MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny
Musze się zwlec z łóżka zrobić śniadanko i zbierać się na grilla dojazd jakieś 30 minut brat mieszka 50 km od Poznania, a na 13 mamy byćmam nadzieje ze pogoda będzie nam sprzyjała
Z objawów III trymestru to ciężko mi wstawać i przekręcić się na łóżku, a i pod wieczór bolą mnie nogi i czasem mam napięcia macicyMoj m mówi ze wredna jestem no co on chce przecież mam kobietę w kobiecie
No i te gazy męczą mnie od początku ciąży
-
nick nieaktualnyAlexast oh yeah!!!
Moja mała dużo się ruszała wieczorem i w nocy i patrzę rano a Ona chyba poprzecznie leży, dupka z lewej strony na dole, wczoraj była z prawej, więc walczy dziewczyna, mam nadzieję, że szybciutko wróci dupką na górę, motywuję ją jak mogę
Jeszcze tylko dodam odnośnie rozmowy o goleniu, nadal nie wiem czemu przez chwilę nastąpiło nieporozumienie i jakaś przykrość (raczej był to temat do uśmiechu) bo przecież po wpisie Nalki o tym co lubi, każdy mówił co lubi a czego nie, moim zdaniem to nie jestem kwestia otwartości a gustów upodobań, Ci co tego nie robię nie znaczy, że są mniej otwarci i odwrotnie, otwarcie następuję w głowie i nie świadczy o nim ilość gadżetów itpa jak wiemy o gustach i o tym co kto lubi się nie dyskutuje, w sensie nie obraża za inne podejście, można się tylko podzielić swoim zdaniem i podejściem.
Dziś wyprawiamy dla rodziny urodziny mojego K, więc jeszcze co nie co muszę przygotować, ale bez szaleństw, no i z palemką trzeba iść
Ktoś wczoraj pytał czy coś dajemy Mężowi na prezent po porodzie, mam ten smoczek co Tusia ale myślę o jakiejś niespodziance, jeszcze nie wymyśliłam, a podobnież w naszych stronach Mąż daje Żonie biżuterię po porodzie, w sumie to nie dla mnie ten zwyczaj bo ja jeśli już to noszę oryginalną ręcznie robioną biżuterię, a na co dzień tylko obrączkę i zaręczynowy. Także nie należę do kobiet które rozpływają się na widok brylantów)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 09:46
NataliaK, vikus001, monalisa lubią tę wiadomość
-
Moj mąż chyba przechodzi ciążę ze mną bo cały czas do plecy bolą w okolicy krzyża, śmieje się z nim ze przy porodzie będziemy razem cierpieć w bólu.
Ale jakoś dziwnie bo ja tyje z czego się bardzo ciesze a on chudnie w oczach bo mu się jeść nie chce -
mi też ręce drętwieją w nocy a w szczególności lewa
zmieniam bok i jest ok ale non stop się przekręcam. A dzisiaj położyłam się prawie na brzuchu i tak mi ajnie było, a dzidziuś nawet się nie bronił - widocznie też mu pasowało
jejciu nie wiem jak Wy ale ja marzę o dniu, w którym będę mogła położyć się na płasko na brzuchu
idę kawkę strzelić sobie
Dzisiaj miałam bardzo niezdrowe śniadanie - wątróbka z cebulkąpomyślałam, że więcej będzie na plus niż na minus z tą wątróbką przy tych moich niedoborach żelaza
alexast lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny,
Od tygodnia sypiam normalnie, jedna pobudka na siku,chyba macica chwilowo jest tak wysoko ze mam spokoj
Aisak ja czuje ruchy glownie na zoladku,w zebrach i po bokach bo lezy juz od dawna tak ze tylek ma po prawej stronie,nogi po lewej a glowa w lozysku przytulona;-) jak w poduszke jak to lekarz mowil
MonikaS o kurde ale mnie zemdlilo jak przeczytalam o tej watrobce na sniadaniesorrki ale fuuuuj ;-((
weronikabp, AISAK, monalisa, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Hmmm co do prezentu dla męża, to pierwsze słyszę
za co ma on go niby dostać?
no chyba, ze u Was inne zwyczaje? Myślę, że największym prezentem będzie zdrowy poród i zdrowy dzidziuś. Jeśli chodzi o mnie, jakbym dostała piękne kwiaty - mi to wystarczy
słyszałam też o darowaniu biżuterii kobiecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 10:38
weronikabp, MonikaS, czekajajaca, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja ogólnie nie mam pojęcia o prezentach związanych z porodem. Na urodzinach teściowej słyszałam, że jej córka od niej pierścionek dostała jak urodziła pierwszego wnuka. Ale czy druga córka też coś dostała to nie wiem. Ja tam nic nie chce. Nawet kwiatów. Mi wystarczy jak mój mąż będzie przy mnie w szpitalu i jak wrócę z małym do domu. Potrzebuje tylko jego ciepła i wsparcia
nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba
Kiedyś pisałam, że chciałabym leżeć z mężem i synusiem w łóżku i patrzeć się jak mały śpi. Taką wizje mam w głowie. Oby dało radę ją zrealizowaćMonikaS, weronikabp, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Natalia nie ma za co przepraszać
ja nigdy nie lubiłam wątróbki, ale w ciąży mi posmakowała
widać tego organizmowi potrzeba
od czasu do czasu sobie pozwolę z nadzieją, że może choć trochę żelaza wchłonę
może nic złego się nie stanie
alexast, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Ja ogólnie nie mam pojęcia o prezentach związanych z porodem. Na urodzinach teściowej słyszałam, że jej córka od niej pierścionek dostała jak urodziła pierwszego wnuka. Ale czy druga córka też coś dostała to nie wiem. Ja tam nic nie chce. Nawet kwiatów. Mi wystarczy jak mój mąż będzie przy mnie w szpitalu i jak wrócę z małym do domu. Potrzebuje tylko jego ciepła i wsparcia
nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba
Kiedyś pisałam, że chciałabym leżeć z mężem i synusiem w łóżku i patrzeć się jak mały śpi. Taką wizje mam w głowie. Oby dało radę ją zrealizować
o i to też racja (z tym ciepłem i wsparciem) -
nick nieaktualnyMonikaS wrote:Natalia nie ma za co przepraszać
ja nigdy nie lubiłam wątróbki, ale w ciąży mi posmakowała
widać tego organizmowi potrzeba
od czasu do czasu sobie pozwolę z nadzieją, że może choć trochę żelaza wchłonę
może nic złego się nie stanie
Ja jednak wole szpinaczek na moje żelazo:D:D Tobie tez polecam, jak lubisz
:D
Jak ja zapytałam swojego męża co dostane po porodzie, too zapytał a co on dostanie ;d łosiek się nie zna na niczym ;d a tak serio, to nie potrzebne mi nic, nie uznaje takich rzeczy, fajnie dostac kwiootki i to chyba tyle na co mój mąż się zdobędzie ;dmonaaa, monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość
-
W drodze na grilla. Nie pisalam o dretwieniu rak bo mi dretwieja od jakis 5 i pol roku jest to zwiazane z SM , zawsze myslalam ze to od kregoslupa no , a teraz doszla ciąża
matko jaka jestem glodna mam nadzieje że grill juz odpalony i karkoweczka skwierczec juz będzie
Edi moja bratowa jest mistrzynią sałatek i marynaty do grilla mniammm.
A co do prezentu to u nas to mamy dostają. Ja dostałam od mamy stary recznie robiony pierścionek ktory dostała od swojej mamy , a ona od swojejurocze A też dam go mojej córce. Od męża niczego nie chce po za miłością wsparciem i pomocą jak Alexas
Ale kwiatki zawsze mile widziane na moim stole :p
MonikaS, Martynika, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Jak urodziłam Weronikę to prezenty dostałam od wszystkich po kolei... tylko nie od mężaI choć spodziewałam się tego, bo on jest z tych co nagle wpadną z prezentem bez okazji (np. z kurtką na narty, bo kwiaty to też bez sensu - no, chyba, że w doniczce) to było mi przykro, bo dawałam mu "znaki", że bardzo bym chciała... Łosie, jak tu któraś pisała
a teraz to mam go w d** jak urodzę to sama sobie kupięWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 13:26
Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Natalia mam awersję w tej ciąży do szpinaku.
sam zapach mnie odstrasza
a to wszystko przez m, bo w I trymestrze postanowił zrobić lazanię szpinakową i tak przygotowywał ten szpinak, że cały dom dla mnie nim śmierdział i strasznie wtedy mi obrzydził - do tej pory mam wstręt
w poprzedniej ciąży z kolei taką awersję miałam do krewetek
co do prezentu - mój m jak urodziłam Michałka to z tej radości w ramach prezentu wytapetował sam ubikację hihiteż bym się ucieszyła z kwiatów, ale on sam na to nie wpadnie
taki już jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 13:44
NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny siedzę właśnie na allegro i tak myślę..czym będziemy okrywać maluszki w nocy? pościel, kocyk?? kurcze nie mam pojęcia. pomóżcie.może doświadczone mamy się wypowiedzą
czytała, że pościel nie za bardzo latem, tylko kocyk..
tak czytam wypowiedzi na forach i większość pisze, że ochraniacze od 4-6 miesiąca, jak dziecko zacznie się kręcić, bez poduszki, bez pościeli (kołderka później), bez baldachimu, bo zbiera tylko kurz. najbardziej sprawdziły się śpiworki i kocyki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 14:36
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość