X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, ja po raz kolejny, jak ta wampirzyca zjawiam się nocą ;) U mnie wyczerpujący weekend, wczoraj urodzinowa imprezka, goście do późna. Co prawda, dzisiaj z Zuzką leniuchowałyśmy w łóżku prawie do 12 (Tatusia wygnałyśmy raniutko do pracy), później ogarnięcie chałupki, wyprawa z palemką do Kościoła i dzień byłby całkiem przyjemny, gdyby nie jego zakończenie :/ Otóż Zuza, chyba po raz 6 połamała mi okulary, niestety bez nich jestem "ślepą kurą", ale to jeszcze aż tak bardzo nie popsuło mi humoru, tylko, reakcja mojego męża... ach, dostało mi się opieprz, że przecież mówił mi już tyle razy, żebym zrobiła sobie drugie zapasowe okulary, że te są takie delikatne, że Zuza za każdym razem jak je złapie to zaraz je łamie, że na naprawę tych wydaliśmy już tyle kasy, że miałabym dwie nowe pary i zawsze jest problem z zamówieniem połamanej części, i zawsze ok. tygodnia męczę się bez okularów itp, itd. I faktycznie, wiem, że miał rację, ale po co się tak uniósł, a mi tak nie wiele teraz potrzeba, żeby taki błahy powód urósł do rozmiarów tragedii, przeryczałam później chyba z 2 godz, on spędził popołudnie w salonie, ja z Zuzą w sypialni i nie odezwaliśmy się do siebie ani słowem. Ech, żyć nie umierać... Dodam, że w między czasie skleił mi okulary "Kropelką" i po pęknięciu nie ma śladu :D Póki co, widzę!!! Ale już wiem co sobie kupię za pieniążki, które dostałam od teściowej na urodziny... jak myślicie co? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 23:44

nutka, Galanea, excella, weronikabp, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski,
    Trudno Was nadrobić po weekendzie. Mam.nadzieje ze u każdej z Was wszystko ok.
    Bylismy w sobote.na targowku, kupic starszemu materac o lozka i obejrzeć dla mnie rower. Niedziela w lozku bo choroba rozłożyla mojego.syna. juz mam dosc tych chorób.
    W nocy już mi sie lepiej spi, bo.syn w koncu poszedl do swojego lozka. Ktoś tam pisał o wstawaniu na trzy cztery ;) Mam.nadzieje ze nie jest to podnoszenie z.pozycji na.plecach i do przodu. Wstałam tak dwa razy, i przez brzuch przeszedł mnie dziwny ból, coś jakby porażenie prądem. Lekarz mi powiedziala zeby tak nie wstawac, tylko przekrecac sie na bok. Bo teraz mięśnie na brzuchu sie rozchodzą i może przez to wyskoczyć przepuklina.

Już pewnie tego nie znajdę, polecałyscie worki prózniowe. Możecie mi przypomnieć od kogo zamawialyscie no tez bym wziela kilka sztuk.:)

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,tak,ja też poproszę tego allegrowicza,będę dziś zamawiać :).

monalisa lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    nie wiem u kogo tam dziewczyny zamawiały. Ja kupiłam na miejscu u siebie w pawilonie, który mam pod nosem. W sobotę byliśmy w galerii i pomyślałam, że może uda mi się dokupić jeszcze - zaszłam więc do pepco i pytam czy mają takie worki. Oni, że tak. Ja szczęśliwa do tej półki co mi pokazali idę a tam cała masa jakie chcesz ale ceny koszmarne. Taki worek jak ja kupiłam za 3,99zł u nich za 10zł. Oczywiście nie kupiłam - dziś wyskoczę do tego pawilonu :)
    Tylko, że oni mają jeden rozmiar a chciałabym parę mniejszych, więc podpisuję się pod prośbą dziewczyn o wskazanie tego allegrowicza sprawdzonego :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda O - sto lat kochana!! wszystkiego naj naj, spełnienia marzeń i jak najmniej połamanych okularów :))

Jakoś zimno się zrobiło, nie chcę się nic. Chcę żeby było ciepło..podobnież na weekend ma być, oby, rok temu na Wielkanoc był śnieg ;)

Dobrego dnia Mamuśki, starym zwyczajem zapytam co u Azi, co u Fler, co u Niesfornej, co u Judi, co u Duchess? :)) oraz u innych milczących Cioć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 08:46

• Mucha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien donry :) faktycznie pogoda nie nastraja dzisiaj zbyt optymistycznie, ale coz...trzeba cos robic.
    Modelka cos sie nie odzywa...to ja sie przypomne jakbys mogla mi powiedziec co tam charakterystycznego dla Karowej mowili na szkole rodzenia :)
    Ja wczoraj intensywny dzien, kosciol z palemka...pozniej musielismy wpasc do ikea, a zaraz po tym do tesciow na obiad i tak oto wrocilismy do domku kolo 20tej.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kobitki :) Wchodzę na forum po raz pierwszy od piątku i od razu widzę, że ktoś mnie szuka :)

Mucha, jedynie trzy rzeczy wydają mi się takie, że być może w innych szpitalach jest inaczej:
    1) Trzeba przynieść własny ręcznik i pieluchę, bo w czasie porodu to leży pod lampą i się nagrzewa, a potem tym ręcznikiem i pieluchą otulane jest dziecko zaraz po porodzie
    2) Ostatnie parcia koniecznie wykonujemy leżąc na łóżku porodowym. Taki jest przykaz odgórny w tym szpitalu i nie ma możliwości urodzenia w innej pozycji. Z tego też powodu ja tam na 100% rodzić nie będę.
    3) Nie ma osobnej diety dla kobiet po porodzie, jemy wszystko, co inni pacjenci.

Buziaki, kochane, ja będę miała ciężki tydzień. Za to dziś mam USG, więc trzymajcie kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:16

weronikabp, Martynika, alexast, Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka dziekuje bardzo :) trzymam kciuki za USG ;) daj znac.

Modelka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Modelka dziekuje bardzo :) trzymam kciuki za USG ;) daj znac.
    Również trzymam kciuki i wysłałam Ci co miałam wysłać ;)

Modelka lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój skarbek tak w brzuchu dzisiaj się wierci, że czasami mam wrażenie jakby miejscami brzuch drętwiał - ale to bardzo przyjemne uczucie :) przekręcić się chce czy co?? a może to ten nadmiar słodyczy z wczorajszego dnia do niego dotarł hihi
    u nas też pogoda ponura...
    Modelka koniecznie daj znać jak tam USG się udało :) kto jeszcze dzisiaj się wizytuje??
    MagdaO dobrze, że udało się te okularki skleić :) a teraz szybciutko wyrób ten zapasik :) mój m też mnie doprowadza do szaleństwa... nie wpadnie mu do głowy samemu, żeby mi pomóc a ja w ciągu dnia to się tyle przysiadów narobię, że wieczorem nie dam rady nogi do góry podnieść żeby za nogawkę spodnie ściągnąć albo skarpetkę. Zdaje się, że synek sprząta po sobie ale chyba za rzadko bo mnie denerwują zabawki po pokoju porozwalane i chodzę podnoszę... a wieczorem to o niczym innym nie marzę jak tylko położyć się do łóżka i poleżeć gapiąc się beznamiętnie w tv :) co będzie po porodzie jak nie będę dała rady się schylić?? ojjj muszę już tego mojego m naprostowywać i synka bardziej do sprzątania mobilizować bo będzie źle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:50

Mucha lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymamy mocno kciuki :) Chyba razem z Tymonem, bo nie.moge zdecydować sie na imię.

Zjadłam bardzo zdrowe śniadanie, pierogiz mięsem ;) teraz Maluszek ma czkawke :)

czekajajaca lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella my też wybraliśmy imię Piotruś, ale kto wie czy po porodzie bardziej nie będzie pasować np Bartuś :) albo Janek :) póki co obstajemy przy Piotrusiu :)

excella, weronikabp lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki,

Magda wszystkiego najlepszego :)
    Modelka - trzymam kciuki za USG

My wczoraj wybraliśmy się do galerii. Kupiliśmy sukienkę na komunię. Kolor miętowy. W czwartek pójdę z mamą na kolejne zakupy, bo chciałabym do niej koralowe bolerko i buty. Zobaczymy czy dostanę. Zamówiliśmy też nowy narożnik Yupiiiii
    Mąż "zaprosił" mnie na obiad i poszliśmy do restauracji mniam mniam
    Potem pojechaliśmy do mojej mamy na kawę. Tak minął mi wczorajszy dzień.
    Maluszek dzisiaj cicho siedzi, mam nadzieję, że się jeszcze rozkręci.

weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Excella my też wybraliśmy imię Piotruś, ale kto wie czy po porodzie bardziej nie będzie pasować np Bartuś :) albo Janek :) póki co obstajemy przy Piotrusiu :)

No właśnie, całą poprzednią ciąże do brzucha mówiłam Miłosz a po porodzie został Bartosz :)

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane:)
    ja ostatnio mam tak zmienne nastroje że sama ze soba nie mogę wytrzymać. Nie dość, że już ciężko mi się patrzy na siebie w lustrze..to jeszcze ciągłe teksty wszystkich jaki to mam duży brzuch, ale dupka też mi urosła..hah dobre sobie..przecież wiem że mi urosła:(
    W sobotę trochę odreagowałam na zakupach razem z przyjaciółką (no ale wiadomo mierzenie ubrań rozmiar 42 w porywach nawet 44 też może wkurzyć..) więc wiekszość rzeczy kupiłam małej :D
    W niedziele mąż próbował ratować sytuacje kwiatami, całą siatą owoców na koktajle a po obiedzie zaproponował niespodzianke..no i co zabrał mnie na lody i też się poryczałam, bo przecież nie mogę jeść słodyczy ;(((
    Dzisiaj od rana dobra wiadomość, zwolniło się miejsce na warsztatach ( http://www.planeta-dziecko.pl/) więc jakoś mi się lepiej zrobiło.
    Co do worków to są teraz w biedronce za chyba 8 lub 9 zł dwa mniejsze lub jeden ogromny.
    Magda wszystkiego najlepszego:))
    Modelka powodzenia na USG:)
    Weronika w tym roku musi być słoneczko na Wielkanoc:))) no nie ma innego wyjścia:) ale pamiętam jak lepiliśmy zajączki ze śniegu:D
    Miłego dnia dla wszystkich mamuś i maluszków:)

weronikabp, monalisa, czekajajaca lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi nie przejmuj się tak kilogramami :) już bliżej końca niż początku :) będziesz mogła działać w kierunku utraty nadmiaru :) a jak zobaczysz maluszka od razu humorek się poprawi :)
    Swoją drogą to ja po porodzie nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Zawsze jak patrzyłam na Michałka to płakałam i to tak samoczynnie aż się tego wstydziłam. Tak bardzo nie mogłam uwierzyć w to, że mam tak cudownego synka :) to wspaniałe przeżycie :) dopiero wtedy człowiek zaczyna rozumieć co to znaczy prawdziwa matczyna miłość :) i słowa mamy - będziesz miała swoje dzieci to zrozumiesz... :) coś cudownego :)
    z jednej strony chciałabym już urodzić a z drugiej nie bo wiem, że będę tęskniła za brzusiem i tym wierceniem :)

Martynika, alexast, czekajajaca lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę już z tymi fachowcami. Miał przyjść pan, naprawić mi dzwonek do drzwi w ramach reklamacji, nie działa od nowości. Umówił się na 9, jeszcze nalegał na tę godzinę, bo ja proponowałam 10.

11 - pana nie ma. Dzwonię.

- HALO, NO CO JEST?!
    - Dzień dobry, moje nazwisko B., dzwonię z lokalu x, czekam na pana od dwóch godzin, umawiał się pan ze mną na naprawdę dzwonka...
    - Aaaa, no byłem! Byłem! Ale dzwonek nie działał.

SERIO? :D

azi, excella, weronikabp, Modelka, Mucha, Galanea, Bea_tina, Paulina1986, Limerikowo, czekajajaca, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahahaaa dobre ;) jakiś żartowniś ;)

Martynika lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Widzialam ze jakies laseczki pytaly o sprzedawce na allegro od tych super,niepowtarzalnych workow prozniowych ;-)http://allegro.pl/worki-prozniowe-60x80-worek-torba-prozniowa-i4076476786.html - prosze bardzo ;-)

Ps: ja jestem jednak zdania ze sie oplaca bardziej na allegro kupic, w wiekszej ilosci ;-) jak sa sprawdzone to wiadomo ze na shit sie nie natrafi.

MODELKAAAA kciuki i relacja, bo zapisalam sie na srode do tego samego co Ty :> ale jeszcze do jednej babki awaryjnie w razie jak powiesz mi ze lekarz beznadzieja :> wiec czekam ! :)

Martynika, Modelka lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah żart jakiś hahaha niezły fachowiec :)

Martynika lubi tę wiadomość

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ