X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny a mam luzne pytanie. Zdarza sie, ze mezowie kupuja cos po porodzie zona, ja swojego nie podejrzewam o to;) za to zastanawiam sie nad jakims prezentem dla niego, cos symbolicznego. Myslalyscie moze o takim czyms? Wiadome ze dostana malucha;) ale myslalam o np koszulce z nadrukiem, tata Łukaszka albo cos takiego dla 'podkreslenia'?

Hmmmm szczerze to nie myslalam o tym, za dzien dzisiejszy moze dostac jedynie kopniaczka na rozped i rozge :)
    A tak serio to musze przemyslec, ale pierwszy raz sie z tym spotykam.

weronikabp lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he tez mam problem z brzuchem i zauważyłam że coś od 2 dni strasznie mi urósł :-) Po łóżku już się turlikam :-) a z goleniem mam problem ale przynajmniej się nie zacinam :-) bo mam golarkę brauna i spełnia swoje zadanie jest rewelacyjna :-) gdyby nie ona to nie wiem co bym zrobiła :-(
    A z lusterka tez korzystam bez tego ani rusz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:27

vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i co z tą czkawką?

81clk9i.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam golarkę hmm kurde czemu ja o tym wcześniej nie pomyślałam :/

To depilator i golarka 2w1 i z tego co pamiętam to tez brauna.. mówisz, że daje to radę ???

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny i co z tą czkawką?

Tak Monaaa takie rytmiczne częste uderzenia/stukanie malucha to zapewne czkawka :) miałam odpisać i wyleciało mi z głowy bo zajęłam się wklejaniem armaty i opisywaniem jej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:39

monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Tak Monaaa takie rytmiczne częste uderzenia/stukanie malucha to zapewne czkawka :) miałam odpisać i wyleciało mi z głowy bo zajęłam się wklejaniem armaty i opisywaniem jej :)
    Ja dzis czulam czkawkę podczas badania usg, lekarz potwierdził, to takie rytmiczne ruchy, jak mówicie :-)
    Czyli najslodsza czkawka ever :-))) podczas kąpieli mała zrobiła mega intensywne ruchy i jakbym ja widziała w poprzedniej pozycji czyli glowkowej, ale to tylko moje przypuszczenia, oby...Coreczko proszę, proszę.. :-))

czekajajaca lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od niedawna stwierdziłam ze za ciężko mi się golić a mąż nie podejmie się tego zadania, depilator to tylko nogi ale kupiłam plastry depilacyjne i będzie mnie Arek rwał :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały właśnie ma czkawkę :D
    Jeśli chodzi o golenie to ostatnio S. mi pomagał i zrobił to rewelacyjnie, żadnych ran ciętych :P
    Mam też problem z zawiązywaniem butów. Prawe kolano mam po 2 operacjach i nie zgina mi się do końca, przez co nie mogę kucnąć. Ech, a co będzie dalej jak już teraz jest problem :(

9bsp388.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    później położymy się na kocyku pod drzewkiem i będziemy odpoczywać :) a jak będzie gdzieś dojść to nas pokulają :P

Limerikowo lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi głowa dalej boli :/ mam nadzieję, że jutro będzie inaczej.
    ja też muszę się tam ogolić i jakoś nie mogę się przełamać... aż słabo mi się robi na samą myśl ;)
    jestem wykończona - dobrej nocki :) mykam lulu :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obejrzałam 4 odcinek Porodów i jak zwykle się popłakałam. Polecam zwłaszcza drugą część, tak właśnie wygląda piękny poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 00:24

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie zdążył dziś wrócić po wózek, ale mój kochany tatuś podjechał i zamówił to o co prosiłam.:)

Wiecie co? Mąż mi przytył;( I to 6kg, a ja 5 od początku...;/ I nie wiem czemu, bo styl życia ten sam, jemy to samo, a on cały dzień w ruchu... Pocieszam się tym, że podobno średnio mężczyźni te 6kg właśnie tyją w czasie ciąży ich partnerki:P Ale nie chcę, żeby się męczył... Ja urodzę i zgubię, potem cały dzień z dzieckiem to powinno zejść po trochę,... A on bedzie dalej żył tak jak teraz, jak mam mu pomóc?

Dobranoc;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka,mnie się wydaje,że mój też przytył,ale mężczyźni podobno często "chodzą w ciąży" razem ze swoją kobietą ;).M.się śmieje,że ja noszę w brzuchu Arturka,a on Maciusia :P.Fakt jest taki,że przez tę całą przeprowadzkę opuścił się na siłowni,dlatego dziś jedziemy oboje-mąż ćwiczyć,ja latać po galerii,bo na kupowanie i tak nie ma pieniędzy :P.
    A co do golenia... Oo,to już duże wyzwanie,w ogóle się tam nie widzę,ale jak stanę w wannie,to mam na przeciwko lustro nad zlewem,to zdecydowanie ratuje sytuację.

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do obracania się na łóżku to jak przy zawracaniu autem na cztery:)

kobitki milo miec tylko takie problemy co?:)

Mamutki, których dzieci są główka do dołu - gdzie czujecie ruchu Maluszka?

NataliaK, czekajajaca, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    AISAK ja czuję ruchy wszędzie hihi na dole ostatnio mało. Bardziej czuję jak na górze się wypycha. Nogami to i na górze i po bokach - zależy jak je ułoży :) Wcześniej na dole mnie po pęcherzu rączkami chyba gmerał, ostatnio przestał.
    Wstałam z ogromnym bólem głowy. Teraz jakby mniej ale dalej boli. To chyba ciśnienie w powietrzu bo i m mówi, że też coś tam mu ta głowa ćmi...

Dzisiaj idę na urodziny do córy brata. Już mi się śniło, że poszliśmy i ja się zapomniałam, że w ciąży i piwo wypiłam hehe chyba mi te piwo tak się marzy bo to już drugi taki sen o piwie wypitym ;)

Mój m mówi na mój brzuch bamper. Ma ubaw i sobie ze mnie żartuje, np pyta jak ja lodówkę otwieram jak bamper blokuje :) a wczoraj w sklepie rozsuwałam krzesła żeby się dobić do jednej półki bo jakiś matoł wymyślił, że tam te krzesła akurat pasują. A za nimi półka z bezikami :) jak już te krzesła rozsunęłam i dobiłam się do bezików, odwróciłam się a tam stoi m i się śmieje ze mnie hehe, że ja te krzesła bamperem jak słoń w składzie porcelany :)

AISAK, czekajajaca, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję głównie nogi,jak okopuje mnie po żebrach albo po prawym boku jak wyciągnie tak daleko kopyta.Często widzę też wypięty tyłek pod lewym żebrem.Generalnie,podobnie jak Monika głównie na górze.W dole od czasu do czasu czuję bolesny ucisk na pęcherz,zwłaszcza jak nagle wstanę z pozycji siedzącej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 08:40

AISAK, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - Martynika lepiej to opisała :)

AISAK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - podziwiam waszą otwartość. Mój wprawdzie nie robi sobie wzorków, ale od czasu do czasu się tam ogoli i nie ma z tym żadnego problemu. Ja przy ostatnim goleniu się sama tak pozacinałam, że mi włoski wrastały do środka i robiły się ropniaki i ginka musiała mi przepisać antybiotyk w sprayu. Tym razem poproszę męża o pomoc :)

Miałam dzisiaj straszną noc. Obudził mnie straszny ból żołądka (myślałam, że zwymiotuje). Po chwili zaczęły mnie boleć jelita i biegusiem do toalety. Tak mnie żołądek i brzuch rozbolały, że musiałam wziąć paracetamol. Położyłam się spać a rano powtórka z rozrywki. Teraz póki co jest spokój.

A co do puchnącej ręki to już wiem, dlaczego mi puchnie i boli. Przez tą nową poduszkę krzyżuje ramiona jak śpię na boku i podtrzymuje prawą ręką lewy bark.
    Dzisiaj to wyczaiłam, jak wstawałam do kibelka.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :)

Ja też dzisiaj miałam ciężką noc złapał mnie taki kurcz w łydce, że już dawno takiego nie miałam nawet bym się odważyła powiedzieć, że nigdy tak silnego nie miałam.. nie mogłam sobie poradzić bo wyginanie nogi naciąganie nie pomagało.. zerwałam się z łóżka i po prostu zaczęłam stękać i płakać bo nie wiedziałam co robić a napięty mięsień twardy jak kamień pod ręką i tak bolał.. po chwili puściło.. położyłam się i znowu to samo.. :( po prostu wyłam z bólu zastanawiając się przez moment czy bóle porodowe były gorsze.. hmm i to jest właśnie najgorsze w bólu tym czy porodowym.. że bez względu na to co robiłam on nie mija dopiero sam odpuszcza po chwili..

Do samego rana już tak bolała mnie noga, że nie mogłam zasnąć bo mięsień co chwilę się jeszcze napinał i bałam się, że znowu złapie mnie kurcz.. nie mogłam rano do toalety dojść bo tak mnie boli cała łydka :(

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny biedne jestescie, wspolczuje :( najgorzej jak cos w nocy sie dzieje!

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ