X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    witajcie, jestem po wizycie. Mam na jutro skierowanie do szpitala, podadza mi sterydy. Szyjka pod naporem dziecka sie dalej skraca a rozwarcie powieksza. O ile nie bedzie nic sie dzialo to wyjde po 3 dniach
    Karolina, oszczędzaj się kochana i życzę dużo zdrówka!!!

Galanea ślicznie wyglądasz, taka delikatna księżniczka w ciązy :)

Modelka dobrych wieści gratuluję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:00

Galanea, Modelka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Mogłabyś rozwinąć temat, jak to wygląda, jakie trzeba mieć dokumenty? Nie ukrywam, że to też ułatwiło by mi życie po porodzie :)

Oczywiście. Sprawa jest bardzo prosta. Idziecie razem z partnerem do Urzędu Stanu Cywilnego, dajecie dowody osobiste, kartę ciąży. Drukują dokument, podpisujecie to oboje i tyle :) Żadnych opłat. Nie dostaliśmy żadnych dokumentów, tylko karteczkę z numerem jakiś tek, z którą mój partner ma się zgłosić po narodzinach dziecka i ja już nie muszę być przy tym obecna. To już zrobi przy rejestracji dziecka.

Karolina, trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze. Przynajmniej dostaniesz sterydy i będziesz spokojniejsza.

MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny, jesteście kochane :)
    Tusiu, ja też mam armatkę, tylko może nie widać tego tak w tej "luźnej" bluzce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:06

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - kciuki. Leż i odpoczywaj jak Ci maleństwo się spieszy na świat.

Wracając do przedszkola - tak, 5-latki mają obowiązek przedszkolny i muszą zostać przyjęte.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana i smutna.. cały dzień dzisiaj latałam bo musiała pozałatwiać sprawy w urzędzie i u notariusza, a że mąż pracuje w takich godzinach co urzędy to nie mógł tego zrobić..
    Jutro wizyta ciekawe jak moja szyjka po tym dzisiejszym lataniu..

Ale nie to mnie smuci i martwi. odebrałam dzisiaj wynik z posiewu i bakteria na szyjce nadal jest :( w szpitalu antybiotyk po szpitalu od mojego lekarza i dalej siedzi..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja jestem załamana i smutna.. cały dzień dzisiaj latałam bo musiała pozałatwiać sprawy w urzędzie i u notariusza, a że mąż pracuje w takich godzinach co urzędy to nie mógł tego zrobić..
    Jutro wizyta ciekawe jak moja szyjka po tym dzisiejszym lataniu..

Ale nie to mnie smuci i martwi. odebrałam dzisiaj wynik z posiewu i bakteria na szyjce nadal jest :( w szpitalu antybiotyk po szpitalu od mojego lekarza i dalej siedzi..
    Tusiu nie zamartwiaj się, a jaki dostałaś antybiotyk? Słyszałam, że tak bywa ze nie działają i trzeba brac kolejny, bo te ciązowe są słabsze, więc do góry głowa kochana!

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie martw się, w końcu trafią z odpowiednim antybiotykiem, ważne, że szyjka się trzyma. Przynajmniej masz zdiagnozowaną bakterię. Ja np. ani razu nie miałam wymazu z szyjki i nawet nie wiem czy coś tam nie siedzi :(
    Dobrze, że jutro masz wizytę. Ja też się dzisiaj nalatałam i zastanawiam się jak moja szyjka, tyle, że ja jeszcze muszę czekać 1,5 tygodnia na wizytę i to bez usg. Zastanawiam się czy moja lekarka nie jest zbyt lekkomyślna..

Tusia84 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Tusia nie martw się, w końcu trafią z odpowiednim antybiotykiem, ważne, że szyjka się trzyma. Przynajmniej masz zdiagnozowaną bakterię. Ja np. ani razu nie miałam wymazu z szyjki i nawet nie wiem czy coś tam nie siedzi :(
    Dobrze, że jutro masz wizytę. Ja też się dzisiaj nalatałam i zastanawiam się jak moja szyjka, tyle, że ja jeszcze muszę czekać 1,5 tygodnia na wizytę i to bez usg. Zastanawiam się czy moja lekarka nie jest zbyt lekkomyślna..
    To zarządaj posiewu kochana, zarówno z pochwy jak i z moczu, to karygodne, żebyś jeszcze nie miała, szok. ech..

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    To zarządaj posiewu kochana, zarówno z pochwy jak i z moczu, to karygodne, żebyś jeszcze nie miała, szok. ech..

Z pochwy miałam posiew w szpitalu i wyszła mi bakteria e coli. Lekarka powiedziała, że to normalna bakteria pochodząca z jelit i nic się z tym nie robi. I tyle. Posiewu z moczu też nie miałam.. Hmm.. Mówiłam, że mam lekkomyślną lekarkę, ja muszę jej przypominać o badaniach :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina będzie wszystko dobrze! poleż jeszcze te kilka tygodni i będzie dobrze :)

Tusia jak jutro masz wizytę to lekarz na pewno coś na to zaradzi i bakteria się ewakuuje :P

MonikaS w tych czasach nie ma znaczenia czy ma się córkę czy syna, jedno i drugie na pewno wychowuje się równie ciężko szczególnie w okresie dojrzewania. Grunt to zdrowe podejście i wychowanie rodziców a nie wyrośnie z dziecka nie wiadomo co ;-)

AAAa i Modelka! super że wszystko jest oki :) w takim układzie z spokojem udaje się do ''naszego lekarza od usg'' w środę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:26

sunset, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na badania i zastanawiam się nad tym CMV. Mam robić igm i igg czy samo igm wystarczy? Jak myślicie?

c55fflw1uez1iz08.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Galanea :)

Karolina, poleżysz w szpitalu i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, tarzymam kciuki.

Sunset, jak już robiłaś CMV w ciąży to wystarczy IGM, jeżeli nie, to wydaję mi się, że trzeba zrobić oba.

Galanea lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu nie zamartwiaj się, a jaki dostałaś antybiotyk? Słyszałam, że tak bywa ze nie działają i trzeba brac kolejny, bo te ciązowe są słabsze, więc do góry głowa kochana!

W szpitalu Xorimax, a od lekarza Eryhromycinum

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tak żartowałam z tymi dziewczynami a propos tego wychowania :) oczywiście, że chciałabym mieć córeczkę, ale dane mi mieć dwóch chłopców :) kto wie - może kiedyś i na córę czas przyjdzie tylko póki co to nie chciałabym trzeciego dziecka :) może mi się kiedyś odmieni :)
    Karolina trzymam kciuki za Was :)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    W szpitalu Xorimax, a od lekarza Eryhromycinum
    Mi pomógł antybiotyk, tez mialam podobny problem, nazwa zaczynała się na A ale zapomniałam jak się nazywał :( poszukam i dam znać co to było.

Natalia - święte słowa, nieważne jaka płeć dziecka, ważne ile rozumu i mądrości w głowie rodzica :) od tego najwięcej zależy.

Tusia84, Bea_tina lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to teraz juz plackiem lez i nie szalej.

Tusia a moze posiew z antybiogramem pomoze? Bedzie wiadomo jaki antybiotyk moze zadzialac?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Karolina to teraz juz plackiem lez i nie szalej.

Tusia a moze posiew z antybiogramem pomoze? Bedzie wiadomo jaki antybiotyk moze zadzialac?

No właśnie mam posiew z antybiogramem i 2 z 3 podanych grup antybiotyków już właśnie dostałam ,na które niby bakteria powinna zareagować, a jednak nie odpuściła został jeszcze z 3 grupy. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 18:10

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ten juz musi zadzialac ;) i nie biegaj za duzo bo wiesz ze sie martwie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No właśnie mam posiew z antybiogramem i 2 z 3 podanych grup antybiotyków już właśnie dostałam ,na które niby bakteria powinna zareagować, a jednak nie odpuściła został jeszcze z 3 grupy. :/
    Tusiu mi pomógł Macmiror.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu mi pomógł Macmiror.

Ale to ten dopochwowy ??? To ja go brałam równocześnie z doustnym i nic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 18:24

ggfxf7q.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ