X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset, Monalisa ma racje. Idz do innego lekarza zrobic.ponownie usg. Może mieli za słaby sprzet, nie zaszkodzi sprawdzic. Ale nic sie nie martw, na pewno malutka jeszcze nabierze masy.
    W poprzedniej ciązy jak robili mi usg w szpitalu, to napisali wage dziecka i w nawiasie plus minus 500g :/
    Na pewno bedzie dobrze.

Ja dzis rano balam sie wstac z lóżka, jak sie obudziłam zrobilo mi sie jakoś wilgotno na majtkach, i tylko sie modliłam obym dywanu zalała. Bałam sie że to wody. Oby wytrzymać do pryszłej środy.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ta końcówka ciąży robi się nerwowa, bo niby tak już niewiele, a chciałoby się wytrzymać do końca.

Mnie wczoraj w nocy złapały twardnienia brzucha i przy każdym twardnieniu miałam wrażenie, że mnie mdli. Wzięłam nospę i na szczęście dzisiaj już dobrze.

Weronika, jak tam, byłaś na IP? Co z Małą?

Limerikowo, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Mona zamówiłam to samo;) Długo czekaliście na dostawę?:)
    Bo ja już chcę je postawić!;D

Sunset- kochana, będzie wszystko dobrze. Ważne, że pani doktor teraz to dostrzegła i zrobią wszystko tak, żeby z niunią było dobrze!:* Ściskam!

nutka No to super :) wiesz w poniedziałek wysłali, w środę był kurier.

Sunset trzymam za Was kciuki, żeby mimo wszystko było dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 19:02

sunset, monalisa lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zaczęłam się stresować tą końcówką bardziej niż wcześniejszymi etapami ciąży. a może i porodem też. z tego wszystkiego mam wielki apetyt, szczególnie na słodkie-lody i ciasto :/

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ja już w domku !!!!! Jezu jaka tu cisza, zieleń jest cudnie :-) Zbieram się do mojego gina bo dziś miałam umówioną wizytę. Przepisali mi mega dużo lekarstw i dostałam ktg z porodówki wow teraz widzę że były mega skurcze co 2 minuty. Ciekawa jestem co mi lekarz [powie. Jeszcze od 2 dni jakaś wysypka mi wyszła i teraz nie wiem czy uczulenie na wodę czy coś się przyplatało :-( Ehhh wszystko powiem ginowi.

Bea_tina, monaaa, Limerikowo, Galanea, Agusia2312, weronikabp, ivv, Modelka, alexast, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Sunset, to wcale nie jest zła waga! Spójrz na centyle. Mieścisz się. Ponad to usg się często myli. Do 40 tygodnia osiągnie malutka 2500 na 100%. Ostatnio rozmawiałam z lekarzem i jego syn się urodził z wagą 2450 w 40 tygodniu. Nic nie jest przesądzone. A maluszki podobno bardzo przybierają potem i wcale nie jest konieczny inkubator. Ostatnio czytałam o dziewczynie, która urodziła maluszka z wagą 2200 w ciąży donoszonej i wszystko było z nim w porządku. Trzymam za Was kciuki! ja dowiem się 14 maja ile waży moja Anna (oby to imię się już nie zmieniło..)

Mi właśnie ostatnio babcia powiedziała, że waga 2,5 kg u dzieci urodzonych w terminie jest jak najbardziej normalna i się zdarza.

Nalka, sunset, monalisa lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - to co opisujesz brzmi na czop, pewnie Ci po trochu odchodzi.
    Spróbuje sie umówic w miare szybko do innego lekarza, tam gdzie też robią prenatalne (ale już w inne miejsce gdzie sama robiłam) - zobaczymy.
    Wiem, że waga z usg może być nieco zaniżona, ważny jest przyrost, a ten przyrost jest poniżej średniej,(aczkolwiek nadal w normie) więc mała nie ma szans nadrobić za poprzednie 2 miesiące. Wiem, że będzie dobrze, tylko tak jakoś im bliżej tym bardziej się przejmuje...

Limerikowo, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset nie strasz z czopem ;) bo ja mam czasami taki bezbarwny, jakby płodny śluz, ale jest go niewiele...

81clk9i.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczesniej takiego nie bylo. Teraz z dwa dni czulam go przy aplikacji luteiny, az bylam zla bo tabletka nie chciala sie zatrzymac na miejscu tylko sie wysuwala. a dzis widze go juz na zewnatrz. a teraz w krzyzu mnie boli

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVV pojechałam do rodzinnego lekarza i okazało się, że Michaś ma zapalenie oskrzeli - dostał antybiotyk. A jeszcze w recepcji musiałam nerwy pruć bo babka nie chciała mi dziecka zarejestrować i kazała na następny dzień. Mówię, że dwa dni temu byłam u lekarza i jest w tym momencie gorzej i nie chcę czekać bo to może coś poważnego a ona dalej swoje. Więc ja jej podziękowałam i powiedziałam, że w takim wypadku zadzwonię bezpośrednio do lekarza i zapytam czy mnie przyjmie. Tak też zrobiłam a babka chyba ochrzan dostała, że skoro ktoś pilnie potrzebuje pomocy to się nie odmawia... a oczywiście przychodnia była pusta jak zajechałam :) do jutra to już bym zapalenie płuc mogła mieć bo to jakiś wredny wirus...

Sunset nie martw się. Będę za Was trzymała kciuki żeby wszystko było dobrze :) moja mama urodziła brata w ciąży donoszonej 2400g i ponoć to była normalna waga jak w ciąży donoszonej. Nie każdy musi od razu 3,5 kg rodzić :) będę czekała na Twoje dalsze nowiny i to te same dobre :)

co do plam przed oczami... niedawno Wam pisałam, że mam plamki ciemne, które strasznie mnie denerwują... poszłam do okulisty i się okazało, że to tzw męty ciała szklistego i niby nic się z tym nie robi, że samo przechodzi ale jakoś mnie to martwi i chyba jeszcze do innego okulisty pójdę :)
    miewam również takie migające jakby gwiazdki przed oczami, ale to normalne ponoć w ciąży jak się zbyt gwałtownie wstanie albo po prostu od zasłabnięcia. Trzeba uważać i najlepiej usiąść bo można zemdleć :)
    ale te ciemne plamki to po prostu mnie tak wkurzają, że masakra jakaś i temu chcę jeszcze do innego okulisty...

Limerikowo, Nalka, sunset, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja natomiast od kilku dni wieczorami czuję pobolewanie w podbrzuszu jak przy okresie. Oczywiście z dużo mniejszym nasileniem, ale przez całą ciążę ( nie licząc pierwszych tygodni) nie miałam takich pobolewań.
    Ja jeszcze te 11 dni bym chciała dotrwać i potem mogę już rodzić, bo ciąża będzie donoszona. Znając natomiast historie z mojej rodziny, to raczej przenoszę niż urodzę przed terminem :)

monalisa lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam spięty i twardy brzuszek a cały czas siedzę, nie wiem czemu tak się dzieje.

Ja się urodziłam w 42tyg ciąży z waga 2900kg

monalisa lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny wlasnie wrocilam po wizycie i wszystko jest dobrze oprocz tego, ze mala jest ulozona miednicowo i ma male szanse sie przekrecic wiec mozliwe ze bedzie cesarka (za dwa tygodnie na USG to bedzie sprawdzane, a potwierdzi sie na 100% 2 czerwca). Jak cesarka to jakos jak najblizej daty porodu.

Galanea luteine mam brac do konca 35 tygodnia przez 2 ostatnie zmniejszajac dawke do 2x1

Sunset moze faktycznie dobrze w innym miejscu jeszcze sprawdz wage malenstwa.

Weronika bylas na ip?

Nutka jak po wizycie?

Monalisa, Topa ciesze sie ze juz jestescie w domkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:28

Tusia84, weronikabp, Galanea, Limerikowo, Agusia2312, alexast, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj jak tu objawowo dziś :) Aż nie będę opowiadać o swoich i tak głowa mała :) Byłam dziś na godzinnym szybkim spacerku, powiem szczerze że humorek mi się polepszył :)

maggda, sunset, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zaczyna tu dziać na tej końcówce. Ja tez mam twardnienia i pobolewania podbrzusza jak na okres. Boli mnie też kość lonowa a mały mocno napiera na dol. No cóż kochane, zbliżają się porody :-)
    Sunset trzymam kciuki żeby malutka szybko przybrała na wadze.
    Ciesze się ze nasze szpitalne mamusie juz w domkach.
    Weronika jak tam? Byłaś na IP?
    Dziewczyny piszcie jak na dzisiejszych wizytach.
    Ja odebrałam wynik crp i niestety nie unormowal się tylko jeszcze trochę wzrósł. Jutro wizyta i mam nadzieje ze nie wyśle mnie do szpitala :-(

weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Czesc dziewczyny wlasnie wrocilam po wizycie i wszystko jest dobrze oprocz tego, ze mala jest ulozona miednicowo i ma male szanse sie przekrecic wiec mozliwe ze bedzie cesarka (za dwa tygodnie na USG to bedzie sprawdzane, a potwierdzi sie na 100% 2 czerwca). Jak cesarka to jakos jak najblizej daty porodu.

Powiedz mi gdzie najczęściej odczuwasz ruchy dziecka? ja ostatnio tez na usg dowiedziałam się ze rybcia jest ułożona poprzecznie miednicowe a ruchy czuje z boku brzucha, tez tak masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:39

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bezobjawowo :) wszystkie dolegliwości odeszły. Nawet już tak miednica i biodra nie bolą :) o dziwo nawet potraię nogę podnieść żeby za nogawkę spodnie ściągnąć a ostatnio nie miałam sił :) także czuję, że może jednak donoszę tą ciążę do terminu ;) będzie co ma być :)
    w nocy śpię jak niemowlaczek :) chyba temu, że w dzień się uchodzę, napisałam śpię - ale to jak Michaś da bo jak teraz chory to nie ma spania :) wczoraj w sumie to może ze 2 godziny pospałam. Dzisiaj też dużo wstawałam ale nad ranem sobie we dwójkę odsypialiśmy do 10 godziny :) także jest ok. Jedyne co to muszę często zmieniać pozycję bo mi palce u rąk drętwieją jak dłużej na jednym boku pośpię :)
    życzę żeby i Wam nadszedł szybciej taki dzień, że wszystkie objawy jak u mnie odstąpiły :)
    u mnie też brzuch twardnieje, ale to normalka, w końcu zaraz i rodzić trzeba będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:42

Judi2014, weronikabp, sunset, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny im bliżej końca tym widzę więcej nerwów, zmęczenia, ech... dziękuję za zainteresowanie i troskę.
    wrócilismy, najpierw IP - KTG - świetne, ruchy super, serduszko jak dzwon, potem konsultacja u lekarza, trafiłam na świetną Panią Doktor, sprawdziła wszystko dokładnie, Mała główką w dół, ufff, powiedziała, że dzieci po 33 tyg nazywane są meteopatami, czyli totalnie przejmują nasze nastroje i samopoczucie fizyczne, czyli jeśli ja jestem padnięta to moja córka też, coś w tym jest ja odczuwam ogromne zmęczenie i senność, jutro rano mam kontrolne KTG, teraz delikatnie czuje smeranie.
    Po wizycie mieliśmy spotkanie z położną i podpisanie umowy i powiem Wam że zaczęłam czuć że to tak blisko, wszystko dokładnie omówiliśmy, fajna babka z Niej, zrównoważona, konkretna, takiej mi trzeba :)
    Co do lewatywy, to odradzają w moim szpitalu, podobnież może narobić szkody, mówi, że ostatecznie można użyć czopka glicerynowego.
    Kazała przygotować płytę z muzyką, wziąć jakieś rzeczy z domu, żeby czuć się "bezpieczniej". Co do przygotowania do porodu to od 37 tyg kazała uprawiać 4 razy S czyli: spacery, sex, stymulacja brodawek, systematyczne powtarzanie powyższych 3 czynności :)
    Jestem mega zmęczona... mega ufff a rano na to ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:48

ivv, Judi2014, Mucha, Tusia84, Galanea, Nalka, Limerikowo, monaaa, Agusia2312, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4xS ale się uśmiałam :) W pierwszej ciąży nie działało, ale ile przyjemności przy tym było :D Nazwa genialna :)

MonikaS dobrze, że pojechałaś do lekarza, my mieliśmy to nieszczęście, że nocna opieka jest teraz w szpitalu i jak mają miejsca to pewnie chcą zarobić za "hotel", więc zostawiają kogo się da :/ Z drugiej strony przynajmniej mi dziecko zbadali od A do Z :) My też dziś po wizycie, na szczęście czysto, dostaliśmy tylko lek do inhalacji na katar i kaszel. Kuruj swojego Michasia, niech Twoje Słonko szybko wraca do zdrowia :)

weronikabp, Mucha, sunset, MonikaS lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no właśnie w porę zaszliśmy :) teraz tylko kurować :)
    cieszę się, że wszystko już z Twoją córcią ok :) i oby tak dalej :) zdrówka życzę :) my też się inhalujemy ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ