły chodzić. Ale na ryneczek po coś na obiad muszę się jeszcze wybrać.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kilogramów to Wam powiem, że teraz wiem iż przybiorę na wadze najwięcej w tych ostatnich miesiącach bo dostałam od jakiegoś czasu wilczego apetytu.. jem i to porcje po prostu dla chłopa styranego całodniową robotą w polu i jak zjem co sobie nawaliłam to jeszcze idę sobie dokładać chociaż czuję się już najedzona to jeszcze dopycham w siebie bo mi tak smakuje :D i po prostu ciągle bym mogła coś wcinać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 13:33

Bea_tina, Galanea, sunset, Mucha, czekajajaca, Agusia2312, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Co do kilogramów to Wam powiem, że teraz wiem iż przybiorę na wadze najwięcej w tych ostatnich miesiącach bo dostałam od jakiegoś czasu wilczego apetytu.. jem i to porcje po prostu dla chłopa styranego całodniową robotą w polu i jak zjem co sobie nawaliłam to jeszcze idę sobie dokładać chociaż czuję się już najedzona to jeszcze dopycham w siebie bo mi tak smakuje :D i po prostu ciągle bym mogła coś wcinać...

OJ TAM OJ TAM :D nie żałuj sobie :D

Tusia84, weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O TAM OJ TAM no właśnie problem w tym, że sobie nie żałuję :D

weronikabp, Galanea, NataliaK, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to dwa obiadki wcinam :) Jeden właśnie zjadłam, a drugi jak mężulek z pracy wróci, czyli ok. 16:00 :)
    Ciekawa jestem jak to wpłynie na moją wagę, bo ostatnio ginek miał popsutą wagę, także zobaczę na wizycie 22.04. ile przytyłam w 6 tygodni :)

Galanea, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ile przytyłyście od początku ciąży? Ja już 8kg, brzuch mi wywaliło. W krzyżu mnie rąbie, jak tylko trochę pochodzę. Apetytu jakiegoś nie mam, ale za to słodycze to moja zmora.. Ciągle o nich myślę :(
    Dziś u lekarza waga 63kg. Nigdy w życiu jeszcze tyle nie ważyłam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 13:47

weronikabp, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    O TAM OJ TAM no właśnie problem w tym, że sobie nie żałuję :D

OJ TAM OJ TAM, TAKI PROBLEM TO NIE PROBLEM ;D

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro o jedzeniu mowa, taki tort właśnie zamówiłam mojemu K tylko oczywiście zamiast Feliniego będzie Jego buźka :)
    a3d9f54398a63f86m.jpg

Galanea, NataliaK, Mucha, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No właśnie, ile przytyłyście od początku ciąży? Ja już 8kg, brzuch mi wywaliło. W krzyżu mnie rąbie, jak tylko trochę pochodzę. Apetytu jakiegoś nie mam, ale za to słodycze to moja zmora.. Ciągle o nich myślę :(
    Kochanie jakie AŻ? :)) hehehehe ja przytyłam 13 kg :)

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, super torcik!

A dzisiaj przede mną u gina była dziewczyna, która przeżywała, że ma mały brzuch. Hehe, pamiętam jak ja się tym martwiłam, a teraz już prawie swoich stóp nie widzę :D

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Idz Ty! Grzeszysz pisząc mnie tu takie farmazony :D 63 kg pff :P :D
    Mi wskazówka pokazuje ok 13 kg więcej :P od dłuższego czasu zastopowała,w sensie powoluuutku idzie do góry, na początku był hardcore :P :D

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Idz Ty! Grzeszysz pisząc mnie tu takie farmazony :D 63 kg pff :P :D
    Mi wskazówka pokazuje ok 13 kg więcej :P od dłuższego czasu zastopowała,w sensie powoluuutku idzie do góry, na początku był hardcore :P :D

Spoko, spoko, Ty już jedziesz 32 tydzień. Pewnie dogonię Cię zaraz :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja tak jak weronika 13 kg, więc te Twoje 8 to malutko :) Ale też w życiu tyle nie ważyłam co teraz :/ 78 kg :/

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ