X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:

zapomniałam - wczoraj kupiłam paczkę pampersów białych jedynek 78 szt za 43.99, nie wiem czy to tanio czy drogo? patrząc na cenę z allegro to chyba niedrogo? w auchan jakby ktoś chciał wiedzieć :)

Tanio to jest mniej niż 51 gr/szt :) Ostatnio w realu kupiłam za 39,9 zł

MonikaS lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu dzisiaj cicho i leniwie :) Pewnie większość z Was grilluje i odpoczywa na Majówce. Ja niestety w domu pod kocem, u nas nie kończy się robota, ciągle przyklejeni do komputerów :( Pogoda i tak nie zachęca do wyjścia, pochmurno i trochę popadało. Ja senna, nawet małą kawą się ratowałam, za to Zosia rozrabia w brzuchu, bawiąc się pęcherzem i grając stopami na żebrach :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Tanio to jest mniej niż 51 gr/szt :) Ostatnio w realu kupiłam za 39,9 zł
    może tak, ale ja do reala mam daleko a poza tym to u nas jak w realu pieluchy w promocji (swoją drogą bardzo często) to trzeba z otwarciem sklepu bo później już marne szanse. u nas Białorusini walą drzwiami i oknami i wszystko wykupują :) także promocje realowe sobie darowuję :) ale aktycznie ajna cena :)

Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda się pogorszyła. Wywiesiłam ubranka na balkonie, ale bardziej je wywieje niż słonko wysuszy;) Mam nadzieje, że się przejaśni. Kolejnej porcji chyba nie wypiorę dziś, bo miały pachnieć słonkiem;P

Zaraz zabieramy się za bułeczki drożdzowe;)

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś się wyjątkowo nudzę i tak po trochu chodzę i sprzątam, to ubranka segreguję, to prasuję... teraz synek zasnął to może poprasuję to czego z rana nie miałam już siły. trochę swobodniej będzie bo nie będę musiała pilnować żeby paluchami żelazka nie dotknął :)
    tak naprawdę to sama bym się położyła i pospała, ale tak w dużym pokoju mam nieporządek, że nie dam rady, psychika mi nie pozwala ;) muszę tu ogarnąć wszystko.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mam to samo, ale uczę się, że najważniejszy jest sen i wiesz, że nawet mężowi ten bałagan zaczyna przeszkadzać? chodzi i sprząta jak trzeba, a ja od jakiegoś czasu prawie codziennie kładę się z Weroniką :)

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstrzymałam się z praniem. Na razie 3 partie uprane. Zostały jeszcze ze dwie. Nie ma dziś słońca, więc nie chcę kisić prania w domu. Ale prasowania mnie czeka, już się boję :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam prac bo weekendzie pierwsze partie:) no też czytałam o tej promocji w lidlu ze bedzie ale zapomniałam tu napisac:) a powiedzcie jest jakaś duza różnica pomiędzy pampersami białymi a tymi co mają być w lidlu? :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyliśmy zgrilowac zjeść i zaczęło kropic, ale posiedzimy jeszcze chwilkę na powietrzu na tarasie i ruszymy do domku. Najadlam sie strasznie, sałatkę dobra zrobiłam grecką, feta za mną chodziła. :-))

Galanea, nutka, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i ja nie wiem jaka jest różnica. Bo są te białe i są te w innym kolorze ale też 1.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być naprawdę w ciąży, żeby zasnąć przy nauce. W takim tempie to wątpię w powodzenie mojej misji pt. "sesja w maju".

Jeny aż trzy partie prania dla maluszka? u mnie była jedna partia + moje koszule jak dojdą. :D

A torbę do szpitala, to mam taką podróżną na kółkach. Może być chyba, jak myślicie? Już zaobserwowałam, że braknie miejsca. Pół domu bym tam najchętniej upchnęła.

nutka wrote:
    No właśnie i ja nie wiem jaka jest różnica. Bo są te białe i są te w innym kolorze ale też 1.

A ja wiem! tzn. Bartek przeczytał, bo było wywieszone w Akpolu i głośno w sklepie zaczął mnie do nich przekonywać. Dlaczego? Ponieważ białe różnią się jedynie tym, że "pochłaniają" luźne kupki tj. biegunki dziecka. A ja powiedziałam, że jak kupa będzie chciała to i tak wyleci. Jeśli moja córka będzie miała taki talent do ściągania pieluszek jak ja i mój wujek to na 100% w kupie będzie umazana. Żadna pielucha nie da rady. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 16:25

Galanea, Limerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam, że te białe naprawdę dobrze chłoną te kupki tylko, że wtedy trzeba pilnować żeby wyłapać moment jak dziecko tą kupkę zrobi bo aż za dobrze chłoną :) do tyłka się przyklejają :) albo tyłek dobrze wcześniej natłuścić, ale jak będzie gorąco to nie bardzo tak natłuszczać...
    Ivv mojemu to jakoś ten bałagan nie przeszkadza zbytnio, a jeżeli już to zwraca mi uwagę na to w którym miejscu jest mój bałagan tzn zrobiony przeze mnie - swojego nie widzi :) nie posprzątałam - poszłam się wykąpać :)
    mąż wrócił i jest strasznie biedny bo głowa mu cały dzień boli ale tak mocno, że aż mu łzy z oczu płyną. on miewa te migreny takie straszne... dałam mu ketonal to powinno pomóc - jeszcze zapas po cc. ginka mi wypisała a ja nie piłam ale wykupiłam bo myślałam, że będzie potrzebny... dobrze mieć taki lek w domu :) rzadko się przydaje ale przydaje :)

ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białe pampersy są niby z delikatniejszych "materiałów", ale nie wydaje mi się, żeby to była jakaś mega różnica. Ja w swojej "karierze" z Zuzą przetestowałam Dady, Pampersy białe, pomarańczowe i te zielono-niebieskie, i zdecydowanie z tych ostatnich jestem najbardziej zadowolona. Ale każdych używałam jakiś czas. Dady były spoko, używaliśmy ich sporo czasu, bo stwierdziłam, że nie ma sensu przepłacać na pieluchy, które i tak lądują w śmieciach. Ale jak Zuza zrobiła się większa i zaczęła więcej siusiać to zaczął przeszkadzać mi zapach moczu. W pampersach tak nie czuć.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, te zielononiebieskie są moim zdaniem najlepsze :) mój Michał chyba ma uczulenie na dady ewentualnie coś na ten deseń bo za każdym razem jak przechodzę na dady to ma czerwonego siusiaka i jak w porę nie zareaguję to zapalenie murowane... pampersy lepiej chłoną. moja siostra dla wszystkich swoich dzieci kupowała dady i u niej się sprawdzały :)
    jedynek zielonych nie próbowałam, chyba z ciekawości dokupię małą paczkę tych z wycięciem :) a później białe pójdą w ruch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 17:03

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pampersy białe używamy tylko przez pierwsze 2-3 miesiące, w rozmiar 3 już nie inwestujemy i tak jak przy Weronice kupujemy zielone. Ale wg nas naprawdę jest różnica - rewelacyjnie wchłaniają te luźne kupki, pupa jest sucha i jak się dziecko za szybko nie odezwie, że coś się dzieje, to sobie przynajmniej pupy nie odparzy.

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę robić gofry :) taka zachcianka ciążowa :)

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gofra poproszę :)) o tak.. z bitą śmietaną i jagodami :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski,
    Tak jeszcze wracajac do mezulkow, to tez jestem zdania ze przede wszystkim rozmowa, ja jestem ogien-maz woda, wzajemnie sie uzupelniamy i jak klocimy to nie na dlugo,ale z racji mojego charakterku czasami bywa roznie, czasami u łośka kanapa jest w nocy jednak grana ;-). Szczegolnie w ciazymaz przeszedl ze mna gehenne na samym poczatku,oj mowie Wam,jak sobie przypomne-masakra :D nie robilam tego specjalnie,tak po prostu bylam nabuzowana hormonami ze szok. Ale na szczescie to tylko na poczatku :D a swoja droga zerknijcie moze na swych mezow pozbawione tych dodatkow hormonalnych, zupelnie inaczej bedziecie wszystko widzialy!!! Swoja droga tez mniej marudzenia, faceci i tak nigdy nie zrozumieja kobiet w ciazy,nigdy nigdy nigdy, z reszta co tu sie dziwic? My same siebie czasami nie rozumiemy:D

Ja dzis mam super dzien, maz najpierw uraczyl super sniadaniem,pozniej pojechalismy do parku posiedziec i pochodzic w sloneczku,na lodach bylismy tez :-) jutro dzien tez zapowiada sie super, jedziemy ogladac samochody i jutro pewnie zapadnie decyzja ktory kupujemy :D a od soboty remont, czyli pierwsza polowa maja bedzie bardzo ciekawa,na pewno szybko zleci :)))

A to Franek, pogromca ciszy i spokoju w przyszlosci :D 35+3 ;-) opadl troszku prawda?http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c2988808cc346176]c2988808cc346176m.jpg[/URL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 17:18

weronikabp, Nalka, Tusia84, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, jagód u mnie pod dostatkiem, ale bitej śmietany nie mam :(

:)

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv kurcze nie mam gofrownicy, ciągle odkładam jej kupno, sama nie wiem czemu, pewnie bym za często robiła :)

Natalia, super brzuchalek, mam nadzieję, że zdązycie z tym remontem albo będzie tak że dziś skończony remont a jutro poród :)) powodzenia z kupowaniem autka :)

ivv, NataliaK lubią tę wiadomość

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ