MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBea_tina wrote:Dziewczyny a mam luzne pytanie. Zdarza sie, ze mezowie kupuja cos po porodzie zona, ja swojego nie podejrzewam o to;) za to zastanawiam sie nad jakims prezentem dla niego, cos symbolicznego. Myslalyscie moze o takim czyms? Wiadome ze dostana malucha;) ale myslalam o np koszulce z nadrukiem, tata Łukaszka albo cos takiego dla 'podkreslenia'?
Hmmmm szczerze to nie myslalam o tym, za dzien dzisiejszy moze dostac jedynie kopniaczka na rozped i rozge
A tak serio to musze przemyslec, ale pierwszy raz sie z tym spotykam.weronikabp lubi tę wiadomość
-
He he he tez mam problem z brzuchem i zauważyłam że coś od 2 dni strasznie mi urósł
Po łóżku już się turlikam
a z goleniem mam problem ale przynajmniej się nie zacinam
bo mam golarkę brauna i spełnia swoje zadanie jest rewelacyjna
gdyby nie ona to nie wiem co bym zrobiła
A z lusterka tez korzystam bez tego ani ruszWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:27
vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
monaaa wrote:Dziewczyny i co z tą czkawką?
Tak Monaaa takie rytmiczne częste uderzenia/stukanie malucha to zapewne czkawkamiałam odpisać i wyleciało mi z głowy bo zajęłam się wklejaniem armaty i opisywaniem jej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:39
monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Tak Monaaa takie rytmiczne częste uderzenia/stukanie malucha to zapewne czkawka
miałam odpisać i wyleciało mi z głowy bo zajęłam się wklejaniem armaty i opisywaniem jej
Czyli najslodsza czkawka ever)) podczas kąpieli mała zrobiła mega intensywne ruchy i jakbym ja widziała w poprzedniej pozycji czyli glowkowej, ale to tylko moje przypuszczenia, oby...Coreczko proszę, proszę..
)
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
Mój mały właśnie ma czkawkę
Jeśli chodzi o golenie to ostatnio S. mi pomagał i zrobił to rewelacyjnie, żadnych ran ciętych
Mam też problem z zawiązywaniem butów. Prawe kolano mam po 2 operacjach i nie zgina mi się do końca, przez co nie mogę kucnąć. Ech, a co będzie dalej jak już teraz jest problem -
Mój mąż nie zdążył dziś wrócić po wózek, ale mój kochany tatuś podjechał i zamówił to o co prosiłam.
Wiecie co? Mąż mi przytył;( I to 6kg, a ja 5 od początku...;/ I nie wiem czemu, bo styl życia ten sam, jemy to samo, a on cały dzień w ruchu... Pocieszam się tym, że podobno średnio mężczyźni te 6kg właśnie tyją w czasie ciąży ich partnerki:P Ale nie chcę, żeby się męczył... Ja urodzę i zgubię, potem cały dzień z dzieckiem to powinno zejść po trochę,... A on bedzie dalej żył tak jak teraz, jak mam mu pomóc?
Dobranoc;)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Nutka,mnie się wydaje,że mój też przytył,ale mężczyźni podobno często "chodzą w ciąży" razem ze swoją kobietą
.M.się śmieje,że ja noszę w brzuchu Arturka,a on Maciusia
.Fakt jest taki,że przez tę całą przeprowadzkę opuścił się na siłowni,dlatego dziś jedziemy oboje-mąż ćwiczyć,ja latać po galerii,bo na kupowanie i tak nie ma pieniędzy
.
A co do golenia... Oo,to już duże wyzwanie,w ogóle się tam nie widzę,ale jak stanę w wannie,to mam na przeciwko lustro nad zlewem,to zdecydowanie ratuje sytuację.weronikabp, nutka lubią tę wiadomość
-
A co do obracania się na łóżku to jak przy zawracaniu autem na cztery:)
kobitki milo miec tylko takie problemy co?
Mamutki, których dzieci są główka do dołu - gdzie czujecie ruchu Maluszka?NataliaK, czekajajaca, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
AISAK ja czuję ruchy wszędzie hihi na dole ostatnio mało. Bardziej czuję jak na górze się wypycha. Nogami to i na górze i po bokach - zależy jak je ułożyWcześniej na dole mnie po pęcherzu rączkami chyba gmerał, ostatnio przestał.
Wstałam z ogromnym bólem głowy. Teraz jakby mniej ale dalej boli. To chyba ciśnienie w powietrzu bo i m mówi, że też coś tam mu ta głowa ćmi...
Dzisiaj idę na urodziny do córy brata. Już mi się śniło, że poszliśmy i ja się zapomniałam, że w ciąży i piwo wypiłam hehe chyba mi te piwo tak się marzy bo to już drugi taki sen o piwie wypitym
Mój m mówi na mój brzuch bamper. Ma ubaw i sobie ze mnie żartuje, np pyta jak ja lodówkę otwieram jak bamper blokujea wczoraj w sklepie rozsuwałam krzesła żeby się dobić do jednej półki bo jakiś matoł wymyślił, że tam te krzesła akurat pasują. A za nimi półka z bezikami
jak już te krzesła rozsunęłam i dobiłam się do bezików, odwróciłam się a tam stoi m i się śmieje ze mnie hehe, że ja te krzesła bamperem jak słoń w składzie porcelany
AISAK, czekajajaca, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość
-
Czuję głównie nogi,jak okopuje mnie po żebrach albo po prawym boku jak wyciągnie tak daleko kopyta.Często widzę też wypięty tyłek pod lewym żebrem.Generalnie,podobnie jak Monika głównie na górze.W dole od czasu do czasu czuję bolesny ucisk na pęcherz,zwłaszcza jak nagle wstanę z pozycji siedzącej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 08:40
AISAK, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Nalka - podziwiam waszą otwartość. Mój wprawdzie nie robi sobie wzorków, ale od czasu do czasu się tam ogoli i nie ma z tym żadnego problemu. Ja przy ostatnim goleniu się sama tak pozacinałam, że mi włoski wrastały do środka i robiły się ropniaki i ginka musiała mi przepisać antybiotyk w sprayu. Tym razem poproszę męża o pomoc
Miałam dzisiaj straszną noc. Obudził mnie straszny ból żołądka (myślałam, że zwymiotuje). Po chwili zaczęły mnie boleć jelita i biegusiem do toalety. Tak mnie żołądek i brzuch rozbolały, że musiałam wziąć paracetamol. Położyłam się spać a rano powtórka z rozrywki. Teraz póki co jest spokój.
A co do puchnącej ręki to już wiem, dlaczego mi puchnie i boli. Przez tą nową poduszkę krzyżuje ramiona jak śpię na boku i podtrzymuje prawą ręką lewy bark.
Dzisiaj to wyczaiłam, jak wstawałam do kibelka.
-
Dzień dobry kobietki
Ja też dzisiaj miałam ciężką noc złapał mnie taki kurcz w łydce, że już dawno takiego nie miałam nawet bym się odważyła powiedzieć, że nigdy tak silnego nie miałam.. nie mogłam sobie poradzić bo wyginanie nogi naciąganie nie pomagało.. zerwałam się z łóżka i po prostu zaczęłam stękać i płakać bo nie wiedziałam co robić a napięty mięsień twardy jak kamień pod ręką i tak bolał.. po chwili puściło.. położyłam się i znowu to samo..po prostu wyłam z bólu zastanawiając się przez moment czy bóle porodowe były gorsze.. hmm i to jest właśnie najgorsze w bólu tym czy porodowym.. że bez względu na to co robiłam on nie mija dopiero sam odpuszcza po chwili..
Do samego rana już tak bolała mnie noga, że nie mogłam zasnąć bo mięsień co chwilę się jeszcze napinał i bałam się, że znowu złapie mnie kurcz.. nie mogłam rano do toalety dojść bo tak mnie boli cała łydka