X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • balonik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Witaj Balonik, pisz do nas częściej :)

Postaram się ale ja taka aspołeczna jestem :)

weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula właśnie - dzięki, że rozpakowałaś specjalnie dla naszych potrzeb naukowych ;)
    Balonik witamy :)

a ja właśnie sernik wstawiłam do piekarnika :)
    mały miał czkawkę ale chyba już mu przeszło :) a na pęcherz ostatnio ciśnie, że normalnie już mam dosyć latania do toalety...
    Agusia myślę, że może zrobią na rękę i na święta wypuszczą :) podczas świąt i tak tylko się leniuchuje ;) najgorsze są takie posiadówki przy stołach hihi
    Karolina Ty też tam trzymaj się :) wszystko będzie dobrze :) Już wszystkie mamy bliżej końca niż dalej ;)

balonik lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jasne, że się zaliczasz do ziomalek :P
    Bóle jak na @ to też skurcze i to już są bóle takie przedporodowe chyba. Mi lekarka kazała gnać do szpitala, jakbym takie bóle miała. Ale Ty już jesteś w 36tc, to co innego.

balonik - ja właśnie planuję do Malarkiewicza, pod warunkiem, że dotrwam do 36tc. Alternatywą jest Wojewódzki. Za to szerokim łukiem będę omijać szpital Miejski. Jakiś czas temu byłam tam na obserwacji i stwierdzam totalną porażkę. Nie polecam.

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżałam już w Wojewódzkim. Nie było najgorzej a też słyszałam że w miejskim tragedia.

x76lklh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie takie bóle od wczoraj mam , dziś 2 razy czułam, wczoraj 3... Hmm... A teraz wam pokażę mój brzuchol :
    tu 34 tydz:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/daf2ffae4407.jpg

a tu 35:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a95431e5add.jpg

Widać że opadł troche?

Galanea, weronikabp, NataliaK, Tusia84, balonik, Limerikowo, nutka, Nalka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dziewczynom szczęśliwym po dzisiejszych wizytach. Super że wszystko ok i maluchy już takie duże.
    Ja jutro mam usg i już zaczynam się stresować! Ciekawe ile waży już mój Syneczek :-)

Co do pieluszek to kupiłam Pampersy zielone 1 - one mają wycięcie na pępek. I mam też Dade. Najpierw używamy pampersow a później zobaczymy jaką będzie reakcja na dade. Przy tych najmniejszych pieluszkach praktycznie nie ma różnicy w cenie, ale już przy większych rozmiarach jest znacząca.
    Co do Huggisow to dzieci mojej siostry nie tolerowaly ich, a te z rossmanna były ok.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ładny brzusio, ale brzydka cenzura na twarzy :P
    Faktycznie, widać, że brzuch się obniżył.

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula widać że jest niżej, szykuj się kochana, torba spakowana? :)
    Niesforna powodzenia jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:42

Niesforna lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika no spakowana w 80 %... Ale to chyba jeszcze za szybko :)

Galanea no jakoś tak z gołym tyłkiem i twarzą się pokazywać :P Wstyd :D Z resztą mówiłam tu same ładne dziewczyny a ja nie chcę straszyć haha :D

Niesforna pewnie przyniesiesz same dobre wieści :)

Idę jeść gołąbki :D

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Majka jakas dzisiaj strasznie ospala, malo sie rusza i leniwie :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Kochana, taka pogoda ze wcale sie jej nie dziwie :( zeby nie usg to bym z domu nosa nie wystawila a i pewnie tez bym spala pol dnia ;-) na pewno jej sie udzielilo ;-)

Niesforna powodzenia jutro ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:54

weronikabp, Mucha, balonik, Niesforna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Muszko moja też ospała, poszalała kilka minut i znowu śpi, chyba taki dzień ja tez bym spała non stop :)

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zjadlam Marsa mini i sie przebudzila na chwilke...spioch jeden. Dobrze ze wyszlas, bo same super wiadomosci :) ja jeszcze tydzien niecaly i licze na takie super wiadomosci jak i Ty przynioslas ;)

Weronika a tak z ciekawosci mialam juz wczesniej pytac jak przykladasz detektor i znajdujesz serduszko to mozesz po tym powiedziec, ze sie przekreca glowa do gory badz do dolu? Ja serduszko znajduje raczej zawsze na dole po prawej albo lewej stronie i wydaje mi sie ze to znaczy ze jest glowa w dol (zawsze niby tak na USG byla).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:03

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody też dzisiaj leniwy. Może to cisza przed burzą :)

Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka na pewno beda dobre... w koncu juz teraz turlamy sie z gorki ;-)

Ale sie ciesze, jutro po poludniu jedziemy w nasze rodzinne strony na Mazury, na swieta <3 wiecej co prawda bedziemy z tesciakami niz z moim tata, ale dobre i to :) to juz ostatni raz kiedy jedziemy w dwojke.. kolejny raz w okolicach sierpnia juz w trojeczke ;))

Mucha, weronikabp, balonik, Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Wlasnie zjadlam Marsa mini i sie przebudzila na chwilke...spioch jeden. Dobrze ze wyszlas, bo same super wiadomosci :) ja jeszcze tydzien niecaly i licze na takie super wiadomosci jak i Ty przynioslas ;)

Weronika a tak z ciekawosci mialam juz wczesniej pytac jak przykladasz detektor i znajdujesz serduszko to mozesz po tym powiedziec, ze sie przekreca glowa do gory badz do dolu? Ja serduszko znajduje raczej zawsze na dole po prawej albo lewej stronie i wydaje mi sie ze to znaczy ze jest glowa w dol (zawsze niby tak na USG byla).
    No właśnie to nie da się tak do końca, bo jak ostatnio była głową do góry to serce biło w tym samym miejscu co wczesniej kiedy była głową do dołu ;) teraz chyba znowu widzę dupkę u góry a serduszko blisko pępka, ważne aby nie mylić serduszka z odgłosem pępowiny, na to najbardziej zwracam uwagę :))

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No właśnie to nie da się tak do końca, bo jak ostatnio była głową do góry to serce biło w tym samym miejscu co wczesniej kiedy była głową do dołu ;) teraz chyba znowu widzę dupkę u góry a serduszko blisko pępka, ważne aby nie mylić serduszka z odgłosem pępowiny, na to najbardziej zwracam uwagę :))

No ja wlasnie tez zwracam na to uwage :) ja to nie wiem ktore to dupka a ktore glowka :)

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No ja wlasnie tez zwracam na to uwage :) ja to nie wiem ktore to dupka a ktore glowka :)
    kochana ja pewnosci tez nie mam, ale dupka większa od głowki hehe więc jak mi takie okragłe wystaje to domyślam się że to dupka :)

NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- wczoraj na SR położna mówiła, że takie bóle mogą pojawiać się od 26 tygodnia i są normalne, jest to jedna z oznak zbliżającego się porodu. A tobie już niewiele zostało, także możesz już za 2-3 tygodnie urodzić,a le mozesz i za 5;)
    A bo Ty nie jesteś czerwcówka, nie?;)

Do szpitala i na początek też kupię Pampersa, a potem ewentualnie będę kombinować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:19

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Polecam książkę Zawitkowskiego, od razu jest z płytą z filmem, mój Mąż jest zaczytany :)

Witaj Balonik, pisz do nas częściej :)
    Duchess a u Ciebie wszystko ok?

Tak Weronika:) miło, że pamiętałaś! dziś jest "ten" wielki dzień, w którym przeszłam na zwolnienie-yupiiii!!! Uprzednio co prawda przeprowadzając migrację obowiązków mojego zespołu do siedziby w innym (tańszym) mieście ale mam nadzieję, że będę miała gdzie wrócić. Że mój dyrektor znajdzie mi nowe wyzwanie, zespół, cokolwiek. Teraz chciałabym się już bardziej poświęcić maluszkowi, zdrowej diecie i spacerkom(koniec ze słodyczami-pobożne życzenie i 14kg na plusie hihi). Mamy też idealny czas na spokojne przeniesienie synka ze żłobka do przedszkola i zrobienie całej adaptacji zanim w domu nastąpią kolejne wielkie dla 3-latka zmiany w postaci nowego dzidziusia-konkurenta;) I jeszcze mam nadzieję, że teraz częściej będę z Wami w kontakcie!
    Buziaki wszystkim mamusiom i dobrego wieczoru życzę:)

Mucha, nutka, NataliaK, monalisa, MonikaS, Galanea, Martynika, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ