MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Evas przyjete
Tusia powodzenia i dawaj znac jak duze jest malenstwo
Monalisa to moze lepiej do lekarza niz poloznej pojechac?
Magda dawaj
Kota super ze wszystko dobrzeduze juz dzieciatko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:11
Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość
-
Polecam w najnowszym Newsweeku z A. Mlynarska na okladce jest fajny art akurat na nasze tematy, macierzynstwo z bajerami czyli rodzenie dzis i dawniej:"Wozek z wyswietlaczem"
pozwole sobie zacytowac bez naruszenia praw autorskich ;--))
"Pierwsze Usg. Maly kosmita na ekranie robi wrazenie, a na widok bijacego serca nie opanowalem juz emocji. Dawniej USG rowniez bylo, ale ojciec nie wchodzil do gabinetu..
Top 5 najchetniej kupowanych gadzetow w sklpei Swiat Dziecka:
nr 1 to : wozek z wyswietlaczem LCD pokazujacym m.in. temp powietrza i predkosc, ladowarka do tel., swiatlami do jazdy nocnej.."
jak maz bedzie to tez dam mu do przeczytania, nada zeby przyszly tata tez sie orientowal troche..choc moj juz sporo wie i pojecia typu "szyjka" nie sa mu wcale obce ;--))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:08
weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość
-
Uwagga Uwaga tylko dla osób o silnych nerwach
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ad9e4939e7f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8d564c7d7dd.jpgalexast, Mucha, MonikaS, weronikabp, Nalka, Limerikowo, excella, Martynika, nutka, Bea_tina, Galanea, sunset, Judi2014, NataliaK, Tusia84, AISAK lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
melduję, że u mnie wszystko ok.
Komunię przeżyłam, ale odchorowałam ją wczoraj. Dzisiaj już trochę się lepiej czuję, ale nogi strasznie opuchnięte i obolałe.
weronikabp, maggda, Mucha, Nalka, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaggda wrote:Uwagga Uwaga tylko dla osób o silnych nerwach
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ad9e4939e7f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8d564c7d7dd.jpgsuper fotki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:24
maggda lubi tę wiadomość
-
Mrtynika dobrze po wizycie w szpitalu ok i czujesz się spokojniejsza. To teraz tylko odpoczywaj i regularnie sprawdzaj ciśnienie
Monalisa ja bym chyba też jechała do lekarza skoro to żywa krew... Aczkolwiek się nie znam, to moja pierwsza ciążaAle czytałam że ten czop niektórym to nawet kilka tygodni przed porodem schodzi.
Ja też się zaraz zbieram do lekarza, dziś ortopeda i neurochirurg i zobaczymy czy mogę rodzić sn czy niestety cesarka...
Miłego dnia wszystkim, dziś w końcu ładny dzień, u mnie od rana słoneczko świeciLimerikowo, Martynika, monalisa lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Martynika Ty broisz w tej ciazy jak zajac w kapuscie.. a poloz sie i lez Kochana
Mama Twoja na pewno ma takie szpitalne specjalne pasy zebys nie uciekla z sofki i odetchnela to i cis opadnie i Dopegyt zadziala
Nalka super opisalas ten klótliwy watek na OvuF , a juz nie pytam ktory to? z ciekawosci hi hi
wniosek: nie nada Ovufriendowac tylko od razu Bellyfriendowac i bedzie mniejszy stres ;--)))
Tusiu, sto lat dla męża. Niech się dalej dobrze chowa.
Monalisa ani mi się waż rodzić! matko jedyna przez was piorę te ubranka, bo chyba padnę. A jeszcze mam sesję w przyszłym tygodniu.Limerikowo, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość
-
czop to taka galaretowata substancja cala lub kawalkach, jak podbarwiona to ja bym odpukac jechala do szpitala, cos chyba sie ruszylo Monalisa
czyz bys miala przegonic i Majoweczki i Czerwcoweczki ;--)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 10:42
weronikabp, maggda, monalisa, Galanea lubią tę wiadomość
-
Monalisa trzymam kciuki, żeby wszystko było z maleństwem ok.
Wizytującym trzymam kciuki.
Mąż będzie na długi weekend w domu. Skończy remont i będziemy razem prać ubranka i prasować. Powiedział, że mi pomoże, tym bardziej, że widział w niedzielę, jak wyglądam po 30 min stania. Po tej całej komunii się trochę zaniepokoił. Teraz każe mi ciągle leżeć i nic nie robić. Fajnie by było, ale mieszkanie się samo nie posprząta, a jeszcze mam korki. Myślę, że to ostatni lub przedostatni tydzieńLimerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
a widzicie - ja też miałam w planach mały remont a raczej odświeżenie dużego pokoju i przedpokoju i jakoś chyba z tych planów nici... trudno - najwyżej jak już się mały urodzi i latem dopiero
a tak mi się marzy te wytapetowanie pokoju na nowo :)marzy mi się jeszcze nowy dywan do dużego pokoju bo ten co mam jest taki, że trzeba co najmniej 2 razy dziennie odkurzać bo najmniejsze okruszki na nim widać. nie to, że jakąś pedantką jestem, ale przy małym dziecku to tych 'małych' okruchów tyle, że szok :)odpowiedni dywan kupiliśmy do małego pokoju - taki coś na wzór shaggy, długie rędzle. nic ww nim nie widać
alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Próbuje dodzwonić się do gina napisałam smsa na pewno odpowie zawsze oddawania. Prosto z tond jadę na IP bo czekam aż ktg mi podłączyć położna bo sa napięcia brzuszka.
W poprzednich ciazach czop odchodził 4 tyg przed porodem ale bez "żywej krwi" Położna mówi że czasem krew się pokazuje jak naczynka pękają na szyjce.Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Hej... Ogłaszam że mam ciążę donoszoną
Mogę rodzić !
Dziś wizyta, niestety dopiero o 16:45
maggda śliczne zdjęcia z mężem ! Właśnie, ja z moim prawie zdjęć nie mamZawsze unika aparatu...
Monalisa ojej ciekawe co z tym czopem, a myślałam że będę pierwsza
Zauważyłyście jakie ostatnio zaczynają tu być emocje?alexast, Limerikowo, Galanea, MonikaS, weronikabp, nutka, maggda, Tusia84, monalisa, Nalka lubią tę wiadomość
-
Tak ja pisała Limerykowo - czop to z reguły bezbarwna galaretka, może odchodzić w całości lub po trochu nawet do miesiąca przed porodem i może być podbarwiony krwią
Mi w pierwszej ciąży odszedł w całości, poszłam rano na siku i nagle słyszę wielkie "chlup"mąż się akurat do pracy wybierał i siedział tam później jak na szpilkach, urodziłam na następny dzień, ale to był akurat 1 dzień przed terminem OM i dzień po terminie z USG
Czyli Paula i Monalisa teraz już w blokach startowych
Limerikowo, MonikaS, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Paula gratuluję donoszonej ciąży
Monalisa - dobrze, że to już ten tydzień więc w razie porodu to dzidziuś i tak bezpiecznywidocznie spieszy mu się w ramiona rodziców
oczywiście trzymam kciuki, żeby jednak jeszcze troszeczkę poczekał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 11:53
sunset, monalisa lubią tę wiadomość