X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie ze szpitala. Dopiero dwie noce za mna a ja mam wrazenie, ze to caly tydzien. Nuda. Informacji brak no bo sa swieta, badan nie robia tylko ktg i i kroplowki, zastrzyki. W poniedzialek dopiero dowiem sie co dalej.

Dostalam juz cala dawke sterydow i plucka powinny sie rozwinac do 2 tygodni. Takze byle do 34 tygodnia. Chociaz pewnie po tych wszystkich lekach teraz urodze w 41 tygodniu :)

Tusia84, monalisa, weronikabp, Agusia2312, Paula222, Nalka, Mucha, Limerikowo, maggda, Galanea, ivv lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jak teraz leżałam w szpitalu to przychodziły do mnie położne i mówiły, że ból przy kolce nerkowej jest taki sam jak nie gorszy niż bóle porodowe. Także mam już przedsmak i powiem szczerze, że wszystko jest do przeżycia. No a biorąc pod uwagę, że na koniec czeka nas najwspanialsza nagroda to warto się przemęczyć :)

NataliaK, monalisa, Niesforna, weronikabp, Agusia2312, Mucha, evas, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje ukochane. Dziękujemy za wsparcie i modlitwy jest mi to bardzo pomocne nawet nie wiecie jak bardzo.
    Wiec skurcze pomału się wyciszaja skacza do 40-50% dzis na próbę odlacza mnie po 10 od tej pompy. Jeśli nic się nie będzie działo to szansa ze w poniedziałek do domku leżeć nas wypuszcza.
    Po tym leku źle się czuje czaly czas mam zaczerwieniona skórę na całym ciele, kołatanie serca i skacząc ciśnienie. Ja to wszystko przeżyje dla mojej miłość ktora pomieszkuje pod moim sercem.
    Wczoraj po 23 przywieźli dziewczynę w 27tc caly czas płacze skraca się jej szyjka, nie można się do niej odezwać bo wybucha złością. Atmosfera nie za fajna ale rozumiem ją i się nie gniewam. Wczoraj wyszla ostatnia mama podtrzymana mama z mojego pokoju.
    Agusia leżę na IV bo tu jest moja gin. Pielęgniarki anioły na IP również.
    Malo pisze bo większość czasu śpię dostaje relanium i dzięki temu nie wariuje.

weronikabp, Tusia84, Mucha, evas, Martynika, Limerikowo, Galanea, ivv lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam ściskam całuje was wszystkie i wasze miłości pod serduszkami.
    Mamusie ktore dziela moj los w szpitalu również mocno mocno sciskam i życzę jak najszybszego powrotu do domu.

Nalka, weronikabp, Mucha, Limerikowo, Galanea, nutka, ivv lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Ja też zaczęłam się bać porodu, co raz częściej myślę o znieczuleniu, chyba w czwartek przejadę się do Gdańska do szpitala, w którym chce rodzić na spotkanie z anestezjologiem. Z Zuzą nie bałam się porodu, bo nie wiedziałam do końca co mnie czeka, teraz czym bliżej tym bardziej przypomina mi się ten okropny ból :(

Ale to prawda, że jak zaczniemy rodzić, to wszystkie Wasze porody, będą napawały masą emocji. I z jednej strony cieszę się, że będę raczej jedną z pierwszych rozpakowanych czerwcówek, ale z drugiej szkoda mi, że później nie będę miała już tylę czasu aby z Wami oczekiwać porodów i przeżywać ich tak jak wszystkiego co do tej pory razem przeżywałyśmy.
    MagdaO to chyba się zobaczymy na tym spotkaniu z anestezjologiem. Też się tam wybieram. Jestem tylko ciekawa ile to trwa? Na 15:15 mam egzamin, więc żywię nadzieję, że godzinę to potrwa max, skoro jest na 13:00.

Aaaa! 35 tydzień rozpoczęty, o mamo.. ciuchy poprane, butelki niewyparzone, kapcie nie kupione, klapek brak, paczka z wyprawką jeszcze nie dotarła.. no chyba oszaleję za chwilę. I śniło mi się dzisiaj, że urodziłam w 34 tygodniu..co za koszmar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 09:16

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota, Monalisa - trzymajcie się Babeczki :))

Tusiu, na końcu filmiku widać buziulkę, u mnie jest zazwyczaj podobnie ale jak chcą złapać fotę w 3d to już mała zasłania :)

Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Weronika widać ja widzę tam wszystko bo ja tam byłam to widziałam jak pokazywał ale wiem że jak ktoś z boku patrzy to może być trudno coś zobaczyć :)

No i miała być Milena, a teraz mamy dylemat znowu czy może Gabrysia? hehe z jednej strony już się trochę oswoiłam z myślą o Milenie, a teraz już sama nie wiem...

nutka, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dokładnie Weronika widać ja widzę tam wszystko bo ja tam byłam to widziałam jak pokazywał ale wiem że jak ktoś z boku patrzy to może być trudno coś zobaczyć :)

No i miała być Milena, a teraz mamy dylemat znowu czy może Gabrysia? hehe z jednej strony już się trochę oswoiłam z myślą o Milenie, a teraz już sama nie wiem...
    Wiadomo,że to Wasz wybór kochana, ale podzielę się moim wyborem, z tych dwóch na pewno wybrałabym Gabi :))

Tusia84, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa bedzie dobrze:) Jesteś pod dobra opieka , masz racje polozne są mile na tym oddziale :) Cały czas zaciskam kciuki za Was:)

Kota trzymaj się, bedzie dobrze :) jeszcze urodzisz po terminie :)
    Dla naszych pociech się wszystko zniesie kochane :)

U nas dziś cala noc padało i teraz też pada, na termometrze narazie 6 stopni na plusie więc zimno.. Brr :P

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szpitalne dobrze, że wszystko się wycisz i że jest poprawa to wspaniałe wiadomości :)

Mąż chce Gabrysie, synek też i mi też się podoba bo ja proponowałam to imię na początku tylko córcia tu płakać zaczęła, że ona się nie przyzwyczai bo to Milenka jest hehe :)

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Melduję się :)
    Wczoraj cały dzień spędziłam u rodziców, mieliśmy grilla pomimo średniej pogody. Ale było super.
    Tylko wczoraj tak okropnie się czułam... Był moment że się przestraszyłam bo czułam jak mi odpływa krew z dłoni i nie miałam siły się ruszyć, głowa bolała jak szalona. ALe minęło po jakiejś godzince. Już chyba do porodu wstrzymam się z takimi wyjazdami :/

Paulina spóźnione sto lat !

I tak się zastanawiam czy moje skurcze przepowiadające ( te bolesne) nie objawiają się raczej jako te ..krzyżowe.. Często bolą mnie plecy, ale nie kręgosłup, raczej to taki ból palący w dolnej części pleców. Sama nie wiem...

Pozdrowienia dla wszystkich leżących w szpitalach, trzymam kciuki dziewczyny :*

Limerikowo, Galanea, weronikabp, Paulina1986, Agusia2312, ivv lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ciesze sie ze wszystkie odzywacie sie w dwupaku ;) trzymajcie tak dalej.
    Ja sie jeszcze nie nakrecam przed porodem, mam wrazenie, ze mala jest caly czas ulozona poprzecznie i nie wiem czy sie odkreci (mam nadzieje)...zobaczymy za dwa tygodnie na USG. W poniedzialek na wizycie bez USG tez zapytam i bede sie dowiadywala o polozna itp.

Paula222, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myśle ze ja właśnie w pon zacznę przeżywać poród na maksa, mamy spotkanie z polozną w celu dokładnego omówienia planu porodu ;-)

Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)

Nie dam rady wszystkiego nadrobić, ale teraz już będę częściej. U mnie wszystko w porządku, biorę leki i na razie bolesne skurcze nie powróciły.
    Wczoraj wieczorem jak wróciliśmy do domu, to się okazało że mój młodszy syn, wrócił z podwórka z urazem nadgarstka. Reka boląca i spuchnięta. No i mimo zmęczenia trzeba było go zawieźć na IP. Na szczęście nic nie połamał i nie poprzestawiał. Więc skończy się na okładach z altacetu i parę dni musi oszczędzać tę rękę.

U nas dziś zimnica :(

weronikabp, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja melduje się w dwupaku i z rozpoczętym 36 tygodniem :) :) :).Jestem u rodziców na działce, wczoraj była tak piękna pogoda, że nawet nieźle opaliłam sobie buzię i ramiona, rozpracowaliśmy też grilla.Dziś juz zimniej i pochmurno,leniuchuję sobie z książką. Popołudniu wracamy do Warszawy.
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu, trzymajcie się tam dzielnie!

Limerikowo, Paula222, evas, Mucha, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie teraz zaczely bolec plecy z 2/3 dni, ale zawsze rano, wlasnie w dolnej ledzwiowej czesci, ciezko sie rozprostowac lecz potem juz ok leci
    mysle ze chyba jeszcze nie czas ;--)))
    wlasnie dostalam poczta gel Natalis 1 na potencjalna pomoc przy porodzie, poczta dzis nie ma weekendu wolnego, nawet nie wiedzialam
    tesciowe maja wpasc po 1ej na 2/3 dni, mam nadz ze mnie nei zmecza,bo ja teraz gl tryb lezacao-odpoczywajaco-sciemniajacy prowadze, po prostu nic mi sie nie chce robic i tyle
    w sumie ok ze przygotowania zakonczylam duzo wczesniej

MonikaS, Bea_tina, Tusia84, Paula222, weronikabp, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przed 2 godzinami dotarł nowy rowerek dla Miśka :) swoją drogą pierwszy raz miałam do czynienia z irmą dpd i jestem mega zadowolona. Inormacja na bieżąco co gdzie jak i kiedy :)
    niestety mój synek stwierdził, że mu się rowerek nie podoba bo nie umie pedałami kręcić :) godzinę go przekonywałam zanim wsiadł i się troszkę przekonał :) przyzwyczaił się do trzykołowca z napędem na nogi i bieda :) ale ogólnie rozmiarem pasuje i jest lekki tak jak chciałam :) jakoś go powoli przekonamy :)

podobno u nas też ziiiiiimno :) przekonamy się później jak z Miśkiem na spacer pójdziemy w trasie rower wypróbować - ciężko będzie :) może jakoś pójdzie :) ale nerwów to się najadłam bo kurcze podłapał od swoich braci ciotecznych hasło JA NIE UMIEM i teraz nawet nie chce próbować i tylko jak coś nie tak to od razu się tym zdaniem ratuje. teraz muszę go przekierować na swoją modłę :)

Monalisa dobrze, że się odezwałaś bo się martwiłam. Inne dziewczyny szpitalne o Was też pamiętam i za Was wszystkie kciuki trzymam żeby wszystko było ok :)

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) Melduję się ze szpitala :-) Wszystko ok nadal w dwupaku :-) Dziś pobrali mi potas w poniedziałek zapadnie decyzja czy wychodzimy :-)
    Wkurzyłam się i poszukałam na necie chińskiej restauracji i zamawiamy sobie obiadek heheh cały prawie oddział :-) a co majówka jest :-)
    Całujemy gorąco :-)

Bea_tina, Paula222, Mucha, Nalka, Galanea, weronikabp, Limerikowo, Paulina1986, Tusia84, MonikaS, Agusia2312, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Dobrze, że wszystkie w dwupaku :) Zdrówka wszystkim i wytrwałości, zwłaszcza tym Paniom "szpitalnym".

Od rana dziś z K. o porodzie rozmawialiśmy, bo ja nie będę ukrywać, boję się go, a tu zaglądam na forum i akurat o tym piszecie i to niezbyt pocieszająco :P No nic, staram się nie nakręcać, tak czy siak trzeba dziecko urodzić i nic nie zmienimy, a nagroda jest najpiękniejsza na świecie :)

Piorę kolejną partię ubranek, dziś same różowe :D Zostały mi już tylko białe rzeczy.

weronikabp, Tusia84, Limerikowo, Paula222, Nalka, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ja to staram się o tym nie myśleć, ale jakoś nie idzie... Ciężko mi sobie wyobrazić tę całą akcję na porodówce, ale też boję się tego że nie wiem kiedy i w jaki sposób zacznie się poród... A w końcu przecież to nastąpi :D

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ