MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się chyba właśnie zdecydowałam, że kupię kocyk metr na metr, cieniutki, z flanelki i tym będę opatulała Młodego
Znalazłam też fajny link o tym, jak uspokoić płaczące dziecko:
http://www.youtube.com/watch?v=eK4O9N3DjJM
Nie jestem tylko przekonana co do rozprostowywania rączek podczas opatulania, bo zarówno położna na SR, jak i różne artykuły, które czytałam mówią raczej o tym, że dziecko naturalnie ma rączki skulone, wiec trzeba mu też takie pozostawić podczas otulaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:19
weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Czesc dziewuszki,
Ale sie scielam z dziadem jak trzeba, nie chcial mi dac otworzyc przed podpisaniem-kurier z k-exazrobilam to dla zasady bo przez Martynike nie lubie juz tych kurierow z tej firmy
w koncu dal i sprawdzilam czy wszystko oki.
Ja też będę miała dzisiaj przyjemność rozmawiać z kurierem k-ex. A, że przywiezie mi butelki i sterylizator to muszę sprawdzić czy nie są uszkodzone. Mam nadzieję, że nie będzie robił problemów.
Róża - takie niedyskretne pytanie .... ile ty masz lat?NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
27
heh ale poza okresem ciąży jestem całkiem normalna
już nie mogę się doczekać jak po porodzie znowu otrzezwieje i zacznę myśleć racjonalnie
w ogóle miałam takie plany na okres tej ciąży mialam pisac biznes plan a niestety moje lęki nie pozwalaja mi na nic.
-
Roza a dlaczego wlasciwie jeszcze nic nie masz?
W ktorym jestes tygodniu?
Dziewczyny czy Wam tez sie tak strasznie nic nie chce i byscie najchetniej spaly??? Jakas masakra!!! Dzisiaj ma przyjsc paczka z Geminiprawie 7 kilo ma wazyc
tak sie zastanawiam co ja tam nakupowalam, ale bede sie czula jak na gwiazdke
Maz wczoraj ogarnal nasz schowek i teraz juz bedzie miejsce na wozek
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i w szpitalu (Karolina).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:42
evas, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
W 31 muszę wreszcie ustawić ten suwak.
No nie wiem nie mam nastroju do kupowania tych wszystkich rzeczy. Czasu w sumie też brak bo musialabym jechać z mężem aby wspólnie to wszystko wybrać a on tez czesto nawet w weekendy jest zajęty chociaz od tego ma juz mieć wiecej wolnego.tyle ze teraz wypadają święta. Pojadę chyba z nim kiedyś do takiego centrum koło lotniska tam jest taki wielki sklep.z artykułami dla dzieci pod agata meble i chyba tam wszystko kupie. Widzialam tam tez podobne kocyki jak ten tusi ale cena znacznie inna gdyz z tego co pamiętam koszt ok 130 zl. Moze pojade tam i powybieram a później zamówię wszystko przez net. -
Witam Mamutki.
Ja dzisiaj opiekuję się siostrzeńcem M, tzn. ciąg dalszy u Teściów.
Zjedliśmy śniadanko.
Aaaa i szukam prezenciku na imieninki mego M, czy spotkałyście się z taką książką: Ja, Tata! Praktyczny poradnik dla młodych ojców.?? W sumie to nie wiem czy dać mu ją na imieninki 24.04 czy poczekać na urodziny Hani i wtedy- ale co jak co- M czytajcy ksiązkę po narodzinach Córki -zamiast opijać dziecko- no way!
Co do otulaczków duży wybór jest na allegro- są te same co w smyku.
Wiecie co wczoraj pozbierałam wszystkie rzeczy dla małej w rozmiarze 56 i się przeraziłam bezmyślnością- cała duża duża reklamówa- jestem pewna, że nie założy wszyskiego, no ale co ja zrobię , że powstrzymać się nie mogłam:(
Karolina czekamy na dobre wieści. 3-mam && za szybkie wyjście ze szpitala jako okaz zdrowia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:45
Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny i mali chłopcy
Ja cały czas walczę z robieniem kocyka dla rybki mojej ale coraz szybciej męczą mi się oczy i po godz szydełkowania oczy mi się zamykają za 1,5h
U mnie w końcu słoneczko wychodzi, może już tak zostanie i nie będzie padać ?
Modelka lubi tę wiadomość
-
Róża, to Ty chyba niedaleko mnie musisz mieszkać, bo to duże centrum, o którym mówisz, to pewnie Świat Dziecka
Tam rzeczywiście można kupić prawie wszystko, ale cenowo nie zawsze wychodzi najlepiej. Ja tam wiele rzeczy oglądałam, a potem zamawiałam przez internet
I na kiedy masz termin porodu? Bo chyba blisko mojego (18 czerwca). Ja idę do Domu Narodzin, ale tam trzeba mieć idealną ciążę bez powikłań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:46
-
To nie lepiej od razu zamowic wszystko przez internet. Mi by sie nie chcialo pierw jezdzic.i.ogladac, pozniej szukac w.necie, czekac na przesylki
Ja musze kupic jeszcze jakiś koc, materac, apteke, i sama nie wiem co.weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuszka a kiedy zamawialas paczuszke z Gemini? Bo ja czekam jak na prezent gwiazdkowy rowniez
juz dostalam kocyk,czekam jeszcze na gemini i na paczke z allegro z koszula do szpitala,stanikami do karmienia itp ;-)jutro mam usg na 12 wiec niech lepiej dzis wszystko bedzie bo jak jutro wyrusze z mojego konca swiata rano to przyczłapie na koniec dnia
Aisak ja tez mam sporawo tych w 56. Ale sie opamietalam chyba w pore i wydaje mi sie ze bedzie w porzadku. Jak czytam ile razy mamuski przebieraja swoje dzieci w ciagu dnia po ulewaniu,po sikach czy kupie to bedziesz szczesliwa ze nie bedziesz siedziala w praniu tylko jak rekawiczki bedziesz wyciagala ciuszkiwszystko ma swoje pozytywne strony
Karolina powodzeniaAISAK, alexast, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
MonikaS wrote:Topa42 nie martw się - zdążysz. Ja też jeszcze nie mam tych najpotrzebniejszych rzeczy włącznie z apteczką
takie rzeczy to w każdej chwili można także nie ma co sobie głowy zawracać, że nie zdążyłaś
gorzej jakbyś się w dniu porodu nagle obudziła, że nie masz totalnie nic, ani łóżka, ani wózka ani ubranek itd
Dziewczyny co do otulaczków to załączałam link - w smyku są w promocjipo niecałe 30 zł, takie właśnie, że otulają ramionka i rączki a nóżki są bardziej 'wolne'
tylko ze wzorami kiepsko, w kropki i coś tam jeszcze. Mały wybór
ale ja w sumie jeden taki planuję kupić
o już podrożały o piątaka
http://www.smyk.com/szukaj/produkt?q=otulaczek&qtype=basicFormŁóżeczko taki cały komplet już wybrane tylko kwestia kliknięcia na allegro ale z tym poczekam aż skończą się wymiany okien
ubranka dla dziecka mam całą komodę
Zostają takie drobne rzeczy kosmetyczne dla mnie i dziecka ale to mi najbardziej stresuje że tego nie mam
lecz pocieszam się tym że można to kupić w każdej chwilki prawda? Myślę że do końca maja będzie wszystko gotowe ale jakoś tak wydaje mi się że jestem nie zorganizowana i nie będę mieć tego wcześniej
Ale nie mogę bo mam remont i jak tu wszystko pogodzić ? Eh coraz bardziej stresuje mnie ta sytuacja
-
A co za aptekę wy kupujecie? Dobrze ze weszlam na to forum to się czegoś dowiem przynajmniej
ja zanim kupie to wolę obejrzeć no nie wszystko, ale takie rzeczy jak wózek czy fotelik to wolalabym obejrzeć, dotknąć
tak ja mówię o świecie dziecka
tam jest faktycznie sporo tegk i meble ładne mają do pokojów dziecięcych. Szczególnie podobaja mi się takie w stylu srodziemnomorskim biało niebieskie ale nie wiem co mój mąż na to powie
) on woli klasykę ale nie chcialabym ciemnych ciezkich mebli dla dziecka. Zresztą takie mam w każdym pomieszczeniu wiec pokój małego może być inny
no ja mieszkam obok warszawy
tez wczoraj mówiłam mojemu ze z moja awersja do medykamentow najlepszy by byl dom narodzin i na dzień dzisiejszy pewnie bym się tam zakwalifikowala ale nie wiem czy dam rade bez zzo. A moze tez tam podjade i popytam jak to wygląda.
-
Ja to większość rzeczy kupiłam przez allegro
wózek kupiłam w sklepie.
Muszko - ja też mam takiego lenia. Niestety nie mogę pozwolić sobie na spanie i chodzę ciągle zmęczona. Maj będzie miesiącem odpoczynku. Skończą mi się korki i będę mogła spać 24hMucha, weronikabp lubią tę wiadomość
-
AISAK mam ten sam problem co Ty bo moj maz ma imieniny 25.04 i nie mam koncepcji co mu dac...a ta ksiazka jest fajna?
Natalia zamawialam z Gemini w piatek i dostalam maila ze paczka w drodze i przewidywany termin doreczenia to 15.04 i w sledzeniu paczek UPS widze ze juz o 2 rano byla w Warszawie. Fajnie tam jest bo Gemini prosi o sprawdzenie paczki w ciagu 7 dni i jak cos nie tak to zeby od razu do nich pisac.
Roza ja rozumiem ze duze rzeczy chcesz poogladac, ale te male to raczej taniej zamowic przez internet i w sumie nie musisz tego ogladac.
Ja caly czas sie bije z myslami co do Tusiowego kocykabo piekny jest ale nie wiem czy jeszcze potrzebny
-
Jeśli chodzi o kocyk to napewno go kupie, bo jest taki "wyjściowy". Mam już kilka kocyków, które będę używać na co dzień. Jak pójdę z małym do lekarza, albo do kogoś na urodziny to można ten "lepszy" wziąć
Mój mąż może wróci za godzinę do domu. Pojedziemy kupić meble do pokoju. Trzymajcie kciuki, żeby się udałoW czwartek przyjedzie narożnik, a jakbyśmy załatwili meble to mogłabym zrobić przemeblowanie
i miałabym gdzie układać ciuszki Olka
Mucha, weronikabp, Martynika, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość