X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jak rozpoznać co to jest czop?
    Monalisa tylko nie rodz jeszcze i daj znać co i jak.

Tusia wszystkiego dobrego dla męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 09:58

Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie w google grafika;) Ja kiedyś sprawdzałam:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • maggda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciul niech będzie każda już pokazywała na forum swoje fotki wiec może i jak wstawię jedno, jedynie pouciekacie ze strachu :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas przyjete :)

Tusia powodzenia i dawaj znac jak duze jest malenstwo :)

Monalisa to moze lepiej do lekarza niz poloznej pojechac?

Magda dawaj :)

Kota super ze wszystko dobrze :) duze juz dzieciatko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:11

Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam w najnowszym Newsweeku z A. Mlynarska na okladce jest fajny art akurat na nasze tematy, macierzynstwo z bajerami czyli rodzenie dzis i dawniej:"Wozek z wyswietlaczem"
    pozwole sobie zacytowac bez naruszenia praw autorskich ;--))
    "Pierwsze Usg. Maly kosmita na ekranie robi wrazenie, a na widok bijacego serca nie opanowalem juz emocji. Dawniej USG rowniez bylo, ale ojciec nie wchodzil do gabinetu..
    Top 5 najchetniej kupowanych gadzetow w sklpei Swiat Dziecka:
    nr 1 to : wozek z wyswietlaczem LCD pokazujacym m.in. temp powietrza i predkosc, ladowarka do tel., swiatlami do jazdy nocnej.."
    jak maz bedzie to tez dam mu do przeczytania, nada zeby przyszly tata tez sie orientowal troche..choc moj juz sporo wie i pojecia typu "szyjka" nie sa mu wcale obce ;--))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:08

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwagga Uwaga tylko dla osób o silnych nerwach :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ad9e4939e7f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8d564c7d7dd.jpg

alexast, Mucha, MonikaS, weronikabp, Nalka, Limerikowo, excella, Martynika, nutka, Bea_tina, Galanea, sunset, Judi2014, NataliaK, Tusia84, AISAK lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super i jeszcze sesja z tatusiem :)

maggda lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) melduję, że u mnie wszystko ok.
    Komunię przeżyłam, ale odchorowałam ją wczoraj. Dzisiaj już trochę się lepiej czuję, ale nogi strasznie opuchnięte i obolałe.

weronikabp, maggda, Mucha, Nalka, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Uwagga Uwaga tylko dla osób o silnych nerwach :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ad9e4939e7f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8d564c7d7dd.jpg
    Magda wiedziałam, że z Ciebie baba z jajem :) super fotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:24

maggda lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrtynika dobrze po wizycie w szpitalu ok i czujesz się spokojniejsza. To teraz tylko odpoczywaj i regularnie sprawdzaj ciśnienie :)

Monalisa ja bym chyba też jechała do lekarza skoro to żywa krew... Aczkolwiek się nie znam, to moja pierwsza ciąża :) Ale czytałam że ten czop niektórym to nawet kilka tygodni przed porodem schodzi.

Ja też się zaraz zbieram do lekarza, dziś ortopeda i neurochirurg i zobaczymy czy mogę rodzić sn czy niestety cesarka...

Miłego dnia wszystkim, dziś w końcu ładny dzień, u mnie od rana słoneczko świeci :)

Limerikowo, Martynika, monalisa lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Martynika Ty broisz w tej ciazy jak zajac w kapuscie.. a poloz sie i lez Kochana
    Mama Twoja na pewno ma takie szpitalne specjalne pasy zebys nie uciekla z sofki i odetchnela to i cis opadnie i Dopegyt zadziala

Nalka super opisalas ten klótliwy watek na OvuF , a juz nie pytam ktory to? z ciekawosci hi hi
    wniosek: nie nada Ovufriendowac tylko od razu Bellyfriendowac i bedzie mniejszy stres ;--)))
    A jakiś taki: wiek a ciąża czy w jakim wieku ciąża. Coś w tym stylu. Młode uważają, że są gotowe, starsze uważają, że to one sa bardziej gotowe, a ja się zastanawiałam gdzie w tym wszystkim partnerzy. Chyba nie mogą decydować o tym czy chcą mieć dziecko. :P

Tusiu, sto lat dla męża. Niech się dalej dobrze chowa.:D

Monalisa ani mi się waż rodzić! matko jedyna przez was piorę te ubranka, bo chyba padnę. A jeszcze mam sesję w przyszłym tygodniu.

Limerikowo, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czop to taka galaretowata substancja cala lub kawalkach, jak podbarwiona to ja bym odpukac jechala do szpitala, cos chyba sie ruszylo Monalisa
    czyz bys miala przegonic i Majoweczki i Czerwcoweczki ;--)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:42

weronikabp, maggda, monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymam kciuki, żeby wszystko było z maleństwem ok.
    Wizytującym trzymam kciuki.

Mąż będzie na długi weekend w domu. Skończy remont i będziemy razem prać ubranka i prasować. Powiedział, że mi pomoże, tym bardziej, że widział w niedzielę, jak wyglądam po 30 min stania. Po tej całej komunii się trochę zaniepokoił. Teraz każe mi ciągle leżeć i nic nie robić. Fajnie by było, ale mieszkanie się samo nie posprząta, a jeszcze mam korki. Myślę, że to ostatni lub przedostatni tydzień :)

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzicie - ja też miałam w planach mały remont a raczej odświeżenie dużego pokoju i przedpokoju i jakoś chyba z tych planów nici... trudno - najwyżej jak już się mały urodzi i latem dopiero :) a tak mi się marzy te wytapetowanie pokoju na nowo :)marzy mi się jeszcze nowy dywan do dużego pokoju bo ten co mam jest taki, że trzeba co najmniej 2 razy dziennie odkurzać bo najmniejsze okruszki na nim widać. nie to, że jakąś pedantką jestem, ale przy małym dziecku to tych 'małych' okruchów tyle, że szok :)odpowiedni dywan kupiliśmy do małego pokoju - taki coś na wzór shaggy, długie rędzle. nic ww nim nie widać :)

alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje dodzwonić się do gina napisałam smsa na pewno odpowie zawsze oddawania. Prosto z tond jadę na IP bo czekam aż ktg mi podłączyć położna bo sa napięcia brzuszka.
    W poprzednich ciazach czop odchodził 4 tyg przed porodem ale bez "żywej krwi" Położna mówi że czasem krew się pokazuje jak naczynka pękają na szyjce.

Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Ogłaszam że mam ciążę donoszoną :) Mogę rodzić ! :D
    Dziś wizyta, niestety dopiero o 16:45 :/

maggda śliczne zdjęcia z mężem ! Właśnie, ja z moim prawie zdjęć nie mam :/ Zawsze unika aparatu...

Monalisa ojej ciekawe co z tym czopem, a myślałam że będę pierwsza :)

Zauważyłyście jakie ostatnio zaczynają tu być emocje? :)

alexast, Limerikowo, Galanea, MonikaS, weronikabp, nutka, maggda, Tusia84, monalisa, Nalka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • sunset Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja pisała Limerykowo - czop to z reguły bezbarwna galaretka, może odchodzić w całości lub po trochu nawet do miesiąca przed porodem i może być podbarwiony krwią

Mi w pierwszej ciąży odszedł w całości, poszłam rano na siku i nagle słyszę wielkie "chlup" :) mąż się akurat do pracy wybierał i siedział tam później jak na szpilkach, urodziłam na następny dzień, ale to był akurat 1 dzień przed terminem OM i dzień po terminie z USG :)

Czyli Paula i Monalisa teraz już w blokach startowych :)

Limerikowo, MonikaS, Paula222 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluję donoszonej ciąży :D

Monalisa - dobrze, że to już ten tydzień więc w razie porodu to dzidziuś i tak bezpieczny :) widocznie spieszy mu się w ramiona rodziców ;) oczywiście trzymam kciuki, żeby jednak jeszcze troszeczkę poczekał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 11:53

sunset, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ