X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu tylko w Warszawie takie przywileje? :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAtalia chyba wszystkiego nie przeczytałaś co ja pisałam :P bo właśnie podkreślałam, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i że dokładknie tak jak napisałaś, 2000 dla kogoś z jednego miasta to dużo a dla kogoś z drugiego to już mało bo koszt życia jest diametralnie zróżnicowany...
    ot w ramach obrony :P
    bo właśnie rozkminiałyśmy potrzebę tych głupich granic dochodowych przy becikowym...a właściwie brak potrzeby hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 16:50

sunset lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Czemu tylko w Warszawie takie przywileje? :/
    może właśnie temu, że dla osoby mieszkającej w Warszawie ten tysiąc becikowy ma się nijak do tysiąca z innego miasta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 16:52

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, i w Gdańsku, i w Warszawie i w Dupidziurce też trzeba za coś żyć przecież.

My dostaniemy becikowe - biedni studenci. :D Mój mąż był ewenementem i urząd nie wiedział jak go wpisać - niepracujący student zarabiający. haha. :D

Co do łożyska to podobno teraz najważniejsze są przepływy. Jeśli tętnica mózgowa i pępowinowa dziecka jest ok oraz nasze tętnice również to wszystko jest w jak najlepszym porządku. Każda z nas ma łożysko dobre, tylko my z Sunset po prostu mamy dzieciaczki małe, że zwracają większą uwagę może.

Z drugiej strony Sunset nasze dzieci przybierają zamiast 200 gram , 150 gram nie jest tak źle. Za to u mojej idzie zamiast w wagę to w siłę. Oj karateczka będzie. Dzisiaj pobiła Nalę. :D

O jasny gwint!!! 33 tydzień zaczynamy!!! A jeszcze w zeszłym roku podziwiałam moją bratową, która była w 4 miesiącu ciąży wtedy. W tym roku znowu przyjeżdża cała familia już małym Alankiem.:) Może w przyszłym roku moja kuzynka zajdzie w ciąże?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 17:15

Limerikowo, Galanea, Margotka87, sunset lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z nudów już drugą parę bucików na szydełku zrobiłam - teraz pozostało je tylko ładnie jakoś wykończyć :) chyba na myszki przerobię :)
    Mały szaleje, że hoho tylko brzuch skacze :)
    hmm reklama kawy dla kobiet w ciąży hmm

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    z nudów już drugą parę bucików na szydełku zrobiłam - teraz pozostało je tylko ładnie jakoś wykończyć :) chyba na myszki przerobię :)
    Mały szaleje, że hoho tylko brzuch skacze :)
    hmm reklama kawy dla kobiet w ciąży hmm

Kawa musi byc swietna bo.kosztuje tylko 35zl w aptece ;) wole wypić inkę ;)

Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia masz rację, przeprowadziłam się z Wawy do mniejszego miasta i koszty życia są dużo niższe. Nie da się ukryć, więc każdy ma inne potrzeby bo i inne wydatki. Nie ma co się o to spierać uważam, w nas Polakach problem tkwi jeden: zazdrość i zawiść, choroba narodowa, jak komus lepiej to inni znieść tego nie mogą, oczywiście nie wszyscy, ale wielu, mieszkałam tez wiele lat za granicą będąc na kontakcie i nie widziałam tak podłych zachowań i zawiści jak w naszym kraju, to bardzo smutne. Ja zawsze się cieszę, jeśli komuś się wiedzie, w nauce, w biznesie, w życiu, dopinguję i nie mam pojęcia co to zazdrość i zawiść, dzięki Bogu tak jestem wychowana. Natomiast sama bardzo często odczuwam takie zachowania w stosunku do mnie, ktoś nie wie, że na wszystko sama cięzko zapracowałam , nauką a potem pracą a ocenia jak to ona musiała żyć, że tyle zarabia.. itp
    Ale takich ludzi omijam z daleka :) cieszę się z grona Przyjaciół, którzy szczerze dopingują i cieszą się z naszych sukcesów a w porażkach też nie opuszczają, to jest Skarb.
    A teraz zmieniam temat, bo te finansowe są zawsze męczące ;)

i biorę się za farbowanie jajek! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 17:57

Limerikowo, Galanea, monalisa, NataliaK, evas, ivv lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 21:17

weronikabp, balonik, Martynika, Limerikowo, Niesforna, Mucha, monaaa, vikus001, Paula222, alexast, MonikaS, monalisa, Tusia84, Agusia2312, excella, Nalka, Karola:), sunset, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana, mała będzie zachwycona patrząc na tę ścianę :)

Galanea lubi tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie to wygląda :)
    też się zastanawiałam czy nie kupić ale nie wiem czy na tapecie będzie się trzymać.

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Pięknie to wygląda :)
    też się zastanawiałam czy nie kupić ale nie wiem czy na tapecie będzie się trzymać.

Podobno najlepiej trzyma się na farbie akrylowej matowej, ja właśnie taką mam. A na tapecie to nie wiem, jeśli jest wypukła lub śliska, to może się odklejać. Nie polecają również na farby lateksowe.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też mi się tak wydaje. Ale może kogoś poproszę żeby mi coś namalował.

x76lklh.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, już prawie tydzień nie pisałam, nie mam czasu za bardzo.nie jestem w stanie nadrobić, podczytuję tylko wieczorami, w łóżku z tel.

U mnie 30 tydzień. Babcia jest u nas i czas szybko leci, nie nudzę się. to tyle z pozytywów. jestem przeziębiona, boli gardło, katar..całą zimę udało mi się ominąć choroby, ale ostatnio zmarzłam no i masz..odechciało mi się trochę Świąt przez to..
    no ale sernik upieczony, dwa rodzaje śledzi zrobione, babeczka do święconki zrobiona. jutro piekę pasztet ;)

Wy przechodziłyście choroby, mam nadzieję, że nie wpływa to bardzo źle na maluszka? ja biorę tylko ziołowe tabletki na gardło, herbata z cytryną..co można jeszcze, na katar, gardło?

życzę Wam przede wszystkim ZDROWYCH Świąt, spokojnych i radosnych ;)

Galanea, Mucha, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea dużo dałaś za tę naklejkę? Masz jakiś link sprzedawcy? Bo się zastanawiamy z mężem nad czymś podobnym :) Bardzo ładnie Wam to wyszło :)

Monaa szalejesz z wypiekami świątecznymi :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja zamówiłam stąd:

http://allegro.pl/naklejki-scienne-na-sciane-drzewo-160x160cm-sowy-i4149772017.html

Tylko polecam przesyłkę paczką pocztową. Ja zamówiłam listem i trochę pogniecione przyszło, musieliśmy rozprostowywać. Ale na ścianie już nie było śladu i szybko nam poszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 21:43

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się te podobają :
    http://allegro.pl/duze-naklejki-scienne-na-sciane-kubus-puchatek-180-i4144779170.html
    chyba pomyślimy :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Mi się te podobają :
    http://allegro.pl/duze-naklejki-scienne-na-sciane-kubus-puchatek-180-i4144779170.html
    chyba pomyślimy :)

Fajne :) Mam tylko nadzieję, że będą się dobrze trzymać na ścianie i że jutro nadal na niej będą :D

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea super - ślicznie to wygląda :)

Mój synek jest taki kochany, przyszedł i zauważył moje rozbite kolano. Ogląda ogląda i wreszcie mówi - dam buzi to nie będzie boleć :) i dał buziaka :) Zrobił dokładnie to co ja robię jak się skaleczy :)

nie wiem ile z nas jutro będzie się tu odzywać stąd wolę dzisiaj :)

Dziewczyny chciałam Wam życzyć samych radosnych chwil na te święta :) żeby zdrówko Wam dopisywało a dzieciaczki poczekały z wypakowaniem się na czas poświąteczny ;) Wesołych Świąt :)

Dobrej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 22:33

Galanea, Mucha, weronikabp, Limerikowo, Tusia84, sunset, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ślicznie się to prezentuje.. ja kilka lat temu miałam naklejkę na ścianie i wytrzymała kilka lat a przy odklejaniu miejscami odchodziła z farbą więc trzymała całkiem dobrze ;)

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, cieszę się, że Wam się podoba :)

Wszystkim Dziewczynom, które jutro nie zajrzą na forum życzę zdrowych i spokojnych Świąt. A tym pozostałym złożę jutro ;)

Chyba burza idzie, popadało, a teraz grzmi. Uwielbiam burze ;)

weronikabp, Limerikowo, Tusia84, sunset, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ