X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu położna sama zaproponowała lewatywę. To było co prawda 3 lata temu. Teraz widziałam na stronie tego szpitala, że zalecają wziąć ze sobą zestaw do lewatywy. Może oni nie mają, ale jak będę miała swoją to pewnie mi ją zrobią, więc chyba zdecyduję się na zakup.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro muszę poszukać listy od położnej, co zabrać do naszego szpitala.
    Bardzo często wspominała o kanapkach! Dla nas po porodzie-bardzo ważne, żeby coś zjeść no i dla męża ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam lewatywe do wykonania w domu ale nigdy nie wiadomo czy zdąży się ją wykonać. Za pierwszym razem dzień przed porodem wzięli mnie do szpitala i nie zrobiłam. Na szczęście oprócz dziecka nic ze mnie nie wylecialo :-)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi dzięki, że przypomniałaś bo ja zapomniałam na śmierć o imieninach :) dobrze się złożyło z tym sernikiem ;) co prawda gości chyba nie będę miała - chyba, ale chociaż sama sobie przyświętuję ;)
    u nas też dużo rzeczy dają sami w klinice więc nie będę musiała tego całego majdanu ciągnąć :) ale chciał nie chciał na później do domu muszę parę rzeczy dokupić - podpachy wielkie m.in. :) pampersy paczkę jedną mam ale w poniedziałek zamierzam do lidla jeszcze podskoczyć i kupić jeszcze ze dwie paczki w tym jedna dla Michasia :)

wiecie co?
    jeszcze niedawno byłam pewna, że do terminu porodu nie wytrwam a teraz już jakoś tak mi się przeczucie zmieniło, że może jednak wytrwam? zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 22:11

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteine mam brac do konca 36 tygodnia, a nospe nadal jak cos sie dzieje moge brac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 22:19

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja luteine mam brac do konca 36 tygodnia, a nospe nadal jak cos sie dzieje moge brac.

Muszka, a jaką dawkę luteiny przyjmujesz? Kazali Ci zmniejszać czy od razu odstawić?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam do łóżka :) może coś z m obejrzymy...
    najpierw jednak muszę synka uspać bo jeszcze mu pozwoliłam poszaleć :) cały dzień taki biedny siedział bez życia...

śpijcie smacznie i wygodnie :) pa

Mucha lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea biore 2x2, w poniedzialek ide do mojej lekarki wiec pewnie ostatecznie powie mi czy odstawiac stopniowo czy od razu...dam znac :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Galanea biore 2x2, w poniedzialek ide do mojej lekarki wiec pewnie ostatecznie powie mi czy odstawiac stopniowo czy od razu...dam znac :)

Ok, dzięki, daj znać, bo ja też taką dawkę biorę :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    moja gin mówi, ze trzeba stopniowo, czy to luteinę czy magnez, bo nagle odstawienie zupełne może wywołać skurcze macicy, a tym samym poród przedwczesny, no ale to moja gin, każda słucha swojej wiadomo :)

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dużo bierzecie, u nas w szpitalu dają większość rzeczy, jest i laktator i podkłady i nawet pieluchy dla dziecka w hurtowej ilości. Ale najbardziej dziwią mnie kosmetyki do make-up :)

Od jutra albo poniedziałku ostatecznie rozstajemy się z pieluchami, Weronika obiecała je Martynce, a w nagrodę chce szczoteczkę elektryczną :) Trzymajcie kciuki, żeby się udało, bo choć zazwyczaj robi do nocnika to drażnią mnie już te pieluchy :) Szkoda pieniędzy :D

weronikabp, Galanea, monaaa lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny czy teraz mozna jeszcze brać nospę?
    Mi lekarz powiedział że nospe mam brać do kojca 37 tygodnia, to samo z luteina. Tylko luteine za tydzień zmniejszam z 2 tabletek do 1.

To ja znowu mam pytanie do dziewczyn planujących rodzić na Żelaznej - wg tego co jest napisane na stronie szpitala nie trzeba mieć żadnych kosmetyków dla dziecka. Tylko ubranka i pieluszki.
    A na szkole rodzenia coś o tym mówili?
    Nie chciałabym żeby się okazało ze czegoś nie mam...

Ja pakuje się w 2 mniejsze torby. Będzie mi wygodniej niż w 1 dużej.

A właśnie te podkłady na łóżko są konieczne? Bo też o tym nie pomyślałam... :/

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    moja gin mówi, ze trzeba stopniowo, czy to luteinę czy magnez, bo nagle odstawienie zupełne może wywołać skurcze macicy, a tym samym poród przedwczesny, no ale to moja gin, każda słucha swojej wiadomo :)

Zgadzam się. :) Duphaston też odstawiałam stopniowo, a brałam naprawdę duże dawki.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dopisuję do listy, to czego zapomniałam (np. ręcznik.;P)

MagdaO no właśnie miałam pisać, że mamy tę lewatywę jeśli chcemy kupić same. No ale chyba nie robić? Jest napisane "do porodu". Więc tego.. sama tego robić nie będę.

Galanea i Niesforna ja też bym nie miała tych podkładów na łóżko, gdyby nie bratowa. Dawali jej w szpitalu i zachomikowała 4.

Ivv to prawda, ja jestem taki chomik, już pisałam, że bym najchętniej pół domu spakowała. jeszcze żałuję, ze nie mam maty na podłogę. Położna mówiła, że dużo kobiet "ciągnie do ziemi" w trakcie porodu a podłoga zimna, więc można wziąć sobie jakąś matę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 22:38

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ok, dzięki, daj znać, bo ja też taką dawkę biorę :)

Dam znac, jak niechcacy zapomne to prosze przypomnij w poniedzialek wieczorkiem jak wroce :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Mi lekarz powiedział że nospe mam brać do kojca 37 tygodnia, to samo z luteina. Tylko luteine za tydzień zmniejszam z 2 tabletek do 1.

To ja znowu mam pytanie do dziewczyn planujących rodzić na Żelaznej - wg tego co jest napisane na stronie szpitala nie trzeba mieć żadnych kosmetyków dla dziecka. Tylko ubranka i pieluszki.
    A na szkole rodzenia coś o tym mówili?
    Nie chciałabym żeby się okazało ze czegoś nie mam...

Ja pakuje się w 2 mniejsze torby. Będzie mi wygodniej niż w 1 dużej.

A właśnie te podkłady na łóżko są konieczne? Bo też o tym nie pomyślałam... :/
    no właśnie też masz zmniejszać dawkę, coś w tym jest. Co do pytań o szpital to tak biorę podkłady, kosmetyki dla małej też, jakoś wolę mieć swoje rzeczy, zwłaszcza ze mam nadzieje, że będziemy sami z małą przez ten cały czas i będziemy wszystko robić przy niej. A jak Twoje poszukiwania położnej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze brzdące przekręcają się czasem tak, że to jest wręcz nieprzyjemne, takie dziwne uczucie? dziś mam tak cały wieczór..

• Mucha Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    no właśnie też masz zmniejszać dawkę, coś w tym jest.

Weronika nikt nie powiedzial, ze nie nalezy stopniowo :) ja duphaston tez musialam stopniowo odstawiac wiec bardzo mozliwe ze i luteine stopniowo bede odstawiac...musze sie tylko dowiedziec kiedy zaczac odstawianie i do kiedy dokladnie skonczyc ;)

Moja niestety jak sie kladzie porzecznie to jest to nieprzyjemne bo mi ciagnie dol brzucha w dwie strony i sie rozpycha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 22:51

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A jak Twoje poszukiwania położnej?
    Chwilowo stanęły w miejscu przez długi weekend. W poniedziałek zaczynam dzwonić do każdej po kolei... Mam nadzieję że się uda.

No to muszę dokupić tę podkłady w takim razie na łóżko. A co do kosmetyków to chyba poprostu zadzwonię do szpitala i się zapytam :-)

Luteina czy duphaston to hormony dlatego trzeba odstawiac stopniowo. Ale w takim razie muszę dopytać gina o magnez czy też mam stopniowo zmniejszać dawkę - teraz biorę 5 tabletek dziennie...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka tylko potem ile rzeczy jest niepotrzebnych :) Do porodu z Werą miałam spakowaną jedną sportową torbę (średniej wielkości) i spokojnie starczyło miejsca (plus torba z kilkoma butelkami wody).

Mam o tyle dobrze, że szpital jest na osiedlu obok 3,5 km dalej, więc w razie W mąż przywiezie co trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 22:52

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ