X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    ależ u mnie dziś sennie, zimno i deszczowo!
    przedwczoraj było tak pięknie i pojechaliśmy nad jeziorko pospacerować.

Wczoraj 40-stka szwagra M-jak małe wesele..nie lubię takich imprez. w lokalu duszno, były tańce-muzyka za głośno, niektórzy popili-za głośno, nie dało się rozmawiać.a ja cały czas myślałam, że to dla małego nowość i pewnie nie może sobie pospać ;) ehhh można by tylko narzekać, jeśli chodzi o tą imprezę. jedzonko pyszne o!

Wczoraj i dziś zrobiliśmy sobie z M sesję ciążową :) ja instruowałam M, porobił mi zdjęcia, a potem udało się zrobić kilka fotek razem, fajnie to wyszło :)
    Synuś wypycha mi okolice pępka- ała :)

Aaaa ostatnio miałam akcję z pająkami wieczorem i w nocy. najpierw był mały na pościeli, potem drugi-w nocy wstawałam na siku i po mojej stronie na podłodze był taki wielki, czarny, gruby fujjjjj. dodam, że mam fobię jeśli chodzi o pająki. nie mogłam zasnąć, potem miałam koszmary. na szczęście M zamontował już w oknie taką siateczkę i będzie spokój.

My kupiliśmy w auchan pampersy 2-ki, za 29,99 80 szt.
    Jem arbuza -nawet dobry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:00

Nalka, Tusia84 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda O - super, ze juz 36 tc :-) u mnie tez juz torba spakowana, tez w środę posiew w pon rozmowa z położna, no ale mała jeszcze niech conajmniej 3 tyg posiedzieć w brzuszku, choć dzis sie mocno wierci i przed chwila miałam chyba 3 razy skurcze b-h w połączeniu z kopniakami do środka, nie było to miłe, a moze to nie były kopniaki, kurcze nie wiem, dziwne w każdym razie...cieżko opisać.

• madamama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, może trochę głupie, ale co tam. Czy Wy do szpitala poza tymi wielkimi podpaskami Belli pakujecie też zwykłe podpaski? Kończy mi się miejsce w torbie, a wolałabym być przygotowana. Nie wiem od kiedy się "przechodzi" na te zwykłe podpaski.

sjr9qqa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, może trochę głupie, ale co tam. Czy Wy do szpitala poza tymi wielkimi podpaskami Belli pakujecie też zwykłe podpaski? Kończy mi się miejsce w torbie, a wolałabym być przygotowana. Nie wiem od kiedy się "przechodzi" na te zwykłe podpaski.

Ja biorę tylko te duże

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieścicie się do jednej torby? Podpowiedzcie mi co mam jeszcze spakować proszę..

Leży i kurzy się w torbie:
    podkłady poporodowe na łóżko 4szt.
    podkłady poporodowe (wielgachne podpaski) 20 szt.
    majtki poporodowe jednorazowe 5szt.
    majtki poporodowe siateczkowe wielorazowe 4szt.
    łagodzące chusteczki do higieny intymnej AA 10szt.
    ręcznik papierowy (podobno bardzo się przydaje)
    wkładki laktacyjne 30szt.
    octanisept
    sudocrem
    płatki cleanic kindii 60 szt.
    huggies chusteczki nawilżane 64 szt.
    nakładki na piersi
    balsam do ust
    maltan maść na brodawki
    szare mydło
    biały jelen żel pod prysznic
    szampon do włosów
    płatki kosmetyczne
    szczoteczka do zębów
    grube skarpety z antypoślizgiem :D

dopakować:
    dokumenty
    koszule do karmienia i porodu
    klapki
    szlafrok
    kapcie
    sztućce
    pastę do zębów
    pampersy 1 43 szt.
    ciuszki dla dziecka( 3 body, 3 półśpiochy, 2 pajacyki, 2 niedrapki i jedne śpiochy + kombinezon na wyjście wystarczą?)
    butelkę
    laktator
    kosmetyki do facjaty na wyjście
    suszarka
    gumki do włosów
    koło poporodowe
    wodę do picia z dziubkiem
    ręcznik do ciała

dokupić
    lewatywkię. ^^

kocyk, ręczniczek, oliwki, kremy dla dziecka brać? w szpitalu, w którym rodzę, piszą, że mogę mieć ciuszki dla dziecka jak chcę ale nie muszę. Jedynie na wyjście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 22:39

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:

Ja kupiłam na wszelki wypadek paczkę dużych chłonnych podpasek, ale pewnie nie jest to konieczne.

Tak w ogóle, to witam się dzisiaj :) Cały dzień poza domem, ale miło spędzony na powietrzu, choć zrobiło się chłodno.
    Cieszę się, że dziewczyny w dwupaku.

Patrzę na listę szpitalną Nalki i nie pomyślałam o podkładach poporodowych na łóżko :( Są one konieczne? Nie kupowałam tez majtek jednorazowych, bo mi od razu w szpitalu kazali te siateczkowe brać, więc kupiłam 6 sztuk (są wielorazowe). Dołączam się do pytania o kosmetyki dla dziecka. Są konieczne? Nikt mi nic nie mówił na ten temat, ogólnie to usłyszałam, że dla dziecka: ubranka, pampersy i chusteczki do pupy.

Nalka, kocyk bym wzięła. Położne mówiły,że najlepiej właśnie kocyk mieć, nie żaden rożek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:54

Nalka lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy teraz mozna jeszcze brać nospę?

• Galanea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny czy teraz mozna jeszcze brać nospę?

Myślę, że w tym tygodniu można jeszcze spokojnie brać nospę jeśli jest taka konieczność. A co się dzieje? Twardnienia?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu dziewczyny ile tego bierzecie... wow
    ja dla siebie to tylko zamierzam:
    koszula nocna i szlaFrok
    kosmetyki typu szampon, żel pod prysznic i do higieny int., puder, kredka i tusz to rzęs (to na wyjście ;) ), szczotka do włosów, do zębów z pastą
    klapki pod prysznic i kapcie
    u nas podpaski te duże dają
    majtki siatkowe
    ręczniki mały i duży
    tablet z ładowarką, komórka naładowana :), aparat Fotogr. i może coś do czytania
    a i chyba laktator wezmę z butelką
    a jak będzie coś jeszcze potrzebne to mąż doniesie :) przygotuję tu w domu na wierzchu poukładam co tam mogłoby się jeszcze przydać i jak coś to od razu znajdzie :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Myślę, że w tym tygodniu można jeszcze spokojnie brać nospę jeśli jest taka konieczność. A co się dzieje? Twardnienia?
    No właśnie sama nie wiem kochana, czy to jelita, czy mała tak dziwnie się ułożyła, czy to skurcze bh a może wszystko naraz? ech... wezmę magnez i lutkę, do 34 tygodnia mam jesz brać czyli do środy, to będzie środek 34 tygodnia. zapomniałam zapytać gin do kiedy mogę nospę. :(

• Galanea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, w razie czego myślę, że spokojnie możesz wziąć nospę. Obserwuj ilość i częstotliwość tych skurczy, bo i położna i lekarka mi mówiły, że na tym etapie ciąży będzie ich już coraz więcej i to całkiem normalne. Ja właśnie nie zapytałam lekarki do kiedy mam brać luteinę i sama nie wiem. Miałam iść na wizytę w 36tc, ale i tak chyba się przejdę tydzień wcześniej, bo mi się recepty kończą.

A jak z resztą dziewczyn? Do kiedy bierzecie luteinę?

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mi ostatnio w szpitalu powiedzieli że jak coś się dzieje to mam brać no spę więc myślę że można.

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Weronika, w razie czego myślę, że spokojnie możesz wziąć nospę. Obserwuj ilość i częstotliwość tych skurczy, bo i położna i lekarka mi mówiły, że na tym etapie ciąży będzie ich już coraz więcej i to całkiem normalne. Ja właśnie nie zapytałam lekarki do kiedy mam brać luteinę i sama nie wiem. Miałam iść na wizytę w 36tc, ale i tak chyba się przejdę tydzień wcześniej, bo mi się recepty kończą.

A jak z resztą dziewczyn? Do kiedy bierzecie luteinę?
    Balonik - dziękuję

Galanea - moja gin mówi ze w 34 mam zmniejszyć dawke lutki o połowę, bralam 2 tabletki teraz jedną a po tygodniu już koniec,nic. to samo z magnezem.

Galanea lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Mieścicie się do jednej torby? Podpowiedzcie mi co mam jeszcze spakować proszę..

Leży i kurzy się w torbie:
    podkłady poporodowe (wielgachne podpaski) 20 szt.
    majtki poporodowe siateczkowe wielorazowe 4szt.
    łagodzące chusteczki do higieny intymnej AA 10szt.
    ręcznik papierowy (podobno bardzo się przydaje)
    wkładki laktacyjne 30szt.
    sudocrem
    huggies chusteczki nawilżane 64 szt.
    nakładki na piersi
    maltan maść na brodawki
    szare mydło
    biały jelen żel pod prysznic
    szampon do włosów
    szczoteczka do zębów
    grube skarpety z antypoślizgiem :D

dopakować:
    dokumenty
    koszule do karmienia i porodu
    klapki
    szlafrok
    kapcie
    sztućce
    pastę do zębów
    pampersy 1 43 szt.
    ciuszki dla dziecka( 3 body, 3 półśpiochy, 2 pajacyki, 2 niedrapki i jedne śpiochy + kombinezon na wyjście wystarczą?)
    laktator
    kosmetyki do facjaty na wyjście
    gumki do włosów

kocyk, ręczniczek, oliwki, kremy dla dziecka brać? w szpitalu, w którym rodzę, piszą, że mogę mieć ciuszki dla dziecka jak chcę ale nie muszę. Jedynie na wyjście.

Nalka, usunęłam z twojego postu to czego ja nie brałam. Ciuszki dla dziecka biorę, bo jak rodziłam Zuzę to na porodówce kazała położna przygotować ciuchy dla małej, żeby ją ubrać zaraz po porodzie. Pewnie mają jakieś awaryjne, ale ja tam biorę swoje. Kosmetyków dla Małego nie biorę, wydaję mi się, że to wszystko jest na oddziale, zastanawiam się nad ręcznikiem, bo w sumie nie wiem jak jest na położniczym. Bo ja po porodzie leżałam na ginekologii a Zuza na OIOM-ie noworodkowym.

Ja mam dwie torby, ale pewnie jeszcze go tego dojdzie jakaś "siata" z wodą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 21:33

Nalka lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - pamiętacie naszą rozmowę na temat kremów przeciwsłonecznych dla dzieci? znalazłam taki co niby można stosować od 1 dnia życia
    http://allegro.pl/linomag-sun-krem-przeciwsloneczny-spf30-od-1-dnia-i4182472634.html

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jestem ciekawa Waszego zdania na temat lewatywy przed porodem. Ja z Zuzą miałam i uważam, że to była dobra decyzja. Teraz też mam zamiar o nią poprosić.

sunset lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Dziewczyny, a jestem ciekawa Waszego zdania na temat lewatywy przed porodem. Ja z Zuzą miałam i uważam, że to była dobra decyzja. Teraz też mam zamiar o nią poprosić.

Ja też byłabym za, ale mi położna powiedziała, że już nie robią w szpitalach, a kupowania na własną rękę lewatywy czy czopków glicerynowych odradza, bo istnieje ryzyko wypchnięcia pępowiny podczas parcia. Sama nie wiem co o tym myśleć.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja mam czasami takie bolesne skurcze jelit-bardziej bo bokach, ale to najczęściej rano i potem zaraz do toalety. co do luteiny -nie mam pojęcia, brałam tylko w I trym., z nospa też nie pomogę..

81clk9i.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika czyżbyś szykował serniczek na imieninki? :-)
    Monia ja też mam fobie na pająki, masakra jak wlezie taki gruby...
    U nas w szpitalu dla noworodka trzeba mieć tylko pieluchy chusteczki nawilżone wiec ja tego całego majdanu nie będę targac:-) a podpaski biorę tylko bella mama.

monaaa, MonikaS lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja też byłabym za, ale mi położna powiedziała, że już nie robią w szpitalach, a kupowania na własną rękę lewatywy czy czopków glicerynowych odradza, bo istnieje ryzyko wypchnięcia pępowiny podczas parcia. Sama nie wiem co o tym myśleć.
    Jestem raczej za, położna polecała..u nas robią, na własną rękę bym się nie odważyła.

aaa właśnie imieninki jutro mamy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 21:50

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

81clk9i.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ