X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    :) tylko zdjęcie jest domowe po kąpieli ;)
    2444646ea3ad3fc8m.jpg
    suuuuuuuuper! ale piłeczka przyczepiona :) i wcale nie taka mała już :) ślicznie :D

co do clexane to ja jak je brałam miałam cały siny brzuch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 13:17

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Mucha, kolejna laseczka z przyklejoną piłeczką. Super :)

Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki :)

Clexane biorę i jeszcze ze dwa tygodnie po porodzie będę brała, a acard jeszcze z miesiąc ze względu na 3 poronienia :(

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Dziękuję dziewczynki :)

Clexane biorę i jeszcze ze dwa tygodnie po porodzie będę brała, a acard jeszcze z miesiąc ze względu na 3 poronienia :(

Kochana już bliziutko, rzut beretem :))

dzisiejszy poród tej mojej koleżanki uświadomił mi, że to już tak blisko..ech..nie mogę się doczekać naszych Brzdąców!

Galanea lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny super brzuszki!
    Weronika super, że z dzieckiem koleżanki wszystko ok. 35 tydzień to już taki bezpieczny, więc ja też go czekam jak zbawienia...

Ja dzisiaj jakoś słabo się czuję, jakoś mi niedobrze... No i dobija mnie już ta pochmurna pogoda, chcę słońca!

Ja w nocy też ruchów nie czuję, jak śpię. Ale wiem, że czasem maluszek "spaceruje" sobie nocami, bo mąż mi mówił :)
    Ale jak wstaję do wc, to mój mały od razu się budzi, da mamusi kilka kopnikaów i dalej idzie spać :)

weronikabp, Galanea, monaaa, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha Ty laseczko:-) słodki ten Twój brzuszek, taki inny- piłeczka, a nie to co u mnie- wielki brzucholek ze ledwo się przez drzwi przeciskam;-)

A tak w ogóle to przeczyscilo mnie dziś i ja- pierwszy obzartuch w okolicy, straciłam apetyt i nic nie mogę jeść, nawet nie zaglądam do kuchni bo bym pawia puściła. Pewnie się czymś znów zatrulam. .. niedobrze mi. Właśnie wzięłam prysznic, myślałam że poczuje się lepiej ale nic z tego.

Mucha lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    dzisiejszy poród tej mojej koleżanki uświadomił mi, że to już tak blisko..ech..nie mogę się doczekać naszych Brzdąców!
    Ja wczoraj do męża mówię, że za miesiąc już mi pessar zdejmują i Jaś od razu może być z nami. To takie przerażenie w oczach miał, że to już tak lada chwila!

Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, teraz to już wszystko może się zdarzyć. Dzisiaj i mi i mojemu K. śnił się poród. Obudził się i powiedział, że już nie może się doczekać :)

weronikabp, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja czekam jak na szpilkach...zastrzyki to akurat mi zupełnie nie przeszkadzają, przyzwyczaiłam się.

Natalia ja chyba już do wprawy doszłam przez całą ciążę, ale różnie bywa...zależy jak trafię bo czasem nic nie czuję, a czasem czuję i robi się siniol :)

Galanea obstawiam, że jeszcze mi ta piłeczka się zmieni w niezłą piłę i nie będzie tak zgrabniutko, ale tak naprawdę to brzuszek mi urósł przez dwa, może trzy ostatnie tygodnie.

weronikabp, sunset, Galanea, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Ja wczoraj do męża mówię, że za miesiąc już mi pessar zdejmują i Jaś od razu może być z nami. To takie przerażenie w oczach miał, że to już tak lada chwila!
    No dokładnie kochana, dzwonię do Męża i mówię że Ona już urodziła a Jego zatkało w słuchawce, bo wie że razem przechodzimy tę ciążę, ciągle na skypie itd, także dreszczyk jest. :)

• sunset Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuszki. Mój wywaliło tak konkretnie dopiero niedawno - całe 102cm - oby to był znak, że mała się wzięła za gromadzenie tłuszczyku i wzrost :)

Przy okazji mam pytanko, niektóre z Was kupowały te koszule
    http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Koszula-ciazowa-do-porodu-do-karmienia-na-ramiaczkach-S/144
    Jak one wychodzą rozmiarowo? Trzeba zamawiać większą czy rozmiar noszony przed ciążą jest ok? Są poszerzane na brzuchu?
    Chciałam sobie zamówić, ale zmusiłyście mnie do pomyślenia nad rozmiarem ostatnimi rozmowami na ten temat.

Macie już wszystkie wybrane imiona? My mieliśmy ale już nie mamy, straciliśmy przekonanie. Mówię mężowi, że tym razem może być tak, że po porodzie jeszcze będziemy myśleć. Jakoś nie wskoczyło mi żadne imię, które poczułabym, że to właśnie to. Przy Hani było zupełnie inaczej, jak tylko dowiedzieliśmy się,że będzie dziewczynka to szybko poszło z wyborem.
    Nalka - jak Wasze pertraktacje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 13:39

Mucha lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi oczywiście polubiłam Twój komentarz do zdjęcia, a nie to, że się źle czujesz, bo tego nie lubię bardzo!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Zajrzałam do Was by zobaczyć co z Topą bo widziałam że w szpitalu
    Topa trzymam kciuki by mały został jak najdłużej
    Widziałam, że macie bóle miesiączkowe od jakiegoś czasu i mam pytanie, pamiętacie w którym tygodniu się zaczęły bo mnie budzą w nocy od kilku dni i boję się czy to nie za wcześnie. Mała niby o tydzień większa ale i tak do porodu jeszcze daleko?
    Czy te bóle mogą być zwiastunem wcześniejszego porodu?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja mam od paru dni, w książce czytałam, ze powinny się pojawić po 32 tc, powoli, krótko trwałe, ale najlepiej zapytaj swojego lekarza kochana.

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, właśnie najgorsze to że moja lekarka do 5-tego na urlopie więc nie mam za bardzo jak, no ale mam nadzieję, że do 6 zleci bez żadnych niespodzianek

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Wiem, właśnie najgorsze to że moja lekarka do 5-tego na urlopie więc nie mam za bardzo jak, no ale mam nadzieję, że do 6 zleci bez żadnych niespodzianek
    Ja bym nie czekała do 6 go gdyby coś mnie niepokoiło kochana, zawsze możesz na IP jechać :))

Paula_29 lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Dziewczyny śliczne brzuszki. Mój wywaliło tak konkretnie dopiero niedawno - całe 102cm - oby to był znak, że mała się wzięła za gromadzenie tłuszczyku i wzrost :)

Przy okazji mam pytanko, niektóre z Was kupowały te koszule
    http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Koszula-ciazowa-do-porodu-do-karmienia-na-ramiaczkach-S/144
    Jak one wychodzą rozmiarowo? Trzeba zamawiać większą czy rozmiar noszony przed ciążą jest ok? Są poszerzane na brzuchu?
    Chciałam sobie zamówić, ale zmusiłyście mnie do pomyślenia nad rozmiarem ostatnimi rozmowami na ten temat.

Macie już wszystkie wybrane imiona? My mieliśmy ale już nie mamy, straciliśmy przekonanie. Mówię mężowi, że tym razem może być tak, że po porodzie jeszcze będziemy myśleć. Jakoś nie wskoczyło mi żadne imię, które poczułabym, że to właśnie to. Przy Hani było zupełnie inaczej, jak tylko dowiedzieliśmy się,że będzie dziewczynka to szybko poszło z wyborem.
    Nalka - jak Wasze pertraktacje?

O a ja szukałam koszul na ramiączkach, bo 3 już mam z krótkim rękawem. no i jeszcze cienki szlafrok, a w domu przerzucam się na gatki i koszulkę!

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny
    Zajrzałam do Was by zobaczyć co z Topą bo widziałam że w szpitalu
    Topa trzymam kciuki by mały został jak najdłużej
    Widziałam, że macie bóle miesiączkowe od jakiegoś czasu i mam pytanie, pamiętacie w którym tygodniu się zaczęły bo mnie budzą w nocy od kilku dni i boję się czy to nie za wcześnie. Mała niby o tydzień większa ale i tak do porodu jeszcze daleko?
    Czy te bóle mogą być zwiastunem wcześniejszego porodu?

Ja mam juz od pewnego czasu takie cudenka,ale tak samo mialam tez na poczatku i wtedy lekarz diagnozowal to jako rozciagajaca macica. Jutro mam wizyte u ginka wiec sie dowiem wiecej na ten temat,niewykluczone rowniez ktg. Dziwne ze te bole az Cie budza,jak sie niepokoisz to nie czekaj do 6 maja... :)

weronikabp, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na IP nie chce jechać bo zdarzają się tylko w nocy, wczoraj i dziś już nie miałam, a jak pojadę na IP to mnie zostawią w szpitalu. Dzwoniłam do innego gina ale powiedział, że skoro nie zna historii ciąży to on nic nie pomoże i tez każe jechać na IP. Stwierdziłam że jak się jeszcze powtórzą albo się pojawią więcej niż raz na dobę to podjadę, a tak niestety wolę się trzymać z dala od szpitali, bo inaczej przeleżałabym tam weekend majowy a w tym rocznicę ślubu:(

Chciałam się głównie dopytać czy to normalne na wcześniejszym etapie bo tez słyszałam że dopiero po 32 lub 34 tyg, choć np sąsiadka mówiła, że miała już 2 m-ce przed porodem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 14:35

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Chciałam się głównie dopytać czy to normalne na wcześniejszym etapie bo tez słyszałam że dopiero po 32 lub 34 tyg, choć np sąsiadka mówiła, że miała już 2 m-ce przed porodem
    No właśnie - dwa miesiące przed porodem, czyli około 32 tygodnia :)

Mnie pobolewało wcześniej też tam na dole, ale to był trochę inny ból niż miesiączkowy. I nigdy - nawet teraz - nie były tak mocne żeby mnie budzić w nocy. Więc ja na Twoim miejscu bym pojechała na IP, skoro bóle są aż takie, że Cię budzą - jak się okaże, że to nic strasznego, a mimo to zechcą Cię zostawić, to zawsze możesz odmówić.

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ