MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Sunset. Chciałam się zapytać co z ta komodą kąpielową, bo jeszcze do mnie nie dotarła, a skończyło się na szukaniu kartonu do zapakowania;)? Nie dostałam linka do aktywacji konta i mnie zablokowali, musiałam wyjaśniać sprawę z "górą" i wysłali mi zaproszenie. Nie wymieniłyśmy się telefonami, zespół Ovu nie pośredniczy w korespondencji. Dlatego założyłam jeszcze raz konto i wysłałam Ci zaproszenie, ale nie odpisałaś, więc tutaj Cię znalazłam;) Możesz mi napisać jak sytuacja? Dziękuję i pozdrawiam.
Przepraszam Dziewczyny, że ja tu z osobistą sprawą, ale nie wiedziałam jak inaczej...Wszystkim ,życzę zdrowych i donoszonych ciąż oraz lekkich porodów w terminie:)weronikabp, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość
papillon -
nick nieaktualnyNiesforna wrote:Dziewczyny, które chodzą na szkołę rodzenia do ŚW. ZOFII...
Mam prośbę. Bo ja niestety przez nakaz leżenia musiałam zrezygnować ze szkoły rodzenia
Mogłybyście mi więc napisać o takich praktycznych rzeczach, o których mówią na SR?
W sensie jak wygląda poród, co można a czego nie można, co zabrać do szpitala, co zapewniają, itp. No wiecie takie praktyczne rzeczy, o których powinnam wiedzieć chcąc tam rodzić
z góry dziękuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 16:50
Niesforna lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Kochana na priv Ci napiszę to czego się dowiedziałam, może coś pomoże :)dostałam tez taki skrypt o porodzie to Ci zrobię zdjęcie i wrzucę.
Weronika, czy ja też mogę prosić?Oczywiście poza info dotyczącymi Waszego szpitala
Chociaż pewnie dużo informacji się pokrywa w szpitalach, a chętnie bym dla przykładu zobaczyła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 16:53
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Weronika, czy ja też mogę prosić?
Oczywiście poza info dotyczącymi Waszego szpitala
Chociaż pewnie dużo informacji się pokrywa w szpitalach, a chętnie bym dla przykładu zobaczyła.
Galanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Weronika, jakbys miala czas, a Ty masz fajne pomysly jedzeniowe;) bo mam ananasa i nie wacham sie go zjesc, ale tak pomyslalam, ze moze masz jakis fajny sprawdzony, nieskomplikowany przepisik?
Jakbys miala chwile, to bede wdzieczna;)Martynika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea_tina wrote:Weronika, jakbys miala czas, a Ty masz fajne pomysly jedzeniowe;) bo mam ananasa i nie wacham sie go zjesc, ale tak pomyslalam, ze moze masz jakis fajny sprawdzony, nieskomplikowany przepisik?
Jakbys miala chwile, to bede wdzieczna;)ja lubię ananasy saute, bez niczego, ale czasem dodaję do sałatek, czy smażę w cieście naleśnikowym, jeśli jeszcze masz banana to możesz sobie taki deser na ciepło zrobić, banan i ananas w cieście naleśnikowym, maczasz w cieście i smażysz, pychotka
A sałatek z ananasem jest mnóstwo, tradycyjnie to kurczak, ryż i ananas + dodatki, lub zamiast kurczaka tuńczyk, mniej tradycyjnie to moja ulubiona sałatka, czyli ruccola, do niej winogrona, ananas w kosteczkę, ser gorgonzola, pomidorki cherry, prażony słonecznik i orzeszki pini, oraz sos: oliwa z oliwek z miodem i sokiem z cytryny, świeżo zmielony pieprz. To tak na szybko
Natalia ja mam jedną starą do porodu, oraz 3 do karmienia, które kupiłam, musi starczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 18:23
Bea_tina, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie laski jak we wtorek byłam na wizycie to moja siostra która jest w czwartej ciąży też była na wizycie bo miała usg połówkowe.. ona nie chce znać płci dziecka mają 3 córki.. teraz chcą niespodziankę..ale zaprosiła mnie na to usg żebym mogła popatrzeć jak lekarz będzie oglądał dzidzię i jej płeć pod warunkiem, że nikomu nie powiem jak zobaczę.. pozwoliła lekarzowi żeby jak ona już wyjdzie potwierdził mi co ma pod serduszkiem i ja już wiem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 18:42
weronikabp, NataliaK, Nalka, Bea_tina, Galanea, Martynika, sunset, ivv, monaaa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Słuchajcie laski jak we wtorek byłam na wizycie to moja siostra która jest w czwartej ciąży też była na wizycie bo miała usg połówkowe.. ona nie chce znać płci dziecka mają 3 córki.. teraz chcą niespodziankę..ale zaprosiła mnie na to usg żebym mogła popatrzeć jak lekarz będzie oglądał dzidzię na płeć pod warunkiem, że nikomu nie powiem jak zobaczę.. pozwoliła lekarzowi żeby jak ona już wyjdzie potwierdził mi co ma pod serduszkiem i ja już wiem..
-
nick nieaktualny
-
O jaaa Tuśka ale jesteś! weź powiedz, kto będzie! Nie każ nam czekać! Stresujesz kobiety w ciąży. ;>
Weronika ładnie się uśmiecham.. i prosząco patrzę, żebyś mi również przesłała co tam masz i czego się dowiedziałaś. Jakoś lepiej zapamiętujesz ode mnie. Ja jestem jakaś taka dzika.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Ja dziś kupiłam parę rzeczy dla Malucha, typu pieluchy, tetrowe,flanelowe no i pampersy na razie jedna paczke. Gaziki, wielkie podpaski, podkłady do przewijania, oraz Klin. Z racji tego ze.moj syn bardzoooo ulewał mimo odbicia, wolę żeby główke miał wyżej podczas snu.
Moja choroba prawie sobie poszla i czuje sie lepiej ale niestety moj syn sie zaraził, superweronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
No tak się starałam coś zobaczyć już sobie chciałam wizualizować tego siusiaka ale go nie zobaczyłam
no i lekarz mówi później, że na jego oko córka.. chociaż miało dziecko nogi trochę zaciśnięte ale stawia na córkę..
Najważniejsze, że zdrowe wiadomo ale wszyscy w rodzinie już myśleli, że będzie teraz synwidocznie jest im pisane inaczej
No i udana jestem miałam nikomu nie mówić,a na forum to ogłosiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 19:03
weronikabp, NataliaK, excella, Nalka, Bea_tina, Mucha, monalisa, Galanea, nutka, Martynika, ivv, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Kwestia dotycząca jedzenia: lubimy zdrowo. Jednak po mojej chorobie, odpuściłam wyłączenie zdrowe jedzenie. Jem normalnie chociaż, płaczę jak mam wejść na wagę..
Sprawa rzeczy niepotrzebnych. O Oilatum słyszałam i miałam zamiar kupić parafinę. Jeśli się nie sprawdzi to wówczas Oilatum. Szamponu też nie kupuję. Gąbki do kąpieli - zgadzam się ale co z foczką plastikową?
I ponawiam pytanie zadane kiedyś tam: Kiedy prać ubranka?monalisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka to chyba zależne od tego kto kiedy ma terminy. Ja mam np na 2 czerwca i od połowy maja będę na gorącym krześle, wobec tego koniec kwietnia/początek maja jest dla mnie czasem ostatecznym,czyli jakieś 2-3 tyg przed ciążą donoszoną.
monalisa lubi tę wiadomość
-
Nalka gumowa kaczka może być, ale lepiej też chwile z nią zaczekać
Nalka ja termin mam na około 10 maja i będę prać ubranka i wszystko po świętach. Ale tylko z tego względu, że będziemy jeszcze malować i składać meble i wole, żeby się te zapachy wywietrzały, a ubranka już na świeżo:)