MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No ale już właśnie jest ze mną trochę lepiej. W zeszłym tygodniu leżałam na patologii ciąży (ale nic nie wykryli, wszystko zakończyło się pozytywnie) jednak tam naogladalam się przypadków. Leżałam w Bielańskim jak ktoś mieszka obok to bardzo polecam sama sie zastanawiam nad nim mimo ze mieszkam w odległości ok 40 km. W każdym razie mój nastrój się poprawił w tym tygodniu jednak czytając o pewnych powiklaniach to oksytocyna często ma w nich swój udział i nie chce tego swinstwa. Wiem ze dobrym rozwiązaniem byłby dla mnie dom narodzin bo tam na pewno by mi tego nie wcisneli no ale właśnie nie wiem czy wytrzymam bez zzo a nie chce zgrywac hojraka. Zatem zastanawiam się jak tego uniknąć kurcze...
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRóża wrote:No ale już właśnie jest ze mną trochę lepiej. W zeszłym tygodniu leżałam na patologii ciąży (ale nic nie wykryli, wszystko zakończyło się pozytywnie) jednak tam naogladalam się przypadków. Leżałam w Bielańskim jak ktoś mieszka obok to bardzo polecam sama sie zastanawiam nad nim mimo ze mieszkam w odległości ok 40 km. W każdym razie mój nastrój się poprawił w tym tygodniu jednak czytając o pewnych powiklaniach to oksytocyna często ma w nich swój udział i nie chce tego swinstwa. Wiem ze dobrym rozwiązaniem byłby dla mnie dom narodzin bo tam na pewno by mi tego nie wcisneli no ale właśnie nie wiem czy wytrzymam bez zzo a nie chce zgrywac hojraka. Zatem zastanawiam się jak tego uniknąć kurcze...
BLAGAM CIE NIE CZYTAJ NICZEGO
KUP SOBIE KSIAZKE "ciezarowka przez 9 mcy" -jak lubisz tak czytac to przynajmniej glupot nie bedziesz czytala tylko sensowne rzeczy -
A jeszcze dziś oglądałam program porody na tvn style i byl właśnie pokazywany poród w Piasecznie bardzo fajny zresztą poród ale dziewczynie od razu zaplikowali ta cholerna oksytocyne
ech moja polozna tez mowi ze czasem lepiej ja podac a juz zwłaszcza na 3 fazę porodu czyli rodzenie łożyska a ja tego nie chce
-
Róża trzeba by było być lekarzem (i to najlepiej ginekologiem albo endokrynologiem), aby w pełni świadomie podjąć decyzję chcieć/nie chcieć. Za mało wiemy, a dr google to najgorszy doradca świata
Natalia to może miałam pecha, choć faktycznie te które trzymają (a też je co jakiś czas otwieram i na nowo pakuję) to akurat tej firmyweronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRóża wrote:Nie czytam głupot tylko sporo naukowych artykułów i to nie po polsku :p zA granicą mają większe rozeznanie z tego co widzę
słuchajcie ja tam wole być swiadoma co mogą mi zapodac i jakie mogą być skutki
To jak maja wieksze rozeznanie za granica to jedz za granice i tam wydaj potomka na swiat :p tam ci tego nue podadza i bedziesz szczesliwym czlowieczkiem :p
Kazdy woli byc swiadomy, ale do wszystkiego trzeba miec zdrowe podejscie.azi, ivv, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Miałam podejrzenie zatorowosci plucnej ale okazało się że tego nie mam na szczęście
zostało to wystawione na podstawie bólów w klatce piersiowej bólów nóg i nadkrzepliwosci krwi. Zostałam tam bardzo gruntownie przebadana i okazało się że wszystko jest ok.
-
Róża ja miałam wywoływany poród oksytocyną i wszystko było ok. Nie wiem o jakich skutkach ubocznych piszesz bo lekarzem nie jestem, ale trochę do lekarza też trzeba mieć zauanie. Ja rodziłam w prywatnej klinice i tam właśnie podano mi oksytocynę przed odejściem wód płodowych i nie rozumiem jaka jest różnica przed czy po. Wody mi odeszły po mechanicznym przebiciu a nie naturalnie. Grom wie, może źle, że nie wnikam ale synek urodził się zdrowy ja też powikłań nie miałam...
-
No w zdecydowanej większości przypadków na szczęście jest ok. Ja tam jednak chce uniknąć tego syntetyku i od kilku dni się glowie co tu zrobić. Chyba poważnie się zastanowię nad domem narodzin
tylko czy wytrzymam ten ból. No wytrzymam ale jakim kosztem pewnie kilka.siwych włosów na głowie
-
http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=628
ja miałam małowodzidzie, ale nawet gdyby wody były w hurtowej ilości to i tak by mi podali, bo było po terminie. Nie rozumiem jak można tak się nakręcać skoro nikt nie da gwarancji jak będzie przebiegał poród. Każdy poród jest inny, a najważniejsze to zaufanie do lekarzy i szpitala w którym chcemy rodzić. Same sobie dziecka nie wyjmiemyMonikaS, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
Dobrej nocy wszystkim, my jutro basenowo (uwielbiam, jedyny moment w tej ciąży kiedy naprawdę wypoczywam) i pierwsza wizyta Weroniki u pani doktor ząbek - "pani doktor zobaczy czy dobrze myjemy ząbki i czy nie ma robaczków"
weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
Liczę na yo ze jednak urodze przed terminem
za duży bylby to dla mnie stres jakbym miala rodzic po bo wiem ze wtedy juz musza wywoływać oczywiście jak jest dwa tyg po. Mam jednak nadzieję ze urodze przed
moj dzidzius wg usg ma trochę wieksze wymiary jak na swój tydzień i mam nadzieje ze to oznacza że będzie chcial wyjść wcześniej
-
nick nieaktualny
-
Róża życzę żeby Ci się spełniły marzenia
Ivv mój Michaś jeszcze nie był, ale ostatnio też o tym myślałam. Tylko, że jemu pierwszy ząbek zaczął wychodzić jak skończył rokdo tej pory nie ma kompletu
właśnie teraz tańczyzamiast spać hehe jakoś nie chciało mi się do tej pory go położyć a jego na harce wzięło
mam ubaw po pachy
NataliaK, Galanea, ivv lubią tę wiadomość