MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula właśnie - dzięki, że rozpakowałaś specjalnie dla naszych potrzeb naukowych
Balonik witamy
a ja właśnie sernik wstawiłam do piekarnika
mały miał czkawkę ale chyba już mu przeszłoa na pęcherz ostatnio ciśnie, że normalnie już mam dosyć latania do toalety...
Agusia myślę, że może zrobią na rękę i na święta wypuszcząpodczas świąt i tak tylko się leniuchuje
najgorsze są takie posiadówki przy stołach hihi
Karolina Ty też tam trzymaj sięwszystko będzie dobrze
Już wszystkie mamy bliżej końca niż dalej
balonik lubi tę wiadomość
-
Paula, jasne, że się zaliczasz do ziomalek
Bóle jak na @ to też skurcze i to już są bóle takie przedporodowe chyba. Mi lekarka kazała gnać do szpitala, jakbym takie bóle miała. Ale Ty już jesteś w 36tc, to co innego.
balonik - ja właśnie planuję do Malarkiewicza, pod warunkiem, że dotrwam do 36tc. Alternatywą jest Wojewódzki. Za to szerokim łukiem będę omijać szpital Miejski. Jakiś czas temu byłam tam na obserwacji i stwierdzam totalną porażkę. Nie polecam.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
No właśnie takie bóle od wczoraj mam , dziś 2 razy czułam, wczoraj 3... Hmm... A teraz wam pokażę mój brzuchol :
tu 34 tydz:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/daf2ffae4407.jpg
a tu 35:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a95431e5add.jpg
Widać że opadł troche?Galanea, weronikabp, NataliaK, Tusia84, balonik, Limerikowo, nutka, Nalka lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim dziewczynom szczęśliwym po dzisiejszych wizytach. Super że wszystko ok i maluchy już takie duże.
Ja jutro mam usg i już zaczynam się stresować! Ciekawe ile waży już mój Syneczek
Co do pieluszek to kupiłam Pampersy zielone 1 - one mają wycięcie na pępek. I mam też Dade. Najpierw używamy pampersow a później zobaczymy jaką będzie reakcja na dade. Przy tych najmniejszych pieluszkach praktycznie nie ma różnicy w cenie, ale już przy większych rozmiarach jest znacząca.
Co do Huggisow to dzieci mojej siostry nie tolerowaly ich, a te z rossmanna były ok.Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Weronika no spakowana w 80 %... Ale to chyba jeszcze za szybko
Galanea no jakoś tak z gołym tyłkiem i twarzą się pokazywaćWstyd
Z resztą mówiłam tu same ładne dziewczyny a ja nie chcę straszyć haha
Niesforna pewnie przyniesiesz same dobre wieści
Idę jeść gołąbkiweronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Kurcze Majka jakas dzisiaj strasznie ospala, malo sie rusza i leniwie
Kochana, taka pogoda ze wcale sie jej nie dziwiezeby nie usg to bym z domu nosa nie wystawila a i pewnie tez bym spala pol dnia
na pewno jej sie udzielilo
Niesforna powodzenia jutro)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:54
weronikabp, Mucha, balonik, Niesforna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie zjadlam Marsa mini i sie przebudzila na chwilke...spioch jeden. Dobrze ze wyszlas, bo same super wiadomosci
ja jeszcze tydzien niecaly i licze na takie super wiadomosci jak i Ty przynioslas
Weronika a tak z ciekawosci mialam juz wczesniej pytac jak przykladasz detektor i znajdujesz serduszko to mozesz po tym powiedziec, ze sie przekreca glowa do gory badz do dolu? Ja serduszko znajduje raczej zawsze na dole po prawej albo lewej stronie i wydaje mi sie ze to znaczy ze jest glowa w dol (zawsze niby tak na USG byla).Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:03
NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuszka na pewno beda dobre... w koncu juz teraz turlamy sie z gorki
Ale sie ciesze, jutro po poludniu jedziemy w nasze rodzinne strony na Mazury, na swietawiecej co prawda bedziemy z tesciakami niz z moim tata, ale dobre i to
to juz ostatni raz kiedy jedziemy w dwojke.. kolejny raz w okolicach sierpnia juz w trojeczke
)
Mucha, weronikabp, balonik, Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Wlasnie zjadlam Marsa mini i sie przebudzila na chwilke...spioch jeden. Dobrze ze wyszlas, bo same super wiadomosci
ja jeszcze tydzien niecaly i licze na takie super wiadomosci jak i Ty przynioslas
Weronika a tak z ciekawosci mialam juz wczesniej pytac jak przykladasz detektor i znajdujesz serduszko to mozesz po tym powiedziec, ze sie przekreca glowa do gory badz do dolu? Ja serduszko znajduje raczej zawsze na dole po prawej albo lewej stronie i wydaje mi sie ze to znaczy ze jest glowa w dol (zawsze niby tak na USG byla).teraz chyba znowu widzę dupkę u góry a serduszko blisko pępka, ważne aby nie mylić serduszka z odgłosem pępowiny, na to najbardziej zwracam uwagę
)
-
weronikabp wrote:No właśnie to nie da się tak do końca, bo jak ostatnio była głową do góry to serce biło w tym samym miejscu co wczesniej kiedy była głową do dołu
teraz chyba znowu widzę dupkę u góry a serduszko blisko pępka, ważne aby nie mylić serduszka z odgłosem pępowiny, na to najbardziej zwracam uwagę
)
No ja wlasnie tez zwracam na to uwageja to nie wiem ktore to dupka a ktore glowka
NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:No ja wlasnie tez zwracam na to uwage
ja to nie wiem ktore to dupka a ktore glowka
NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość
-
Paula- wczoraj na SR położna mówiła, że takie bóle mogą pojawiać się od 26 tygodnia i są normalne, jest to jedna z oznak zbliżającego się porodu. A tobie już niewiele zostało, także możesz już za 2-3 tygodnie urodzić,a le mozesz i za 5;)
A bo Ty nie jesteś czerwcówka, nie?
Do szpitala i na początek też kupię Pampersa, a potem ewentualnie będę kombinowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:19
-
weronikabp wrote:Polecam książkę Zawitkowskiego, od razu jest z płytą z filmem, mój Mąż jest zaczytany
Witaj Balonik, pisz do nas częściej
Duchess a u Ciebie wszystko ok?
Tak Weronika:) miło, że pamiętałaś! dziś jest "ten" wielki dzień, w którym przeszłam na zwolnienie-yupiiii!!! Uprzednio co prawda przeprowadzając migrację obowiązków mojego zespołu do siedziby w innym (tańszym) mieście ale mam nadzieję, że będę miała gdzie wrócić. Że mój dyrektor znajdzie mi nowe wyzwanie, zespół, cokolwiek. Teraz chciałabym się już bardziej poświęcić maluszkowi, zdrowej diecie i spacerkom(koniec ze słodyczami-pobożne życzenie i 14kg na plusie hihi). Mamy też idealny czas na spokojne przeniesienie synka ze żłobka do przedszkola i zrobienie całej adaptacji zanim w domu nastąpią kolejne wielkie dla 3-latka zmiany w postaci nowego dzidziusia-konkurenta;) I jeszcze mam nadzieję, że teraz częściej będę z Wami w kontakcie!
Buziaki wszystkim mamusiom i dobrego wieczoru życzęMucha, nutka, NataliaK, monalisa, MonikaS, Galanea, Martynika, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość