X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) Przyszły dziś dwie paczuszki- koszule, szlafrok, majtki siateczkowe, prześcieradełko dla małego jeszcze jedno i druga z bluzkami ciążowymi 3ma;) Właściwie jak wezmę od bratowej torbę to mogę się pakować. Jeszcze tylko klapki dla mnie pod prysznic, pieluszki i chusteczki dla małego i chyba wsio;) I dziś pranka ciąg dalszy;)

Tusia- Gabrysia!;) Gabryś będzie miał koleżankę;P

Dziewczyny w szpitalu- zdrówka życzę!

Tusia84, Galanea, Limerikowo, weronikabp, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też troszeczkę boję się porodu ale staram się o tym nie myśleć :) będzie co ma być :)
    u mnie Michaś wirusa jakiegoś podłapał, może temu tak z tym rowerem walczył... teraz właśnie przysnął ale biedaczek ma straszny kaszel i cały czas chce żebym mu plecki oklepywała a mnie już aż ręka boli :)
    aż mi się spać zachciało...

dziewczyny przypomnijcie mi link albo nazwę tej apteki co się tak zaopatrywałyście wszystkie prawie :) bo teraz jak na złość nie mogę znaleźć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 13:45

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gemini:)

MonikaS lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popytalam, poczytalam i juz wiem co oznaczaja te moje bole podbrzusza- sa zwiastunem zblizajacego sie porodu i dopoki nie trwaja stale, nie sa zbyt bolesne i nie towarzyszy im krwawienie to nie sa powodem do niepokoju. Normalnie pojawiaja sie ok 37-38 tc, a ze u mnie wszystko troche przyspieszone to mam je juz teraz

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Margotka :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, oby faktycznie to były niegroźne skurcze przepowiadające. W razie czego, konsultuj z lekarzem.

Tusia, to oczywiście Wasza decyzja z imieniem dla córeczki, ale mi tez osobiście bardziej podoba się Gabrysia :) A jak będzie starsza, to tak dystyngowanie - Gabriela :>

Dziewczyny, podpowiedzcie, jakie ubranka dla dziecka pakujecie do torby szpitalnej? Czy jakąś butelkę na ewentualne mleko sztuczne też bierzecie czy nie trzeba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:04

weronikabp, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu natchnęłaś mnie i przejrzałam raz jeszcze filmik z USG z 22 tygodnia i zrobiłam dwie foty z filmiku, na jednej są nóżki a drugiej buziulka mojej Poluni :) jestem w Niej po uczy zakochana :)

d82e5fae3f3f5b2bmed.jpg
    cddbe423fd40b107med.jpg

Bea_tina, Galanea, Tusia84, Limerikowo, Agusia2312, kambel, Mucha, czekajajaca, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, śliczna pamiątka. A buźkę ma taką delikatną, dziewczęcą :) Słodkie.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna Pola :) i nie dziwię się, że jesteś w niej zakochana

mimo iż mój filmik nie jest w 3D to i tak jak na końcu pokazuje się twarzyczka to mówię do męża, że usta po nim ma haha bo takie duże ;)

Ja też muszę zamówić koszule i powoli kompletować rzeczy do torby ech.. tak sobie myślę, że sporo mi jeszcze tego brakuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:15

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wzięłam ostatnio. Nie chcę dodatkowego stresu jakby coś poszło za szybko;) A gdybym nie miała wszystkiego to byłby ogromny stres pewnie... Jeszcze jedną koszulę muszę zamówić, już wiem jak z rozmiarami to na spokojnie;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - no właśnie zastanawiam się nad butelką i pojemnikiem na pokarm, bo skoro pakuję laktator to chyba i to trzeba wziąć?

co do ubranek to wzięlam kilka sztuk body, śpiochy 3 pary, pajacyki i taki dresowy kombinezon na wyjśćie a ze nie wiem jaka będzie pogoda to do konca nie wiem co brac:)
    jeszcze mam skarpetki, czapeczki i łapki na łapki :)

Galanea lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w razie czego to oczywiscie jade na. IP. Zadzwonilabym do poloznej ale tak jakos glupio- dlugi weekend itd.

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leżę w szpitalu, od poniedziałku zatrzymujemy skurcze i opóźniamy poród...

Limerikowo, MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelineq no co Ty? Jejku :/ Ale tu szpitalnie... Aż sama zaczynam się bać... Dziewczyny uważajcie na siebie :*

Galnea ja mam praktycznie po 3 kmpl bodów, śpioszków, 2 pajacyki, 2 pary spodenek, 2 pary skarpetek, 2 pary niedrapek i 3 czapeczki...

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem co się dzieje, nerwowo na Czerwcówkach :( Ewelineq, trzymaj się tam, wytrzymaj jeszcze trochę.

Ja to chyba nie wiem do końca czym się różnią pajace od śpiochów :P Pajace mają też okrycie na główkę? Bo jak dla mnie to to samo ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyszla ode mnie bratowa z bracmi ciotecznymi Mai (jeden 9, drugi 4 lata)...chlopaki podsluchiwali mala, a pozniej sie z nia bawili...pukali w brzuszek, a ona odpowiadala rowniez puknieciami :) bardzo fajny dzionek :)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, Paulina1986, monalisa, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No ja nie wiem co się dzieje, nerwowo na Czerwcówkach :( Ewelineq, trzymaj się tam, wytrzymaj jeszcze trochę.

Ja to chyba nie wiem do końca czym się różnią pajace od śpiochów :P Pajace mają też okrycie na główkę? Bo jak dla mnie to to samo ;)
    Ewelineq trzymaj się kochana dzielnie!!

Galanea pajace są chyba na ramiączka a śpioszki z długim rękawem - ale nie jestem pewna hehe biorę jedno i drugie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 16:18

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea pajace są chyba na ramiączka a śpioszki z drugim rękawem - ale nie jestem pewna hehe biorę jedno i drugie :))

A ja myślałam, że odwrotnie :D Ale też wezmę jedno i drugie :D

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAJACYK
    52fafa42c7deedb1med.jpg

ŚPIOCHY
    81fe897a15b5ffe3med.jpg

PÓŁŚPIOCHY
    ef95c4c4239d403fmed.jpg

Galanea, weronikabp, Martynika, Limerikowo, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Ja też leżę w szpitalu, od poniedziałku zatrzymujemy skurcze i opóźniamy poród...

No czerwcówki wzięły sobie do serca, że nie chcą przenosić i teraz mamy wysyp szpitali ;)

Trzymajcie się dzielnie i walczcie o każdy dzień :)

ggfxf7q.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ