X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:

zapomniałam - wczoraj kupiłam paczkę pampersów białych jedynek 78 szt za 43.99, nie wiem czy to tanio czy drogo? patrząc na cenę z allegro to chyba niedrogo? w auchan jakby ktoś chciał wiedzieć :)

Tanio to jest mniej niż 51 gr/szt :) Ostatnio w realu kupiłam za 39,9 zł

MonikaS lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu dzisiaj cicho i leniwie :) Pewnie większość z Was grilluje i odpoczywa na Majówce. Ja niestety w domu pod kocem, u nas nie kończy się robota, ciągle przyklejeni do komputerów :( Pogoda i tak nie zachęca do wyjścia, pochmurno i trochę popadało. Ja senna, nawet małą kawą się ratowałam, za to Zosia rozrabia w brzuchu, bawiąc się pęcherzem i grając stopami na żebrach :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Tanio to jest mniej niż 51 gr/szt :) Ostatnio w realu kupiłam za 39,9 zł
    może tak, ale ja do reala mam daleko a poza tym to u nas jak w realu pieluchy w promocji (swoją drogą bardzo często) to trzeba z otwarciem sklepu bo później już marne szanse. u nas Białorusini walą drzwiami i oknami i wszystko wykupują :) także promocje realowe sobie darowuję :) ale aktycznie ajna cena :)

Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda się pogorszyła. Wywiesiłam ubranka na balkonie, ale bardziej je wywieje niż słonko wysuszy;) Mam nadzieje, że się przejaśni. Kolejnej porcji chyba nie wypiorę dziś, bo miały pachnieć słonkiem;P

Zaraz zabieramy się za bułeczki drożdzowe;)

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś się wyjątkowo nudzę i tak po trochu chodzę i sprzątam, to ubranka segreguję, to prasuję... teraz synek zasnął to może poprasuję to czego z rana nie miałam już siły. trochę swobodniej będzie bo nie będę musiała pilnować żeby paluchami żelazka nie dotknął :)
    tak naprawdę to sama bym się położyła i pospała, ale tak w dużym pokoju mam nieporządek, że nie dam rady, psychika mi nie pozwala ;) muszę tu ogarnąć wszystko.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mam to samo, ale uczę się, że najważniejszy jest sen i wiesz, że nawet mężowi ten bałagan zaczyna przeszkadzać? chodzi i sprząta jak trzeba, a ja od jakiegoś czasu prawie codziennie kładę się z Weroniką :)

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstrzymałam się z praniem. Na razie 3 partie uprane. Zostały jeszcze ze dwie. Nie ma dziś słońca, więc nie chcę kisić prania w domu. Ale prasowania mnie czeka, już się boję :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam prac bo weekendzie pierwsze partie:) no też czytałam o tej promocji w lidlu ze bedzie ale zapomniałam tu napisac:) a powiedzcie jest jakaś duza różnica pomiędzy pampersami białymi a tymi co mają być w lidlu? :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyliśmy zgrilowac zjeść i zaczęło kropic, ale posiedzimy jeszcze chwilkę na powietrzu na tarasie i ruszymy do domku. Najadlam sie strasznie, sałatkę dobra zrobiłam grecką, feta za mną chodziła. :-))

Galanea, nutka, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i ja nie wiem jaka jest różnica. Bo są te białe i są te w innym kolorze ale też 1.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być naprawdę w ciąży, żeby zasnąć przy nauce. W takim tempie to wątpię w powodzenie mojej misji pt. "sesja w maju".

Jeny aż trzy partie prania dla maluszka? u mnie była jedna partia + moje koszule jak dojdą. :D

A torbę do szpitala, to mam taką podróżną na kółkach. Może być chyba, jak myślicie? Już zaobserwowałam, że braknie miejsca. Pół domu bym tam najchętniej upchnęła.

nutka wrote:
    No właśnie i ja nie wiem jaka jest różnica. Bo są te białe i są te w innym kolorze ale też 1.

A ja wiem! tzn. Bartek przeczytał, bo było wywieszone w Akpolu i głośno w sklepie zaczął mnie do nich przekonywać. Dlaczego? Ponieważ białe różnią się jedynie tym, że "pochłaniają" luźne kupki tj. biegunki dziecka. A ja powiedziałam, że jak kupa będzie chciała to i tak wyleci. Jeśli moja córka będzie miała taki talent do ściągania pieluszek jak ja i mój wujek to na 100% w kupie będzie umazana. Żadna pielucha nie da rady. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 16:25

Galanea, Limerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam, że te białe naprawdę dobrze chłoną te kupki tylko, że wtedy trzeba pilnować żeby wyłapać moment jak dziecko tą kupkę zrobi bo aż za dobrze chłoną :) do tyłka się przyklejają :) albo tyłek dobrze wcześniej natłuścić, ale jak będzie gorąco to nie bardzo tak natłuszczać...
    Ivv mojemu to jakoś ten bałagan nie przeszkadza zbytnio, a jeżeli już to zwraca mi uwagę na to w którym miejscu jest mój bałagan tzn zrobiony przeze mnie - swojego nie widzi :) nie posprzątałam - poszłam się wykąpać :)
    mąż wrócił i jest strasznie biedny bo głowa mu cały dzień boli ale tak mocno, że aż mu łzy z oczu płyną. on miewa te migreny takie straszne... dałam mu ketonal to powinno pomóc - jeszcze zapas po cc. ginka mi wypisała a ja nie piłam ale wykupiłam bo myślałam, że będzie potrzebny... dobrze mieć taki lek w domu :) rzadko się przydaje ale przydaje :)

ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białe pampersy są niby z delikatniejszych "materiałów", ale nie wydaje mi się, żeby to była jakaś mega różnica. Ja w swojej "karierze" z Zuzą przetestowałam Dady, Pampersy białe, pomarańczowe i te zielono-niebieskie, i zdecydowanie z tych ostatnich jestem najbardziej zadowolona. Ale każdych używałam jakiś czas. Dady były spoko, używaliśmy ich sporo czasu, bo stwierdziłam, że nie ma sensu przepłacać na pieluchy, które i tak lądują w śmieciach. Ale jak Zuza zrobiła się większa i zaczęła więcej siusiać to zaczął przeszkadzać mi zapach moczu. W pampersach tak nie czuć.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, te zielononiebieskie są moim zdaniem najlepsze :) mój Michał chyba ma uczulenie na dady ewentualnie coś na ten deseń bo za każdym razem jak przechodzę na dady to ma czerwonego siusiaka i jak w porę nie zareaguję to zapalenie murowane... pampersy lepiej chłoną. moja siostra dla wszystkich swoich dzieci kupowała dady i u niej się sprawdzały :)
    jedynek zielonych nie próbowałam, chyba z ciekawości dokupię małą paczkę tych z wycięciem :) a później białe pójdą w ruch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 17:03

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pampersy białe używamy tylko przez pierwsze 2-3 miesiące, w rozmiar 3 już nie inwestujemy i tak jak przy Weronice kupujemy zielone. Ale wg nas naprawdę jest różnica - rewelacyjnie wchłaniają te luźne kupki, pupa jest sucha i jak się dziecko za szybko nie odezwie, że coś się dzieje, to sobie przynajmniej pupy nie odparzy.

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę robić gofry :) taka zachcianka ciążowa :)

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gofra poproszę :)) o tak.. z bitą śmietaną i jagodami :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski,
    Tak jeszcze wracajac do mezulkow, to tez jestem zdania ze przede wszystkim rozmowa, ja jestem ogien-maz woda, wzajemnie sie uzupelniamy i jak klocimy to nie na dlugo,ale z racji mojego charakterku czasami bywa roznie, czasami u łośka kanapa jest w nocy jednak grana ;-). Szczegolnie w ciazymaz przeszedl ze mna gehenne na samym poczatku,oj mowie Wam,jak sobie przypomne-masakra :D nie robilam tego specjalnie,tak po prostu bylam nabuzowana hormonami ze szok. Ale na szczescie to tylko na poczatku :D a swoja droga zerknijcie moze na swych mezow pozbawione tych dodatkow hormonalnych, zupelnie inaczej bedziecie wszystko widzialy!!! Swoja droga tez mniej marudzenia, faceci i tak nigdy nie zrozumieja kobiet w ciazy,nigdy nigdy nigdy, z reszta co tu sie dziwic? My same siebie czasami nie rozumiemy:D

Ja dzis mam super dzien, maz najpierw uraczyl super sniadaniem,pozniej pojechalismy do parku posiedziec i pochodzic w sloneczku,na lodach bylismy tez :-) jutro dzien tez zapowiada sie super, jedziemy ogladac samochody i jutro pewnie zapadnie decyzja ktory kupujemy :D a od soboty remont, czyli pierwsza polowa maja bedzie bardzo ciekawa,na pewno szybko zleci :)))

A to Franek, pogromca ciszy i spokoju w przyszlosci :D 35+3 ;-) opadl troszku prawda?http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c2988808cc346176]c2988808cc346176m.jpg[/URL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 17:18

weronikabp, Nalka, Tusia84, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, jagód u mnie pod dostatkiem, ale bitej śmietany nie mam :(

:)

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv kurcze nie mam gofrownicy, ciągle odkładam jej kupno, sama nie wiem czemu, pewnie bym za często robiła :)

Natalia, super brzuchalek, mam nadzieję, że zdązycie z tym remontem albo będzie tak że dziś skończony remont a jutro poród :)) powodzenia z kupowaniem autka :)

ivv, NataliaK lubią tę wiadomość

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ