X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja też mam golarkę hmm kurde czemu ja o tym wcześniej nie pomyślałam :/

To depilator i golarka 2w1 i z tego co pamiętam to tez brauna.. mówisz, że daje to radę ???
    Jasne że daje :-) I nie ma u mnie rzeźni :-) Trochę trzeba tym pojeździć żeby było gładko ale używam jej do wszystkiego - mam różne końcówki i jest ok :-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale bym coś słodkiego zjadła :-) Jakiś szybki placek mniam mniam - co by tu upiec?
    I dziś zaczęłam 30 tydzień wow jak czas leci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 15:22

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny siedzę właśnie na allegro i tak myślę..czym będziemy okrywać maluszki w nocy? pościel, kocyk?? kurcze nie mam pojęcia. pomóżcie.może doświadczone mamy się wypowiedzą ;) czytała, że pościel nie za bardzo latem, tylko kocyk..

tak czytam wypowiedzi na forach i większość pisze, że ochraniacze od 4-6 miesiąca, jak dziecko zacznie się kręcić, bez poduszki, bez pościeli (kołderka później), bez baldachimu, bo zbiera tylko kurz. najbardziej sprawdziły się śpiworki i kocyki.

Ja mam otulaczek na lato kupiony, jak mala bedzie ubrana i do tego w otulaczu to w lecie powinno byc idealnie. Potem mam zamiar przejsc na spiworek.

monaaa lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK - moja mała jest obrócone główką do dołu, a ruchy czuje z prawej strony blisko żeber.Wiem, że ma tam nóżki, bo lekarka mi powiedziała. Pupę ma na lewo - wyżej od pępka :)

Co do prezentów - to co najwyżej mężusiowi koszulkę z fajnym napisem zamówię :)
    Od męża myślę, że kwiatuszki będą :) Ale najważniejsze jak już pisałyście, że mąż będzie przy mnie podczas porodu i po porodzie. Jego obecność i bliskość to najlepszy prezent :)

A co do odliczania, to ovu pokazuje mi 54 dni do porodu :)

AISAK, Galanea, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. fajne te otulaczki. Zastanowię się nad takim, chociaż w szpitalu mi położna powiedziała, że najlepszy jest kocyk. Można zawinąć jak się chce.

Kurczę, K. mi pomył okna, a tu przyszedł grad z deszczem :(

NataliaK, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Dziewczyny siedzę właśnie na allegro i tak myślę..czym będziemy okrywać maluszki w nocy? pościel, kocyk?? kurcze nie mam pojęcia. pomóżcie.może doświadczone mamy się wypowiedzą ;) czytała, że pościel nie za bardzo latem, tylko kocyk..

tak czytam wypowiedzi na forach i większość pisze, że ochraniacze od 4-6 miesiąca, jak dziecko zacznie się kręcić, bez poduszki, bez pościeli (kołderka później), bez baldachimu, bo zbiera tylko kurz. najbardziej sprawdziły się śpiworki i kocyki.

Ja mimo wszystko mam posciel, na pewno sie przyda,w lecie zapewne nie bardzo, ale pozniej juz tak. Mam dodatkowo kocyk i ten pewnie spelni swoje fukcje. Slyszalam ze maluszki w pierwszych tyg powinny spac w rozkach? No wiec mam 2 rozki, kupie jeszcze jeden bo kolezanka mowila ze czesto sa zafajdane :D

Galanea, Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja mimo wszystko mam posciel, na pewno sie przyda,w lecie zapewne nie bardzo, ale pozniej juz tak. Mam dodatkowo kocyk i ten pewnie spelni swoje fukcje. Slyszalam ze maluszki w pierwszych tyg powinny spac w rozkach? No wiec mam 2 rozki, kupie jeszcze jeden bo kolezanka mowila ze czesto sa zafajdane :D

Hmm.. a ja tak optymistycznie jeden kupiłam.. :P

NataliaK, Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja też jeden. Mam też śpiwór i kupię jeszcze jeden śpiwór, w tym zakładałam kłaść Artura, zamiast kołderki, czy kocyka. Kocyk na spacery, jak będę go miała pod okiem.

NataliaK, monaaa, Galanea, weronikabp, MagdaO lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uła wlasnie leci 4 odcinek porodów na Polsat Cafe-powtorka. Ale masakra... jak wspolczuje tej pierwszej kobiecie ;-( chyba przez ta mase tak jej ciezko ;-(

Ogladanie tego typu porodow zle na mnie dziala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Uła wlasnie leci 4 odcinek porodów na Polsat Cafe-powtorka. Ale masakra... jak wspolczuje tej pierwszej kobiecie ;-( chyba przez ta mase tak jej ciezko ;-(

Ogladanie tego typu porodow zle na mnie dziala :D
    kochanie więc odpowiedź jest oczywista - nie oglądaj :))

goście już poszli, uff ale to jednak męczące przygotować parę pierdułek dla gości, teraz tylko odpoczywam, Mąż mi pięknie podziękował za piękne urodziny, ale ja Go kocham ech :)) A na to wszystko dzwoni moja bratowa i mówi, że 4 letnia Tosia dziś oznajmiła im wszystkim w drodze z kościoła, że ona chce takiego samego męża jak wujek K, czyli mój Mąż, rozczuliła nas totalnie a K się rozpłynął :) to chyba był najlepszy prezent na urodziny jaki mógł sobie zażyczyć :)
    Co do spania latem to mam kocyki, rożka nie kupuję, położna odradziła na lato, ale śpiworki kupię ze dwa.

NataliaK, Galanea, czekajajaca, Limerikowo, Bea_tina, monaaa lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat zrobiłam takie ciacho mniam aż ślinka cieknie
    http://jemy-jedziemy.blogspot.com/2013/04/szybkie-i-proste-ciasto-bez-pieczenia.html
    jeszcze 30 minut i będziemy jeść -kto chce ?

NataliaK, Galanea, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kochanie więc odpowiedź jest oczywista - nie oglądaj :))

goście już poszli, uff ale to jednak męczące przygotować parę pierdułek dla gości, teraz tylko odpoczywam, Mąż mi pięknie podziękował za piękne urodziny, ale ja Go kocham ech :)) A na to wszystko dzwoni moja bratowa i mówi, że 4 letnia Tosia dziś oznajmiła im wszystkim w drodze z kościoła, że ona chce takiego samego męża jak wujek K, czyli mój Mąż, rozczuliła nas totalnie a K się rozpłynął :) to chyba był najlepszy prezent na urodziny jaki mógł sobie zażyczyć :)
    Co do spania latem to mam kocyki, rożka nie kupuję, położna odradziła na lato, ale śpiworki kupię ze dwa.

No wlasnie sobie obiecalam ze juz nie bede :D

Zazdroszcze mile spedzonego dnia, u mnie 2 dzien ciszy,ja na dole a z gory to tylko slysze chrapanie łosia. Jedym slowem cudowna niedziela :)

Topa, to faktycznie sie doslodzisz :D ja jadlam 3 bita tylko raz i mimo mojej milosci do slodyczy zemdlilo mnie od nadmiaru cukru :D ale to bylo w 1 trym :P mlze teraz cos sie zmienilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 18:41

weronikabp lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam placuszek jeszcze nie zastygł tak jak powinien ale już nie wytrzymałam :-) Pycha i jakoś tak mało słodki hihihi dziś mam okropną ochotę na słodkie

nutka lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, topa, ale ciacho! Aż ślinka leci.
    A u mnie właśnie w piekarniku siedzi sernik krakowski :P

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec Alanek z Nano podbil dziś wszystkich serca Prowadził psa po calym ogrodzie na smyczy karmil go trawą,a ten gamoń Rino jadł tą tawe az sie pozygal biedaczek. Caly czas chodził za Alankiem i na krok go nie odstepowal ;) nawet w piaskownicy sie uwalil , ten piaskiem go zasypywal i mial radoche. Ja oczywiście opchalam się salatkami no i ukochana karkoweczką Edi ;)

Co do baldachimow to mialam przy synku az 1 tydzień az zobaczylam raz w słońcu jak szturchnelam go ile kurzu na nim. Przez pierwszy okres czasu to dziecko będzie napewno z nami w łóżku z racji wygody wiem to z autopsji, a tak myślę ze po ok tygodniu do kołyski będziemy kłaść mam spiworki i kocyki i to napewno zda egzamin, a kolderke mam na jesień i zimę.
    Matko Topa jakie pyszności ale ja juz nic bym nie zamieściła :) w lodówce od wczoraj tort bezowy na bitej śmietanie, mascarpone z gorzka czekoladą i malinami ulubiony mojego m stoi i mnie nie rusza ani kawalka nie zjadłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 21:51

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mala dzis daje popalić i to tak ze az boli i robi się malo przyjemne jak by mi coś pękł od środka taki bol szczypiacy. Matko co ona wyrabia kurcze może gimnastyczka? Hm lekkoatletyczke juz mamy wiec może ....

Galanea lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po całym dniu :)
    my byliśmy dzisiaj u mojego brata na pierwszych urodzinach jego córeczki :)
    Michaś się wyszalał - teraz słodko śpi :)
    Ja się tak objadłam słodyczami, że aż mi niedobrze na samą myśl o czymkolwiek potraktowanym cukrem :)

Sama bym już poszła spać, ale piecze się boczek o którym zapomnieliśmy, że od wczoraj się marynatuje :)

widzę, że dzisiaj dzień aktywny niemal u wszystkich bo nie musiałam dużo nadrabiać postów :)
    jutro skoczę do sklepu po więcej worków próżniowych :) będę pakować wszystko co za dużo miejsca zajmuje :) a mój m jest pod wrażeniem tych worków i dzisiaj będąc w kibelku coś go natchnęło z tymi workami i wyszedł zadowolony mi oznajmił, że trzeba kupić trochę mniejszych i jak będziemy wyjeżdżać gdzieś to tak ciuchy, poduszki i koce pakować :) coby w samochodzie mniej miejsca zajmowały :) pomysł pasuje bo i odkurzacz samochodowy mamy :) będzie czym w razie co zasysać ;) a aktycznie miejsce w samochodzie na wagę złota pomimo, że mamy kombi :)

dobrej nocki dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 22:32

monalisa, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na TLC w poniedziałek o 13 Porodowka, środę o 20:30 czekając na dziecko in vitro i zaraz po tym Czekając na dziecko 9 miesięcy pozniej in vitro

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikas odkurzacz samochodowy niestety zbyt słaby :( bynajmniej nasz :( ale zawsze na stancji czy hotelu mają i chetnie nam wypozyczali :) My mamy na dachu tzw . trumnę i tez bardzo sobie chwalimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 22:46

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) Nadrobiłam z czytaniem, ale nie chce już mi się nic pisać.:P leniuszek się zrobiłam:)
    Dobrej nocki!

monalisa lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ