X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, te pampery rozmiar 1 sa konieczne? Nie moga byc 2 pd razu? Bo jak patrzylam na przedzial kg to jest tylko 1 kg roznicy,a nie wiem jaki Franito sie urodzi gruuuuuby ;P
    Mamuski mowcie,co wiecie, jak konieczne,dokupie :) jak nie,bede brac same 2 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 19:28

• nutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą dziewczyny na fb mi napisały, że jak się przyłoży 1i2 z pampersa to nie ma różnicy...;/ No i teraz nie wiem. Myślę, że mimo to jedną paczkę 1 kupię do szpitala, choćby z tego względu, ze mają wycięcie na pępek. A do domu kupię 2 ale już Dada. Jak będą za duże to zawsze można dokupić jeszcze 1 a 2 poczekają.:)

NataliaK lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Słuchajcie, jakbyście gdzieś natrafiły na jakąś promocje Pampersów 1 to dajcie znać, bo chcę już kupić;)
    Ostatnio w Rossmannie były po 20 zł, normalnie chyba kosztują 25...

NataliaK wrote:
    A wlasnie, te pampery rozmiar 1 sa konieczne? Nie moga byc 2 pd razu? Bo jak patrzylam na przedzial kg to jest tylko 1 kg roznicy,a nie wiem jaki Franito sie urodzi gruuuuuby ;P
    Ja kupiłam 2 paczki ze względu na to, że mają wycięcie na pępek właśnie. Wiem, że zawsze można zawinąć pieluszkę, ale z takim wycięciem na pewno będzie mi łatwiej na początku.
    A to i tak są małe paczki - po 43 szt, i do 5 kg, więc myślę, że aż taki wielki ten mój Jaś się nie urodzi i je zużyję :)

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za ile sztuk?

Niesforna lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Natalia ja mam i jedynki i dwójki, jedynek mam pewnie za dużo, ale to nic jak zostaną to się sprzeda i już, kupilsmy za dobrą cenę, więc na allegro pójdą.
    Nie wiemy kiedy urodzimy i jakie będą dzieci, więc pewnie dobrze mieć jedyneczki. :)

• sunset Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak - 1 chyba wychodzą taniej od 2 (jest ich chyba więcej w paczce, ale już teraz na 100% pewności nie mam), ja przy córce 1 nie kupowałam tylko od razu 2, a wycięcie na pępek to jak dla mnie nie priorytet, zawsze można zawinąć pieluszkę - tak nas uczyli wtedy na szkole rodzenia :)
    Natalia - jak Franek zapowiada Ci się w normie czy też powyżej średniej, to nie ma co się bawić z jedynkami.

I najważniejsze - Topa, Martynika - mocno ściskamy kciuki za WAS!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 19:43

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to jeśli mamy w 1 wycięcie na pępek to warto zainwestować chociaż w paczkę większa, bo idąc sposobem zawijania może od razu wróćmy do tetry- no co? w końcu ją też można zawijać :D myślałam że w dwójce też jest dziuła :P
    nie widziałam różnicy w cenie a jest więcej 1 w paczce, ale tak jak pisałam ja kupuje w selgrosie, tam jest mega tanio i mega wybór, może w innych sklepach faktycznie jest wyższa cena.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a ile kosztuja w selgrosie i za ile sztuk?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw mnie postraszyli,że minimum 2h czekania,mąż poleciał po kanapki,a tu mnie wołają już:).Tylko warunki polowe,bo przebudowa jest.A ciśnienie w normie :).Nie ogarniam.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawolali Ci pewnie na zmierzenie cisnienia i ktg i teraz Ci kaza do lekarza czekac...ciekawe, ze Ci teraz wyszlo w normie cisnienie. A moze juz widzial Cie lekarz?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka juz teraz nie pamietam, pisalam ostatnio ze jak ktos ma dostep do selgrosa to sa fajne promo i podalam cene. Ale juz teraz nie pamietam jaka byla :p przelec sobie wstecz:D hyhyhy
    Jak ktoras z Wawy chce to moge pozyczyc do selgrosa na przylesiu :) bo akurat do tego selgrosa mam :P

• Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karte do selgrosa ale nie wiedzialam nawet, ze to tylko do wybranego jest przypisane...nawet mam do tego co Ty :)
    Mysle, ze nie znajde tego wpisu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:46

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja mam selgrosa pod nosem jak bede to sprawdze i dam Ci znac. Ale ceny sa naprawde ok, porownywalam sobie to jest spora przebitka. Jak jest jakies promo to juz w ogole bajucha :P

Haha Muszka zaraz sie okaze ze mieszkamy kolo siebie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:49

Mucha lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka masz rację. Przepraszam. To AISAK ma piękniuchny brzuszek, chociaz pewnie Twój też niczego sobie.;)

My kupiliśmy jedną paczkę 1, bo niby małe dziecko więc głównie dlatego. Potem przejdziemy od razu na 2. No i 1 mają wycięcie na pępek ale z drugiej strony na szkole rodzenia pokazywali jak zawijać oraz jak mocno zapinać pieluszkę, żeby nie było za luźno.

Martynika wiem, tylko szukając na siłę przyczyny doczytałam się o CMV po prostu. Jestem jednak dobrej myśli. Trzymam kciuki, dobrze, że ciśnienie masz w normie. Może musisz widzieć szpital żeby ciśnienie spadło?:P

Topa dacie radę! Wszystkie was tu dopingujemy. :)

Wyprasowałam pieluchy tetrowe. Dobrze, że mąż wrócił to poprasował te flanelowe. Kocyki też prasować? czy to już przesada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:50

nutka lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ale za ile sztuk?
    Jedynki widziałam tylko w paczkach po 43 szt. I takie kupiłam.
    Nie widziałam nigdzie większych opakowań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:50

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropa 3 mam mocno kciuki za Was.

Martynika dobrze ze ciśnienie w normie. Czekamy na interpretacje lekarza.

Karolina czyli dobre wieści . Ja bym nie wytrzymała bez usg.

Co do pampersów 1 mam zielone 1 op do szpitala i 1op tych białych do domu.
    ja kupowałam w rosmanie po promocjach zielone 19zl normalnie 22-43szt., 1op białe 35-39zl normalnie 53chyba-78szt.

A teraz relacja z wizyty. Szyjka dluuuuga, zamknięta. Lekarz powiedział ze tylko pozazdrościć.
    Mala nietoperzuje sobie wiec jestem szczęśliwa.
    Wazy 2137g, mlodsza dalej o nie caly tydzien.
    Przeplywy w glowce , pepowinie super.
    Serduszko puka 143. Zdrowiutkie.
    Wody, łożysko oki.
    Dostałam żelazo na spadek hemoglobiny Sobifor. Czy ktoras ma to?
    Jesteśmy zadowoleni z wizyty. Super pooglądać takiego dużego człowieczka.
    Do 8 maja mój gin ma wolne. 9 maja mam dzwonić do niego i pójść na ktg gdy będzie na dyżurze w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:54

Nalka, Mucha, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Judi2014, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje gratulacje AISAK!

Niesforna - są wieksze opakowania niż 43. Widziałam na 100%.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla wygody te 1 kupię. (O MATKO JAKIE TO REALNE! BĘDĘ PAMPERY KUPOWAĆ JUŻ NIEDŁUGO!:P)
    I 2 też. Jak będą za duże to poczekają. Za małe raczej nie będą.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Sa i 78 i 102. Widzialam widzialam ;) ale tylko wlasnie w jednym sklepie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Ja mam po 78 sztuk.
    1 premium sensitive.

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ