MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysuuuuuuuuper! ale piłeczka przyczepiona
i wcale nie taka mała już
ślicznie
co do clexane to ja jak je brałam miałam cały siny brzuchWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 13:17
weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Dziękuję dziewczynki
Clexane biorę i jeszcze ze dwa tygodnie po porodzie będę brała, a acard jeszcze z miesiąc ze względu na 3 poronienia
Kochana już bliziutko, rzut beretem)
dzisiejszy poród tej mojej koleżanki uświadomił mi, że to już tak blisko..ech..nie mogę się doczekać naszych Brzdąców!Galanea lubi tę wiadomość
-
Hej
Dziewczyny super brzuszki!
Weronika super, że z dzieckiem koleżanki wszystko ok. 35 tydzień to już taki bezpieczny, więc ja też go czekam jak zbawienia...
Ja dzisiaj jakoś słabo się czuję, jakoś mi niedobrze... No i dobija mnie już ta pochmurna pogoda, chcę słońca!
Ja w nocy też ruchów nie czuję, jak śpię. Ale wiem, że czasem maluszek "spaceruje" sobie nocami, bo mąż mi mówił
Ale jak wstaję do wc, to mój mały od razu się budzi, da mamusi kilka kopnikaów i dalej idzie spaćweronikabp, Galanea, monaaa, evas lubią tę wiadomość
-
Mucha Ty laseczko:-) słodki ten Twój brzuszek, taki inny- piłeczka, a nie to co u mnie- wielki brzucholek ze ledwo się przez drzwi przeciskam;-)
A tak w ogóle to przeczyscilo mnie dziś i ja- pierwszy obzartuch w okolicy, straciłam apetyt i nic nie mogę jeść, nawet nie zaglądam do kuchni bo bym pawia puściła. Pewnie się czymś znów zatrulam. .. niedobrze mi. Właśnie wzięłam prysznic, myślałam że poczuje się lepiej ale nic z tego.Mucha lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:dzisiejszy poród tej mojej koleżanki uświadomił mi, że to już tak blisko..ech..nie mogę się doczekać naszych Brzdąców!
Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Weronika ja czekam jak na szpilkach...zastrzyki to akurat mi zupełnie nie przeszkadzają, przyzwyczaiłam się.
Natalia ja chyba już do wprawy doszłam przez całą ciążę, ale różnie bywa...zależy jak trafię bo czasem nic nie czuję, a czasem czuję i robi się siniol
Galanea obstawiam, że jeszcze mi ta piłeczka się zmieni w niezłą piłę i nie będzie tak zgrabniutko, ale tak naprawdę to brzuszek mi urósł przez dwa, może trzy ostatnie tygodnie.weronikabp, sunset, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiesforna wrote:Ja wczoraj do męża mówię, że za miesiąc już mi pessar zdejmują i Jaś od razu może być z nami. To takie przerażenie w oczach miał, że to już tak lada chwila!
-
Dziewczyny śliczne brzuszki. Mój wywaliło tak konkretnie dopiero niedawno - całe 102cm - oby to był znak, że mała się wzięła za gromadzenie tłuszczyku i wzrost
Przy okazji mam pytanko, niektóre z Was kupowały te koszule
http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Koszula-ciazowa-do-porodu-do-karmienia-na-ramiaczkach-S/144
Jak one wychodzą rozmiarowo? Trzeba zamawiać większą czy rozmiar noszony przed ciążą jest ok? Są poszerzane na brzuchu?
Chciałam sobie zamówić, ale zmusiłyście mnie do pomyślenia nad rozmiarem ostatnimi rozmowami na ten temat.
Macie już wszystkie wybrane imiona? My mieliśmy ale już nie mamy, straciliśmy przekonanie. Mówię mężowi, że tym razem może być tak, że po porodzie jeszcze będziemy myśleć. Jakoś nie wskoczyło mi żadne imię, które poczułabym, że to właśnie to. Przy Hani było zupełnie inaczej, jak tylko dowiedzieliśmy się,że będzie dziewczynka to szybko poszło z wyborem.
Nalka - jak Wasze pertraktacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 13:39
Mucha lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Zajrzałam do Was by zobaczyć co z Topą bo widziałam że w szpitalu
Topa trzymam kciuki by mały został jak najdłużej
Widziałam, że macie bóle miesiączkowe od jakiegoś czasu i mam pytanie, pamiętacie w którym tygodniu się zaczęły bo mnie budzą w nocy od kilku dni i boję się czy to nie za wcześnie. Mała niby o tydzień większa ale i tak do porodu jeszcze daleko?
Czy te bóle mogą być zwiastunem wcześniejszego porodu? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Wiem, właśnie najgorsze to że moja lekarka do 5-tego na urlopie więc nie mam za bardzo jak, no ale mam nadzieję, że do 6 zleci bez żadnych niespodzianek
)
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
sunset wrote:Dziewczyny śliczne brzuszki. Mój wywaliło tak konkretnie dopiero niedawno - całe 102cm - oby to był znak, że mała się wzięła za gromadzenie tłuszczyku i wzrost
Przy okazji mam pytanko, niektóre z Was kupowały te koszule
http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Koszula-ciazowa-do-porodu-do-karmienia-na-ramiaczkach-S/144
Jak one wychodzą rozmiarowo? Trzeba zamawiać większą czy rozmiar noszony przed ciążą jest ok? Są poszerzane na brzuchu?
Chciałam sobie zamówić, ale zmusiłyście mnie do pomyślenia nad rozmiarem ostatnimi rozmowami na ten temat.
Macie już wszystkie wybrane imiona? My mieliśmy ale już nie mamy, straciliśmy przekonanie. Mówię mężowi, że tym razem może być tak, że po porodzie jeszcze będziemy myśleć. Jakoś nie wskoczyło mi żadne imię, które poczułabym, że to właśnie to. Przy Hani było zupełnie inaczej, jak tylko dowiedzieliśmy się,że będzie dziewczynka to szybko poszło z wyborem.
Nalka - jak Wasze pertraktacje?
O a ja szukałam koszul na ramiączkach, bo 3 już mam z krótkim rękawem. no i jeszcze cienki szlafrok, a w domu przerzucam się na gatki i koszulkę! -
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Hej dziewczyny
Zajrzałam do Was by zobaczyć co z Topą bo widziałam że w szpitalu
Topa trzymam kciuki by mały został jak najdłużej
Widziałam, że macie bóle miesiączkowe od jakiegoś czasu i mam pytanie, pamiętacie w którym tygodniu się zaczęły bo mnie budzą w nocy od kilku dni i boję się czy to nie za wcześnie. Mała niby o tydzień większa ale i tak do porodu jeszcze daleko?
Czy te bóle mogą być zwiastunem wcześniejszego porodu?
Ja mam juz od pewnego czasu takie cudenka,ale tak samo mialam tez na poczatku i wtedy lekarz diagnozowal to jako rozciagajaca macica. Jutro mam wizyte u ginka wiec sie dowiem wiecej na ten temat,niewykluczone rowniez ktg. Dziwne ze te bole az Cie budza,jak sie niepokoisz to nie czekaj do 6 maja...weronikabp, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Na IP nie chce jechać bo zdarzają się tylko w nocy, wczoraj i dziś już nie miałam, a jak pojadę na IP to mnie zostawią w szpitalu. Dzwoniłam do innego gina ale powiedział, że skoro nie zna historii ciąży to on nic nie pomoże i tez każe jechać na IP. Stwierdziłam że jak się jeszcze powtórzą albo się pojawią więcej niż raz na dobę to podjadę, a tak niestety wolę się trzymać z dala od szpitali, bo inaczej przeleżałabym tam weekend majowy a w tym rocznicę ślubu:(
Chciałam się głównie dopytać czy to normalne na wcześniejszym etapie bo tez słyszałam że dopiero po 32 lub 34 tyg, choć np sąsiadka mówiła, że miała już 2 m-ce przed porodemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:35
-
Paula_29 wrote:Chciałam się głównie dopytać czy to normalne na wcześniejszym etapie bo tez słyszałam że dopiero po 32 lub 34 tyg, choć np sąsiadka mówiła, że miała już 2 m-ce przed porodem
Mnie pobolewało wcześniej też tam na dole, ale to był trochę inny ból niż miesiączkowy. I nigdy - nawet teraz - nie były tak mocne żeby mnie budzić w nocy. Więc ja na Twoim miejscu bym pojechała na IP, skoro bóle są aż takie, że Cię budzą - jak się okaże, że to nic strasznego, a mimo to zechcą Cię zostawić, to zawsze możesz odmówić.weronikabp lubi tę wiadomość