X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Hehee tak dobrze nie ma,liczy sie dni kalendarzowe w raz z swietami,weekendami,nie wydluzajac tym samym urlopu;-)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki - odeszłam od lapka :) ale już odpowiedź uzyskałaś :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki a teraz wszystkie ładnie do łóżeczka spać i zbierać siły na poród i opiekę nad dzidziusiami:-)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z grilla od znajomych...chyba monalisa sie nie odzywala wcale dzisiaj, a martwie sie po tej tonie lekow ktore wczoraj dostawala.

Uwielbiam gofry, a teraz to juz mam mega smaka na nie!!!

A Paula pisala?

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie monalisa jak się czujesz? karolina a Ty? rano miałaś bóle skurczowe.

kurcze powiem Wam, ze az się boję tych wszystkich emocji związanych z naszymi porodami, a to już tuż tuż :))

NataliaK, Mucha, monalisa, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis malo kto pisze dziewczyny,majowka jest w koncu,wiec to nic dziwnego a Paula pewnie ma ostatnie podrygi spokoju ktory chce wykorzystac:) nie kazdy w domu,niektorzy wyjechali a jeszcze inni nie kisza sie w domu :)

Weronika,spojrzalam dzis na suwak Limerykowo i zrobilo mi sie goraco :D :D :D

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogardliwe czerwcoweczki prosze mi tu nie balamucic sierpniowek!;)

Czlowiek w interesach, a tu widze 'krzyczanie' na biedna mnie, co zaraz rodzi;)

I tak wiecie ze Was wszystkie uwielbiam i jestescie jednymi z ulubionych miesiecy:-) w koncu sama ze czerwca jestem wiec co siedziwic:*

Nalka, NataliaK, Tusia84, weronikabp, Judi2014, czekajajaca, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja też dzisiaj zaczęłam stresa łapać przed porodem hehe jak sobie z siostrą moją pogadałam i poprzypominałam ;) ale u mnie jeszcze mam nadzieję do 10 czerwca będzie spokojnie bez akcji.. będą emocje jak się zaczną nasze mamuśki rozpakowywać.. już czuję na skórze dreszczyk kiedy o tym myślę :)

NataliaK, Mucha, weronikabp, Judi2014, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostanę Ciocią kilkanaście, dziescia razy w ciagu paru tygodni - wow :-)))

Natalia no Twój Suwak tez robi wrażenie, Limerykowo, Paula, Vikus tuż tuż... Chciałabym być juz w 36 tc :-) i odetchnąć

NataliaK, Tusia84, Agusia2312, evas, Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam chcialabym byc juz po porodzie i odetchnac ;)

weronikabp, Tusia84, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę tęsknić za naszym forum... Tyle razem przeszlyśmy. .. od początku się wspierałysmy, pomagałysmy w różnych sytuacjach życiowych, razem plakalysmy gdy któraś straciła swoje maleństwo, smialysmy się z wielu spotykających nas sytuacji i choć jesteśmy w różnym wieku i mamy różne poglądy to brnelysmy dalej razem i wiecie co? Dalyśmy rade:-) Juz nigdy nie będziemy wszystkie jednocześnie w ciąży, po porodzie każda z nas pójdzie w swoją stronę, ale zawsze będę Was ciepło wspominac:-)

weronikabp, Tusia84, NataliaK, Mucha, evas, Martynika, Limerikowo, Galanea, ivv lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    A ja będę tęsknić za naszym forum... Tyle razem przeszlyśmy. .. od początku się wspierałysmy, pomagałysmy w różnych sytuacjach życiowych, razem plakalysmy gdy któraś straciła swoje maleństwo, smialysmy się z wielu spotykających nas sytuacji i choć jesteśmy w różnym wieku i mamy różne poglądy to brnelysmy dalej razem i wiecie co? Dalyśmy rade:-) Juz nigdy nie będziemy wszystkie jednocześnie w ciąży, po porodzie każda z nas pójdzie w swoją stronę, ale zawsze będę Was ciepło wspominac:-)
    Hlip hlip hlip łezka w oku ...

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatnim usg jak byłam to nakręciłam kawałek usg tel. ale to nie było usg 3D/4D więc nie widać dobrze..

Coś się jednak nie chce wkleić, a chciałam Wam pokazać bo jak się człowiek dobrze skupi to widać trochę buziaczka mojej córeczki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 23:14

ggfxf7q.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Laski ja też dzisiaj zaczęłam stresa łapać przed porodem hehe jak sobie z siostrą moją pogadałam i poprzypominałam ;) ale u mnie jeszcze mam nadzieję do 10 czerwca będzie spokojnie bez akcji.. będą emocje jak się zaczną nasze mamuśki rozpakowywać.. już czuję na skórze dreszczyk kiedy o tym myślę :)

Ja też zaczęłam się bać porodu, co raz częściej myślę o znieczuleniu, chyba w czwartek przejadę się do Gdańska do szpitala, w którym chce rodzić na spotkanie z anestezjologiem. Z Zuzą nie bałam się porodu, bo nie wiedziałam do końca co mnie czeka, teraz czym bliżej tym bardziej przypomina mi się ten okropny ból :(

Ale to prawda, że jak zaczniemy rodzić, to wszystkie Wasze porody, będą napawały masą emocji. I z jednej strony cieszę się, że będę raczej jedną z pierwszych rozpakowanych czerwcówek, ale z drugiej szkoda mi, że później nie będę miała już tylę czasu aby z Wami oczekiwać porodów i przeżywać ich tak jak wszystkiego co do tej pory razem przeżywałyśmy.

Tusia84, NataliaK, weronikabp, Mucha, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. Bole mi wczoraj minely i jak narazie odpukac jest spokoj. Ale mam co chwile jakies objawy wiec spakowalam juz sobie torbe do szpitala. Magda,zgadzam sie z Toba- teraz jak wiem co mnie czeka tez sie bardziej boje :) dylematu zwiazanego z ZZO nie mam bo w moim szpitalu nie ma takiej mozliwosci. Ale mowie sobie- dalas rade raz to i drugi wytrzymasz :) Milego dnia! :D

NataliaK, Tusia84, weronikabp, Niesforna, Agusia2312, Mucha, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Dokładnie pomyślałam o tym samym o czym napisała Magda... :) że lepiej tym pierwszym hehe bo jak ja donoszę do terminu tj 25.06 to już będę tak nakręcona tymi wszystkimi Waszymi historiami, że dopiero będę się bała :)

Wiem jak to jest Magda.. ja przed porodem z Kubą próbowałam sobie wyobrażać najgorsze bóle.. chciałam się przygotować psychicznie, na coś strasznego, żeby później jak już mnie złapie mile się zaskoczyć " o nie jest tak źle, jak myślałam" ;) a tu się okazało przy skurczach " o kurde! to ma tak wyglądać?? to przerosło moje wizualizacje bólu hahah "

No chyba, żę wszystkie będziecie miały porody jak Dorjana to nie będę miała się czym nakręcać :)

NataliaK, weronikabp, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czy mozecie nas-pierworódki... NIE NAKRECAC!!!! :d wstaje sobie rano, czytam takie newsy i sie przestraszylam jak mi tu twade lasencje pisza o bolach nie do zniesienia xD jestem przygotowana na bol,mega bol, zdaje sobie sprawe, aleeee...no wezcie... 31 dni do TP, dajcie zyc ;-( bo zaczne sie bac a wtedy bedzie szlo gorzej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 07:54

Tusia84, weronikabp, Agusia2312, Mucha, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj już się poprawiam Natalia

Słuchajcie nie ma się co martwić ból jest spoko, a poród nie taki straszny i bolesny jak go malują :D jestem pewna, że każda z Was odkryje w tym bólu większy sens.. bo przecież jest on kwintesencją nowego życia <3 na które każda z nasz już z niecierpliwością czeka ;)

NataliaK, weronikabp, Agusia2312, Paula222, Mucha, evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaa oj Tusia ;-) ból jest spoko, co tam, poboli poboli i przestanie-jak mawiala moja babcia ;-)

Tusia84, weronikabp, evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra chyba się udało :)

Na samym początku serce.. później głowa- buzia (z prawej strony) kręgosłup, nogi i płeć pokazuje, brzuszek i na końcu samym też twarzyczka :) jak się dobrze przypatrzycie to może coś zobaczycie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:17

weronikabp, Mucha, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ