X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki, żebyś wytrzymała :)
    właśnie usypiam małego, wzięłam laptop bo jak siedzę bezczynnie to mały kombinuje co tu zrobić, żeby wstać. Zażyczył kanapkę, zjadł kęsa a resztę ja musiałam. Potem jogurcik - ale już nie dałam bo specjalnie wymyśla. A jak piszę na lapku to zaraz uśnie bo leży spokojnie :)
    mnie te cholerne kolano przeszkadza co to je sobie wczoraj zbiłam bo same wiecie może jak ciężko ostatnio wstać z podłogi (niektórym to pewnie do końca będzie lekko i oby wszystkim było lekko ;) ), ja wstawałam najpierw na kolana a teraz nie mogę... :/ i to te zbiłam co najbardziej potrzebne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 13:09

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS, może smaruj kolano Altacetem?

Mi dzisiaj znowu brzuch twardnieje. Znów wzięłam No spę :(
    A jeszcze aż tydzień do wizyty i to bez usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 13:30

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a można na ranę smarować?? bo ja mam zdarte, aż taki strup ropny...

Galanea a jak twardnieje to nie boli? bo jak tak to tylko te braxtona to niegroźne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 13:32

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    a można na ranę smarować?? bo ja mam zdarte, aż taki strup ropny...

Galanea a jak twardnieje to nie boli? bo jak tak to tylko te braxtona to niegroźne :)

Oj na ranę to nie wiem. Ale myślę, że bezpieczniej by było maść z arniki. I na ranę i na siniaki można i pewnie bezpieczna w ciąży.

A przy twardnieniu brzuch nie boli. Ale czy nie za często te skurcze?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    a nospa pomaga?? nie wiem jak często mogą być te skurcze... ja w sumie jeden dzień taki miałam, że non stop twardniał a tak to też twardnieje, ale nie tak często żeby mnie niepokoić...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zobaczę jak po no spie będzie. Ale nie są to jakieś regularne skurcze. Czasem po prostu dotknę brzucha i czuję, że napięty, a za chwilę znów miękki. Już ze 4 razy dziś tak miałam.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka wszystkim :)

Ja mam dzisiaj dzień do dupy przez pogodę chyba bo cały cas bym spala a jak już wstanę to chodzę jakbym cala noc nie spala, ale teraz jeszcze można sobie poleniuchować dopóki jestem w dwupaku :)

Mnie często boli brzuch ale to z racji ułożenia dziecka bo skórę mam napiętą w poprzek a kopniaki czuje z prawej strony -mam nadzieje ze w końcu się odwróci główka w dol

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja też tak mam. Mimo że cały czas jestem na lekach rozkurczowych że względu na pessar.
    Pytałam wczoraj gina, i powiedział że na tym etapie ciąży to normalne. Jak nie boli, twardnienia nie są regularne i nie ma żadnych innych niepokojących objawów to tylko odpoczywać i się nie przejmować :-)

Galanea, sunset, MonikaS, Mucha lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja tez cały czas mam takie uczucie wlanie

Galanea lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Galanea ja też tak mam. Mimo że cały czas jestem na lekach rozkurczowych że względu na pessar.
    Pytałam wczoraj gina, i powiedział że na tym etapie ciąży to normalne. Jak nie boli, twardnienia nie są regularne i nie ma żadnych innych niepokojących objawów to tylko odpoczywać i się nie przejmować :-)

O, to troszkę mnie pocieszyłaś, dzięki :) Ja ogólnie czuję się bardzo dobrze, tylko się martwię czy te twardnienia szyjki nie skracają. Ale liczę, że trzyma się tam dzielnie ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę sobie zjeść cieplutki rosołek z makaronikiem, może w końcu się obudzę :P

Limerikowo lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja tez tak mialam wczoraj wieczorem, wzielam nospe i polozylam sie na lewym boku, przeszlo. Tylko mi sie wydaje ze u mnie to tez jest zwiazane z jelitami, z ktorymi mam duzo problemow.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galanea tak jak piszesz ze dobrze się czujesz i nic niepokojącego się dzieje to nie ma czym się przejmować :) a szyjki wszystkim nam mocno ładnie trzymają :D

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea jeśli nie bolą skurcze to jest ok :) Chociaż i tak Cię podziwiam że mieszkasz na 4 piętrze i dajesz radę :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea jeśli nie bolą skurcze to jest ok :) Chociaż i tak Cię podziwiam że mieszkasz na 4 piętrze i dajesz radę :D

Hehe, daję radę, prawie codziennie się ciągnę na górę, ale jako, że już się zahartowałam, to i tak sobie lepiej radzę w ciąży, niż każda inna osoba, która nas odwiedza :P Każdy do nas dochodzi z zadyszką :D

Paula222, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dziwię się :) Ja mam zadyszkę wchodząc nawet na 1 piętro ;)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    hejka wszystkim :)

Ja mam dzisiaj dzień do dupy przez pogodę chyba bo cały cas bym spala a jak już wstanę to chodzę jakbym cala noc nie spala, ale teraz jeszcze można sobie poleniuchować dopóki jestem w dwupaku :)

Mnie często boli brzuch ale to z racji ułożenia dziecka bo skórę mam napiętą w poprzek a kopniaki czuje z prawej strony -mam nadzieje ze w końcu się odwróci główka w dol

Ja tez czuje kopniaki tylko po bokach zwlaszcza z prawej strony a okazalo sie,ze mala jest glowka w dol tylko nogi ma wygiete na bok :) akrobatka

maggda lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuski, tak sobie Was poczytalam, jestem zdania odosnie becikowego ze kazdy powinien dostac becikowe od Panstwa, chociazby za nowego obywatela ;-)
    Nie jestem natomiast zdania, ze ile kto nie ma tyle jest mu malo... dla jednych 6 tysi na 3 osoby w malym miescie/wsi gdzie mieszkania sa tansze,jedzenie i inne pierdoly to jest b.duzo i chwala ze mu styka na zycie a inni ktorzy wybrali chcial nie chcial zycie w wiekszym miescie juz te 6 tys przybiera inna wartosc. Kredyt na mieszkaie czy stancja, w wiekszosci przypadkow to koszt ok 2 tys, czynsz, oplaty czy po prostu samo ZYCIE wychodzi duzo duzo wiecej, wiem sama po sobie ze w moim rodzinnym miescie, malym i zabitym dziurami bym zyla z mezem doskonale,w Warszawie juz jest nam o wiele gorzej. Ale wybralismy zycie w duzym rozwoju,bo tu caly czas sie doksztalcamy,rozwijamy i jestesmy szczesliwi, w rodzinnym miescie by tak nie bylol. Cos za cos. Zycie na wsi i malym miasteczku za 6 tys= wow!!! Zycie np. W Wawie za 6 tys = cudow nie ma i wierz mi szczerze MonikaS chetnie bym sie pokwapila po ten tysiac zlotych przy takich zarobkach.
    A dziewczyny z Wawy- za urodzenie dziecka przysluguje tysiaczek od miasta :P wiec mamy luzik ;-)

Przyszla,powiedziala co wiedziala i poszla ;-) ale musialam wtracic swoje bo tem temat bardzo mnie poruszyl :P
    Buziaki :*

Niesforna, weronikabp lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    A dziewczyny z Wawy- za urodzenie dziecka przysluguje tysiaczek od miasta :P wiec mamy luzik ;-)
    Tak? Nie wiedziałam...
    Też w urzędzie się składa jakieś papiery?

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to 1000 od miasta sie nalezy?

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ