MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina trzymaj się
podadzą sterydy i będziesz spokojniejsza, że w razie wcześniejszego porodu malutka nie będzie miała problemów z oddychaniem.
Też przez to przechodziłam w drugiej ciąży. A mały postraszył a potem urodził się 10 dni po terminie.weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuszka ja mialam jeden kocyk i to recznie robiony, wiec zamowilam ten Tusiowy. Po tym jak go dostalam zamowie jeszcze jeden bo jakosciowo i za ta cene naprawde sie oplaca, w koncu kocyk bedzie do uzytku przez dluuuugi czas.
Ale Wam zazdroszcze tych remontowja wciaz czekam i czeeeekam.
Karolina bedzie dobrze, tylko lez juz plackiem a przynajmniej staraj sie robic jak najmniej, chociaz jeszcze ze 3-4 tygweronikabp, alexast lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina - kciuki mocne za Ciebie, wszystko bedzie dobrze
Róża my wkleiłysmy juz tu setki zdjęc z naszymi zakupami, więc jak pogrzebiesz to wszystko znajdziesz
O 9 poszłam z powrotem spać i dobrze, teraz mam drugą pobudkę i jakoś lepiej mi. Ide sprawdzić czy woda jest i czy w końcu mogę sie umyć
Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość
-
a ja mam juz wszystko z duzych i malych rzeczy i spokojna glowe co najwazniejsze ;--)))
tez uwazam ze nie wszystko trzeba koniecznie dotknac
nadotykalam siew tylko raz na wizycie w smyku i w tesco dzieciecym i starczy tego dobrego, reszte jak przyszlo z allego to bylam b zadowolna z mych wyborow ok jakosci plus kolorystyki
w sumie takie zakupy przez net wyszly mi na dobre, bo w 32 tyg uznalam po ikei mimo kasy pierszenstwa, w ktora noramalnie sie wszyscy pchali, ze nie mam sily ani ochoty latac z brzuszkiem, stac i wybierac a potem czekac do kasy.
wczoraj sznureczek na poczcie z 1 otwartym tylko okienkiem a full petentow potwierdzil tylko moje przekonania
takze jak najbardziej zachecam Was wszystkie do zakupow a szczegolnie Róże ;--)))), ktora podobno nie ma nastroju na shopping ,na szczecsie widze maz ja, zdopinguje wkrotce bo robi sie znacznie blizej naszych terminow i tu Hura!!
weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Kurcze Natalia jak patrze na Twoj suwaczek to wydaje mi sie ze juz masz tak niedaleko do porodu, a ja w sumie tylko okolo 3 tygodnie po Tobie...fajnie
za chwile swieta i pozniej to juz zleci.
Wiesz Muszko jak ja patrze na swoj suwaczek i na co tygodniowe info od belly na temat tygodnia ciazy to stwierdzam ze naprawde jest bardzo bardzo niedaleczkii tez mowie ze po swietach zleeeeci
Weronika, to Ty dzis taki suseł jak ja wczoraj
Limerykowo ja tez tak uznalam, tez po zakupach w Ikeai wszystko zamawialam przez internet. Juz teraz mam w zasadzie wszystko. Chyba ze znow mi sie cos przypomni szalonego
kiedy pakujesz torbiszcze do szpitala?
mamy podobne terminy w sumie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:32
weronikabp, Mucha, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
moja szyjka w 28tyg miala 4cm i caly kanal byl zamkniety, w 32 zrobilo sie kanalu 3,70cm a szyjki 2,5cm i zaczela sie mala niewydolnosc "od srodka" tj rozwieranie kanalu na 0,5cm choc od zew na fotelu okazala sie twarda i zamknieta
jutro przekonam sie jak tam sytuacja na froncie szyjkowym
badz co badz poleguje plus 2 tab luteinki wew aplikuje co dzien zgodnie z zalecniem ginki
ginka stwierdzila ze na 2cm moze tez byc "taka uroda szyjki"Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:34
Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Potrzebuję listę produktów z apteki GEMINI , którą Piękne i Troskliwe Mamusie zamawiały. Porównałam ceny z moją najtańsza apteką w mieście i naprawde są super. Dostawa 12 zł. Na samej soli fizjologicznej to 5 zł oszczędzam.
alexast lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a pytanie z innej beczki
czy wy w ciąży zrobilyscie sie ciasne? Bo ja tak i mam problemy z kazdym badaniem i z mężem. Wszystko mnie boli :p zauważyłam też ze stracilam zdolność do produkowania tego sluzu przy podniecaniu. No sorry za taki temat ale jestem ciekawa;)
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
Natalia ja juz torbe i walizeczke mala od razu spakowalam jak dotarlam tu tylko do mieszkanka w Poz tak bylam w strachu o porod przedwczesny i ze szyjka nie wytrzyma, na szczescie tu mnie ginka uspokoila i nie tylko szyjka lot wytrzymala ale i sprzatansko po wynajmnie, oczywiscie grubsze i ciezsze prace maz wykonal mnie gonil lezec
spakowalam jak leci dla siebie i Baby, jak cos bedzie za duzo czasem ;--)) to maz zabierze ze szpitala
NataliaK, alexast, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Zachwalacie ten Tusiowy kocyk, wiec pewnie wezmę i ja. Widzialam te oryginalne,ale po 140 zeta.
Karolina, mocna Kciuko.za Was. Na pewno bedzie dobrze !! Nie ma innej opcji !
Tak Róża, odpowiem Ci, ja.jestem ciasna nawet mąż mi to powiedziałnie wiem czy to dobrze czy zle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:44
-
Aaaa ja wam powiem, że z "zakotwiczeniem" M też zauważył róznicę. Ale powiem Wam, że chcica u mnie jest meeega, ale jak wczoraj próbowaliśmy ten tego toooo aj- czuje się jak kłoda i brzuszek naprawde utrudnia + ruchy dziecka- nie wiadomo na czym się skupić.
A tak w ogóle powiedzcie od któego tygodnia nie wskazane jest Romanosowanie płciowe? Miałyście może info na szkole rodzenia?
-
Dziewczyny co do dostawy paczek kurierem, to musicie podpisać odbiór przesyłki zanim ją otworzycie i sprawdzicie. Generalnie zasada jest taka - sprawdzacie czy nie jest uszkodzone opakowanie, jak nie jest to podpisujecie odbiór przesyłki i wtedy możecie sprawdzić zawartość. Jeżeli tego żądacie kurier ma obowiązek czekać aż wszystko sprawdzicie.
Z Gemini zamówienie przyszło mi wczoraj, a zamawialam we wtorek wieczorem.
Karolina nie przejmuj się - wszystko będzie dobrze. Ja też leżałam tydzień w szpitalu, podali mi sterydy, założyli pessar i narazie jest dobrze. Ale prawie cały czas leżę. Wstaje tylko do łazienki i trochę pochodzę po mieszkaniu żeby rozprostowac kości. Szyjke miałam 23 mm i też niewielkie rozwarcie przy ujściu wewnętrznym.
Powodzenia wszystkim na wizytach, i miłego dnia w ten pochmurny deszczowy dzień.weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość