X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze :)

Natalia kiedys tam mieszkalam (wynajmowalam), a teraz juz po drugiej stronie Wisly ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prasować te koce czy nie?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak super ze wszystko oki ;-)

Nalka, chyba przesady co nie? Tzn jak tam chcesz :)

Nalka lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie prasowalam kocykow. Chyba ze masz gniecace to myślę ze wtedy wręcz trzeba.

Ah taka spokojna juz jestem po tej wizycie. A i w ciągu 3 tyg +2kg. Tak wiec waga wskazuje 68kg,przy wyjściowym 61. Grunt ze większość to brzusio:) tak trzeba sobie tlumaczyc:)

Nalka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja prasowalam tylko ubranka i pieluchy, a ani kocow, recznikow juz nie:-)

Nalka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nalka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:

Nalka, chyba przesady co nie? Tzn jak tam chcesz :)

uff, no już się bałam, że będę musiała przesadzać. Nienawidzę prasować!

NataliaK lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze co do firmy Pampers- nie kupujcie chusteczek od nich, bo skład jest beznadziejny.:)
    Ja na podstawie składów zdecydowałam się na takie z reala(Real quality), podobno najlepszy skład, najzdrowszy, najmniej uczulający.

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy tez Was smerają rączkami tak bardzo bardzo nisko?

Galanea lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika bardzo czesto tak mam:-) maz sie smieje, ze maluch chce sie wydrapac jak maly wampirek hehe;)

weronikabp lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja mam tak czesto mam wrazenie czasami ze ta łapka wyleci na zewnatrz :D

• Galanea Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny czy Wasze maluchy tez Was smerają rączkami tak bardzo bardzo nisko?

Niestety tak, nieprzyjemne to jest ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić że od dziś mam wózek w domu ! Przyszedł, już go złożyliśmy - ale jestem happy !

Franek dziś strasznie daje mi popalić, kręci się jak szalony :) Jutro mam wizytę i wieeeelkiego stresa :/

Nalka ja prasowałam wszystko prócz właśnie koców i ręczników ;)

Galanea, weronikabp, Judi2014, Limerikowo, Tusia84, sunset lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Niestety tak, nieprzyjemne to jest ;)
    Tak, cieszę się, że ją czuję i to bardzo ale fakt to nie jest zbyt przyjemne :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK ja piłam SorbiFer durules jeżeli to o to chodziło :) bardzo dobrze mój organizm go tolerował. Teraz mam znowu tardyFeron, z tym gorzej tzn organizm gorzej go znosi, ale da się żyć. Za to dzięki tym lekom podbiłam swoje wyniki bo były naprawdę Fatalne :)

ja jeszcze pieluszek nie mam.
    mam wyrzuty sumienia bo na synka nakrzyczałam :( co prawda zasłużył, ale zawsze mi się serce kraje jak muszę go ukarać :(

byłam u okulisty i okazało się, że mam tzw męty ciała szklistego. Ponoć nic szkodliwego tzn biedy nie ma i rodzić można :)

na m dalej zagniewana i ten teraz siedzi ze słuchawkami przy laptopie i co chwilę mi tu zerka jak moje samopoczucie...
    idę buziaka dam synkowi - śpi smacznie :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, może Franek już się szykuje do wyjścia? :)

A ja trochę martwię się tym, że wszyscy są święcie przekonani, że ja nie urodzę przed terminem. Moja gin kazała mi przyjść na nast. wizytę w 36tc, a moja położna powiedziała, że dopiero po 35tc przyniesie mi plan porodu. Jakoś tak optymistycznie to wszystko brzmi i chciałabym, żeby tak było, ale stresuję się jak wiem, że nie jestem w pełni przygotowana :/
    W środę mam jedynie usg szyjki, pewnie to będzie kluczowa sprawa, jak się dowiem czy się dobrze trzyma.

Paula222, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, tak zmieniając temat, że my to możemy mieć humorki itd. no bo hormony i wiadomo: ciąża. Jednak jak wchodzę na ovu i czytam niektóre kłótnie to te kobiety naprawdę nie mają co robić. No tak na siebie naskakują, że właśnie sobie przypomniałam, dlaczego w ogóle się tam nie udzielałam. Starsze naskakują na młodsze, młodsze na starsze, blondynki na brunetki, rude na farbowane itede, itepe. Jak w takiej nerwówce zajść w ciążę?

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea co wieczór liczę na to, że Franio w nocy zacznie się pchać na świat ale nic z tego nie wychodzi i już tracę nadzieję :P Ale jutro mam wizytę z USG zobaczymy co gin powie ;)
    Bo właśnie ja też miałam wciąż wrażenie że urodzę wcześniej, moja mama mówiła że tak czuje i mąż też, ale jakoś nie wydaje mi się :/

Nalka dobrze, że nie spotkałam się z taką kłótnią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 22:01

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, właściwie to Franio ma jeszcze czas :> Pewnie dobrze mu u Mamy w brzuszku.

Czuję, że mi się dno macicy podniosło. Ciężko mi się oddycha jak siedzę, brzuch mnie ciśnie, chodzę jak kaczka.
    Jeszcze niedawno położna mówiła, że brakuje mi 4 palców do max wysokości dna macicy. Tak więc czuję, że chyba już się podnosi. Jutro do mnie przychodzi położna rano, więc mi pewnie powie.

Kurczę, nagle uzmysłowiłam sobie, że niedużo czasu zostało. Muszę kupić staniki do karmienia, kocyk bawełniany, kosmetyki dla siebie do szpitala i koniecznie skończyć pranie i prasowanie. No i może faktycznie kupię też pampersy dwójki. Póki co mam 3 paczki jedynek Dada, ale tam paczka ma chyba 28 pieluch.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja dziś kupiłam biustonosz do karmienia i jestem mega zadowolona :) No Franek ma czas, ale ja za nim tak tęsknię :) A co do pieluch to mój mąż mnie wkurza, mamy jedne jedynki dada i dwie paczki dwójek , a on uważa że więcej póki co nie trzeba :/ ahh

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż Paula, najwyżej mężuś będzie latał co chwilę do sklepu :D Ja też jak widzisz na razie mam mało, ale chyba te dwójeczki dokupię.

A staniki kupiłaś w sklepie czy przez internet?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ