X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Przestań Natalia bo jak ktoś mi tak gada to ciśnienie mi skacze ;) sluchajcie jedna z was kiedys yu wstawila fotke takiego pieknego kocyka z jednej strony różowy a z drugiej chyba w sowy. Skąd go wzięła? ? :p

http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-maluszka-minky-75x100cm-promocja-i4099991846.html

Słynny kocyk Tusi :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Przestań Natalia bo jak ktoś mi tak gada to ciśnienie mi skacze ;) sluchajcie jedna z was kiedys yu wstawila fotke takiego pieknego kocyka z jednej strony różowy a z drugiej chyba w sowy. Skąd go wzięła? ? :p

Roza to Ty przestan bo jak ktos pisze takie rzeczy jak Ty to mi tez cisnienie skacze ;)

Ten kocyk to Makaszka, mozna zamowic na allegro.

ivv lubi tę wiadomość

• Róża Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;) muszę kupić taki kocyk, nawet z dwa bo są piękne ;) jak Siedzialam na tej patologii to jedna dziewczyna tez miala dość mojego czarnowidztwa :p a ja im zazdroscilam ze one mimo poważnych problemów myślą tak pozytywnie ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Dzięki ;) muszę kupić taki kocyk, nawet z dwa bo są piękne ;) jak Siedzialam na tej patologii to jedna dziewczyna tez miala dość mojego czarnowidztwa :p a ja im zazdroscilam ze one mimo poważnych problemów myślą tak pozytywnie ;)

I tak trzeba, zamartwianiem się nic nie zdziałamy, a możemy tylko zaszkodzić :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki ;)

Róża, grunt to pozytywnie się nastawić. Stres = większe wydzielanie adrenaliny. Adrenalina to wróg naturalnej oksytocyny. Jak się będziesz tak nakręcać to będą musieli Ci podać tą sztuczną, bo urodzić w końcu jakoś trzeba.
    Ja do porodów szłam z nastawieniem, że nie będzie mocno bolało i 2 razy się zaprę i urodzę :D tak się zaprogramowałam, że jak doszło do akcji porodowej, to aż położne się dziwiły, że tak szybko poszło.
    Więc moja rada dla wszystkich - żadnych stresów. Poród to zadanie do wykonania i każda z nas da sobie radę. Nie ma co się nakręcać i stresować.

Galanea, NataliaK, MonikaS, weronikabp, Modelka, Mucha, Martynika, Limerikowo, Paulina1986, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki dziewczyny, mykam spać :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    A co to jeszcze wszystkie śpicie?

9bsp388.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z pochmurnego Poznania
    To biorę siędo nadrabiania,a jest trochę :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ale miałam dziś cieżką noc. Nie mogłam sie przekręcać bo tak mnie krocze bolało. Teraz też cieżko mi sie chodzi. Jeszcze nam syn w nocy wymiotował.
    Tak piszecie o tych porodach, a ja nawet nie mam czasu o tym myśleć. :) oby poszło szybko i sprawnie :)
    Okropna pogoda, nawet do sklepu nie chce mi sie isc w taki deszcz. Oby świeta były ciepłe.

• evas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam rano, wzięłam tabletkę od tarczycy, popiłam wodą i po 10 minutach ZGAGA :(

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Wstałam rano, wzięłam tabletkę od tarczycy, popiłam wodą i po 10 minutach ZGAGA :(
    Dobrze ze jeszcze masz wodę :-))) u nas nadal nie ma, mineralna sie kończy, K. Jedzie zaaz na poszukiwania wody.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dobrze ze jeszcze masz wodę :-))) u nas nadal nie ma, mineralna sie kończy, K. Jedzie zaaz na poszukiwania wody.
    Wodę wczoraj S. kupił w Kauflandzie, ale tylko gazowana była. Na szczęście ja miałam jeszcze zapas niegazowanej. U nas wczoraj około północy zaczęło trochę z kranu lecieć. Ciśnienie słabe, ale woda do mycia się nadaje. Dziś trochę lepiej leci ale szału nie ma.

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-maluszka-minky-75x100cm-promocja-i4099991846.html

Słynny kocyk Tusi :)

Też zamierzam go kupić:) :)

Monalisa południe wielskopolski tez pochmurne i deszczowe;/ Szaro , ponuro:P

Kupujecie dziewczyny śpiworki dla maluszków? ;)

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja też zamierzam kupić ten kocyk, ale dopiero w następnym miesiącu.

U nas szaro buro i zimno. Myślę, że zacznie zaraz padać.

Ja mam śpiworek, bo był w komplecie. Moja koleżanka stwierdziła, że u niej się nie sprawdził. Moi bracia spali w śpiworkach i było dobrze. Zobaczymy co mój brzdąc sobie upodoba :)

Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Hej,
    Ale miałam dziś cieżką noc. Nie mogłam sie przekręcać bo tak mnie krocze bolało.

Tez to mam :( Przy chodzeniu najbardziej boli, chodze jak kaczka! Jutro mam wizyte u lekarki to zapytam czy to normalne czy z moim szczesciem znowu mi sie cos dzieje :/

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny,
    mnie też od jakiegoś czasu krocze boli :) i zanim się rozchodzę to jak kaczka :)
    deszcz, deszcz, deszcz... :/
    oby chociaż w święta słoneczko było i grzało...

nie wiem czy mi się dzidziol nie przekręcił bo jak wcześniej kopał nogami pod żebrami tak teraz wszystkie ruchy i kopniaki są skumulowane w dole brzucha a wczoraj i poprzedniej nocy naprawdę się wiercił. Oby się nie okazało, że znudziło mu się głową w dół...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 09:26

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja już nie śpię od 6 rano trzeba było wszystko przygotować bo dziś gość flizuje przedpokój - już bliżej niż dalej :-) Kręgosłup nadal boli i ciężko się zgiąć ale jakoś muszę chodzić :-( Co do wyprawki, kupowania kocyków, myślenia o porodzie - to nawet na to czasu nie mam :-( Nawet nie mam kupionych rzeczy w aptece ehh chyba trzeba się zabrać za to po świętach bo czas goni :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki,

A mnie z rana obudzil kurier, z kocykiem "Tusiowym" w kolorze beż-brąz :D aleee ladny :)
    Ale sie scielam z dziadem jak trzeba, nie chcial mi dac otworzyc przed podpisaniem-kurier z k-exa :P zrobilam to dla zasady bo przez Martynike nie lubie juz tych kurierow z tej firmy :P :D w koncu dal i sprawdzilam czy wszystko oki. ;-)

Pogoda znow paskudna... tak sobie tlumacze ta pogoda ze nic mi sie nie chce, ale ile mozna czasu zwalac na pogode :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 09:44

Martynika, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42 nie martw się - zdążysz. Ja też jeszcze nie mam tych najpotrzebniejszych rzeczy włącznie z apteczką :) takie rzeczy to w każdej chwili można także nie ma co sobie głowy zawracać, że nie zdążyłaś :) gorzej jakbyś się w dniu porodu nagle obudziła, że nie masz totalnie nic, ani łóżka, ani wózka ani ubranek itd :)

Dziewczyny co do otulaczków to załączałam link - w smyku są w promocji :) po niecałe 30 zł, takie właśnie, że otulają ramionka i rączki a nóżki są bardziej 'wolne' :) tylko ze wzorami kiepsko, w kropki i coś tam jeszcze. Mały wybór :) ale ja w sumie jeden taki planuję kupić :)
    o już podrożały o piątaka :/
    http://www.smyk.com/szukaj/produkt?q=otulaczek&qtype=basicForm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 09:48

Modelka, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba obudze tak w dniu porodu i stwierdze ze nic nie mam ani dla dziecka ani dla siebie. Nie chce mi się za to zabrać. Nawet doszło do tego że już mój mąż zaczął się martwić że nic nie mamy. I może dobrze ze on się tym przejął bo nie wszystko wreszcie będzie na mojej głowie. Wczoraj mu uprasowalam tyle koszul zrobilam nowe pranie zmywanie garow. A dziś kolejne obowiazki. Sama z tym wszystkim jestem bo on calymi dniami w pracy do tego jutrk wyjezdza na dwa dni a ciężko tak samej z dzieckiem w brzuchu robić świąteczne porządki. Jeszcze babcia męża stwierdzila ze ja nic nie jem i ze w święta zaskarzy mnie rodzicom. Ech ;) faktycznie czasem prawie nic nie jem aczkolwiek 8 nadprogramowych kg skads sie wzięło ; p

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ