X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie zaczynają się niezłe emocje!

Monalisa informuj nas co i jak, nawet jeśli czop odszedł, to nie musisz od razu rodzić.
    Paula, gratuluję donoszonej ciąży :) Powodzenia na wizycie.
    Magda, ładne zdjęcia. Tak jak Paula, ja też żałuję, że prawie nie mam zdjęć ze swoim K. a to dlatego, że ciągle on mi robi :P

U mnie dzisiaj była położna, nic odkrywczego w sumie, wszystkie ważne tematy zostawia na sam koniec, a ja się stresuję, żeby nie urodzić wcześniej. Nawet plan porodu dopiero przyniesie mi za 2tyg. Mierzyła mi dno macicy i mówiła, że już się obniża :/ Nie wiem czy to dobrze czy źle, dla niej to było normalne. A ja myślałam, że podniosło mi się jeszcze bardziej.
    A jak się pytam "co jeśli urodzę wcześniej?", to słyszę "spokojnie, nie urodzi pani wcześniej, będzie dobrze" :|

Zapytałam ją o lewatywę i mówiła, że już nigdzie nie robią w szpitalach, a samemu nie zaleca żadnych środków przeczyszczających, bo niesie to ryzyko dużego parcia i można pępowinę wyprzeć przy okazji :/ Radziła mniej jeść przed porodem, jak już zaczną się skurcze przepowiadające.

Limerikowo, weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea super że zapytałaś a tę lewatywę bo strasznie się nad tym głowiłam... To same dobre wieści :) Skoro połoŻna uważa że jest ok to pewnie jest :*

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula, oby tak było :)

Słuchajcie, wyprałam wczoraj część pościeli i ręczniki w balsamie do prania Loveli i ręczniki strasznie szorstkie wyszły :/ Czy to wynik twardej wody? prasowałyście ręczniki?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea właśnie dlatego używam zawsze płynu do płukania :) on zawsze zmiękcza :) ale jeżeli chodzi o ręczniki to też może być wina ich samych tzn tego z czego są :)

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja reczniki prasowalam, ale kocykow juz nie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Posortowałam ubranka rozmiarami i wszystkie rampersy jakie mam są na 3-6 i 6-9 miesięcy;/ Nie wiem jak ja to kupowałam, jedną paczkę bratowa mi kupiła... I w sumie to, co na lato potrzebne to dopiero na jesień będzie dobre;P Mam nadzieję, że chociaż te kilka sztuk 3-6m nowe będą w miarę jakoś w sierpniu bo takie ładne i aż żal że kupione a się nie przydadzą. Pozostałe to używane to aż tak żal nie jest, ale też ładne...

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - gratuluję i czekamy na akcję w Twoim wydaniu :)

Galanea ja piorę w jelpie i płuczę też w nim, wszystko jest raczej miękkie. Nie pachnie jakoś intensywnie, co zresztą bardzo mi odpowiada, bo ja nie lubię intensywnych zapachów na pranych ubraniach.
    No ale może to od wody rzeczywiście.
    Nie prasuję kocyków, a ręczniki przeciągam ze względu na zabijanie bakterii. ;)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika oby tej akcji za dużej nie było :) Ale tak wg, aż czasem się boję jak to wszystko przebiegnie, jak się zacznie...

Co do prania ja wszystko prałam w bobasie a płukałam w jelpie, pranie ładnie delikatnie pachnie i jest miękkie :)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chowacie ubranka w worki próżniowe? Czy teraz to już po prostu do szuflady, żeby ubranka nie były przesadnie sterylne?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już chować w worki nie będę :)
    teraz tylko poprasuję bo lubię takie małe prasoawć :) i poukładam od najmniejszych do największych w komodzie :)

Galanea, MagdaO lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea moje są poukładane już w szafce, ja zawsze sobie powtarzam że nie ma co przesadzać.. Wg prasować każdy ciuch mam zamiar tylko miesiąc

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ukladam ubranka w komodzie, posciel i reczniki chwilowo sa w workach, bo czekaja na lozeczko i szafe :) juz teraz w zamknietej szufladzie raczej powinno byc ok :)

Kurcze ale juz bym chciala miec donoszona ciaze i urodzic, przytulic mala do siebie!

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea moje są poukładane już w szafce, ja zawsze sobie powtarzam że nie ma co przesadzać.. Wg prasować każdy ciuch mam zamiar tylko miesiąc
    dokładnie tak samo uważam i na szkole rodzenia uczyli, że rzeczy małej muszą przejść naszą flora bakteryjną, nawet pieluszki do porodu tata ma trzymać pod koszulą, żeby "Nim" przeszły, więc składam normalnie bez żadnych worków w szafie, komodzie i wszystko czeka. :))

• Galanea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady Dziewczyny :) Kolejna porcja prania się suszy na balkonie na słoneczku :)

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja aż byłam dumna wystawiając takie małe rzeczy na balkon haha :)
    Ale ładna pogoda dziś, zaraz z mężulem się przespacerujemy a potem na wizytę... Kurczę, oby coś ruszyło... Bo jak powie mi że szyjka ma nadal 3,5 cm to się podłamię ;)

Galanea, sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea ja aż byłam dumna wystawiając takie małe rzeczy na balkon haha :)
    Ale ładna pogoda dziś, zaraz z mężulem się przespacerujemy a potem na wizytę... Kurczę, oby coś ruszyło... Bo jak powie mi że szyjka ma nadal 3,5 cm to się podłamię ;)
    kciuki!!!! :)

• nutka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy w planach odwiedzić H&M i dokupić brakujące ciuszki. Potem do ogrodniczego po kwiatki i doniczki na balustradę balkonową;) Wczoraj porozsadzałam roślinki. Ale ja to lubie;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie, słyszałyście o żelu położniczym Natalis? Położna na SR mówiła o tym, podobno bardzo przyspiesza poród. Smaruje się nim szyjkę za pomocą specjalnego aplikatora i jest zmniejszone tarcie między szyjką a ciałkiem dziecka. Kosztuje 159zł i można go kupić u położnych. Ja myślę, że zainwestuję, bo babeczka mówiła, że skraca poród 4-5godzin:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla aż tak Ci się spieszy? Masz jeszcze czas :) Wiem, że im dalej w las tym trudniej, ale pomyśl, że im dłużej dzidzia się rozwija w Twoim brzuszku tym mniej problemów może mieć później - np. sam układ pokarmowy, mam tu na myśli późniejsze ulewania itp. A już na pewno będzie silniejszy :)
    Życzę Ci aby Ci się Synuś urodził w odpowiednim dla Was obojga czasie :)

Judi2014, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, pisałam posta i chyba sobie skasowałam niechcący :P

W każdym razie Paula, miłego spacerku życzę i trzymam kciuki za wizytę. Zazdroszczę Ci już skończonego 37tc.

Ja dla odmiany ciągle mam stres, że urodzę szybciej i to nie boję się tego, że dziecko pojawi się wcześniej, tylko tego, że nie będę przygotowana. Lekarka ani położna się nie spieszą. Położna do ost. tygodnia zaplanowała wizyty i tematy, planu porodu nie mam jeszcze. Mam nadzieję, że Zosia się nie spieszy ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ