X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, te pampery rozmiar 1 sa konieczne? Nie moga byc 2 pd razu? Bo jak patrzylam na przedzial kg to jest tylko 1 kg roznicy,a nie wiem jaki Franito sie urodzi gruuuuuby ;P
    Mamuski mowcie,co wiecie, jak konieczne,dokupie :) jak nie,bede brac same 2 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 19:28

• nutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą dziewczyny na fb mi napisały, że jak się przyłoży 1i2 z pampersa to nie ma różnicy...;/ No i teraz nie wiem. Myślę, że mimo to jedną paczkę 1 kupię do szpitala, choćby z tego względu, ze mają wycięcie na pępek. A do domu kupię 2 ale już Dada. Jak będą za duże to zawsze można dokupić jeszcze 1 a 2 poczekają.:)

NataliaK lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Słuchajcie, jakbyście gdzieś natrafiły na jakąś promocje Pampersów 1 to dajcie znać, bo chcę już kupić;)
    Ostatnio w Rossmannie były po 20 zł, normalnie chyba kosztują 25...

NataliaK wrote:
    A wlasnie, te pampery rozmiar 1 sa konieczne? Nie moga byc 2 pd razu? Bo jak patrzylam na przedzial kg to jest tylko 1 kg roznicy,a nie wiem jaki Franito sie urodzi gruuuuuby ;P
    Ja kupiłam 2 paczki ze względu na to, że mają wycięcie na pępek właśnie. Wiem, że zawsze można zawinąć pieluszkę, ale z takim wycięciem na pewno będzie mi łatwiej na początku.
    A to i tak są małe paczki - po 43 szt, i do 5 kg, więc myślę, że aż taki wielki ten mój Jaś się nie urodzi i je zużyję :)

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za ile sztuk?

Niesforna lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Natalia ja mam i jedynki i dwójki, jedynek mam pewnie za dużo, ale to nic jak zostaną to się sprzeda i już, kupilsmy za dobrą cenę, więc na allegro pójdą.
    Nie wiemy kiedy urodzimy i jakie będą dzieci, więc pewnie dobrze mieć jedyneczki. :)

• sunset Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak - 1 chyba wychodzą taniej od 2 (jest ich chyba więcej w paczce, ale już teraz na 100% pewności nie mam), ja przy córce 1 nie kupowałam tylko od razu 2, a wycięcie na pępek to jak dla mnie nie priorytet, zawsze można zawinąć pieluszkę - tak nas uczyli wtedy na szkole rodzenia :)
    Natalia - jak Franek zapowiada Ci się w normie czy też powyżej średniej, to nie ma co się bawić z jedynkami.

I najważniejsze - Topa, Martynika - mocno ściskamy kciuki za WAS!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 19:43

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to jeśli mamy w 1 wycięcie na pępek to warto zainwestować chociaż w paczkę większa, bo idąc sposobem zawijania może od razu wróćmy do tetry- no co? w końcu ją też można zawijać :D myślałam że w dwójce też jest dziuła :P
    nie widziałam różnicy w cenie a jest więcej 1 w paczce, ale tak jak pisałam ja kupuje w selgrosie, tam jest mega tanio i mega wybór, może w innych sklepach faktycznie jest wyższa cena.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a ile kosztuja w selgrosie i za ile sztuk?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw mnie postraszyli,że minimum 2h czekania,mąż poleciał po kanapki,a tu mnie wołają już:).Tylko warunki polowe,bo przebudowa jest.A ciśnienie w normie :).Nie ogarniam.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawolali Ci pewnie na zmierzenie cisnienia i ktg i teraz Ci kaza do lekarza czekac...ciekawe, ze Ci teraz wyszlo w normie cisnienie. A moze juz widzial Cie lekarz?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka juz teraz nie pamietam, pisalam ostatnio ze jak ktos ma dostep do selgrosa to sa fajne promo i podalam cene. Ale juz teraz nie pamietam jaka byla :p przelec sobie wstecz:D hyhyhy
    Jak ktoras z Wawy chce to moge pozyczyc do selgrosa na przylesiu :) bo akurat do tego selgrosa mam :P

• Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karte do selgrosa ale nie wiedzialam nawet, ze to tylko do wybranego jest przypisane...nawet mam do tego co Ty :)
    Mysle, ze nie znajde tego wpisu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:46

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja mam selgrosa pod nosem jak bede to sprawdze i dam Ci znac. Ale ceny sa naprawde ok, porownywalam sobie to jest spora przebitka. Jak jest jakies promo to juz w ogole bajucha :P

Haha Muszka zaraz sie okaze ze mieszkamy kolo siebie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:49

Mucha lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka masz rację. Przepraszam. To AISAK ma piękniuchny brzuszek, chociaz pewnie Twój też niczego sobie.;)

My kupiliśmy jedną paczkę 1, bo niby małe dziecko więc głównie dlatego. Potem przejdziemy od razu na 2. No i 1 mają wycięcie na pępek ale z drugiej strony na szkole rodzenia pokazywali jak zawijać oraz jak mocno zapinać pieluszkę, żeby nie było za luźno.

Martynika wiem, tylko szukając na siłę przyczyny doczytałam się o CMV po prostu. Jestem jednak dobrej myśli. Trzymam kciuki, dobrze, że ciśnienie masz w normie. Może musisz widzieć szpital żeby ciśnienie spadło?:P

Topa dacie radę! Wszystkie was tu dopingujemy. :)

Wyprasowałam pieluchy tetrowe. Dobrze, że mąż wrócił to poprasował te flanelowe. Kocyki też prasować? czy to już przesada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:50

nutka lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ale za ile sztuk?
    Jedynki widziałam tylko w paczkach po 43 szt. I takie kupiłam.
    Nie widziałam nigdzie większych opakowań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:50

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropa 3 mam mocno kciuki za Was.

Martynika dobrze ze ciśnienie w normie. Czekamy na interpretacje lekarza.

Karolina czyli dobre wieści . Ja bym nie wytrzymała bez usg.

Co do pampersów 1 mam zielone 1 op do szpitala i 1op tych białych do domu.
    ja kupowałam w rosmanie po promocjach zielone 19zl normalnie 22-43szt., 1op białe 35-39zl normalnie 53chyba-78szt.

A teraz relacja z wizyty. Szyjka dluuuuga, zamknięta. Lekarz powiedział ze tylko pozazdrościć.
    Mala nietoperzuje sobie wiec jestem szczęśliwa.
    Wazy 2137g, mlodsza dalej o nie caly tydzien.
    Przeplywy w glowce , pepowinie super.
    Serduszko puka 143. Zdrowiutkie.
    Wody, łożysko oki.
    Dostałam żelazo na spadek hemoglobiny Sobifor. Czy ktoras ma to?
    Jesteśmy zadowoleni z wizyty. Super pooglądać takiego dużego człowieczka.
    Do 8 maja mój gin ma wolne. 9 maja mam dzwonić do niego i pójść na ktg gdy będzie na dyżurze w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:54

Nalka, Mucha, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Judi2014, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje gratulacje AISAK!

Niesforna - są wieksze opakowania niż 43. Widziałam na 100%.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla wygody te 1 kupię. (O MATKO JAKIE TO REALNE! BĘDĘ PAMPERY KUPOWAĆ JUŻ NIEDŁUGO!:P)
    I 2 też. Jak będą za duże to poczekają. Za małe raczej nie będą.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Sa i 78 i 102. Widzialam widzialam ;) ale tylko wlasnie w jednym sklepie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Ja mam po 78 sztuk.
    1 premium sensitive.

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ