MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:witajcie, jestem po wizycie. Mam na jutro skierowanie do szpitala, podadza mi sterydy. Szyjka pod naporem dziecka sie dalej skraca a rozwarcie powieksza. O ile nie bedzie nic sie dzialo to wyjde po 3 dniach
Galanea ślicznie wyglądasz, taka delikatna księżniczka w ciązy
Modelka dobrych wieści gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:00
Galanea, Modelka lubią tę wiadomość
-
MagdaO wrote:Mogłabyś rozwinąć temat, jak to wygląda, jakie trzeba mieć dokumenty? Nie ukrywam, że to też ułatwiło by mi życie po porodzie
Oczywiście. Sprawa jest bardzo prosta. Idziecie razem z partnerem do Urzędu Stanu Cywilnego, dajecie dowody osobiste, kartę ciąży. Drukują dokument, podpisujecie to oboje i tyleŻadnych opłat. Nie dostaliśmy żadnych dokumentów, tylko karteczkę z numerem jakiś tek, z którą mój partner ma się zgłosić po narodzinach dziecka i ja już nie muszę być przy tym obecna. To już zrobi przy rejestracji dziecka.
Karolina, trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze. Przynajmniej dostaniesz sterydy i będziesz spokojniejsza.MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja jestem załamana i smutna.. cały dzień dzisiaj latałam bo musiała pozałatwiać sprawy w urzędzie i u notariusza, a że mąż pracuje w takich godzinach co urzędy to nie mógł tego zrobić..
Jutro wizyta ciekawe jak moja szyjka po tym dzisiejszym lataniu..
Ale nie to mnie smuci i martwi. odebrałam dzisiaj wynik z posiewu i bakteria na szyjce nadal jestw szpitalu antybiotyk po szpitalu od mojego lekarza i dalej siedzi..
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Ja jestem załamana i smutna.. cały dzień dzisiaj latałam bo musiała pozałatwiać sprawy w urzędzie i u notariusza, a że mąż pracuje w takich godzinach co urzędy to nie mógł tego zrobić..
Jutro wizyta ciekawe jak moja szyjka po tym dzisiejszym lataniu..
Ale nie to mnie smuci i martwi. odebrałam dzisiaj wynik z posiewu i bakteria na szyjce nadal jestw szpitalu antybiotyk po szpitalu od mojego lekarza i dalej siedzi..
-
Tusia nie martw się, w końcu trafią z odpowiednim antybiotykiem, ważne, że szyjka się trzyma. Przynajmniej masz zdiagnozowaną bakterię. Ja np. ani razu nie miałam wymazu z szyjki i nawet nie wiem czy coś tam nie siedzi
Dobrze, że jutro masz wizytę. Ja też się dzisiaj nalatałam i zastanawiam się jak moja szyjka, tyle, że ja jeszcze muszę czekać 1,5 tygodnia na wizytę i to bez usg. Zastanawiam się czy moja lekarka nie jest zbyt lekkomyślna..Tusia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Tusia nie martw się, w końcu trafią z odpowiednim antybiotykiem, ważne, że szyjka się trzyma. Przynajmniej masz zdiagnozowaną bakterię. Ja np. ani razu nie miałam wymazu z szyjki i nawet nie wiem czy coś tam nie siedzi
Dobrze, że jutro masz wizytę. Ja też się dzisiaj nalatałam i zastanawiam się jak moja szyjka, tyle, że ja jeszcze muszę czekać 1,5 tygodnia na wizytę i to bez usg. Zastanawiam się czy moja lekarka nie jest zbyt lekkomyślna..Galanea lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:To zarządaj posiewu kochana, zarówno z pochwy jak i z moczu, to karygodne, żebyś jeszcze nie miała, szok. ech..
Z pochwy miałam posiew w szpitalu i wyszła mi bakteria e coli. Lekarka powiedziała, że to normalna bakteria pochodząca z jelit i nic się z tym nie robi. I tyle. Posiewu z moczu też nie miałam.. Hmm.. Mówiłam, że mam lekkomyślną lekarkę, ja muszę jej przypominać o badaniach -
nick nieaktualnyKarolina będzie wszystko dobrze! poleż jeszcze te kilka tygodni i będzie dobrze
Tusia jak jutro masz wizytę to lekarz na pewno coś na to zaradzi i bakteria się ewakuuje
MonikaS w tych czasach nie ma znaczenia czy ma się córkę czy syna, jedno i drugie na pewno wychowuje się równie ciężko szczególnie w okresie dojrzewania. Grunt to zdrowe podejście i wychowanie rodziców a nie wyrośnie z dziecka nie wiadomo co
AAAa i Modelka! super że wszystko jest okiw takim układzie z spokojem udaje się do ''naszego lekarza od usg'' w środę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:26
sunset, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość
-
Natalia ja tak żartowałam z tymi dziewczynami a propos tego wychowania
oczywiście, że chciałabym mieć córeczkę, ale dane mi mieć dwóch chłopców
kto wie - może kiedyś i na córę czas przyjdzie tylko póki co to nie chciałabym trzeciego dziecka
może mi się kiedyś odmieni
Karolina trzymam kciuki za WasNataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:W szpitalu Xorimax, a od lekarza Eryhromycinum
poszukam i dam znać co to było.
Natalia - święte słowa, nieważne jaka płeć dziecka, ważne ile rozumu i mądrości w głowie rodzicaod tego najwięcej zależy.
Tusia84, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
Mucha wrote:Karolina to teraz juz plackiem lez i nie szalej.
Tusia a moze posiew z antybiogramem pomoze? Bedzie wiadomo jaki antybiotyk moze zadzialac?
No właśnie mam posiew z antybiogramem i 2 z 3 podanych grup antybiotyków już właśnie dostałam ,na które niby bakteria powinna zareagować, a jednak nie odpuściła został jeszcze z 3 grupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 18:10
-
nick nieaktualny