MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika przykładowo... 2 tys kredytu, 800 zł czynsz, 200 zł prąd, 300 zł dodatkowe opłaty (telewizja, Internet, telefon). Z 6 tys robi Ci się 2700 na 3 osobową rodzinę. A 900 zł na osobę to już mało. Same pieluchy dla dziecka, mleko jeżeli kobieta nie może karmić naturalnie, ile kosztują dodatkowe szczepionki. Plus utrzymanie samochodu. Ledwo starczy na to wszystko, a żeby sobie coś odłożyć to już nie ma mowy.
Więc dla jednych 6 tys może być dużo, a dla drugich mało.
Wszystko w zależności od tego, gdzie mieszkamy. Na Warszawę uważam, że to niewiele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 16:14
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Niesforna wrote:Monika przykładowo... 2 tys kredytu, 800 zł czynsz, 200 zł prąd, 300 zł dodatkowe opłaty (telewizja, Internet, telefon). Z 6 tys robi Ci się 2700 na 3 osobową rodzinę. A 900 zł na osobę to już mało. Same pieluchy dla dziecka, mleko jeżeli kobieta nie może karmić naturalnie, ile kosztują dodatkowe szczepionki. Plus utrzymanie samochodu. Ledwo starczy na to wszystko, a żeby sobie coś odłożyć to już nie ma mowy.
Więc dla jednych 6 tys może być dużo, a dla drugich mało.jeżeli 900 zł miesięcznie na osobę to mało to co ci da ten tysiąc jednorazowy?
kredyt bierzesz na swoją odpowiedzialność, jeżeli uważasz, że za mało Ci zostanie na życie to możesz rozłożyć go na dłużej lub wziąć mniej...
Wiecie - człowiek już tak ma, że ile by nie miał to mu ciągle małooczywiście nie chcę tego uogólniać na wszystkich...
kłócić się też nie chcę bo każdy ma inny punkt widzenia i ma do tego prawo... już parę razy o tym się przekonałyśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 12:20
Martynika lubi tę wiadomość
-
bo ja też nie widzę sensu ustalania granic
tymbardziej, że tak jak piszesz w każdym innym mieście warunki życia i koszt życia różni się diametralniewięc dlaczego dla wszystkich rejonów Polski jest ustalona jedna granica? to głupota czysta
te 2000 na osobę mogą być inne niż 2000 na osobę w innym mieście... wiesz o co mi chodzi prawda??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 12:26
-
U nas w szpitalu jak dziecko jest ułożone pośladkowo to ZAWSZE jest cc. To mówiła położna ostatnio. Kiedyś próbowali naturalnie, ale za duże ryzyko.
Co do postu to ciężarne zwolnione są z postu ilościowego- czyli nie musi być 3 posiłków, jeden do syta. A z jakościowego nie, bo nigdy się nie zdarzyło, żeby komuś zaszkodziło, że jeden dzień nie zje mięsa. Więc możemy jeść tyle, żebyśmy nie były głodne, ale bez mięska.
Ale Róża jak się zapomniałaś to myślę, że nie jest problem. Nie zrobiłaś tego świadomie;)Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
ivv wesołych świąt!
Co do zarobków- zarobki zarobkom nie równe. Są tacy co zarobią 2000 zł i z tego muszą opłacić stancję ( np 1000 zł) , mieć na jedzenie , leki itd więc lekko nie jest. Inna osoba zarabiająca 2000zł nie musząc płacić na stancję jest w dużo lepszej syt. Moim zdaniem nie powinno się liczyć w ten sposób czy ktoś ma dobrą sytuację, czy złą.MonikaS lubi tę wiadomość
-
to prawda, dziecko to skarbonka
ile byś nie miał to i tak będzie mało
zawsze się znajdzie coś za co będzie trzeba jeszcze zapłacić hihi czym więcej kasy mamy to na tym więcej sobie pozwalamy, dodatkowe zajęcia typu basen, tańce, języki. Turystyka itd dlatego nie ma sensu dyskusji.
Punkt widzenia zależy od miejsca siedzeniaGalanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No ja wiem że jedni mówią ze ciezarna nie musi poscic a inni ze musi, ja jednak uznalam ze jestem w stanie poscic i tak chcialam zrobic ale niestety zapomnialam o tym
a spowiedz ostatnia byla u nas w środę i ksiadz mowil ze juz w kolejne dni nie mozna :p jo chyba musze uznac to za lekki grzech bo jakie mam wyjscie? A jutro wg was tez jest post? Bo w tym temacie zdania sa mega podzielone. Jedna babcia zawsze mowila ze post jest w pt i sb dopiero obzarstwo w niedziele i pon a druga ze po poswieceniu pokarmow juz poscic nie trzeba. A jak to jest u Was? Oczywiście pytam tych praktykujacych
-
Galanea dziś bóli brak póki co, ostatnio czułam wczoraj po południu więc zobaczymy
Chociaż plecy pobolewają ale jakby ciut mniej. Za 11 dni wizyta jejj mam nadzieję że czas szybko zleci...
Ja pomocy od państwa nie wymagam, ale mogli by chociaż obniżyć podatek
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość