X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymaj się ;) podadzą sterydy i będziesz spokojniejsza, że w razie wcześniejszego porodu malutka nie będzie miała problemów z oddychaniem.
    Też przez to przechodziłam w drugiej ciąży. A mały postraszył a potem urodził się 10 dni po terminie.

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja mialam jeden kocyk i to recznie robiony, wiec zamowilam ten Tusiowy. Po tym jak go dostalam zamowie jeszcze jeden bo jakosciowo i za ta cene naprawde sie oplaca, w koncu kocyk bedzie do uzytku przez dluuuugi czas.

Ale Wam zazdroszcze tych remontow :P ja wciaz czekam i czeeeekam.

Karolina bedzie dobrze, tylko lez juz plackiem a przynajmniej staraj sie robic jak najmniej, chociaz jeszcze ze 3-4 tyg :)

weronikabp, alexast lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - kciuki mocne za Ciebie, wszystko bedzie dobrze :-)

Róża my wkleiłysmy juz tu setki zdjęc z naszymi zakupami, więc jak pogrzebiesz to wszystko znajdziesz :-)

O 9 poszłam z powrotem spać i dobrze, teraz mam drugą pobudkę i jakoś lepiej mi. Ide sprawdzić czy woda jest i czy w końcu mogę sie umyć ;-)

Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Natalia jak patrze na Twoj suwaczek to wydaje mi sie ze juz masz tak niedaleko do porodu, a ja w sumie tylko okolo 3 tygodnie po Tobie...fajnie ;) za chwile swieta i pozniej to juz zleci.

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta szyjka dlugo sie skraca? Bo moja ostatnio miala 43cm zeby to nie oznaczalo porodu po terminie.od kiedy ona sie skraca?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam juz wszystko z duzych i malych rzeczy i spokojna glowe co najwazniejsze ;--)))
    tez uwazam ze nie wszystko trzeba koniecznie dotknac
    nadotykalam siew tylko raz na wizycie w smyku i w tesco dzieciecym i starczy tego dobrego, reszte jak przyszlo z allego to bylam b zadowolna z mych wyborow ok jakosci plus kolorystyki
    w sumie takie zakupy przez net wyszly mi na dobre, bo w 32 tyg uznalam po ikei mimo kasy pierszenstwa, w ktora noramalnie sie wszyscy pchali, ze nie mam sily ani ochoty latac z brzuszkiem, stac i wybierac a potem czekac do kasy.
    wczoraj sznureczek na poczcie z 1 otwartym tylko okienkiem a full petentow potwierdzil tylko moje przekonania
    takze jak najbardziej zachecam Was wszystkie do zakupow a szczegolnie Róże ;--)))), ktora podobno nie ma nastroju na shopping ,na szczecsie widze maz ja, zdopinguje wkrotce bo robi sie znacznie blizej naszych terminow i tu Hura!!
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza szyjka moze Ci sie skrocic w 1 dzien jak bedzie jej czas, a moze sie zaczac skracac duzo przed porodem i zatrzymac tu nie da sie przewidziec.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Kurcze Natalia jak patrze na Twoj suwaczek to wydaje mi sie ze juz masz tak niedaleko do porodu, a ja w sumie tylko okolo 3 tygodnie po Tobie...fajnie ;) za chwile swieta i pozniej to juz zleci.

Wiesz Muszko jak ja patrze na swoj suwaczek i na co tygodniowe info od belly na temat tygodnia ciazy to stwierdzam ze naprawde jest bardzo bardzo niedaleczki :D i tez mowie ze po swietach zleeeeci ;-)

Weronika, to Ty dzis taki suseł jak ja wczoraj :D

Limerykowo ja tez tak uznalam, tez po zakupach w Ikea :D i wszystko zamawialam przez internet. Juz teraz mam w zasadzie wszystko. Chyba ze znow mi sie cos przypomni szalonego :P kiedy pakujesz torbiszcze do szpitala?;) mamy podobne terminy w sumie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:32

weronikabp, Mucha, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina powodzenia, wszystko będzie ok! Same sterydy dają czy szew też będzie założony? Trzymaj się tam dzielnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:31

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szyjka w 28tyg miala 4cm i caly kanal byl zamkniety, w 32 zrobilo sie kanalu 3,70cm a szyjki 2,5cm i zaczela sie mala niewydolnosc "od srodka" tj rozwieranie kanalu na 0,5cm choc od zew na fotelu okazala sie twarda i zamknieta
    jutro przekonam sie jak tam sytuacja na froncie szyjkowym
    badz co badz poleguje plus 2 tab luteinki wew aplikuje co dzien zgodnie z zalecniem ginki
    ginka stwierdzila ze na 2cm moze tez byc "taka uroda szyjki"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:34

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję listę produktów z apteki GEMINI , którą Piękne i Troskliwe Mamusie zamawiały. Porównałam ceny z moją najtańsza apteką w mieście i naprawde są super. Dostawa 12 zł. Na samej soli fizjologicznej to 5 zł oszczędzam.

alexast lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pytanie z innej beczki ;) czy wy w ciąży zrobilyscie sie ciasne? Bo ja tak i mam problemy z kazdym badaniem i z mężem. Wszystko mnie boli :p zauważyłam też ze stracilam zdolność do produkowania tego sluzu przy podniecaniu. No sorry za taki temat ale jestem ciekawa;)

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja juz torbe i walizeczke mala od razu spakowalam jak dotarlam tu tylko do mieszkanka w Poz tak bylam w strachu o porod przedwczesny i ze szyjka nie wytrzyma, na szczescie tu mnie ginka uspokoila i nie tylko szyjka lot wytrzymala ale i sprzatansko po wynajmnie, oczywiscie grubsze i ciezsze prace maz wykonal mnie gonil lezec
    spakowalam jak leci dla siebie i Baby, jak cos bedzie za duzo czasem ;--)) to maz zabierze ze szpitala
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

NataliaK, alexast, weronikabp lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachwalacie ten Tusiowy kocyk, wiec pewnie wezmę i ja. Widzialam te oryginalne,ale po 140 zeta.

Karolina, mocna Kciuko.za Was. Na pewno bedzie dobrze !! Nie ma innej opcji !

Tak Róża, odpowiem Ci, ja.jestem ciasna nawet mąż mi to powiedział ;) nie wiem czy to dobrze czy zle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:44

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża ja tam od 5 tyg sie nie seksuje wiec Ci nie powiem co do "bycia ciasna" wewnatrz, na pewno miesnie elegancko ciasno trzymaja i to jest good news
    co do sluzu to po 30tyg jest go troche, ale to prawidlowa gospodarka organizmu z nawilzaniem, a zadnego zakazenia nie ma na szczescie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ty Limerkowo to faktycznie juz tuz tuz :)

AISAK ja to w Gemini za darmo mialam dostawe, nie wiem tylko od jakiej kwoty, bo duzo kasy poszlo zamiawialam tam tez nianie z detektorem oddechu i laktator.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ja wam powiem, że z "zakotwiczeniem" M też zauważył róznicę. Ale powiem Wam, że chcica u mnie jest meeega, ale jak wczoraj próbowaliśmy ten tego toooo aj- czuje się jak kłoda i brzuszek naprawde utrudnia + ruchy dziecka- nie wiadomo na czym się skupić.
    A tak w ogóle powiedzcie od któego tygodnia nie wskazane jest Romanosowanie płciowe? Miałyście może info na szkole rodzenia?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do dostawy paczek kurierem, to musicie podpisać odbiór przesyłki zanim ją otworzycie i sprawdzicie. Generalnie zasada jest taka - sprawdzacie czy nie jest uszkodzone opakowanie, jak nie jest to podpisujecie odbiór przesyłki i wtedy możecie sprawdzić zawartość. Jeżeli tego żądacie kurier ma obowiązek czekać aż wszystko sprawdzicie.

Z Gemini zamówienie przyszło mi wczoraj, a zamawialam we wtorek wieczorem.

Karolina nie przejmuj się - wszystko będzie dobrze. Ja też leżałam tydzień w szpitalu, podali mi sterydy, założyli pessar i narazie jest dobrze. Ale prawie cały czas leżę. Wstaje tylko do łazienki i trochę pochodzę po mieszkaniu żeby rozprostowac kości. Szyjke miałam 23 mm i też niewielkie rozwarcie przy ujściu wewnętrznym.

Powodzenia wszystkim na wizytach, i miłego dnia w ten pochmurny deszczowy dzień.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze robimy się "ciasne" to normalne bo zwiększa się ilość krwi w tamtych okolicach co powoduje ta oto ciasnotę

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka- u mnie te najdroższe rzeczy odchodzą więc podstrawowę tylko rzeczy apteczne. Zobaczymy jak wyjdzie po zamówieniu. Grosz do grosza i wyjdzie pewno ładna sumka. Podesłałabyś listę?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ