X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    witajcie, jestem po wizycie. Mam na jutro skierowanie do szpitala, podadza mi sterydy. Szyjka pod naporem dziecka sie dalej skraca a rozwarcie powieksza. O ile nie bedzie nic sie dzialo to wyjde po 3 dniach
    Karolina, oszczędzaj się kochana i życzę dużo zdrówka!!!

Galanea ślicznie wyglądasz, taka delikatna księżniczka w ciązy :)

Modelka dobrych wieści gratuluję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:00

Galanea, Modelka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Mogłabyś rozwinąć temat, jak to wygląda, jakie trzeba mieć dokumenty? Nie ukrywam, że to też ułatwiło by mi życie po porodzie :)

Oczywiście. Sprawa jest bardzo prosta. Idziecie razem z partnerem do Urzędu Stanu Cywilnego, dajecie dowody osobiste, kartę ciąży. Drukują dokument, podpisujecie to oboje i tyle :) Żadnych opłat. Nie dostaliśmy żadnych dokumentów, tylko karteczkę z numerem jakiś tek, z którą mój partner ma się zgłosić po narodzinach dziecka i ja już nie muszę być przy tym obecna. To już zrobi przy rejestracji dziecka.

Karolina, trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze. Przynajmniej dostaniesz sterydy i będziesz spokojniejsza.

MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny, jesteście kochane :)
    Tusiu, ja też mam armatkę, tylko może nie widać tego tak w tej "luźnej" bluzce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:06

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - kciuki. Leż i odpoczywaj jak Ci maleństwo się spieszy na świat.

Wracając do przedszkola - tak, 5-latki mają obowiązek przedszkolny i muszą zostać przyjęte.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana i smutna.. cały dzień dzisiaj latałam bo musiała pozałatwiać sprawy w urzędzie i u notariusza, a że mąż pracuje w takich godzinach co urzędy to nie mógł tego zrobić..
    Jutro wizyta ciekawe jak moja szyjka po tym dzisiejszym lataniu..

Ale nie to mnie smuci i martwi. odebrałam dzisiaj wynik z posiewu i bakteria na szyjce nadal jest :( w szpitalu antybiotyk po szpitalu od mojego lekarza i dalej siedzi..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja jestem załamana i smutna.. cały dzień dzisiaj latałam bo musiała pozałatwiać sprawy w urzędzie i u notariusza, a że mąż pracuje w takich godzinach co urzędy to nie mógł tego zrobić..
    Jutro wizyta ciekawe jak moja szyjka po tym dzisiejszym lataniu..

Ale nie to mnie smuci i martwi. odebrałam dzisiaj wynik z posiewu i bakteria na szyjce nadal jest :( w szpitalu antybiotyk po szpitalu od mojego lekarza i dalej siedzi..
    Tusiu nie zamartwiaj się, a jaki dostałaś antybiotyk? Słyszałam, że tak bywa ze nie działają i trzeba brac kolejny, bo te ciązowe są słabsze, więc do góry głowa kochana!

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie martw się, w końcu trafią z odpowiednim antybiotykiem, ważne, że szyjka się trzyma. Przynajmniej masz zdiagnozowaną bakterię. Ja np. ani razu nie miałam wymazu z szyjki i nawet nie wiem czy coś tam nie siedzi :(
    Dobrze, że jutro masz wizytę. Ja też się dzisiaj nalatałam i zastanawiam się jak moja szyjka, tyle, że ja jeszcze muszę czekać 1,5 tygodnia na wizytę i to bez usg. Zastanawiam się czy moja lekarka nie jest zbyt lekkomyślna..

Tusia84 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Tusia nie martw się, w końcu trafią z odpowiednim antybiotykiem, ważne, że szyjka się trzyma. Przynajmniej masz zdiagnozowaną bakterię. Ja np. ani razu nie miałam wymazu z szyjki i nawet nie wiem czy coś tam nie siedzi :(
    Dobrze, że jutro masz wizytę. Ja też się dzisiaj nalatałam i zastanawiam się jak moja szyjka, tyle, że ja jeszcze muszę czekać 1,5 tygodnia na wizytę i to bez usg. Zastanawiam się czy moja lekarka nie jest zbyt lekkomyślna..
    To zarządaj posiewu kochana, zarówno z pochwy jak i z moczu, to karygodne, żebyś jeszcze nie miała, szok. ech..

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    To zarządaj posiewu kochana, zarówno z pochwy jak i z moczu, to karygodne, żebyś jeszcze nie miała, szok. ech..

Z pochwy miałam posiew w szpitalu i wyszła mi bakteria e coli. Lekarka powiedziała, że to normalna bakteria pochodząca z jelit i nic się z tym nie robi. I tyle. Posiewu z moczu też nie miałam.. Hmm.. Mówiłam, że mam lekkomyślną lekarkę, ja muszę jej przypominać o badaniach :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina będzie wszystko dobrze! poleż jeszcze te kilka tygodni i będzie dobrze :)

Tusia jak jutro masz wizytę to lekarz na pewno coś na to zaradzi i bakteria się ewakuuje :P

MonikaS w tych czasach nie ma znaczenia czy ma się córkę czy syna, jedno i drugie na pewno wychowuje się równie ciężko szczególnie w okresie dojrzewania. Grunt to zdrowe podejście i wychowanie rodziców a nie wyrośnie z dziecka nie wiadomo co ;-)

AAAa i Modelka! super że wszystko jest oki :) w takim układzie z spokojem udaje się do ''naszego lekarza od usg'' w środę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:26

sunset, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na badania i zastanawiam się nad tym CMV. Mam robić igm i igg czy samo igm wystarczy? Jak myślicie?

c55fflw1uez1iz08.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Galanea :)

Karolina, poleżysz w szpitalu i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, tarzymam kciuki.

Sunset, jak już robiłaś CMV w ciąży to wystarczy IGM, jeżeli nie, to wydaję mi się, że trzeba zrobić oba.

Galanea lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu nie zamartwiaj się, a jaki dostałaś antybiotyk? Słyszałam, że tak bywa ze nie działają i trzeba brac kolejny, bo te ciązowe są słabsze, więc do góry głowa kochana!

W szpitalu Xorimax, a od lekarza Eryhromycinum

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tak żartowałam z tymi dziewczynami a propos tego wychowania :) oczywiście, że chciałabym mieć córeczkę, ale dane mi mieć dwóch chłopców :) kto wie - może kiedyś i na córę czas przyjdzie tylko póki co to nie chciałabym trzeciego dziecka :) może mi się kiedyś odmieni :)
    Karolina trzymam kciuki za Was :)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    W szpitalu Xorimax, a od lekarza Eryhromycinum
    Mi pomógł antybiotyk, tez mialam podobny problem, nazwa zaczynała się na A ale zapomniałam jak się nazywał :( poszukam i dam znać co to było.

Natalia - święte słowa, nieważne jaka płeć dziecka, ważne ile rozumu i mądrości w głowie rodzica :) od tego najwięcej zależy.

Tusia84, Bea_tina lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to teraz juz plackiem lez i nie szalej.

Tusia a moze posiew z antybiogramem pomoze? Bedzie wiadomo jaki antybiotyk moze zadzialac?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Karolina to teraz juz plackiem lez i nie szalej.

Tusia a moze posiew z antybiogramem pomoze? Bedzie wiadomo jaki antybiotyk moze zadzialac?

No właśnie mam posiew z antybiogramem i 2 z 3 podanych grup antybiotyków już właśnie dostałam ,na które niby bakteria powinna zareagować, a jednak nie odpuściła został jeszcze z 3 grupy. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 18:10

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ten juz musi zadzialac ;) i nie biegaj za duzo bo wiesz ze sie martwie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No właśnie mam posiew z antybiogramem i 2 z 3 podanych grup antybiotyków już właśnie dostałam ,na które niby bakteria powinna zareagować, a jednak nie odpuściła został jeszcze z 3 grupy. :/
    Tusiu mi pomógł Macmiror.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu mi pomógł Macmiror.

Ale to ten dopochwowy ??? To ja go brałam równocześnie z doustnym i nic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 18:24

ggfxf7q.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ