X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wszystkiego najlepszego na Święta, oby nasze maluszki były zdrowe, a nasze nadchodzące porody bezproblemowe :)

W święta się pewnie nie będę odzywać, więc do zobaczenia po świętach :)

Mucha, Agusia2312, weronikabp, Niesforna, Nalka, Galanea, Limerikowo, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez zycze wszystkim Wam spokojnych Swiat, samych radosci, zero dolegliwosci i spokoju w oczekiwaniu na zdrowe malenstwa! :)

Ja co prawda bede zagladac tu caly czas ale uznalam ze to chyba najlepszy moment na skladanie zyczen ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 07:35

Agusia2312, weronikabp, Niesforna, Galanea, Limerikowo, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od wczoraj wieczora w domu:) w szpitalu mi się podobało pod takim względem ze miłe położne, jedzenie dobre wiec nie głodowałam :) codziennie ktg i liczenie ruchów :)

Wszystkim życzę zdrowych spokojnych świat, bez dolegliwości . Nie przejedzcie się mamuśki :)

Galanea naklejka się super prezentuje!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 11:29

weronikabp, Galanea, Limerikowo, Tusia84, monalisa, evas lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia i co powiedzieli w szpitalu?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych spokojnych mamusie! Oby wszystkie dotrwaly do terminow porodow i aby one same przeszly bezproblemowo i po naszej mysli! Buziaki

weronikabp, Mucha, Galanea, Limerikowo, Tusia84, monalisa, evas lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również składam Wam Najlepsze życzenia, żeby te kilka dni były bardzo rodzinne, pełne uśmiechu i fajnych spotkań z rodziną :) a Pan Jezus Zmartwychwstały niech dodaje nam sił każdego dnia!
    Stukacie się jajkami w domach? ;) my tak, wygrywa ten kto pierwszy stłucze skorupkę przeciwnika :)

vikus001, Mucha, Niesforna, Galanea, Limerikowo, Tusia84, monalisa, evas lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wam wszystkim wesołych i spokojnych świąt. Ja wczoraj mocno zabiegana byłam. Dzisaj powtórka z rozrywki. Mąż maluje pokój a ja szukam butów na komunię. Ja wrócę do domu to mu pomogę. Mam nadzieję że wszystko pójdzie po naszej myśli skończymy już remont.

vikus001, Mucha, weronikabp, Galanea, Limerikowo, Tusia84, monalisa, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam pewien artykuł o porodzie. No nie powiem wam jak się skończył bo znowu będziecie się denerwować. W każdym razie zastanowiło mnie to po co wstrzymywac rozpoczęty poród w 35 tc skoro dzidzius chce sam wyjść. Nie rozumiem takich praktyk. Ja wiem ze on gotowy na tip top jest w 37 tc ale zatrzymanie go mimo wszystko wydaje mi się grozniejsze niz wypuszczenie go. Ech... tez życzę wszystkim Wesołych Świąt Alleluja;)

monalisa lubi tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co ślepo ufać lekarzom bo każdy mówi co innego :) i niestety coraz bardziej się przekonuje ze swoją wiedzę trzeba mieć choćby po to by podyskutować :)

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    ALe miałam dziś ciężką noc, wczoraj stałam całym dzień w kuchni a wieczorem już sie ruszyć nie mogłam. Dojście do łazienki graniczyło z cudem. Koszmar. Dzis troszke lepiej, ale wczoraj wszystko zrobiłam a dziś mogę odpoczywać. Spakowałam mojego dzieciora i mąż zabrał go do dziadków, i panowie sprzątaja teraz samochód a ja leże :)

Też moje Drogie życzę Wam Wesołych Świąt :)

Miłego dnia :)

Mucha, weronikabp, Galanea, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc tak ta taśma jest w lewym rórnym rogu macicy i narazie nie przeszkadza dziecku,Pani ordynator mówiła że mieli juz takie przypadki i nic zlego sie nie stalo dziecku :) wiec jestem dobrej myśli ale trzeba to obserwowac.

alexast, Mucha, excella, weronikabp, Galanea, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ja również życzę Wam wszystkiego dobrego, żeby te Święta były pełne radości i spokoju.
    Wesołego Jajka, no i oczywiście mokrego dyngusa! :-)

Mucha, weronikabp, alexast, Galanea, Limerikowo, Tusia84, sunset, monalisa, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i spokojnych świąt dziewczyny

Mucha, weronikabp, alexast, Galanea, Limerikowo, Tusia84, monalisa, evas lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nudzę sie bez tego Mojego syna hehe ale.jak tylko zjawi sie w domu to pewnie wpadnie mi jakaś robota w ręce ehh :)

• azi Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i spokojnych Świąt Kochane:) oszczędzajcie się i objadajcie:)

Mucha, weronikabp, alexast, Galanea, Limerikowo, Tusia84, Agusia2312, monalisa, evas lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyn!
    Wielkanoc bez stukania sie jajkami?! To nie Wielkanoc! Tata zawsze dawał mi wygrywać.:D No i w Lany Poniedziałek obowiązkowo chowamy prezenty (zazwyczaj jakąś czekoladę). ^^

Wszystkiego najlepszego, spokoju, miłości i szczęścia. To cudowne, że możemy spotkać się z najbliższymi przy wspólnym stole. :) Kocham ten bałagan i harmider.

Idę piec torty bezowe, bo u nas tyle piplów, że jeden nie wystarczy. :D

Mucha, weronikabp, alexast, Galanea, Limerikowo, Tusia84, sunset, Agusia2312, monalisa, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W chwili przerwy :)
    Michaś śpi a ja zrobiłam sobie przerwę bo od rana sprzątałam. Teraz przygotowałam barwniki do jaj ale czekam aż jaja załapią temp pokojową bo jak będę gotować to popękają... mam nadzieję, że wyrobimy się na święcenie :)
    zawsze maluję jajka woskiem, ale już dzisiaj nie mam siły, zbyt się zmęczyłam sprzątając... ale z eektów jestem zadowolona :)
    A najbardziej jestem zadowolona, że z rana obcięłam Michasiowi włoski. Tak spokojnie siedział i cierpliwie jak nigdy :) chyba z godzinę go tak ciachałam :) i nawet super wyszło :)
    A jak tam u Was dziewczyny - koszyczki już poświęcone? :)
    u nas taka śliczna pogoda, cieplutko, 24stopnie :) nawet zdążyłam na chwilę na plac zabaw się wybrać z synkiem :) krótko to krótko ale zawsze coś :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Życzę wszystkim smacznych i rodzinnych Świąt:) Ja jak zawsze zajęłam się słodką częścią potraw, więc zrobiłam tak: babkę pomarańczową, babkę maślaną z polewą czekoladową, drożdżówkę, sernik na zimno i mój pierwszy w życiu tort- czekoladowo- miętowy:) Teraz odpoczywam, bo troszkę brzuszek twardnieje.
    Co do łożyska to ja w 30 tyg miałam II stopień.
    Mnie też mąż denerwuje ostatnio, ciągle przez niego chodzę przybita- bez przerwy chodzi i się wścieka o wszystko i się wydziera. Mam już tego dość. Wcale nie cieszę się na te Święta.
    Monika, mój Kacperek za żadne skarby nie daje sobie włosków obciąć- próbowałam sama- krzyk, byliśmy u fryzjera- histeria, i tym sposobem nie ma obciętych:) Spróbuję znowu za parę miesięcy, może się przełamie:)

weronikabp, Galanea, Mucha, Limerikowo, Tusia84, MonikaS, monalisa, evas lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza na tym forum normalnie az nie wierze:)))) jak mijaja wam te swieta???ja jakos bez humoru po dosc dlugim spacerku z psem padam juz bo chyba za daleko sie wybralismy....

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dziewczyny! Ja również życzę Wam zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt. Już niedługo po nich na świecie pojawią się nasze zajączki ;)

Jeśli chodzi o wielkanocne tradycje, to oczywiście, że stukamy się jajkami! Tylko tata się wycwanił i całą dłonią zakrywa jajko, odsłaniając tylko czubek :P

U mnie w piekarniku 2 angielskie bakewell tarts. Jak któraś próbowała, to wiecie, co to za słodkie cholerstwo :P

vikus001, weronikabp, Mucha, Limerikowo, Tusia84, Agusia2312, monalisa, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ