X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    PAJACYK
    52fafa42c7deedb1med.jpg

ŚPIOCHY
    81fe897a15b5ffe3med.jpg

PÓŁŚPIOCHY
    ef95c4c4239d403fmed.jpg
    Tusiu dzięki kochana, heheh teraz już wiem co to pajacyk :)) a co śpiochy, czyli odwrotnie niż myślałam :)

Tusia84, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wyjaśnienie Tusia, właśnie tak myślałam :)

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu dzięki kochana, heheh teraz już wiem co to pajacyk :)) a co śpiochy, czyli odwrotnie niż myślałam :)
    Galanea wrote:
    Dzięki za wyjaśnienie Tusia, właśnie tak myślałam :)

Proszę bardzo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 16:54

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia jesli mam prawo wypowiedzenia, to mnie podoba sie Milena:-) Ale Gabrysia tez jest bardzo ładnie, ciężki owoc do zgryzenia macie;)

Martynika, Tusia84, sunset, evas lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, dzięki, wreszcie kapuję różnicę :).

Ja tylko chciałam napisać, że też jestem za Mileną i ciekawa jestem jakie imię wybierzesz :).

Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika a jak cisnienie? Okielznalas je?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelinka kochana trzymaj sie dzielnie :)!!!

Evelineq lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zimno się zrobiło. Wyszliśmy na spacer i do sklepu po lody, a wróciliśmy z czekoladą :P Ledwie się w kurtce zapinam, niech już będzie ciepło na tyle, żebym mogła swetry nosić :P

Właśnie Martynika, jak Twoje ciśnienie?

Zobaczcie, znalazłam filmik z porodówki w szpitalu, w którym zamierzam rodzić (jeśli dotrwam do terminu):

http://www.siostraania.pl/open/video/play/Lidia_na_porodowce.flv

Mam nadzieję, że link będzie działał.

I znów zobaczyłam ten szpital i jakoś trochę się uspokoiłam :) Rozmawiałam z położna i mówiła, że tylko w tym szpitalu pozwalają na różne pozycje w czasie porodu, w pozostałych każą leżeć, no i nie dają znieczulenia zewnątrzoponowego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 19:31

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciężki orzech mamy do zgryzienia z tym imieniem :)

Właśnie najadłam się arbuza i truskawek :D mniam mniam pycha!

Kurcze jakoś dziwnie się czuję.. nie mam skurczy.. niby nic konkretnego ale to nie jest normalne samopoczucie jak do tej pory.. mam wrażenie, że głowę małej mam w kroku.. czuję straszne napieranie i ciągnięcie do dołu. Jestem trochę zaniepokojona tym.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Martynika a jak cisnienie? Okielznalas je?

Dzięki, że pytacie :). Z ciśnieniem różnie. Rano, po przebudzeniu jest dobre, ale i tak biorę tabletkę. Potem rośnie do ok 140/90 pomimo wziętej rano tabletki (jest różnie, ale oscyluje wokół tej wartości).

Wtedy biorę drugą tabletkę ok. 13 i mam masakryczny zgon. Jestem w stanie zasnąć wszędzie i muszę zasnąć, to jest niezależne ode mnie. To moment, gdy ciśnienie gwałtownie spada do ok. 120/80. Lekarka uprzedzała mnie, że mogę się przy tych spadkach czuć gorzej, niż wtedy, gdy wartości są wyższe. Śpię godzinę-półtorej i jest w miarę ok, ale czuję się wtedy jak nieźle przyćpana albo po nocy w robocie ;).

Potem sobie znowu rośnie. Po południu jest 3, a w nocy 4 tabletka, ale nie ma już tak gwałtownych wahań, utrzymuje się ok. 137/85.

Reasumując - z niższym ciśnieniem czuję się gorzej, ale wygląda na to, że Dopegyt powoli zaczyna działać i coś tam się normuje. W środę mam kolejne kontrolne ktg na Karowej i analizę ciśnień.

Bea_tina, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu nie denerwuj sie kochana, znasz siebie bardzo dobrze no i masz doświadczenie największe z nas, także na pewno będziesz wiedzieć kiedy trzeba jechać na IP , mam nadzieje jednak ze tak nie bedzie i to tylko przejściowe uczucie. A to jest stan ciągły czy przejściowy? Bo mi czasem tez tak mała naciska na krocze ale to trwa chwile.
    Galanea szpital wyglada bardzo porządnie, mam nadzieje ze ludzi tez maja w porządku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 21:25

Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu nie denerwuj sie kochana, znasz siebie bardzo dobrze no i masz doświadczenie największe z nas, także na pewno będziesz wiedzieć kiedy trzeba jechać na IP , mam nadzieje jednak ze tak nie bedzie i to tylko przejściowe uczucie. A to jest stan ciągły czy przejściowy? Bo mi czasem tez tak mała naciska na krocze ale to trwa chwile.
    Galanea szpital wyglada bardzo porządnie, mam nadzieje ze ludzi tez maja w porządku :-)

No ja wcześniej też miałam takie ciągnięcie i nacisk na krocze ale dziś jest jakoś inaczej.. nie chcę panikować.. jak coś podjadę tu do szpitala u nas niech mi tylko sprawdzą szyjkę bo jeśli by się coś działo to i tak mnie odeślą do innego szpitala w tym tyg. ale sprawdzić zawsze można.. jeszcze poczekam i zobaczę

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No ja wcześniej też miałam takie ciągnięcie i nacisk na krocze ale dziś jest jakoś inaczej.. nie chcę panikować.. jak coś podjadę tu do szpitala u nas niech mi tylko sprawdzą szyjkę bo jeśli by się coś działo to i tak mnie odeślą do innego szpitala w tym tyg. ale sprawdzić zawsze można.. jeszcze poczekam i zobaczę
    To dawaj znać, trzymam kciuki! Szyjo trzymaj! ;-))

Tusia84 lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widzę że większość wypoczywa.
    Tusiu- mi się podoba bardziej Gabrysia, ale wiadomo każdy ma inny gust. I to tylko moje zdanie.
    Wczoraj widziałam się z położną i po zamierzeniu macicy jesteśmy już ' w normie' więc zobaczymy czy jutro w szpitalu się potwierdzi ze mała nadrobila zaległości.następna wizyta za 2 tyg i wtedy pomoże mi napisać plan porodu.
    mnie wczoraj właśnie po wizycie ciaglo ku dolowi jakby mała zaraz miała wypaść ,brzuch strasznie ciężki podczas chodzenia,ale na szczęście przeszło.Ostatnio tłumaczyli mi że to normalne bo dziecko szykuje się do porodu.

weronikabp, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka, trzymam kciuki, żeby z szyjką było wszystko ok, może mała się tak ułożyła, że mocniej napiera? Daj znać, jak tam sytuacja się rozwija.

Dziewczyny, tak jak apelowałam z badaniami na CMV (sprawdzacie to, prawda?), tak teraz apeluję - mierzcie sobie ciśnienie. Nie tylko rano i wieczorem, ale też w ciągu dnia. Ja rano i wieczorem mam dobre, a w dzień takie kwiatki w stylu 150/90. I najlepsze jest to, że gdybym nie mierzyła, to w ogóle nie odczułabym, że coś jest nie tak. Jak już pisałam, z wyższym ciśnieniem jest mi lepiej, niż z niższym, no, ale takie wartości to już nadciśnienie w ciąży, które trzeba kontrolować i które w razie czego przyczynia się do wcześniejszego rozwiązania ciąży (na pewno w 39tyg., ale w może być i wcześniej).

Ot, taka moja druga misja uświadamiająca, mam nadzieję, że więcej misji nie będzie :P.

Idę się myć i spać, bo chyba znowu spada mi to ciśnienie i mam kolejny zgon, zaraz po tym jak byłam płaczliwa i wyłam, a mąż już nie wiedział, co ma ze mną zrobić.

"Z dołu do góry, z góry na dół
    Z ciemności w słońce, z ciszy w krzyk
    Falowanie i spadanie... " ;)

Agusia2312, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupakach, uff :)

Tusia, Weronika miała być Gabrysią, ale przyznam, że teraz mi się to imię osłuchało (znajomi tak nazwali swoją córkę) i teraz bardziej podoba mi się Milenka :) Moja siostra w pewnym momencie ciąży Wojtusia zamieniła na Michałka i przez dobre kilka tygodni po porodzie cała rodzina jeszcze się myliła ;)

A tak w ogóle to jak będziecie kiedyś kupować inhalatory (a trzeba, bo przy każdym katarku się przydają) to dobrze wybierzcie. Myśmy kupili najtańszy, bo nie wiedzieliśmy, że to się aż tak przyda i nie dość, że buczy jak traktor, to jeszcze strasznie długo inhaluje - 5ml soli przez jakieś 20-30 minut :/ Dziś byliśmy u rodziny i tam ich inhalatorem Weronikę poinhalowaliśmy - a tu dwa razy ciszej i ta sama ilość trwała 5, góra 10 minut!

monalisa lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja;) Kupiłam dziś pampersy w promocji za 29zł. Ale nie było już 1 tylko 2(one od 3-5kg) i to dwie ostatnie paczki. Na razie wzięłam jedne. Tak się zastanawiam, czy te 1 są jednak potrzebne? Są dużo droższe, a wagowo od 2kg- 2 mój mały na pewno nie będzie ważył:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jakbyście chciały kod rabatowy do sklepu brzuchatki.pl to ALLEGRO:) 10 procent rabatu na to jest(albo 5? nie pamiętam...)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja zamierzam też kupić narazie 2 od 3 kg bo nie wiadomo jakie się dziecko urodzi duże czy male:) a zawsze można kupić jakby te były za dużo. U nas w szpitalu wszystko daje do dziecka szpital wiec jak wyjdziemy ze szpitala to będę miała obraz sytuacji ile wazy maluszek:)

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    JA tylko się melduję, że jesteśmy w domku i nie było potrzeby jechać na IP położyłam się i po nocy chociaż nie mogłam spać czuję się znacznie lepiej.. możliwe, że mała schodzi coraz niżej i po całym dniu odczuwam to tak intensywnie..
    Już na wtorkowym badaniu gin mówił, że główka jest już tutaj nisko i że napiera bardzo na szyjkę.. zawsze miałam wizyty tak koło 12.00 czy 13.00 a teraz byłam na 18.00 i sam mówił, że po całym dniu też już wszystko bardziej napiera.

Mucha, weronikabp, Agusia2312, Martynika, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ