X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) Przyszły dziś dwie paczuszki- koszule, szlafrok, majtki siateczkowe, prześcieradełko dla małego jeszcze jedno i druga z bluzkami ciążowymi 3ma;) Właściwie jak wezmę od bratowej torbę to mogę się pakować. Jeszcze tylko klapki dla mnie pod prysznic, pieluszki i chusteczki dla małego i chyba wsio;) I dziś pranka ciąg dalszy;)

Tusia- Gabrysia!;) Gabryś będzie miał koleżankę;P

Dziewczyny w szpitalu- zdrówka życzę!

Tusia84, Galanea, Limerikowo, weronikabp, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też troszeczkę boję się porodu ale staram się o tym nie myśleć :) będzie co ma być :)
    u mnie Michaś wirusa jakiegoś podłapał, może temu tak z tym rowerem walczył... teraz właśnie przysnął ale biedaczek ma straszny kaszel i cały czas chce żebym mu plecki oklepywała a mnie już aż ręka boli :)
    aż mi się spać zachciało...

dziewczyny przypomnijcie mi link albo nazwę tej apteki co się tak zaopatrywałyście wszystkie prawie :) bo teraz jak na złość nie mogę znaleźć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 13:45

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gemini:)

MonikaS lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popytalam, poczytalam i juz wiem co oznaczaja te moje bole podbrzusza- sa zwiastunem zblizajacego sie porodu i dopoki nie trwaja stale, nie sa zbyt bolesne i nie towarzyszy im krwawienie to nie sa powodem do niepokoju. Normalnie pojawiaja sie ok 37-38 tc, a ze u mnie wszystko troche przyspieszone to mam je juz teraz

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Margotka :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, oby faktycznie to były niegroźne skurcze przepowiadające. W razie czego, konsultuj z lekarzem.

Tusia, to oczywiście Wasza decyzja z imieniem dla córeczki, ale mi tez osobiście bardziej podoba się Gabrysia :) A jak będzie starsza, to tak dystyngowanie - Gabriela :>

Dziewczyny, podpowiedzcie, jakie ubranka dla dziecka pakujecie do torby szpitalnej? Czy jakąś butelkę na ewentualne mleko sztuczne też bierzecie czy nie trzeba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:04

weronikabp, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu natchnęłaś mnie i przejrzałam raz jeszcze filmik z USG z 22 tygodnia i zrobiłam dwie foty z filmiku, na jednej są nóżki a drugiej buziulka mojej Poluni :) jestem w Niej po uczy zakochana :)

d82e5fae3f3f5b2bmed.jpg
    cddbe423fd40b107med.jpg

Bea_tina, Galanea, Tusia84, Limerikowo, Agusia2312, kambel, Mucha, czekajajaca, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, śliczna pamiątka. A buźkę ma taką delikatną, dziewczęcą :) Słodkie.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna Pola :) i nie dziwię się, że jesteś w niej zakochana

mimo iż mój filmik nie jest w 3D to i tak jak na końcu pokazuje się twarzyczka to mówię do męża, że usta po nim ma haha bo takie duże ;)

Ja też muszę zamówić koszule i powoli kompletować rzeczy do torby ech.. tak sobie myślę, że sporo mi jeszcze tego brakuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:15

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wzięłam ostatnio. Nie chcę dodatkowego stresu jakby coś poszło za szybko;) A gdybym nie miała wszystkiego to byłby ogromny stres pewnie... Jeszcze jedną koszulę muszę zamówić, już wiem jak z rozmiarami to na spokojnie;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - no właśnie zastanawiam się nad butelką i pojemnikiem na pokarm, bo skoro pakuję laktator to chyba i to trzeba wziąć?

co do ubranek to wzięlam kilka sztuk body, śpiochy 3 pary, pajacyki i taki dresowy kombinezon na wyjśćie a ze nie wiem jaka będzie pogoda to do konca nie wiem co brac:)
    jeszcze mam skarpetki, czapeczki i łapki na łapki :)

Galanea lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w razie czego to oczywiscie jade na. IP. Zadzwonilabym do poloznej ale tak jakos glupio- dlugi weekend itd.

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leżę w szpitalu, od poniedziałku zatrzymujemy skurcze i opóźniamy poród...

Limerikowo, MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelineq no co Ty? Jejku :/ Ale tu szpitalnie... Aż sama zaczynam się bać... Dziewczyny uważajcie na siebie :*

Galnea ja mam praktycznie po 3 kmpl bodów, śpioszków, 2 pajacyki, 2 pary spodenek, 2 pary skarpetek, 2 pary niedrapek i 3 czapeczki...

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem co się dzieje, nerwowo na Czerwcówkach :( Ewelineq, trzymaj się tam, wytrzymaj jeszcze trochę.

Ja to chyba nie wiem do końca czym się różnią pajace od śpiochów :P Pajace mają też okrycie na główkę? Bo jak dla mnie to to samo ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyszla ode mnie bratowa z bracmi ciotecznymi Mai (jeden 9, drugi 4 lata)...chlopaki podsluchiwali mala, a pozniej sie z nia bawili...pukali w brzuszek, a ona odpowiadala rowniez puknieciami :) bardzo fajny dzionek :)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, Paulina1986, monalisa, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No ja nie wiem co się dzieje, nerwowo na Czerwcówkach :( Ewelineq, trzymaj się tam, wytrzymaj jeszcze trochę.

Ja to chyba nie wiem do końca czym się różnią pajace od śpiochów :P Pajace mają też okrycie na główkę? Bo jak dla mnie to to samo ;)
    Ewelineq trzymaj się kochana dzielnie!!

Galanea pajace są chyba na ramiączka a śpioszki z długim rękawem - ale nie jestem pewna hehe biorę jedno i drugie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 16:18

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea pajace są chyba na ramiączka a śpioszki z drugim rękawem - ale nie jestem pewna hehe biorę jedno i drugie :))

A ja myślałam, że odwrotnie :D Ale też wezmę jedno i drugie :D

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAJACYK
    52fafa42c7deedb1med.jpg

ŚPIOCHY
    81fe897a15b5ffe3med.jpg

PÓŁŚPIOCHY
    ef95c4c4239d403fmed.jpg

Galanea, weronikabp, Martynika, Limerikowo, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Ja też leżę w szpitalu, od poniedziałku zatrzymujemy skurcze i opóźniamy poród...

No czerwcówki wzięły sobie do serca, że nie chcą przenosić i teraz mamy wysyp szpitali ;)

Trzymajcie się dzielnie i walczcie o każdy dzień :)

ggfxf7q.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ