X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • balonik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Witaj Balonik, pisz do nas częściej :)

Postaram się ale ja taka aspołeczna jestem :)

weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula właśnie - dzięki, że rozpakowałaś specjalnie dla naszych potrzeb naukowych ;)
    Balonik witamy :)

a ja właśnie sernik wstawiłam do piekarnika :)
    mały miał czkawkę ale chyba już mu przeszło :) a na pęcherz ostatnio ciśnie, że normalnie już mam dosyć latania do toalety...
    Agusia myślę, że może zrobią na rękę i na święta wypuszczą :) podczas świąt i tak tylko się leniuchuje ;) najgorsze są takie posiadówki przy stołach hihi
    Karolina Ty też tam trzymaj się :) wszystko będzie dobrze :) Już wszystkie mamy bliżej końca niż dalej ;)

balonik lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jasne, że się zaliczasz do ziomalek :P
    Bóle jak na @ to też skurcze i to już są bóle takie przedporodowe chyba. Mi lekarka kazała gnać do szpitala, jakbym takie bóle miała. Ale Ty już jesteś w 36tc, to co innego.

balonik - ja właśnie planuję do Malarkiewicza, pod warunkiem, że dotrwam do 36tc. Alternatywą jest Wojewódzki. Za to szerokim łukiem będę omijać szpital Miejski. Jakiś czas temu byłam tam na obserwacji i stwierdzam totalną porażkę. Nie polecam.

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżałam już w Wojewódzkim. Nie było najgorzej a też słyszałam że w miejskim tragedia.

x76lklh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie takie bóle od wczoraj mam , dziś 2 razy czułam, wczoraj 3... Hmm... A teraz wam pokażę mój brzuchol :
    tu 34 tydz:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/daf2ffae4407.jpg

a tu 35:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a95431e5add.jpg

Widać że opadł troche?

Galanea, weronikabp, NataliaK, Tusia84, balonik, Limerikowo, nutka, Nalka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dziewczynom szczęśliwym po dzisiejszych wizytach. Super że wszystko ok i maluchy już takie duże.
    Ja jutro mam usg i już zaczynam się stresować! Ciekawe ile waży już mój Syneczek :-)

Co do pieluszek to kupiłam Pampersy zielone 1 - one mają wycięcie na pępek. I mam też Dade. Najpierw używamy pampersow a później zobaczymy jaką będzie reakcja na dade. Przy tych najmniejszych pieluszkach praktycznie nie ma różnicy w cenie, ale już przy większych rozmiarach jest znacząca.
    Co do Huggisow to dzieci mojej siostry nie tolerowaly ich, a te z rossmanna były ok.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ładny brzusio, ale brzydka cenzura na twarzy :P
    Faktycznie, widać, że brzuch się obniżył.

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula widać że jest niżej, szykuj się kochana, torba spakowana? :)
    Niesforna powodzenia jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:42

Niesforna lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika no spakowana w 80 %... Ale to chyba jeszcze za szybko :)

Galanea no jakoś tak z gołym tyłkiem i twarzą się pokazywać :P Wstyd :D Z resztą mówiłam tu same ładne dziewczyny a ja nie chcę straszyć haha :D

Niesforna pewnie przyniesiesz same dobre wieści :)

Idę jeść gołąbki :D

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Majka jakas dzisiaj strasznie ospala, malo sie rusza i leniwie :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Kochana, taka pogoda ze wcale sie jej nie dziwie :( zeby nie usg to bym z domu nosa nie wystawila a i pewnie tez bym spala pol dnia ;-) na pewno jej sie udzielilo ;-)

Niesforna powodzenia jutro ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:54

weronikabp, Mucha, balonik, Niesforna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Muszko moja też ospała, poszalała kilka minut i znowu śpi, chyba taki dzień ja tez bym spała non stop :)

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zjadlam Marsa mini i sie przebudzila na chwilke...spioch jeden. Dobrze ze wyszlas, bo same super wiadomosci :) ja jeszcze tydzien niecaly i licze na takie super wiadomosci jak i Ty przynioslas ;)

Weronika a tak z ciekawosci mialam juz wczesniej pytac jak przykladasz detektor i znajdujesz serduszko to mozesz po tym powiedziec, ze sie przekreca glowa do gory badz do dolu? Ja serduszko znajduje raczej zawsze na dole po prawej albo lewej stronie i wydaje mi sie ze to znaczy ze jest glowa w dol (zawsze niby tak na USG byla).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:03

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody też dzisiaj leniwy. Może to cisza przed burzą :)

Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka na pewno beda dobre... w koncu juz teraz turlamy sie z gorki ;-)

Ale sie ciesze, jutro po poludniu jedziemy w nasze rodzinne strony na Mazury, na swieta <3 wiecej co prawda bedziemy z tesciakami niz z moim tata, ale dobre i to :) to juz ostatni raz kiedy jedziemy w dwojke.. kolejny raz w okolicach sierpnia juz w trojeczke ;))

Mucha, weronikabp, balonik, Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Wlasnie zjadlam Marsa mini i sie przebudzila na chwilke...spioch jeden. Dobrze ze wyszlas, bo same super wiadomosci :) ja jeszcze tydzien niecaly i licze na takie super wiadomosci jak i Ty przynioslas ;)

Weronika a tak z ciekawosci mialam juz wczesniej pytac jak przykladasz detektor i znajdujesz serduszko to mozesz po tym powiedziec, ze sie przekreca glowa do gory badz do dolu? Ja serduszko znajduje raczej zawsze na dole po prawej albo lewej stronie i wydaje mi sie ze to znaczy ze jest glowa w dol (zawsze niby tak na USG byla).
    No właśnie to nie da się tak do końca, bo jak ostatnio była głową do góry to serce biło w tym samym miejscu co wczesniej kiedy była głową do dołu ;) teraz chyba znowu widzę dupkę u góry a serduszko blisko pępka, ważne aby nie mylić serduszka z odgłosem pępowiny, na to najbardziej zwracam uwagę :))

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No właśnie to nie da się tak do końca, bo jak ostatnio była głową do góry to serce biło w tym samym miejscu co wczesniej kiedy była głową do dołu ;) teraz chyba znowu widzę dupkę u góry a serduszko blisko pępka, ważne aby nie mylić serduszka z odgłosem pępowiny, na to najbardziej zwracam uwagę :))

No ja wlasnie tez zwracam na to uwage :) ja to nie wiem ktore to dupka a ktore glowka :)

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No ja wlasnie tez zwracam na to uwage :) ja to nie wiem ktore to dupka a ktore glowka :)
    kochana ja pewnosci tez nie mam, ale dupka większa od głowki hehe więc jak mi takie okragłe wystaje to domyślam się że to dupka :)

NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- wczoraj na SR położna mówiła, że takie bóle mogą pojawiać się od 26 tygodnia i są normalne, jest to jedna z oznak zbliżającego się porodu. A tobie już niewiele zostało, także możesz już za 2-3 tygodnie urodzić,a le mozesz i za 5;)
    A bo Ty nie jesteś czerwcówka, nie?;)

Do szpitala i na początek też kupię Pampersa, a potem ewentualnie będę kombinować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:19

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Polecam książkę Zawitkowskiego, od razu jest z płytą z filmem, mój Mąż jest zaczytany :)

Witaj Balonik, pisz do nas częściej :)
    Duchess a u Ciebie wszystko ok?

Tak Weronika:) miło, że pamiętałaś! dziś jest "ten" wielki dzień, w którym przeszłam na zwolnienie-yupiiii!!! Uprzednio co prawda przeprowadzając migrację obowiązków mojego zespołu do siedziby w innym (tańszym) mieście ale mam nadzieję, że będę miała gdzie wrócić. Że mój dyrektor znajdzie mi nowe wyzwanie, zespół, cokolwiek. Teraz chciałabym się już bardziej poświęcić maluszkowi, zdrowej diecie i spacerkom(koniec ze słodyczami-pobożne życzenie i 14kg na plusie hihi). Mamy też idealny czas na spokojne przeniesienie synka ze żłobka do przedszkola i zrobienie całej adaptacji zanim w domu nastąpią kolejne wielkie dla 3-latka zmiany w postaci nowego dzidziusia-konkurenta;) I jeszcze mam nadzieję, że teraz częściej będę z Wami w kontakcie!
    Buziaki wszystkim mamusiom i dobrego wieczoru życzę:)

Mucha, nutka, NataliaK, monalisa, MonikaS, Galanea, Martynika, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ