X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No to ten juz musi zadzialac ;) i nie biegaj za duzo bo wiesz ze sie martwie :)

Wiem, wiem Muszko też się martwię i jestem zła, że musiała tyle dzisiaj latać żeby to załatwić.. teraz leżę cały czas oj drżę o jutrzejszą wizytę..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ale to ten dopochwowy ??? To ja go brałam równocześnie z doustnym i nic :(
    Tak dopochwowy. To mam nadzieję, że jutro Twój doktorek coś mądrego wymyśli, na pewno :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia spokojnie dzisiaj, nie drzyj na zapas ;) trzymamy kciuki za jutro.

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia będzie dobrze!

Ja też się obawiam o moją szyjkę, wcześniej te naciski a ostatnio coraz częstsze twardnienia, a jak to moja gin powiedziała, w pierwszej ciąży twardnienia bezbolesne szyjki nie skracają ale w każdej kolejnej to już trzeba uważać i kontrolować

A i miałam pisać, że kocyk Tusiowy dziś dotarł :) Super jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 19:05

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Tusia będzie dobrze!

Ja też się obawiam o moją szyjkę, wcześniej te naciski a ostatnio coraz częstsze twardnienia, a jak to moja gin powiedziała, w pierwszej ciąży twardnienia bezbolesne szyjki nie skracają ale w każdej kolejnej to już trzeba uważać i kontrolować

A i miałam pisać, że kocyk Tusiowy dziś dotarł :) Super jest!

O, a czemu w pierwszej ciąży twardnienia nie skracają szyjki?

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laseczki
    Czytam Was ale nie miałam czasu nawet napisać :-(
    Eh gość flizuje , bałagan w pełni :-( Coś próbowałam ogarnąć i niestety od wczoraj jestem połamana :-( Tak mi strzeliło w kręgosłupie że nawet się nie mogę zgiąć :-(, chodzić nie mogę, leżeć nie mogę taki ból!!!jak wstaję to wyję z bólu ehhh chyba przegiełam z tym sprzataniem :-(
    Do tego zauważyłam że wczoraj miałam spuchnięte nogi i dziś też :-( - chyba się sypie :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie moge was nadrobić po całym weekendzoe, jakos nie miałam czasu być tu i pisać :) Dziś ogólnie źle na mnie działa pogoda... Byłam rano na badaniu moczu i krwi. Jutro mam wizyte :) Niech szyjka sie nie skraca !!

Tusia powodzenia jutro i wszystkim dziewczyną które maja wizyty bo nie doczytam niestety wszystkiego już ;)

Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Kota Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Jutro idę na badania i zastanawiam się nad tym CMV. Mam robić igm i igg czy samo igm wystarczy? Jak myślicie?

Zrob Igg i Igm, moim zdaniem warto bo w razie czego lekarze musza po porodzie dziecko wziac na dodatkowe badania.

MNie dzisiaj zaczelo bolec spojenie lonowe przy chodzeniu i pachwiny, masakra jakas :/

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    O, a czemu w pierwszej ciąży twardnienia nie skracają szyjki?

Tak mi powiedziała, że bezbolesne twardnienia (oczywiście jeśli jest ich mniej niż 10 w ciągu dnia i nie trwają dłużej niż 30sek.) w pierwszej ciąży nie powodują skracania i rozwarcia. Pewnie z doświadczenia to wie i pewnie dotyczy to tylko tych przypadków bezproblemowych. W każdym razie jak zgłosiłam jej w lutym twardnienia to mówiła, że przy kolejnych ciążach w takich przypadkach już trzeba monitorować.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie badań na CMV

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 19:38

Galanea lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia powodzenia jutro na wizycie :)

Karolina, a mam takie pytanie jeszcze jakiej długość jest Twoja szyjka i ile się skróciła w jakim czasie???

Agusia2312 lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    A ja wręcz przeciwnie, cieszę się, że będę miała córeczkę, bo jednak z chłopcem jest chyba trudniej w okresie dojrzewania. Chociaż wiadomo, że wiele zależy od wychowania i zaszczepionych wartości, plus charakter. Reguły nie ma.

A to my dzisiaj, początek 31tc. W tle oczywiście mistrzyni drugiego planu (trochę oskubana, bo u fryzjera była :P )

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3277a6253bb6.png

Galanea ponieważ z wiekiem ciążowym idziemy łeb w łeb to jak tylko zobaczyłam Twoje zdjęcie zwołałam swojego mężulka i go pytam czy ja mam taki brzuch jak Ty, czy większy czy mniejszy? No i wg. niego mam właśnie mniej więcej taki jak Ty :) Czyli w szerz również rośniemy podobnie :)
    Nie wiem czy Wy też tak macie, ale mnie jest trudno ocenić obiektywnie wielkość mojej piłeczki jak patrzę w lustro. Dużo łatwiej odnieść się do kogoś kogo widzę na zdjęciu.
    Cieszę się, że u wszystkich na wizytach wszystko dobrze.
    Karolina Ty się niczym nie martw, w szpitalu dostaniesz sterydy, poleżysz, odpoczniesz i wszystko będzie cacy :)
    Powodzenia dla wszystkich mamusiek, które jutro idą podglądać swoje skarby :)
    Dobrej nocy kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 20:17

Galanea, weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - nadal nic nie wiem na temat telewizora. Teoretycznie mają 30 dni na rozpatrzenie reklamacji, którą już mi powiedzieli, że rozpatrzą pozytywnie, ale i tak muszę czekać (co za absurd).

sunset - ja mimo wszystko polecam zrobić i IgM i IgG, zwłaszcza jeżeli nie miałaś tego badania robionego w ogóle, albo dawno, na początku ciąży. Bo jeżeli infekcja była już jakiś czas temu, ale w ciąży, to IgM mogą spaść na tyle, że będą ujemne, a dopiero IgG wskażą, że coś tam się jednak działo.

Właśnie, dziewczyny, pamiętajcie o tym CMV. Apeluję po raz drugi, jesteśmy już wszystkie bliżej końca, zainwestujcie w to badanie, albo pomęczcie lekarza o skierowanie. Nie łatwo to podłapać, ale jak widzicie po mojej historii, jest z tym trochę zabawy, lepiej mieć pewność, że nic się po drodze nie przyplątało. Macie wszystkie poprawne obrazy usg, więc nie ma się czym denerwować, ale sprawdzić trzeba, bo w razie czego maluszka trzeba leczyć od razu po porodzie.

Galanea a badania moczu dobrze Ci wychodziły? Bo to masz zlecane, prawda? Ja bym na Twoim miejscu sama poprosiła o posiew, zresztą zrobiłam to po infekcji i przyjmowaniu antybiotyku doustnego. Nic się nie działo, ale chciałam sprawdzić, poprosiłam lekarza, żeby pobrał posiew z pochwy, bo będę spokojniejsza. Nie robił problemów. Czasami warto o coś się poupominać.

Karolina trzymaj się tam dzielnie, jak masz możliwość, to napisz coś do nas ze szpitala. I podpinam się pod pytanie Tusi - wiesz, ile dokładnie ma szyjka?

Tusia - głowa do góry, mnie też już załamywało to, że cały pierwszy trymestr nie mogłam wyleczyć się z grzyba i co załagodziłam, to menda wracała ze zdwojoną siłą, ale na pewno coś teraz z lekarzem dopasujecie i będzie wszystko w najlepszym porządku :). I powodzenia na wizycie!

W ogóle powodzenia wszystkim wizytującym, piszcie jakie wieści :).

Tusia84, Galanea, weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Galanea a badania moczu dobrze Ci wychodziły? Bo to masz zlecane, prawda? Ja bym na Twoim miejscu sama poprosiła o posiew, zresztą zrobiłam to po infekcji i przyjmowaniu antybiotyku doustnego. Nic się nie działo, ale chciałam sprawdzić, poprosiłam lekarza, żeby pobrał posiew z pochwy, bo będę spokojniejsza. Nie robił problemów. Czasami warto o coś się poupominać.

Tak, mocz mam robiony co 1-2 tyg. od początku ciąży i cały czas wszystko jest ok.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, to z moczem elegancko :). Ja mocz robiłam ze 3 razy, teraz będzie czwarty (no i jeszcze raz w szpitalu). Posiewy trzy (dwa od mojego lekarza, jeden w szpitalu). Może dlatego, że te rutynowe badania wychodzą dobrze, to nie robił Ci posiewu. Ale z pochwy to bym go poprosiła jednak.

Galanea lubi tę wiadomość

• Róża Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy macie jakiś pomysł jak uniknąć oksytocony przy porodzie jednocześnie dostajac zzo? To mi spędza już sen z powiek. Szczególnie jak po zzo zaczęłoby spadać tętno a ja dalej odmawialabym oxytocyny lub bylabym pk terminie. Modlę się o poród przed terminem i postepujacy sprawnie ale ck jeśli tak sie nie stanie i beda mnie straszyć tą oksytocyna??

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Dziewczyny czy wy macie jakiś pomysł jak uniknąć oksytocony przy porodzie jednocześnie dostajac zzo? To mi spędza już sen z powiek. Szczególnie jak po zzo zaczęłoby spadać tętno a ja dalej odmawialabym oxytocyny lub bylabym pk terminie. Modlę się o poród przed terminem i postepujacy sprawnie ale ck jeśli tak sie nie stanie i beda mnie straszyć tą oksytocyna??

Róża chyba zadna z nas nie bedzie miala zadnego zlotego srodka... oksytocyna podobno nie jest taka zla jak rozne opowiesci z horroru powiadaja.. Miriam z kwietniowek urodzila dzieki niej szybciej...

Poza tym Roza juz temat porodu poruszalysmy na innym watku, strasznie sie boisz,poki co moze zasiegnij jakiejs wizyty u dobrej poloznej,psychologa, co by Cie jakos nastawila w inny sposob do tego porodu... bo w ten sposob bedzie to dla Ciebie najgorsze wspomnienie zycia...

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie u nas awaria wmieście nie ma wody, internet tez przerywa, oraz wywala korki no armagedon po prostu ;))

a ja szukam i szukam tej prostej moskitiery na łóżeczko, głowię się i głowię, nic mi się nie podoba aż tu nagle vikuś mnie oświeciła, że przecież ikea ma takie, ale mi ulżyło, w czwartek nabędę :)
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/44361010/

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża a czemu tak tej oxytocyny się obawiasz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 20:50

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Róża chyba zadna z nas nie bedzie miala zadnego zlotego srodka... oksytocyna podobno nie jest taka zla jak rozne opowiesci z horroru powiadaja.. Miriam z kwietniowek urodzila dzieki niej szybciej...

Poza tym Roza juz temat porodu poruszalysmy na innym watku, strasznie sie boisz,poki co moze zasiegnij jakiejs wizyty u dobrej poloznej,psychologa, co by Cie jakos nastawila w inny sposob do tego porodu... bo w ten sposob bedzie to dla Ciebie najgorsze wspomnienie zycia...
    Róza, Natalia dobrze radzi juz mowiłyśmy o tym na wątku porodowym, żebyś popracowała nad pozytywnym nastawieniem, bo ty same czarne scenariusze widzisz i to naprawdę Ci nie pomoże, będzie kumulowało stres a co za tym idzie złe oddychanie czyli kiepsko postępujący poród, życze Cię dobrego nastawienia, czytaj więcej pozytywów ;)

• ivv Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hej ho!

Widzialam ze jakies laseczki pytaly o sprzedawce na allegro od tych super,niepowtarzalnych workow prozniowych ;-)http://allegro.pl/worki-prozniowe-60x80-worek-torba-prozniowa-i4076476786.html - prosze bardzo ;-)

Hej dziewczyny :)

Kupiłam identyczne worki z rok temu, połowa jest w śmieciach, kilka powolutku przepuszcza (tak, że po np 2-3 miesiącach już jest w nich powietrze), trzymają dobrze 2 albo 3. Ja ich nie polecam, ale z drugiej strony kupiłam też innych firm i są jeszcze słabsze.

Mojej koleżance lekarze powiedzieli, że jeśli jakoś dotrwa do 28 t.c. to ją położą do szpitala i w razie co będą walczyć, wcześniej nawet nie będą robić jej nadziei.

Co do przedszkoli, mój chrześniak też się dostał, ale jak siostra się wcześniej dowiadywała to w ogóle nie ma problemów do tych najmłodszych grup, chyba, że ktoś chce znaleźć miejsce w trakcie roku albo dla starszego dziecka.

Róża ja miałam oksytocyną wywoływany poród, w jakieś 5-6 godzin dobiegałam końca i choć skończyło się cc to nie z powodu oksytocyny. Nie nerwuj się :)

NataliaK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ