X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak mozna nie miec serca i mowic takie rzeczy...co to znaczy nie beda ratowac, przeciez to jest niemoralne na maksa. Galanea wlasnie mi chodzila po glowie ta Twoja kolezanka ze szpitala, ciekawa bylam jak sie wszystko toczy...bardzo mocno trzymam za jej dzieciatko kciuki!!!

Ja dzisiaj mam jakies lęki przez ta pogode chyba. Jeszcze 1,5 tygodnia do USG. Bylam w weekend u tego znajomego ktoremu urodzil sie synek 2 tygodnie temu. Teraz wazy 3100 i jest taki malusi i slodziusi :) przez ta wizyte jeszcze bardziej nie moge doczekac sie na Maje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 12:24

Galanea, weronikabp, alexast lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nie chcę Was męczyć historiami nie związanymi z Wami, ale pamiętacie tę dziewczynę, z którą leżałam w szpitalu? Tę, której wody odchodziły w 21 tc? Od tego czasu cały czas leżała w szpitalu, jakoś tam podtrzymywali jej ciążę. Dzisiaj napisała do mnie, że wczoraj poprzez cc urodziła córeczkę. Malutka dostała tylko 1ptk :( Nie znam więcej szczegółów, czekam aż mi odpisze na smsa. Ale jeden punkt, to chyba słabo, co? Ech, ja ciągle wierzę, że im się uda!

Pozdrawiam Was wszystkie.

Galanea, a ja właśnie wczoraj intensywnie myślałam o tej dziewczynie i miałam Cię zapytać, czy wiesz, co u niej. Ech, mam nadzieję, że maleństwo jakoś przetrwa, strasznie przykre są takie historie, jeszcze bardziej przykre, że wiele, naprawdę wiele zależy od woli lekarzy i to w ich rękach leży życie takiego bąbelka...

Tak, Weronika, wydaje mi się, że nasze maluchy są już bezpieczne, chociaż wiadomo, że im bliżej terminu tym lepiej, każdy dzień się liczy.

Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż serce pęka jak się czyta o takiej znieczulicy wśród lekarzy :( Po prostu brak słów...
    Powodzenia dla wszystkich dziś wizytujących :)

Galanea lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratuluję :) Ciekawe, która pierwsza z nas urodzi ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za zainteresowanie, ja też trzymam za nią kciuki i mocno wierzę, że historia skończy się dobrze, bo tyle już wytrwała i pomimo złych prognoz lekarskich, wytrzymała tak długo. Będę Was informować jak coś więcej się dowiem. A póki co myślmy o naszych Skarbach :)

Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea dobrze, że napisałaś o tej dziewczynie bo byłam ciekawa jej historii. Trzymam za nią kciuki, żeby malutka jakoś zwalczyła przeciwności losu i szybciutko doszła do pełni zdrowia :)

idę coś zjeść bo mi żołądek ściska :)
    ostatnio męczy mnie coraz częściej zgaga :/

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Natalia gratuluję :) Ciekawe, która pierwsza z nas urodzi ;)

Też jestem ciekawa. Ale mnie nic nie boli, nic mnie nie ściska, szyjka długa, brzuch mi nie twardnieje (skurcze b-x hę?gdzie są?;) ) , chciałabym żeby mały wyskoczył w połowie maja aleeee... jak ja czegoś chce to tak pewnie nie będzie ;-)

Więc która z Was czuje że poleci jako pierwsza z czerwcówek?:D

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    ostatnio męczy mnie coraz częściej zgaga :/

Mnie też kochana, ale pomaga mi szklaneczka mleka :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że ja mogę przed Tobą - to moja druga ciąża i tak jakoś po sobie czuję, że może być różnie :) właśnie tak się czuję jakby się organizm zaczynał powoli przygotowywać.
    W pierwszej ciąży czułam się tak samo idealnie jak Ty i też szyjka długa itd. Ciążę przenosiłam, ale u każdego bywa inaczej :)

Galanea najgorsze, że ja mleka nie lubię :) chyba, że przegotowane z kakao :) ale zawsze po mleku jakoś czuję się taka zapełniona, że szok :) a mleka nie lubię bo całe dzieciństwo było mi zakazane i tak jakoś tego smaku nie potraię zaakceptować a takiego co ludzie uwielbiają - prosto po dojeniu to już w ogóle bleah :) tzn tak naprawdę to można powiedzieć, że takiego prosto z butelki nie piłam bo nie mogłam się nigdy przełamać. Może czas to zrobić? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 12:45

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizyte w srode na 11, pewnie bedzie opoznienie 30min minimum jak to u gina, wiadomo nie pospieszy sie i nie trzeba tu, jestem spokojna bo mimo szyjki 2cm czuje sie ok plus 34 tydz skonczy sie w czw ju hu
    teraz goscilam mame w Poz i bylo super, jednak mama to jest mama, powiedziala mi ze ciaze corki to sie jednak b przezywa i to jest inaczej niz synowych :-)))
    Ja tam mowie ze roznicy nie widze co baba to baba w rodzinie
    roztargniona sie zrobilam szukalalam juz i naramiennika do pasa w aucie a na drugi dzien obraczki w toto lotku , ktora zostawilam w domu....chodze z lista zadan plus zakupow , ale jak widac mniej roztargnionej pamieci nie da sie na niej umiescic :-))))))))))))

weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dołączam do pytania o otulaczki i śpiworki fajne, znalazłyście coś fajnego? Tusiu może Ty coś wygrzebałaś fajnego? :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B podoba mi sie zdanie o "robieniu baletnicy" z brzuszkiem przy sprzataniu lazienki, ja robilam baletnice na drabinie majac ok dostep czyszczac kafelki, wiem moze nie powinnam, ale juz patrzec nie moglam na te brudasy od dolu ;-))

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ja się dołączam do pytania o otulaczki i śpiworki fajne, znalazłyście coś fajnego? Tusiu może Ty coś wygrzebałaś fajnego? :)

Ja kupilam fajne otulaczki z tk maxie. Jeden taki lekki bawelniany (ten sie rozklada i mzoe byc zwyklym kocykiem) a drugi taki grubszy jak te kocyki z materialu minky. Ten geubszy jest na rzepy wiec latwo sie dziecko w niego pakuje :) cena tego z minky byla ok 50 zł. W kazdym tk maxie w ktorym bylam je mieli w roznych wersjach kolorystycznych.

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ja kupilam fajne otulaczki z tk maxie. Jeden taki lekki bawelniany (ten sie rozklada i mzoe byc zwyklym kocykiem) a drugi taki grubszy jak te kocyki z materialu minky. Ten geubszy jest na rzepy wiec latwo sie dziecko w niego pakuje :) cena tego z minky byla ok 50 zł. W kazdym tk maxie w ktorym bylam je mieli w roznych wersjach kolorystycznych.
    dzięki kochana, właśnie ostatnio jak patrzyłam w tk maxie to nie moglam znaleźć ale będę tam znowu to sprawdzę. Mam już stamtąd sporo fajnych rzeczy dla Małej.

• alexast Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    B podoba mi sie zdanie o "robieniu baletnicy" z brzuszkiem przy sprzataniu lazienki, ja robilam baletnice na drabinie majac ok dostep czyszczac kafelki, wiem moze nie powinnam, ale juz patrzec nie moglam na te brudasy od dolu ;-))

Hehe ogólnie to bym wlazła na tą krawędź (w Niemczech ćwiczyłam gimnastykę artystyczną i na równoważni robiliśmy gwiazdy, flik-flaki itd), ale teraz zwyczajnie się boję. Mam bardzo małą łazienkę. 2 osoby w łazience to już tłok. Poza tym już tak daleko zaszłam z ciążą, że nie chce ryzykować.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!:)

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze koleżanki i ich maluszki! Oby jeden wytrzymał w brzuszku jak najdłużej, a drugi niech będzie silny i pięknie rośnie!
    Straszne, co musi czuć kobieta w ich sytuacji. Obyśmy nigdy nie musiały tego wiedzieć...

Przyszła paczka z Gemini;) Ale jestem gapa:P i zamówiłam dwa opakowania pudru do pupci i nakładkę do laktatora nie pasującą;/ Puder się zużyje, ale nakładka już się nie przyda. Kurcze, a tyle razy wyszukiwałam czy do tego zwykłego aventa się nada i niby miała być ok. A na opakowaniu że do natural i nie pasuje;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • sunset Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj!

Muszę się tu z Wami podzielić moją wielką radością, bo nie umiem wytrzymać, prawie się popłakałam ze szczęścia. Okazało się, że wyniki do przedszkoli mamy dziś a nie w czwartek (tak jak byłam przekonana od ponad miesiąca - pewnie przez to ciążowe roztargnienie) i oczywiście nie było ich na necie, więc pędem do przedszkola - moja córunia się dostała!! Skaczę mentalnie (a przynajmniej gdyby nie brzuch to bym skakała też fizycznie) z radości. Nie sądziłam, że to wywoła u mnie takie emocje, jakby się na studia co najmniej dostała. Ale jak od początku mieliśmy problemy z opieką nad małą, w końcu się coś nam udało. W każdym razie dla mnie wielka rzecz!! :) :) :) Te z Was które mają przedszkolne dzieci pewnie wiedzą o jakiej wielkiej uldze mówię. Gdyby się nie dostała to czekałoby nas znowu poszukiwanie prywatnego przedszkola, a to nie zawsze jest powiązane z dobrą opieką lub jakimś sensownym "sterowaniem" rozwoju (mówię tu o typowych przechowalniach - a takich jest mnóstwo), a nie wspominając już oczywiście o kosztach. Także wielki głaz z serca i radość nie do opisania.
    A w czwartek wizyta i mam nadzieję, że też same dobre wiadomości będą - także Wielki Tydzień!

excella, Martynika, MonikaS, Galanea, Bea_tina, Paulina1986, czekajajaca lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset, świetna informacja! :)

A tak z ciekawości - kiedy trzeba zapisać dziecko do przedszkola? Słyszałam, że zaraz po narodzinach, ale nie wiem, czy to taka żartobliwa pogadanka, czy na serio...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Sunset, świetna informacja! :)

A tak z ciekawości - kiedy trzeba zapisać dziecko do przedszkola? Słyszałam, że zaraz po narodzinach, ale nie wiem, czy to taka żartobliwa pogadanka, czy na serio...
    Martynika - to pewnie zależy od miejsca zamieszkania, nie wszędzie panuje brak miejsc w przedszkolach, najlepiej podpytaj tubylców albo w swoich przedszkolach. U nas nie ma problemu z miejscami na przykład. I jak akcja z telewizorem? kiedy będzie nowy? :)

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Mojej koleżance która ma założony szew i aktualnie przechodzi ostre zapalenie pęcherza w jednym z Trójmiejskich szpitali lekarz oznajmił że jak dziecko się urodzi to nie będą ratowali, obecnie jest w 23 tc. Wiem że to wcześnie, ale tak ją podłamali że siedzi i płacze 24 h na dobę...

Jeżeli dziecko będzie ważyło więcej niż 700g, muszą podjąć próbę reanimacji.
    Jakiś czas temu głośno było o kobiecie, która zdecydowała się na wywołane poronienie w 21t.c., ze wzg na stwierdzony zespół Downa u dziecka. Dziecko jakimś cudem urodziło się żywe, ważyło więcej niż 700g i lekarze musieli je ratować.

weronikabp, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ