X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina może nospę weź?

Wiecie co? zostało mi 35 dni do wyznaczonego terminu z usg a z om 26 :) to już tak blisko - a ja jeszcze nie czuję się na to przygotowana... muszę streścić ruchy...

Limerikowo, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Monika gratuluję 35 tyg! Już masz z górki :)

Ja wczoraj miałam skamieniały brzuch :/ Cały dzień dosłownie co jakiś czas robił mi się kamień, nawet jak się położyłam do spania, aż coś mi cię chyba naciągnęło w prawym boku od tego spinania i mnie bolało :/ Dziś póki co spokojnie....

Do mojego terminu jeszcze 19 dni, a dla mnie to tak daaaaleko :/

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to tak się tylko wydaje a zanim się obejrzysz to zleci :) nie powiedziane, że dotrwasz do tego terminu ;)
    ciekawe, która będzie pierwsza.
    ja właśnie zaraz zabiorę się za prasowanie ubranek dla maluszka :) wyprałam parę dni temu a nie miałam kiedy poprasować :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka laseczki. U mnie noc minęła dobrze :-)
    Kota siedź w szpitalu tam wiedzą co robią na pewno ci pomogą.
    Ja teraz patrzę że u mnie 59 dni do porodu zostało :-) jak w poniedziałek wyjdę ze szpitala przyśpieszam zakupy - trzeba już wszystko skompletować :-)
    Nadal mam magnez i ktg - jak fajnie jest słyszeć serduszko :-)
    Mój mąż szykuje wszystko szaleje z remontem he he he teraz to już włączył drugi bieg :-) Jedzenie tu jest paskudne no ale wczoraj przywiózł mi wszystko czego potrzebuję więc jest ok :-) Coś nam pomału puszczają te szyjki i dzieci pchają się na świat - dziewczyny zaciskamy nogi i nie puszczamy nigdzie :-)

Limerikowo, weronikabp, Galanea, Nalka, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia wiem o czym piszesz.. niestety mam tak samo. Mi dodatkowo dokucza jeszcze ta okropna dyskopatia :/ Od samego leżenia boli mnie strasznie kręgosłup, czy to na plecach leżę, czy na boku. Chciałabym się tak mocno przeciągnąć, zrobić "łódeczkę" z pleców i na pewno byłoby lepiej. No ale cóż nie można, to nie.
    Jeszcze 4 tygodnie, i już będę mogła zacząć chodzić i od razu lecę na masaż do mojego rehabilitanta! :)

Dziewczyny, które są w szpitalach - trzymajcie się tam, na pewno będzie dobrze!

I oczywiście miłego dnia wszystkim życzę :)

weronikabp, Galanea, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie zaciskam ale u mnie nic się nie dzieje poza tym ze strasznie mnie ciągnie podbrzusze przy chodzeniu i boli kość lonowa. Zżera mnie ciekawość czy urodze w maju:-)

weronikabp lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Trzymajcie się dzielnie, maluchy (oprócz Pauli ;) ) mają siedzieć jeszcze trochę w brzuszkach :)

Widzę, że wczoraj znowu był DWM (Dzień Wku...ających Mężów) - mój spędził go u sąsiada na piwie, niby nic złego, ale akurat wczoraj minęło nam 8 lat :( Cały wieczór przeryczałam, ale nie odezwałam się ani słowem - dopiero dziś mu powiedziałam, a on do mnie - że co to za rocznica - data ślubu się liczy :/ Tak czy inaczej ma krechę jak stąd do....

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprasowałam, ale zostały jeszcze moje i Michasia ciuchy. Oczy mi się zamykają. Zrobiłam sobie przerwę bo nie mam siły. Czuję się jakbym w ogóle nie spała...a taki miałam zapał... idę kawę strzelę :)
    Swoją drogą dziewczyny to ja mam tyle bodziaków i z długim i krótkim rękawem, że nie mam gdzie ich składać. Dobrze, że i większe ciut i mniejsze... a wczoraj byliśmy w sklepie i taki słodki bodziaczek wypatrzyłam i już już miałam kupić - nawet m siedział cicho - i się w porę powstrzymałam bo tyle tego mam, że szok :) ale to dobrze, bo jak nie będzie się chciało wyprać na bieżąco bo nie zabraknie na zmianę... ;)
    a teraz idę na tę kawę :)

zapomniałam - wczoraj kupiłam paczkę pampersów białych jedynek 78 szt za 43.99, nie wiem czy to tanio czy drogo? patrząc na cenę z allegro to chyba niedrogo? w auchan jakby ktoś chciał wiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 12:12

Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z pięknych Tatr :)
    Pogoda piękna, zaraz wybieramy się na spacerek.

Za mamuśki, które leżą w szpitalach trzymam kciuki. Wytrzymajcie jeszcze trochę.
    Nam zostało 36 dni do porodu. Jutro zacznę kompletowanie pozostałych rzeczy dla maluszka i do torby szpitalnej. 16 maja mam donoszoną ciążę, więc dobrze się już przygotować.

Miłej majóweczki kochane kobietki !

Galanea, Nalka, Limerikowo, Agusia2312, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he ja czekam na obiadek bleee okropność żywią strasznie :-( Zastanawiam się nad wyprawka co mi tam jeszcze brakuje :-) A u Was jaka pogoda? U mnie świeciło słonko teraz zaszło.

zem3i09keg891u11.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas świeci słońce ale jest silny i zimny wiatr.
    Monika tanio kupiłaś, w Tesco ostatnio taka paczka była za 49,99.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    U nas świeci słońce ale jest silny i zimny wiatr.
    Monika tanio kupiłaś, w Tesco ostatnio taka paczka była za 49,99.
    w takim razie - jakby ktoś chciał - to w Auchan, nie wiem czy to tylko w tym moim czy w całej Polsce bo nie wiem jak tam u nich te akcje promocyjne wyglądają :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze warto zaglądać na ceny pampersów w smyku bo tam mają naprawdę konkurencyjne ceny :) aż się sama zdziwiłam bo potraią być tam taniej o 3,4 zł :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja mam dzisiaj senny dzień. Cały czas chce mi się spać, a nasza mała też coś leniwa, chociaż nie mogę powiedzieć, że się nie ruszała od rana. Poprasowaliśmy ubranka z mężem. I teraz nie wiem czy pakować od razu do torby te, które chce zabrać do szpitala, czy włożyć na razie do szafki? (aleee dylematy:))

Co do piwa, to Bartek na szczęście go nie cierpi (tak jak ja zresztą i ten zapach... fuj) ale zamiast tego mam przeboje z tymi jego kartami. No cóż, wiedziałam jednak za jakiego fanatyka się bierę. :P I zawsze się "pyta" czy może iść na karty a ja zazwyczaj "łaskawie się zgadzam".:D
    I podobnie jak Weronika staramy się sobie wszystko wyjaśniać przed nocą. Bywa, że się nie udaje. Z powodu mojego charakteru. Uparta jak osioł jestem i zadzieram nosa jak księżniczka czasami.

Idę robić zapiekankę makaronową.

Trzymajcie się nasze szpitalne dziewczynki! Jeść, odpoczywać ładnie i bez nerwów. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 13:15

Galanea, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny te co w szpitalach to trzymam za was ogromnie kciuki!!!!!badzcie dzielne a wszystko zostanie wam wynagrodzone. Mam pytanko co zabieracie do torby na wypis dla maluszkow? u mnie w szpitalu powiedzieli ze dla dzidzi to tylko na wypis rzeczy ale ja nie mam pojecia co ze soba zabrac....spakowalam tylko kocyk czapeczke i niedrapki....

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju nawet człowiek sobie w spokoju posiedzieć nie może, mam sąsiadów, którzy mają hopla na punkcie ogródka i każdą wolną chwilę tam przesiadują i gderają mi pod oknem, ani balkon otworzyć ani okno bo i przy zamkniętym słychać gderanie... chyba już ja przewrażliwiona się zrobiłam...
    właściwie to nie wiem co tam można ciągle robić... chyba siedzą w tym ogródku żeby sobie nawzajem pogadać... a ja muszę tego wszystkiego wysłuchiwać... grrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 13:26

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu od 5.05 ma być promocja na pampersy (zielono-niebieskie) 29,99zł Ja z rana chyba wyruszę, bo muszę zrobić zapasik dla Zuzki i dla Stasia też wezmę jedne 2 (72szt). Myślę, że na prawdę warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 13:34

Galanea, Nalka, Limerikowo, Agusia2312, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też do lidla podskoczę - dzięki za cynk :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też skoczę chyba do Lidla, chyba, że wykupią wcześniej. Ale może tym razem stado emerytów nie rzuci się na pieluchy :P Jak coś to kupię Dadę dwójki, podobna cena, jeszcze taniej wychodzi za sztukę.

Dziewczyny w szpitalach, głowy do góry, będzie ok! Jesteście pod opieką.

Ja dzisiaj jakiś słaby nastrój mam. Całą noc mnie zgaga katowała, a zapomniałam wykupić lek, który mi gin na zgagę przepisała. A ból pleców to swoją drogą, stękam i jęczę przy każdym przekręcaniu się z boku na bok.

Limerikowo, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, niestety mój sąsiad już taki specyficzny jest. Ma dziwne poczucie humoru, do tego wszystko by chciał wiedzieć o wszystkich i potem to rozgaduje(już nam w listopadzie gadał na sąsiadkę, więc na nas pewnie też gada). Poprzedni właściciele mówili, że jest wkurzający, ale niegroźny, wiec spoko;)

Pranko Gabrysiowe się pierze;)

MonikaS lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ