X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset, Monalisa ma racje. Idz do innego lekarza zrobic.ponownie usg. Może mieli za słaby sprzet, nie zaszkodzi sprawdzic. Ale nic sie nie martw, na pewno malutka jeszcze nabierze masy.
    W poprzedniej ciązy jak robili mi usg w szpitalu, to napisali wage dziecka i w nawiasie plus minus 500g :/
    Na pewno bedzie dobrze.

Ja dzis rano balam sie wstac z lóżka, jak sie obudziłam zrobilo mi sie jakoś wilgotno na majtkach, i tylko sie modliłam obym dywanu zalała. Bałam sie że to wody. Oby wytrzymać do pryszłej środy.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ta końcówka ciąży robi się nerwowa, bo niby tak już niewiele, a chciałoby się wytrzymać do końca.

Mnie wczoraj w nocy złapały twardnienia brzucha i przy każdym twardnieniu miałam wrażenie, że mnie mdli. Wzięłam nospę i na szczęście dzisiaj już dobrze.

Weronika, jak tam, byłaś na IP? Co z Małą?

Limerikowo, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Mona zamówiłam to samo;) Długo czekaliście na dostawę?:)
    Bo ja już chcę je postawić!;D

Sunset- kochana, będzie wszystko dobrze. Ważne, że pani doktor teraz to dostrzegła i zrobią wszystko tak, żeby z niunią było dobrze!:* Ściskam!

nutka No to super :) wiesz w poniedziałek wysłali, w środę był kurier.

Sunset trzymam za Was kciuki, żeby mimo wszystko było dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 19:02

sunset, monalisa lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zaczęłam się stresować tą końcówką bardziej niż wcześniejszymi etapami ciąży. a może i porodem też. z tego wszystkiego mam wielki apetyt, szczególnie na słodkie-lody i ciasto :/

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ja już w domku !!!!! Jezu jaka tu cisza, zieleń jest cudnie :-) Zbieram się do mojego gina bo dziś miałam umówioną wizytę. Przepisali mi mega dużo lekarstw i dostałam ktg z porodówki wow teraz widzę że były mega skurcze co 2 minuty. Ciekawa jestem co mi lekarz [powie. Jeszcze od 2 dni jakaś wysypka mi wyszła i teraz nie wiem czy uczulenie na wodę czy coś się przyplatało :-( Ehhh wszystko powiem ginowi.

Bea_tina, monaaa, Limerikowo, Galanea, Agusia2312, weronikabp, ivv, Modelka, alexast, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Sunset, to wcale nie jest zła waga! Spójrz na centyle. Mieścisz się. Ponad to usg się często myli. Do 40 tygodnia osiągnie malutka 2500 na 100%. Ostatnio rozmawiałam z lekarzem i jego syn się urodził z wagą 2450 w 40 tygodniu. Nic nie jest przesądzone. A maluszki podobno bardzo przybierają potem i wcale nie jest konieczny inkubator. Ostatnio czytałam o dziewczynie, która urodziła maluszka z wagą 2200 w ciąży donoszonej i wszystko było z nim w porządku. Trzymam za Was kciuki! ja dowiem się 14 maja ile waży moja Anna (oby to imię się już nie zmieniło..)

Mi właśnie ostatnio babcia powiedziała, że waga 2,5 kg u dzieci urodzonych w terminie jest jak najbardziej normalna i się zdarza.

Nalka, sunset, monalisa lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - to co opisujesz brzmi na czop, pewnie Ci po trochu odchodzi.
    Spróbuje sie umówic w miare szybko do innego lekarza, tam gdzie też robią prenatalne (ale już w inne miejsce gdzie sama robiłam) - zobaczymy.
    Wiem, że waga z usg może być nieco zaniżona, ważny jest przyrost, a ten przyrost jest poniżej średniej,(aczkolwiek nadal w normie) więc mała nie ma szans nadrobić za poprzednie 2 miesiące. Wiem, że będzie dobrze, tylko tak jakoś im bliżej tym bardziej się przejmuje...

Limerikowo, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset nie strasz z czopem ;) bo ja mam czasami taki bezbarwny, jakby płodny śluz, ale jest go niewiele...

81clk9i.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczesniej takiego nie bylo. Teraz z dwa dni czulam go przy aplikacji luteiny, az bylam zla bo tabletka nie chciala sie zatrzymac na miejscu tylko sie wysuwala. a dzis widze go juz na zewnatrz. a teraz w krzyzu mnie boli

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVV pojechałam do rodzinnego lekarza i okazało się, że Michaś ma zapalenie oskrzeli - dostał antybiotyk. A jeszcze w recepcji musiałam nerwy pruć bo babka nie chciała mi dziecka zarejestrować i kazała na następny dzień. Mówię, że dwa dni temu byłam u lekarza i jest w tym momencie gorzej i nie chcę czekać bo to może coś poważnego a ona dalej swoje. Więc ja jej podziękowałam i powiedziałam, że w takim wypadku zadzwonię bezpośrednio do lekarza i zapytam czy mnie przyjmie. Tak też zrobiłam a babka chyba ochrzan dostała, że skoro ktoś pilnie potrzebuje pomocy to się nie odmawia... a oczywiście przychodnia była pusta jak zajechałam :) do jutra to już bym zapalenie płuc mogła mieć bo to jakiś wredny wirus...

Sunset nie martw się. Będę za Was trzymała kciuki żeby wszystko było dobrze :) moja mama urodziła brata w ciąży donoszonej 2400g i ponoć to była normalna waga jak w ciąży donoszonej. Nie każdy musi od razu 3,5 kg rodzić :) będę czekała na Twoje dalsze nowiny i to te same dobre :)

co do plam przed oczami... niedawno Wam pisałam, że mam plamki ciemne, które strasznie mnie denerwują... poszłam do okulisty i się okazało, że to tzw męty ciała szklistego i niby nic się z tym nie robi, że samo przechodzi ale jakoś mnie to martwi i chyba jeszcze do innego okulisty pójdę :)
    miewam również takie migające jakby gwiazdki przed oczami, ale to normalne ponoć w ciąży jak się zbyt gwałtownie wstanie albo po prostu od zasłabnięcia. Trzeba uważać i najlepiej usiąść bo można zemdleć :)
    ale te ciemne plamki to po prostu mnie tak wkurzają, że masakra jakaś i temu chcę jeszcze do innego okulisty...

Limerikowo, Nalka, sunset, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja natomiast od kilku dni wieczorami czuję pobolewanie w podbrzuszu jak przy okresie. Oczywiście z dużo mniejszym nasileniem, ale przez całą ciążę ( nie licząc pierwszych tygodni) nie miałam takich pobolewań.
    Ja jeszcze te 11 dni bym chciała dotrwać i potem mogę już rodzić, bo ciąża będzie donoszona. Znając natomiast historie z mojej rodziny, to raczej przenoszę niż urodzę przed terminem :)

monalisa lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam spięty i twardy brzuszek a cały czas siedzę, nie wiem czemu tak się dzieje.

Ja się urodziłam w 42tyg ciąży z waga 2900kg

monalisa lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny wlasnie wrocilam po wizycie i wszystko jest dobrze oprocz tego, ze mala jest ulozona miednicowo i ma male szanse sie przekrecic wiec mozliwe ze bedzie cesarka (za dwa tygodnie na USG to bedzie sprawdzane, a potwierdzi sie na 100% 2 czerwca). Jak cesarka to jakos jak najblizej daty porodu.

Galanea luteine mam brac do konca 35 tygodnia przez 2 ostatnie zmniejszajac dawke do 2x1

Sunset moze faktycznie dobrze w innym miejscu jeszcze sprawdz wage malenstwa.

Weronika bylas na ip?

Nutka jak po wizycie?

Monalisa, Topa ciesze sie ze juz jestescie w domkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:28

Tusia84, weronikabp, Galanea, Limerikowo, Agusia2312, alexast, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj jak tu objawowo dziś :) Aż nie będę opowiadać o swoich i tak głowa mała :) Byłam dziś na godzinnym szybkim spacerku, powiem szczerze że humorek mi się polepszył :)

maggda, sunset, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zaczyna tu dziać na tej końcówce. Ja tez mam twardnienia i pobolewania podbrzusza jak na okres. Boli mnie też kość lonowa a mały mocno napiera na dol. No cóż kochane, zbliżają się porody :-)
    Sunset trzymam kciuki żeby malutka szybko przybrała na wadze.
    Ciesze się ze nasze szpitalne mamusie juz w domkach.
    Weronika jak tam? Byłaś na IP?
    Dziewczyny piszcie jak na dzisiejszych wizytach.
    Ja odebrałam wynik crp i niestety nie unormowal się tylko jeszcze trochę wzrósł. Jutro wizyta i mam nadzieje ze nie wyśle mnie do szpitala :-(

weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Czesc dziewczyny wlasnie wrocilam po wizycie i wszystko jest dobrze oprocz tego, ze mala jest ulozona miednicowo i ma male szanse sie przekrecic wiec mozliwe ze bedzie cesarka (za dwa tygodnie na USG to bedzie sprawdzane, a potwierdzi sie na 100% 2 czerwca). Jak cesarka to jakos jak najblizej daty porodu.

Powiedz mi gdzie najczęściej odczuwasz ruchy dziecka? ja ostatnio tez na usg dowiedziałam się ze rybcia jest ułożona poprzecznie miednicowe a ruchy czuje z boku brzucha, tez tak masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:39

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bezobjawowo :) wszystkie dolegliwości odeszły. Nawet już tak miednica i biodra nie bolą :) o dziwo nawet potraię nogę podnieść żeby za nogawkę spodnie ściągnąć a ostatnio nie miałam sił :) także czuję, że może jednak donoszę tą ciążę do terminu ;) będzie co ma być :)
    w nocy śpię jak niemowlaczek :) chyba temu, że w dzień się uchodzę, napisałam śpię - ale to jak Michaś da bo jak teraz chory to nie ma spania :) wczoraj w sumie to może ze 2 godziny pospałam. Dzisiaj też dużo wstawałam ale nad ranem sobie we dwójkę odsypialiśmy do 10 godziny :) także jest ok. Jedyne co to muszę często zmieniać pozycję bo mi palce u rąk drętwieją jak dłużej na jednym boku pośpię :)
    życzę żeby i Wam nadszedł szybciej taki dzień, że wszystkie objawy jak u mnie odstąpiły :)
    u mnie też brzuch twardnieje, ale to normalka, w końcu zaraz i rodzić trzeba będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:42

Judi2014, weronikabp, sunset, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny im bliżej końca tym widzę więcej nerwów, zmęczenia, ech... dziękuję za zainteresowanie i troskę.
    wrócilismy, najpierw IP - KTG - świetne, ruchy super, serduszko jak dzwon, potem konsultacja u lekarza, trafiłam na świetną Panią Doktor, sprawdziła wszystko dokładnie, Mała główką w dół, ufff, powiedziała, że dzieci po 33 tyg nazywane są meteopatami, czyli totalnie przejmują nasze nastroje i samopoczucie fizyczne, czyli jeśli ja jestem padnięta to moja córka też, coś w tym jest ja odczuwam ogromne zmęczenie i senność, jutro rano mam kontrolne KTG, teraz delikatnie czuje smeranie.
    Po wizycie mieliśmy spotkanie z położną i podpisanie umowy i powiem Wam że zaczęłam czuć że to tak blisko, wszystko dokładnie omówiliśmy, fajna babka z Niej, zrównoważona, konkretna, takiej mi trzeba :)
    Co do lewatywy, to odradzają w moim szpitalu, podobnież może narobić szkody, mówi, że ostatecznie można użyć czopka glicerynowego.
    Kazała przygotować płytę z muzyką, wziąć jakieś rzeczy z domu, żeby czuć się "bezpieczniej". Co do przygotowania do porodu to od 37 tyg kazała uprawiać 4 razy S czyli: spacery, sex, stymulacja brodawek, systematyczne powtarzanie powyższych 3 czynności :)
    Jestem mega zmęczona... mega ufff a rano na to ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:48

ivv, Judi2014, Mucha, Tusia84, Galanea, Nalka, Limerikowo, monaaa, Agusia2312, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4xS ale się uśmiałam :) W pierwszej ciąży nie działało, ale ile przyjemności przy tym było :D Nazwa genialna :)

MonikaS dobrze, że pojechałaś do lekarza, my mieliśmy to nieszczęście, że nocna opieka jest teraz w szpitalu i jak mają miejsca to pewnie chcą zarobić za "hotel", więc zostawiają kogo się da :/ Z drugiej strony przynajmniej mi dziecko zbadali od A do Z :) My też dziś po wizycie, na szczęście czysto, dostaliśmy tylko lek do inhalacji na katar i kaszel. Kuruj swojego Michasia, niech Twoje Słonko szybko wraca do zdrowia :)

weronikabp, Mucha, sunset, MonikaS lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no właśnie w porę zaszliśmy :) teraz tylko kurować :)
    cieszę się, że wszystko już z Twoją córcią ok :) i oby tak dalej :) zdrówka życzę :) my też się inhalujemy ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ