MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia84 wrote:Ja też mam golarkę hmm kurde czemu ja o tym wcześniej nie pomyślałam
To depilator i golarka 2w1 i z tego co pamiętam to tez brauna.. mówisz, że daje to radę ???I nie ma u mnie rzeźni
Trochę trzeba tym pojeździć żeby było gładko ale używam jej do wszystkiego - mam różne końcówki i jest ok
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
monaaa wrote:Dziewczyny siedzę właśnie na allegro i tak myślę..czym będziemy okrywać maluszki w nocy? pościel, kocyk?? kurcze nie mam pojęcia. pomóżcie.może doświadczone mamy się wypowiedzą
czytała, że pościel nie za bardzo latem, tylko kocyk..
tak czytam wypowiedzi na forach i większość pisze, że ochraniacze od 4-6 miesiąca, jak dziecko zacznie się kręcić, bez poduszki, bez pościeli (kołderka później), bez baldachimu, bo zbiera tylko kurz. najbardziej sprawdziły się śpiworki i kocyki.
Ja mam otulaczek na lato kupiony, jak mala bedzie ubrana i do tego w otulaczu to w lecie powinno byc idealnie. Potem mam zamiar przejsc na spiworek.monaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAISAK - moja mała jest obrócone główką do dołu, a ruchy czuje z prawej strony blisko żeber.Wiem, że ma tam nóżki, bo lekarka mi powiedziała. Pupę ma na lewo - wyżej od pępka
Co do prezentów - to co najwyżej mężusiowi koszulkę z fajnym napisem zamówię
Od męża myślę, że kwiatuszki będąAle najważniejsze jak już pisałyście, że mąż będzie przy mnie podczas porodu i po porodzie. Jego obecność i bliskość to najlepszy prezent
A co do odliczania, to ovu pokazuje mi 54 dni do poroduAISAK, Galanea, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Hmm.. fajne te otulaczki. Zastanowię się nad takim, chociaż w szpitalu mi położna powiedziała, że najlepszy jest kocyk. Można zawinąć jak się chce.
Kurczę, K. mi pomył okna, a tu przyszedł grad z deszczemNataliaK, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonaaa wrote:Dziewczyny siedzę właśnie na allegro i tak myślę..czym będziemy okrywać maluszki w nocy? pościel, kocyk?? kurcze nie mam pojęcia. pomóżcie.może doświadczone mamy się wypowiedzą
czytała, że pościel nie za bardzo latem, tylko kocyk..
tak czytam wypowiedzi na forach i większość pisze, że ochraniacze od 4-6 miesiąca, jak dziecko zacznie się kręcić, bez poduszki, bez pościeli (kołderka później), bez baldachimu, bo zbiera tylko kurz. najbardziej sprawdziły się śpiworki i kocyki.
Ja mimo wszystko mam posciel, na pewno sie przyda,w lecie zapewne nie bardzo, ale pozniej juz tak. Mam dodatkowo kocyk i ten pewnie spelni swoje fukcje. Slyszalam ze maluszki w pierwszych tyg powinny spac w rozkach? No wiec mam 2 rozki, kupie jeszcze jeden bo kolezanka mowila ze czesto sa zafajdaneGalanea, Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Ja mimo wszystko mam posciel, na pewno sie przyda,w lecie zapewne nie bardzo, ale pozniej juz tak. Mam dodatkowo kocyk i ten pewnie spelni swoje fukcje. Slyszalam ze maluszki w pierwszych tyg powinny spac w rozkach? No wiec mam 2 rozki, kupie jeszcze jeden bo kolezanka mowila ze czesto sa zafajdane
Hmm.. a ja tak optymistycznie jeden kupiłam..NataliaK, Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUła wlasnie leci 4 odcinek porodów na Polsat Cafe-powtorka. Ale masakra... jak wspolczuje tej pierwszej kobiecie ;-( chyba przez ta mase tak jej ciezko ;-(
Ogladanie tego typu porodow zle na mnie dzialaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 18:17
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Uła wlasnie leci 4 odcinek porodów na Polsat Cafe-powtorka. Ale masakra... jak wspolczuje tej pierwszej kobiecie ;-( chyba przez ta mase tak jej ciezko ;-(
Ogladanie tego typu porodow zle na mnie dziala)
goście już poszli, uff ale to jednak męczące przygotować parę pierdułek dla gości, teraz tylko odpoczywam, Mąż mi pięknie podziękował za piękne urodziny, ale ja Go kocham ech) A na to wszystko dzwoni moja bratowa i mówi, że 4 letnia Tosia dziś oznajmiła im wszystkim w drodze z kościoła, że ona chce takiego samego męża jak wujek K, czyli mój Mąż, rozczuliła nas totalnie a K się rozpłynął
to chyba był najlepszy prezent na urodziny jaki mógł sobie zażyczyć
Co do spania latem to mam kocyki, rożka nie kupuję, położna odradziła na lato, ale śpiworki kupię ze dwa.NataliaK, Galanea, czekajajaca, Limerikowo, Bea_tina, monaaa lubią tę wiadomość
-
Zmieniając temat zrobiłam takie ciacho mniam aż ślinka cieknie
http://jemy-jedziemy.blogspot.com/2013/04/szybkie-i-proste-ciasto-bez-pieczenia.html
jeszcze 30 minut i będziemy jeść -kto chce ?NataliaK, Galanea, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:kochanie więc odpowiedź jest oczywista - nie oglądaj
)
goście już poszli, uff ale to jednak męczące przygotować parę pierdułek dla gości, teraz tylko odpoczywam, Mąż mi pięknie podziękował za piękne urodziny, ale ja Go kocham ech) A na to wszystko dzwoni moja bratowa i mówi, że 4 letnia Tosia dziś oznajmiła im wszystkim w drodze z kościoła, że ona chce takiego samego męża jak wujek K, czyli mój Mąż, rozczuliła nas totalnie a K się rozpłynął
to chyba był najlepszy prezent na urodziny jaki mógł sobie zażyczyć
Co do spania latem to mam kocyki, rożka nie kupuję, położna odradziła na lato, ale śpiworki kupię ze dwa.
No wlasnie sobie obiecalam ze juz nie bede
Zazdroszcze mile spedzonego dnia, u mnie 2 dzien ciszy,ja na dole a z gory to tylko slysze chrapanie łosia. Jedym slowem cudowna niedziela
Topa, to faktycznie sie doslodziszja jadlam 3 bita tylko raz i mimo mojej milosci do slodyczy zemdlilo mnie od nadmiaru cukru
ale to bylo w 1 trym
mlze teraz cos sie zmienilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 18:41
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Wiec Alanek z Nano podbil dziś wszystkich serca Prowadził psa po calym ogrodzie na smyczy karmil go trawą,a ten gamoń Rino jadł tą tawe az sie pozygal biedaczek. Caly czas chodził za Alankiem i na krok go nie odstepowal
nawet w piaskownicy sie uwalil , ten piaskiem go zasypywal i mial radoche. Ja oczywiście opchalam się salatkami no i ukochana karkoweczką Edi
Co do baldachimow to mialam przy synku az 1 tydzień az zobaczylam raz w słońcu jak szturchnelam go ile kurzu na nim. Przez pierwszy okres czasu to dziecko będzie napewno z nami w łóżku z racji wygody wiem to z autopsji, a tak myślę ze po ok tygodniu do kołyski będziemy kłaść mam spiworki i kocyki i to napewno zda egzamin, a kolderke mam na jesień i zimę.
Matko Topa jakie pyszności ale ja juz nic bym nie zamieściław lodówce od wczoraj tort bezowy na bitej śmietanie, mascarpone z gorzka czekoladą i malinami ulubiony mojego m stoi i mnie nie rusza ani kawalka nie zjadłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 21:51
-
Cześć po całym dniu
my byliśmy dzisiaj u mojego brata na pierwszych urodzinach jego córeczki
Michaś się wyszalał - teraz słodko śpi
Ja się tak objadłam słodyczami, że aż mi niedobrze na samą myśl o czymkolwiek potraktowanym cukrem
Sama bym już poszła spać, ale piecze się boczek o którym zapomnieliśmy, że od wczoraj się marynatuje
widzę, że dzisiaj dzień aktywny niemal u wszystkich bo nie musiałam dużo nadrabiać postów
jutro skoczę do sklepu po więcej worków próżniowychbędę pakować wszystko co za dużo miejsca zajmuje
a mój m jest pod wrażeniem tych worków i dzisiaj będąc w kibelku coś go natchnęło z tymi workami i wyszedł zadowolony mi oznajmił, że trzeba kupić trochę mniejszych i jak będziemy wyjeżdżać gdzieś to tak ciuchy, poduszki i koce pakować
coby w samochodzie mniej miejsca zajmowały
pomysł pasuje bo i odkurzacz samochodowy mamy
będzie czym w razie co zasysać
a aktycznie miejsce w samochodzie na wagę złota pomimo, że mamy kombi
dobrej nocki dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 22:32
monalisa, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Monikas odkurzacz samochodowy niestety zbyt słaby
bynajmniej nasz
ale zawsze na stancji czy hotelu mają i chetnie nam wypozyczali
My mamy na dachu tzw . trumnę i tez bardzo sobie chwalimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 22:46