WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Nutka, wreszcie (dzięki Tobie) się zmotywowałam i zadzwoniłam do fryzjera - od miesiąca do niego dzwonię (po ponad 10 latach zmieniam, bo moja fryzjerka ma coś z psychiką :) ), a on do mnie, że dziś o 18 będzie :) a ja tu z kalendarzem do rozmowy się zabieram :)

Wercia po szczepieniu miała pierwszy raz w życiu NOP, na szczęście przeszło, choć na nocny dyżur tak na wszelki wypadek jechaliśmy. Nie mogła chodzić tak ją nóżki bolały :( Pomógł altacet - już tej samej nocy nas z (naszego) łóżka wykopywała, więc dość szybko przeszło :) Następne szczepienia za kilka lat, więc zapomni o kuj kuj :)

MonikaS tak właśnie sobie myślę, że dwie ciąże raz po raz to dużo dla organizmu - z Weroniką w ciąży trenowałam prawie do końca, brzuszki robiłam niewiele słabsze niż przed, a teraz czuję się jak rozlazła ropucha :) Ćwiczę przy xboxie - ale zamiast godzinę na najostrzejszym poziomie min. 3 razy w tygodniu, to teraz raz na tydzień na poziomie najsłabszym przez 30 minut :) i ciągle mnie coś boli - a to kręgosłup, a to biodro i chodzić nie mogę (oj, ja biedna - odkurzać też nie mogę :P) a to jeszcze coś innego. Dzieci wysysają całą energię - jedno od środka, drugie od zewnątrz ;)

A teraz się pochwalę - mój mąż w sobotę SAM Z SIEBIE umył wszystkie okna WRAZ Z RAMAMI :) :) :)

Też musze w końcu wybrać się do fryzjera!!!
    Mój M też umył, tyle że nie sam z siebie :P
    ehhh idę się zważyć

weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, która to polecała film "Bez mojej zgody", ale nagrałam, obejrzałam i oczywiście się poryczałam. Zupełnie nie wiem, po co to oglądałam, bo już czytałam książkę i wiedziałam, że płakać będę.

Btw - książka ma zupełnie inne zakończenie i, jak to zwykle bywa, o wiele więcej wątków :) Polecam, chociaż to raczej nie jest lektura "ciążowa".

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Skoro o jedzeniu mowa, taki tort właśnie zamówiłam mojemu K tylko oczywiście zamiast Feliniego będzie Jego buźka :)
    a3d9f54398a63f86m.jpg

Hm, dobrze że nie mam zdjęcia tortu który zrobiłam dla mojego Łukasza :D tylko bym się ośmieszyła hahaha :D
    super!

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś przepis na dobre naleśniki z twarogiem? Bo teraz raczej nie powinnam dodawać do nadzienia surowych żółtek, nie?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kilogramy to na ostatniej wizycie miałam +6, ale to było prawie miesiąc temu. Więc myślę, że teraz jest jakieś +8. Najbardziej mnie przeraża obwód brzucha w miesiąc doszło mi 5 cm i teraz mam 105. Nie mieszczę się już w żadną kurtkę, ani ciepłą bluzę. Niech już zrobi się cieplutko, żebym nie musiała kupować ubrań.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Macie jakiś przepis na dobre naleśniki z twarogiem? Bo teraz raczej nie powinnam dodawać do nadzienia surowych żółtek, nie?
    Ja po prostu mieszam twaróg ze śmietaną, cukrem i dodaje rodzynki i tak nadziewam naleśniki.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - odnośnie aptecznych rzeczy to masz całkowitą rację, im mniej tym lepiej, ja przy córce na początku miałam tylko sól fizjologiczną, gazy jałowe i octenisept do pępka i to mi wystarczyło. Nie ma co zakładać, że dziecko od razu będzie chore, przeziębione i co tam jeszcze. Zawsze można dokupić leki, a tak to się marnują w szafce. Jedyne co potem dokupiłam na wszelki wypadek to czopki przeciwgorączkowe jak wracaliśmy ze szczepienia - i na szczęście też się nie przydały.

Tusia - mam dokładnie to samo co ty. Potrafię zjeść pół chleba na kolację, z serkiem kozim z miętą i pomidorkami i jeszcze mi mało :)

Miała może któraś z Was styczność bądź spotkała się z opinią na temat Elektrycznego aspiratora do nosa Visiomed Baby Doo MX6 One?
    Te zwykłe to wiadomo infekcja przenosi się na nas i to strasznie - zawsze miałam zawalone gardło jak córcia miała katar, a te podłączane do odkurzacza - to chyba w życiu bym tego dziecku nie zrobiła.

c55fflw1uez1iz08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Wiem o jaki przepis Ci chodzi :) Pamiętam mama zawsze taki robiła, a teraz robię to samo ale bez żółtka :)

Galanea lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Jeśli chodzi o kilogramy to na ostatniej wizycie miałam +6, ale to było prawie miesiąc temu. Więc myślę, że teraz jest jakieś +8. Najbardziej mnie przeraża obwód brzucha w miesiąc doszło mi 5 cm i teraz mam 105. Nie mieszczę się już w żadną kurtkę, ani ciepłą bluzę. Niech już zrobi się cieplutko, żebym nie musiała kupować ubrań.

Hehe, mam ten sam problem z kurtką. Mieszę się tylko w jedna (na szczęście moją ulubioną i wiosenna), ale już dosłownie na styk zapinam zamek. Liczę, że zrobi się ciepło, bo nie chce mi się już wydawać na nową kurtkę, która później i tak pójdzie w kąt ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja po prostu mieszam twaróg ze śmietaną, cukrem i dodaje rodzynki i tak nadziewam naleśniki.
    a ja mieszam chudy twaróg z jogurtem naturalnym greckim do tego cukier brzozowy i dużo wanilii bezpośrednio z laski :) pychaaa

Galanea, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zapomniałam jak to jest chodzić z zapięta kurtką... ;-)

Galanea lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a ja mieszam chudy twaróg z jogurtem naturalnym greckim do tego cukier brzozowy i dużo wanilii bezpośrednio z laski :) pychaaa
    U Ciebie to zawsze zdrowe jedzonko ;)
    A u nas tradycyjnie tłusty twaróg, śmietana i biały cukier :D Obiady też nie są u nas dietetyczne, bo lubimy zjeść raczej smażone niż duszone. Ale na szczęście kłopotów z nadwagą moja rodzinka nie ma, więc niech jedzą.

NataliaK, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    U Ciebie to zawsze zdrowe jedzonko ;)
    A u nas tradycyjnie tłusty twaróg, śmietana i biały cukier :D Obiady też nie są u nas dietetyczne, bo lubimy zjeść raczej smażone niż duszone. Ale na szczęście kłopotów z nadwagą moja rodzinka nie ma, więc niech jedzą.
    my też nie mamy kłopotów z nadwagą, przecież nas znasz :) nie z tego powodu jemy zdrowo, po prostu lubimy jeść zdrowo :)

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna do tarogu dodac tez serka rolmlecz homogenizowanego waniliowego.

Ja przytylam zalezy jak liczyc od poczatku ciazy z 4 kilo, a od konca 13 tygodnia 8 kilo (na poczatku schudlam 4).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 14:39

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię zdrowo ale czasami lubię też niezdrowo.. nic nie poradzę że od tygodnia chodzi za mną McFLurry z lionem a do tego mam ochotę na coś z KFC, nie ważne co, ale mam i już ;-)

evas, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    my też nie mamy kłopotów z nadwagą, przecież nas znasz :) nie z tego powodu jemy zdrowo, po prostu lubimy jeść zdrowo :)
    Ja też lubię, ale moi panowie chcą tłusto zjeść :P wczoraj na kolację były smażone ziemniaczki. Do tego sałatka z pomidorów z mozzarellą, ale oczywiście ja musiałam dojadać, bo ich w zęby kłuje :P

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    A ja lubię zdrowo ale czasami lubię też niezdrowo.. nic nie poradzę że od tygodnia chodzi za mną McFLurry z lionem a do tego mam ochotę na coś z KFC, nie ważne co, ale mam i już ;-)
    My też jesteśmy normalni a nie zeschizowani na punkcie zdrowego jedzenia, potrafimy zjeść steki, czy hamburgery, ja na przykład wczoraj wsunęłam hamburgsa, pysznyyy był :) w galerii mokotów taki nowy punkt bistro otworzyli, rewelacja. Ale myślę, że warto na stałe do swojej kuchni dodać zdrowe tłuszcze, mąki, cukry, sól, to są produkty codziennego użytku i jeśli choćby je się zmieni na zdrowe to nasz organizm nam za to podziękuje na pewno :)

evas, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ostatnio też jak zobaczyłam KFC to zamarzyły mi się skrzydełka. Ale przemówił zdrowy rozsądek :P

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ostatnio też jak zobaczyłam KFC to zamarzyły mi się skrzydełka. Ale przemówił zdrowy rozsądek :P

Ja nie widziałam... wiec nie zjadłam. Ale jak zobaczę, to boję się że mój rozsądek powie żebym spadała na drzewo :P

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak sie dodało żółtko, ale od kury z "własnego gospodarstwa" znaczy nie sklepowe? Bo ja wczoraj właśnie robiłam naleśniki z twarogiem(Wy mi smaka zrobiłyście), i dodałam zółtko, ale z kury, które mam "w domu"? Kurde, nastraszyłyście mnie teraz!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ